Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:
Mam takie pytanie niedotyczące ciąży
Czy w Pl dostanę ślub kościelny (sam koscielny ) nie będąc zameldowana? Zależy to od księdza,czy w ogóle nie ma takiej opcji? Nie mieszkam 15lat w Pl i w ogóle się w tych sprawach nie orientuję.
Oczywiście że dostaniesz ślub kościelny w Polsce tylko wszystkie dokumenty musi wypełnić ksiądz w parafii w której aktualnie przebywasz, nawet za granicą. Przerabiałam to półtora roku temu. W Danii ksiądz zrobił nam nauki przedmałżeńskie, wypełnił protokół który wysłał do kurii Duńskiej, oni do kurii Polskiej a ostatecznie kuria Polska do parafii w której chcesz brać ślub trochę zamieszania jest ale ostatecznie wszystko się udało załatwić.Lady_Dior, GreenK lubią tę wiadomość
-
Denmark dziękuję za odpowiedź To już rzuca jakieś światło na sprawę Jakoś to ogarnę
-
Pimka wrote:Dziewczyny podpowiedzcie proszę czy mam się czym martwić czy świruje. 6.03 byłam na kontroli u lekarza-szyjka 4.3 cm badana przez usg tv, wczoraj byłam u innego lekarza też na kontroli(prowadzę ciąża u 2 lekarzy) i wczoraj szyjka miała już 3cm też badana przez usg tv. Wczoraj lekarz powiedział że długość jest ok więc nie ma się czym martwić. Mnie natomiast nurtuje to że przez tydzień skróciła się o 1,3cm...💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny, czy też Was boli pod żebrami.
Najgorzej jak próbuję w nocy zmienić pozycję spania ;-(
Kasia, mam Janka nisko po lewej - wali po pęcherzu i szyjce. Hania się przemieszcza i od kilku dni wchodzi mi pod prawe żebra... Dziwne uczucie, raczej nie ból, bardziej jakby robak pełzał mi pomiędzy żebrami ale raczej nie przyjemne. A będzie się to nasilało przecież u nas7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny, czy też Was boli pod żebrami.
Najgorzej jak próbuję w nocy zmienić pozycję spania ;-(
Mnie pod zebrami boli okropnie. Nie potrafię dobrej pozycji dla siebie znaleźć. W nocy zdecydowanie bardziej dokucza mi ból spojenia łonowego. Każdy przewrót mnie budzi. -
Oj wiem już coś o bólu spojenia. Najgorsze, że nie ma sposobu aby temu zaradzić trzeba przetrwać. I nie prowokować niesymetrycznych ruchów jak np. podnoszenie jednej nogi aby założyć spodnie buty. Z bólem serca nauczyłam się siadać przy tych czynnościach.
-
Ja nie wiem czy w tym spojenia też tam macie że boli tylko w nocy? Bo ja tak mam. W dzień nie mam problemu ze spojeniem. A z zebrami na odwrót. W dzień wytrzymac nie idzie a nocy ich nie czuje. Czuje się jakaś lewa.
-
No to macie cyrki dziewczyny z tymi spojeniami,żebrami itp.Ja to nawet nie wiem co to zgaga no ale wszystko jeszcze przede mną
Mała już nie smyra mnie po pęcherzu-rety jaka ulga 😌
Ja już po śniadaniu i nie wiem,co ze sobą zrobić-pogoda taka,że nawet do okna się podchodzić nie chce.We wtorek ma być dopiero bezdeszczowo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e55c6d4eec05.jpg -
Takana5 wrote:Kasia, mam Janka nisko po lewej - wali po pęcherzu i szyjce. Hania się przemieszcza i od kilku dni wchodzi mi pod prawe żebra... Dziwne uczucie, raczej nie ból, bardziej jakby robak pełzał mi pomiędzy żebrami ale raczej nie przyjemne. A będzie się to nasilało przecież u nas
Ja też mam dużo bogatsze życie wewnętrzne w tej ciąży . Oczywiście lubią naparzać naraz z różnych stron. Młoda mi gmera tam na dole, młody wali na boki. Obstawiam, że pozycji nie zmieniły...
Co do bólu, to mnie boli w kroczu, uczucie jakbym już urodziła i tam wszystko pozostało rozsunięte...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Jak tylko biodra Was bolą w nocy, to poduszkę mdz nogi. To bardzo odciaza
Spojenie lonowe, to wiem, że przy chodzeniu głównie i ból powinien rozchodzić się od wzgórka łonowego (tam gdzie podbrzusze jest taka kość). No i do tego kaczkowaty chód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 15:14
-
U mnie ból spojenia łonowego to ból w obrebie wzgórka łonowego i krocza (ale nie tkanki miękkie tylko kości). Czasami jest to uczucie pieczenia z rozchodzącym się cieplem. Najgorzej jest nocą czy podczas wstawania. Boli jak cholera, czasami muszę nogi przekładać z miejsca w miejsce rękami. Po wstaniu zanim się rozchodze to idę jak kaczka. Przy synku nie miałam takich dolegliwości, a teraz modlę się by dozyc w całości do czerwca.
Rudzik1 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny