Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
GreenK wrote:Hej coś nam wątek pada, ja tez boli spojenia nie odczuwam , za to częste problemy z oddychaniem. Wczoraj aż zaczelam się dusić miałam wrażenie ze zdrętwiała mi przepona aż mąż się przestraszył .
I witam się w 29 tyg -
Witajcie Dawno Tu nie zaglądałam aż wstyd się przyznać .. u Nas ogólnie sezon przeziębień w pełni najmłodsza misia ma zapalenie oskrzeli mnie też bierze więc jest wesoło czytam o waszych bólach bioder spojenia itd.... u mnie najgorsza jest Rwa Kulszowa byłam w czwartek u fizjoterapeuty i mam całe plecy w tejpach mam nadzieje że to pomoże na dłuższą metę bo inaczej oszaleje chyba
Buziaki dla was
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Hahahaha widze, że nie tylko ja zaczęłam odczuwać, że już ciąży mi ten stan. Ja teraz już odliczam nie ile za mną a ile przedemna. Mąż już w drodze na lotnisko teraz przed nim jakieś 20h w podróży, a ja jakoś gorzej w ciąży to znoszę mam jakieś głupie czarne myśli. Paskudne hormony. Dobrze, że jednak jestem u rodziców, a nie sama we Wrocławiu. Idę dalej spać chociaż jestem bardzo rozbudzona i nie wiem czy się uda zasnąć.
-
Z poprzedniej ciazy końcówkę też pamiętam jako ciężki czas, a teraz dochodzi opieka nad 2,5 latkiem więc nie jest lepiej. Ostatni miesiąc ciąży kojarzę jako oczekiwanie na rozwiązanie, bo już do niczego się nie nadawałam.
Na pocieszenie dostałam dziś paczkę z lnianym kocykiem i myslinowymi przescieradelkami do gondoli/kosza Mojżesza
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Hej dziewczyny ja jedynie mogę narzekać na nocne pobudki-trochę to biodro mnie boli ale to dlatego,że od 8-9tc śpię na lewym boku 😂 Jaka ja byłam głupia-mogłam śmiało jeszcze spać w różnych pozycjach ale co jak człowiek sobie wpoił,że tylko na lewym może 😛 Tak poza tym nie jest źle,choć przy dłuższym spacerze już czuję brzuch -no ale to chyba normalne...No jak się ma już dziecko w domu,to o odpoczynku można sobie pomarzyć.U mojej siostry różnica wieku między dziećmi jest rok i 8mies. i siostra mi powtarza "nie rób sobie tak szybko drugiego dziecka bo jebniesz" 🤣🤣🤣
Co do ruchów małej to udało mi się parę kopniaków nagrać ale nie jakoś mega wyraźnych.Ja już się pogodziłam,że mam spokojne dziecko i przez łożysko nigdy tak naprawdę nie poczuję tych kopniaków,o których tak matki piszą...Choć z drugiej strony może ja miałam inne wyobrażenie ??? Może kobiety "przerysowują" fakty ? Tego się chyba dowiem jak będę drugi raz w ciąży z łozyskiem na tylnej ścianie Już nie czekam...Teraz liczy się tylko,żeby mała zdrowo rosła.
Hiszpaneczka pewnie wcześnie jesz kolację co? Jak długo nic nie jesz,to potem są ketony w moczu.Warto przed snem coś lekkiego hapnąć
Co do kocyków, to ja mam na razie jeden,który dostałam od siostry
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f669e41d624.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:02
-
Oleśka to mi wychodzi,że s powinnam kupić.Myślisz,że lepiej xs zatem 😆?
-
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Ja dziś dostałam koszulę od mamy ginekolog i masakra, jakie one są wielkie! Wzięłam L ze względu biust a tu przyszły mi dwa wielkie namioty. Normalnie tonę w nich...
Prawda?! I te głębokie wycięcia pod pachami no ale już nie zwracam jej, trudno. Równocześnie M byłaby na mnie za ciasna w biuście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:08
-
Rudzik czyli mamy ten sam hehe
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Widzę że coraz więcej dolegliwości trzeciego trymetru na forum.
Ja tak się cieszyłam że w weekend będzie ładna pogoda i wyjdę na spacer a zamiast tego spędziłam te 2 dni w toalecie z mega zaparciami. Po tym jak naturalne metody nie pomogły, tzn niby coś organizm chciał ale nie mógł, a ja już czułam ze z bólu mi łzy napływają do oczu to sięgnęłam po czopki (wątpliwa przyjemność, ale napisze może komuś się przyda w akcie desperacji) Eva/qu. Miały zacząć działać od razu do 15 minut- zaczęły po godzinie. Udało się, ale wierzcie mi z bólu popłakałam się na kiblu Teraz się z tego śmieję ale wtedy myślałam że umrę z bólu...jeszcze dziś w nocy ból jelit mnie obudził - takie bolesne skurcze... Boję się kolejnego razu w toalecie. Az głupio mi o tym pisać ale może komuś te czopki też pomogą.
Do tego brzuch mi twardnieje przy zmianie każdej pozycji ciała. I Mała kopie w szyjkę wiec jak siedzę na krześle to dosłownie czuję że jakby kopała w siedzisko krzesła...Co dodatkowo powoduje u mnie stres a ten chyba napędza też to twardnienie brzucha. Ach błędne koło...Maż w delegacji przez tydzień. Człowiek skazany na siebie. Dziś cały dzień prawie przeleżałam.
Miałam nie kupować nic do kwietnia a tu wyszło że wózek kupiliśmy...
Pimka, jak jesteś na forum napisz proszę jak historia z Twoją szyjką?
Lady Dior - śliczny kocyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 17:08
2019 Natalka -
Ja nie zwracam tych koszul już, bo w biuście pasują- w sensie mam trochę zapasu ale to akurat na cycki które pewnie przy karmieniu bardzo urosną. Z pierwszym synem po porodzie miałam dwa wielkie arbuzy i teraz obstawiam że tez tak będzie 😉 ale gdzieś na końcówce, na przełomie kwietnia i maja, jak już będę miała jeszcze większy brzuch to oddam je do zwężenia