Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dzięki kochane! też mam nadzieję, że ciąży nie będzie trzeba rozwiązywać choć torbę już przygotowuję, bo za dużo tych powodów ostatnio do takich myśli.
Co do GBS: antybiotyk podaje się dziecku szczególnie, ze względu na możliwość zakażenia, ten paciorkowiec wywołuje zapalenia płuc itd. Więc lepiej podać.
U mnie Mały glowkę ma pod prawymi żebrami i nogi na głowie. I on tak prawie całą ciążę, co usg kopyta na głowie, jogin mi rośnie...
Magda Acardu nie biorę. Ja do niedawna jeszcze miałam zastrzyki Clexane. A Acard miałby coś pomóc? u mnie przepływy podobno ok jeśli to ma związek..GreenK lubi tę wiadomość
-
Pimka wrote:Lekarz odp że wynik jest ok.
Freyja dokładnie tak samo interpretowalam te wynik, ale jak jest ok to ok...
Ogólnie to moje 3 badanie toxo(2 x badane w medicover 2017 I 2019) i to z czerwca 2018 z diagnostyki i właśnie się dopatrzyłam za każdym razem normy obok są inne, mimo że jednostki są podane te same:-/
U mnie też były te same jednostki ale metoda badania (chyba jest podana na wyniku) była inna. Też mnie to dziwiło, ale już dałam spokój. Mój lekarz powiedział ze najważniejsze jest IGM, jeśli wg norm jest dodatnie to źle, jeśli wg norm jest cały czas ujemne to ok.
Pimka lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
nick nieaktualnyPimka ja wogole się nie znam na tych wynikach ale jak bym miała obawy poszłabym skonsultować wynik z innym lekarzem. Z drugiej strony myśle ze lekarz jednak ma pojęcie tym bardziej o toxo.
Doriska słyszałam o tym, robią 2-3 próby chyba w 36 tyg. Ale może jeszcze sam się obróci?
Marilen tez się uśmiałam z jogina ))Doriska87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny, dawno tu już u Was mnie nie było. Zaraz postaram się trochę nadrobić. Z nowych rzeczy u mnie to to, że Ryszard 2 dni temu został oszacowany na wagę trochę ponad 1700 gramów i co najważniejsze fiknął wreszcie głową do dołu oczywiście bardzo się cieszę aczkolwiek powiem Wam że dużo wygodniej jest nosić dziecko głową do góry. Główka ewidentnie wcisnęła mi się w miednicę, zaczęły momentalnie boleć mnie biodra i chodzę jak kaczka.
https://zapodaj.net/a914dc3fbd659.jpg.htmlRudzik1, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Oleśka jakie piękne zdjęcie! Żeby tak moja dziewczynka chociaż raz chciała tak zapozować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 19:01
-
Magda - mbc wrote:Marilen, jeśli przepływy są okej, to to jest najważniejsze
A ja dostałam wyniki wymazu, czysto!
Mam nadzieję, pewnie 2 tyg do usg kolejnego będę jak na szpilkach siedzieć. Matko już bym chciała czerwiec..
Dzisiaj mnie coś boli tak jakby jajniki, tzn w tej okolicy i już oczywiście się nakręcam. -
Marilen wrote:Przepływy właśnie w porządku, przynajmniej tak powiedział i tak jest w opisach i ze szpitala i od mojej lekarki sprzed szpitala i we wczorajszym.
-
Oleśka11 wrote:Mi lekarze mówili że w III trymestrze rozjazdy w pomiarach w obie strony nawet do trzech tygodni mogą być. Dopiero powyżej trzech tygodni jest się czym martwić. Nie wiem czy przy rozjazdach o dwa tygodnie i dobrych przepływach w ogóle jest sens zastanawiać się nad wcześniejszym rozwiązaniem. No ale co lekarz to opinia...
Oby! :*
Mam nadzieję, że powiedzieliby gdyby przepływy np były złe.
Jeszcze się to moje dziecko nie urodziło, a już tyle nerwów. Oj ja mu się odwdzięczę jak będzie chciał na dyskotekę wyjść ;P -
nick nieaktualny
-
Marilen wrote:Oby! :*
Mam nadzieję, że powiedzieliby gdyby przepływy np były złe.
Jeszcze się to moje dziecko nie urodziło, a już tyle nerwów. Oj ja mu się odwdzięczę jak będzie chciał na dyskotekę wyjść ;PMarilen lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dzięki-lot był szybki 1.20min i bez żadnych incydentów ale za to na lotnisku awaria systemu bagażowego.Trochę się nakucałam na tym lotnisku ale ostatecznie samoloty miały opóźnienie kilkanaście minut,więc bez tragedii.Nocka za to koszmarna Wiadomo jak się śpi w nie swoim łóżku Jestem po prostu połamana Budzilam się co chwilę, przkręcałam z boku na bok ahhh.No ale niech tylko dzieć będzie zdrowy a zniosę wszystko.Zaraz krew na badania oddać a na 13.50 usg tarczycy u radiologia.Miłego dnia bez żadnych zmartwień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 06:01
Magda - mbc, Rudzik1, GreenK lubią tę wiadomość