Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę mnie tu nie było i widzę, że doszły nowe dziewczyny . Witam!
Dzisiaj przyszła poduszka do karmienia bliźniąt, która znalazłam na FB. Na olx wyszukałam torbę Skip Hop za 50zl-wyhlada na super stan... Oby...
Co do koszul, to ja tylko używałam w szpitalu. Karmiłam piersią przez rok, ale koszule są dla mnie niewygodne. Wolę dwuczęściowe piżamy z długimi spódnicami i rękawamiRudzik1 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Rudzik1 mówisz szczęściaro? Ja znowusz miałam i trochę nadal mam schizy,że coś mało tyję ale dziewczyny już mi napisały,że jest ok.na tym etapie.Jeszcze nie skończyłam drugiego trymestru,to może w 3cim.mała nadrobi Koszule na pewno się przydadzą Nie będziesz musiała co chwilę prać,bo będziesz mieć na zmianę
Ja się muszę dowiedzieć,czy tu podają noworodkowi Wit.K bo w Pl tak i w domu wystarczy dziecku D podawać a tu nie mam pojęcia,także muszę się zorientować. -
Oleska, przerażająca historia. Znam podobna, ale bez happy end
Mama Wojtka, dobrze że każdy może mieć to co lubi Ja nie znoszę piżam z długimi rękawami i nogawkami, bo mi za gorąco. Koszule lubię umiarkowanie. Najbardziej odpowiadają mi zestawy szorty + top i nawet ostatnio kupiłam sobie taki u mamyginekolog - wygląda na taki który teraz pomieści brzuch, a potem pozwoli na kp, bo się od góry rozpina.Mama Wojtka lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Oleśka to straszne dobrze, że się nic nie stało.
Ta koszula na żywo jest super! Szkoda, że taka droga, to bym kupiła więcej Ja wolę piżamki że spodniami, ale w szpitalu łatwiej w koszuli. Dziś też chciałam tę czarną Emilkę kupić u mamyginekolog, ale wszystkie wykupione.
Powiem Wam, że ja trochę wyluzowałam i twardnienia brzucha mi się wyciszyły do ledwie kilku dziennie.ttuska, kalika, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Cathy, nawet mi nie mów że bez happy endu... 😭😱 U mnie naprawdę mało brakowało, Mały był dwa dni potem jeszcze na obserwacji. Zapomniałam napisać że on się zsunął z tego boku na plecy a ze był malutki to nie umiał się przekręcić jak ulał... Serio, teraz Małego będę odbijać do bólu po każdym karmieniu
-
Oleska, niestety A wiesz ze obecnie uważa się, że najbezpieczniejsza pozycja dla noworodka/małego niemowlęcia jest właśnie pozycja na plecach? Nie układa się już dzieci na boku, bo to i tak nie chroni przed zachlysnieciem, a zwiększa ryzyko przypadkowego obrotu na brzuch i uduszenia. Takie są rekomendacje Amerykańskiej Akademii Pediatrycznej, a polskie im wtoruja.
Magda - mbc, Lorella lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
kalika wrote:Oleska, niestety A wiesz ze obecnie uważa się, że najbezpieczniejsza pozycja dla noworodka/małego niemowlęcia jest właśnie pozycja na plecach? Nie układa się już dzieci na boku, bo to i tak nie chroni przed zachlysnieciem, a zwiększa ryzyko przypadkowego obrotu na brzuch i uduszenia. Takie są rekomendacje Amerykańskiej Akademii Pediatrycznej, a polskie im wtoruja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:44
-
Wiesz, Rudzik, też nie jest tak że trzeba od razu panikować. Mi nawet w szpitalu powiedzieli że takie zachłyśnięcia łóżeczkowe zdarzają się bardzo, bardzo rzadko. Takie samo jest prawdopodobienstwo że wyjdziesz z dzieckiem na spacer i trzaśnie Cię pijany kierowca. A na spacery się chodzi bez strachu Jakbyś miała sobie od ust odejmować żeby kupić monitor dla zdrowego dziecka, nie urodzonego przedwcześnie i bez problemów oddechowych to jest to bezsensowne... ale jak Cię stać to kup, nie zaszkodzi a moje dziecko jest przykładem że jednak są ekstremalnie rzadkie sytuacje kiedy jest zbawieniem
-
Oleśka11 wrote:Wiesz, Rudzik, też nie jest tak że trzeba od razu panikować. Mi nawet w szpitalu powiedzieli że takie zachłyśnięcia łóżeczkowe zdarzają się bardzo, bardzo rzadko. Takie samo jest prawdopodobienstwo że wyjdziesz z dzieckiem na spacer i trzaśnie Cię pijany kierowca. A na spacery się chodzi bez strachu Jakbyś miała sobie od ust odejmować żeby kupić monitor dla zdrowego dziecka, nie urodzonego przedwcześnie i bez problemów oddechowych to jest to bezsensowne... ale jak Cię stać to kup, nie zaszkodzi a moje dziecko jest przykładem że jednak są ekstremalnie rzadkie sytuacje kiedy jest zbawieniem