Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki, pachwiny mnie nie martwią tylko dół brzucha, tak jakby kość. Ja w ogóle mam obsesję na punkcie skracającej się szyjki i rozwarcia, bo dodatkowo męczą mnie twardnienia brzucha z których mój lekarz nic sobie nie robi, bo szyjka długa. Duże dawki magnezu i wysokomagnezowana woda trochę pomagają, ale niecierpię tych twardnień, a teraz jeszcze to podbrzusze...
-
nick nieaktualnySelir87 ja mam twardnienia już b długo a właściwie to skurcze 40 sek. I tez ledwo chodzę bo ciagle mi kurczy brzuch. Natomiast szyjka tez mi się nie skraca. Biorę magnez, luteinę i no-spa i lekarz powiedział ze nic więcej się nie robi. Mam się oszczędzać ale to nic nie daje bo w nocy tez mam skurcze. Jedyne co to w przypadku wzmożonego nasilenia lub rosnącego bólu IP
Kazał się spakować już do szpitala. Z zaznaczeniem ze równie dobrze moge urodzić po terminie
Skurcze mam już dobre 2 miesiace, na szczescie szyjka trzyma i to najważniejsze -
Kiedyś na takie skurcze dawano fenoterol, teraz jest dostępny tylko w szpitalach w kroplówkach więc trzeba się męczyć.Dzięki magnezowi zeszłam do max 10 twardnień na dzień, ale to i tak dużo dla mnie, a same twardnienia intensywnie odczuwam od miesiąca. Sama urodziłam się jako 34 tygodniowy wcześniak, jestem zdrowa, ale nie chce tego samego dla swojego synka.
-
Zdecydowalam sie na sesję ciążowa przez męża. Musze sie dowartosciować...
Mam umowiona na 6 maja, troche pozno ale nie bylo juz terminów. Nie wiem jak to wyjdzie bo przy blizniakach pewnie bedzie 15 kg na plusie ale licze na konkretny retusz
Stwierdzilam, ze to co mąż wywala na wynajem mieszkania to równowartość biore ze wspolnych pieniedzy dla siebie i dzieci.
Sesja ciazowa i noworodkowa, kurs makijazu, wyjazd do Zakopanego na swieta i jeszcze jakis dzienny pakiet spa mi chodzi po glowie
Magda - mbc, GreenK, Rudzik1, Oleśka11, miazmija lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Hej dziewczyny wesołych,spokojnych i słodkich świąt Wielkanocnych 🐑🐣🐇🐥🐰🐤 Smacznych potraw Wielkanocnych oraz mokrego Dyngusa 💦💦💦
Magda - mbc, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak stoicie to też macie taki twardy brzuch?
Ja byłam dzisiaj na 20 min spacerze. Ostatni raz byłam miesiąc temu i stwierdziłam, że nawet hak jyz dostanę pozwolenie na spacery to chyba nie będę w stanie, bo brzuch jak kamień, a potem pół dnia leżę bo mnie boli.. -
Witam się wyspana, z kolejnym kg na plusie ale nie odmawiam sobie niczego jem tyle na ile mam ochotę. Niestety dzisiaj u nas pogoda się pogorszyła ale u mnie żadnych spacerów już od dawna nie ma. Z moją miednica z każdym dniem jest coraz gorzej. Wstawanie z łóżka to wyzwanie, że aż mam łzy w oczach. Jeszcze kilka tygodni wytrzymam. Mąż jest bardzo wrażliwy na widok gdy ja cierpię i nie chce mnie nawet dotykać bo go to przeraża.
-
Cześć dziewczyny jak tam u Was po świętach? Mi trochę smutno,że nie spędziłam ich z tatuśkiem no ale tak się ułożyło...Cieszę się, że każde kolejne święta spędzimy razem i to we 3kę 😍
Dziś nie przespałam ciągiem chyba nawet godziny-co chwilę się wybudzałam i przkręcałam na boki.Poduszka jest pomocna nie powiem ale problemu nie rozwiązuje.W sumie to chyba nie nie ma jak pomóc taka poduszka,bo przecież i tak leżę na biodrze-bo jak inaczej.Skurcze mam nadal niebolsne i jest ich +/- 13 na dzień.Czasem potrafi pół dnia być spokój,by w ciągu 1godziny nagle pojawiło się 5skurczy.W poniedziałek idę do swojej lekarki,to zobaczę jak tam szyjka- narazie się niby nieźle trzyma.
Dziewczyny ile ręczników dla dziecka? Kupiłam 2bambusowe ręczniki i się zastanawiam,czy na 1wsze miesiące mi starczy,czy dokupić 3ci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 09:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przy moich bólach na codzien to spokojnie mogę przegapić początek porodu, trochę mnie to zaczyna stresować. Jutro wizyta, więc dowiem się jak szyjka się trzyma i czy mały człowiek nadal jest wysoko.
Z dobrych wieści to moja kuracja na anemię wreszcie podziałała ale robiłam wszystko co tylko mogłam i hemoglobina z 11,6- do 12.9 hematokryt z 32 na 37, więc jest super. Natomiast brałam żelazo 2 miesiące, wołowinę jadłam, zjadłam 2 wątróbki z królika, piję zakwas buraczany, pietruszkę zieloną. Teraz tylko utrzymać takie wartości przez kolejne tygodnie i żaden poród mi nie straszny i gojenie będzie lepsze, szybciej wrócę do formy po. -
Alisia wrote:
używałam go kiedyś, ale wole Lipikar z La Roche i tego używam teraz💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej dziewczyny. Ja jestem chyba szalona bo zamiast złożyć podanie o przełożenie stażu na przyszły rok stwierdziłam że raz się żyje i spróbuję go zrobić jeszcze przed porodem. Został mi miesiąc i tydzień na zrobienie 160 godzin z dziećmi autystycznymi, dziś byłam pierwszy dzień i chyba porwałam się z motyką na słońce 😆 tym bardziej że w międzyczasie muszę zdać jeszcze trzy egzaminy, ogarnąć wyprawkę no i w międzyczasie zajmować się starszym dzieciorem.
Ja się ostatnio czuję w miarę ok. Młody wypycha się na wszystkie strony i nie wiem czy przypadkiem nie obrócił się w poprzek bo czuję ruchy daleko po prawej i po lewej stronie. Jutro mam wizytę to chyba poproszę też o usg bo mi to spokoju nie daje.
Na przyszły tydzień mam cel- robię wielkie pranie i wreszcie spakuję torbę. Jak dalej będę tak wszystko odwlekać to donoszę ciążę i nic nie będzie gotowe 🙄
No a tak w ogóle to pięknie jest, nie? Jak ja kocham te pierwsze naprawdę bardzo ciepłe dni, aż chce się żyć 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 18:27