Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja się właśnie boje, że całe pajace na lato, to za gorąco, dlatego na razie mam 5 całych i zamierzam traktować jak piżamki. Mam też dwa bez stopek, ale uważam, że dziś np. byłoby za ciepło na taki strój.
Do chodzenia na codzień w czerwcu, jak dla mnie, to: body z dł. lub krótkim rękawem i spodzień długi lub krótki lub rampers plus zawsze można dołożyć otulacz bambusowy lub cienki kocyk.
Ja mam wszystko kopertowe, nie mam nic przez głowę.
Jeśli będzie serio chłodniej tak 15-18 stopni to na body z krótkim nałożę kaftanik lub sweterek dziergany.
Generalnie ja zamierzam malucha nie ubierać za grubo, mniej więcej tak jak siebie
Dziś we Wrocławiu jest 24 w cieniu i ubrałabym krótkie body, cienkie spodenki z odkrytą stopką i zabrałabym otulacz na wszelki wypadek. Sama mam sukienkę cieniutką na krótki rękaw do kolan i gołe nogi ofc.
https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 13:41
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzisiaj miałam wizytę i mały waży ponad 1600g, 2 tygodnie temu ważył ponad 1300g. Lekarz powiedział, że ma bardzo blisko szyi pępowinę, myślicie że jest ok z tą pępowiną? Następną wizytę mam 6 maja już z ktg
GreenK, Rudzik1, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Mamuśkaa1 wrote:Dzisiaj miałam wizytę i mały waży ponad 1600g, 2 tygodnie temu ważył ponad 1300g. Lekarz powiedział, że ma bardzo blisko szyi pępowinę, myślicie że jest ok z tą pępowiną? Następną wizytę mam 6 maja już z ktg
Nam położna mówiła że samo owiniecie pępowiną jeszcze o niczym nie świadczy ponieważ jest ona elastyczna, ale miała tu na myśli raczej czas porodu. Podawała nawet przykład dziecka które miało nie tylko szyję owiniętą ale jeszcze z tej pępowiny zrobiło sobie jakby szelki. Wtedy kluczowe jest monitorowanie dziecka poprzez KTG.
Sam fakt pępowiny blisko szyi to chyba jeszcze nic nie znaczy i pewnie wiele dzieci tak ma bo jakby nie patzreć pępowina długa jest a miejsca w brzuchu coraz mniej...
2019 Natalka -
Ło rety dziewczyny Wy macie tych ubranek 😀 To ja dziś bez wyrzutów dokupiłam parę ciuszków w 5.10.15 😉
Lilka26 też brałam tardyferon i zawsze między posiłkami.Teraz nie biorę i zero problemów z zaparciami,także nie wrócę do tego leku Kupiłam ten zakwas ale czy będzie pomocny....No oby,bo anemia po porodzie to nie to czego bym chciała.
Dziewczyny a bierzecie też wapń? Niby warto brać zwłaszcza przy heparynie. Kupiłam ale czekam jeszcze do wizyty u lekarki, którą jednak mam jutro nie w poniedziałek.
-
nick nieaktualnyHej trochę mnie nie bylo. Gratuluje udanych wizyt.
My dziś byłyśmy na usg i ważymy. 2250.
Mamy już prawie wszystko skompletowane oprócz fotelika i dostawki i brakuje kilku ubranek . Torbe do szpitala spakuje przed majówka bo chce zabrać na majówkę. Niech leży w bagażniku... mam nadzieje ze się nie przyda.
Skurcze tez b dokuczają chodzę już jak kaleka i niestety zaczynaja byc bolesne
Już chodzę jak pokraka bo brzuch ciagle jak skala no ale ważne ze malutka okejRudzik1, Lady_Dior, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie najlepszym kremem do twarzy jest La Roche Posay Effaclar Duo Plus, zresztą polecony przez dwóch dermatologów.
Jeśli chodzi o pępowinę to mi ginekolog powiedział tak - on nie mówi pacjentkom nic na ten temat, bo dziecko może się w ciągu dnia trzy razy owinąć i odwinąć, a to niepotrzebnie stresuje mamę. -
Freyja wrote:Dla mnie najlepszym kremem do twarzy jest La Roche Posay Effaclar Duo Plus, zresztą polecony przez dwóch dermatologów.
Jeśli chodzi o pępowinę to mi ginekolog powiedział tak - on nie mówi pacjentkom nic na ten temat, bo dziecko może się w ciągu dnia trzy razy owinąć i odwinąć, a to niepotrzebnie stresuje mamę.
http://elementzenski.pl/skin-food-light/
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, wpadam tylko z informacją, że my już rozpakowani. Bruno przyszedł na świat przedwczoraj rano. Obudziło mnie krwawienie, okazało się że brzeg łożyska nachodził na blizne po pierwszym CC i stąd krew. Miałam już czynność skurczowa macicy, więc CC było na cito. Ja dziś wychodzę do domu, Bruno zostaje, bo ma zaburzenia oddychania i potrzebuje wsparcia, poza tym jest jeszcze niedojrzaly i wygrzewa się w inkubatorze. Będziemy go odwiedzać w szpitalu i dowozić mleko. Trzymajcie się wszystkie dzielnie do nudnego konca
Magda - mbc, Oleśka11, Ann.ann, Rudzik1, Freyja, GreenK, ttuska, 0202oliwcia, Pimka, anusia24, Hiszpaneczka, Lady_Dior, Lorella, Mama Wojtka, Violet Flower, bratfrandu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Dziewczyny, wpadam tylko z informacją, że my już rozpakowani. Bruno przyszedł na świat przedwczoraj rano. Obudziło mnie krwawienie, okazało się że brzeg łożyska nachodził na blizne po pierwszym CC i stąd krew. Miałam już czynność skurczowa macicy, więc CC było na cito. Ja dziś wychodzę do domu, Bruno zostaje, bo ma zaburzenia oddychania i potrzebuje wsparcia, poza tym jest jeszcze niedojrzaly i wygrzewa się w inkubatorze. Będziemy go odwiedzać w szpitalu i dowozić mleko. Trzymajcie się wszystkie dzielnie do nudnego konca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 14:27
kalika lubi tę wiadomość