Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleśka11 wrote:Słyszałam aczkolwiek na szkole rodzenia położne mówiły mi teraz (bo mówiłam im o tej sytuacji) że dla dzieci ulewających w dalszym ciągu rekomenduje się pozycję na boku z zabezpieczeniem przed przekręceniem (wałek choćby z pieluchy lub klin przy plecach i brzuszku) albo na plecach z klinem, tak żeby główka była wyżej. Ja mam uraz straszny do pozycji płasko na plecach, bez monitora na pewno dziecka nie będę tak kłaść, przynajmniej na początku
Pozycję na boku zaleca się, ale tylko maluchom z rozpoznaną chorobą refluksową, a to coś więcej niż ulewanie, które w pierwszych miesiącach życia dziecka jest fizjologia i dotyczy praktycznie każdego niemowlaka. Jednak nawet w tej sytuacji nie zaleca się działań stabilizujacych dziecko w pozycji na boku (chodzi o walki, kliny i inne podobne rozwiązania). Układanie na wznak z klinem pod plecami uważa się wręcz za czynnik zwiększający ryzyko zachlysniecia, bo powoduje ucisk na brzuch i wzrost ciśnienia w nim. Wierzę, że to co przeżyłas odcisnelo się mocno na Twojej psychice (tylko druga matka jest sobie w stanie wyobrazić co czulas przez te trwające wieki sekundy), ale prawda jest taka jak napisałaś - zdazyc się to może absolutnie kazdemu i przewidzieć się tego nie da. U Was monitor oddechu okazał się sprzętem ratujacym życie i chyba o to w tym chodzi - 1000 osób kupi niepotrzebnie, ale 1001 uratuje on życie.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
cathy_y wrote:Ja zaraz jadę na krew. Ciężko już przetrzymać mocz minimum 4h w nocy hahaha 😅
Hahaha z tym moczem to dokladnie mam tak samo. ! Ostatnio nastawialam budzik zeby bylo sikanie 5h przed pobraniem probkicathy_y lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamuśki -ja też sikam w nocy ale to raczej nie z tego powodu,że dziecko uciska tylko ja wieczorem dużo piję wody.
U mnie noc fatalna-poszłam jak na siebie wcześnie spać (22) i o 2 się obudziłam.Nie potrafiłam zasnąć,pierwszy raz mnie biodro bolało i tak do 4 się męczyłam.Mała na dodatek chyba zmieniła pozycję.Od wieczora każdy jej ruch jest dla mnie mało przyjemny-tak jakby smyrała mnie po pęcherzu albo szyjce-nie wiem.Jest to takie nieprzyjemne,że siedzę ze zmarszczonymi brwiami 😖 -
Lady_Dior wrote:Dzień dobry mamuśki -ja też sikam w nocy ale to raczej nie z tego powodu,że dziecko uciska tylko ja wieczorem dużo piję wody.
U mnie noc fatalna-poszłam jak na siebie wcześnie spać (22) i o 2 się obudziłam.Nie potrafiłam zasnąć,pierwszy raz mnie biodro bolało i tak do 4 się męczyłam.Mała na dodatek chyba zmieniła pozycję.Od wieczora każdy jej ruch jest dla mnie mało przyjemny-tak jakby smyrała mnie po pęcherzu albo szyjce-nie wiem.Jest to takie nieprzyjemne,że siedzę ze zmarszczonymi brwiami 😖
I łączę się w bólu, tydz temu Mała była tak odwrócona, że myślalam że wyleci. Byłam pewna, że na dole jest główka a ona nóżkami ruszalaa ja co 5 min w toalecie
-
No bezsenność w ciąży to nic fajnego a po porodzie to się wcale nie wyśpimy
Moja mała była cały czas główkowo ale teraz nie wiem.Moze tylko się obrociła wokół własnej osi,bo te nieprzyjemne symyrnięcia odczuwam właśnie jakby na tylnej ścianie.Z racji tego,że łożysko mam na przedniej,to może dlatego bardziej odczuwam te dolegliwości związane z kopniakami w pęcherz.No ale to moje takie teorie hehe
Mam takie pytanie niedotyczące ciąży
Czy w Pl dostanę ślub kościelny (sam koscielny ) nie będąc zameldowana? Zależy to od księdza,czy w ogóle nie ma takiej opcji? Nie mieszkam 15lat w Pl i w ogóle się w tych sprawach nie orientuję. -
No właśnie nie mam.Tu jesteśmy zameldowani i tu będziemy mieć cywilny.W pl bym chciała kościelny,bo do Nl nikt mi nie przyjedzie także nie wiem jak to ugryzę.Będę w kwietniu w Pl to spytam księdza
Rudzik1 Ty masz łożysko na tylnej ścianie? Ruchy mojej małej są tak zamortyzowane przez łożysko na przedniej ścianie,że nie ma szans,by mnie obudziły. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:18
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Dokładnie tak jak u mnie...
zmieniłam lekarza poprzedni 3 tygodnie temu mówił 4,5, a teraz nowy 2,6..
jestem w szoku bo większych bóli nie mam, a tu taka zmiana.
Nowy lekarz zapisał luteinę dopochwowo i doustnie.Pimka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Pimka ja tez myślę,że nie ma co porównywać tych pomiarów-inny sprzęt,inny lekarz-choć duża ta rozbieżność...Nie przeciążaj się a w razie w zawsze możesz na ip jechać.
KaśkaKwa mnie na razie nic w okolicy żeber nie boli.U mnie to chyba za wcześnie ale Ty masz 2skarby to jak najbardziej możliwe.
Z tymi szyjkami to jakaś plaga 21 wieku kobiet zaciążonych
Lorella zazdroszczę pogody-tu do poniedziałku ma jeszcze lać a ja przez tą szarugę do głowy dostaję.