Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik1 super waży Twój kurczak Dzięki za polecenie lactlosum.Dziś zażyłam i pomogło-rety od razu lepiej się czuję.Martwię,że przez to żelazo już do końca będę się męczyć z takimi zaparciami-a tak dobrze już było Tą laktulozę to pewnie tylko doraźnie można stosować nie???
Magda-mbc ja na razie typowo do karmienia mam 2 sukienki,3 koszule nocne i 1 stanik.Nie wiem,czy coś jeszcze dokupię typowego do karmienia-jakoś nic mi się nie podoba
Doriska87 nawet mi nie mów o bólu bioder Mam nadzieję,że dziś będzie lepiej i znajdę odpowiednią pozycję.Oby ta poduszka zdała egzamin.
Nita fajnie,że się odezwałaś Dobrze,że nie masz cukrzycy-u mnie też ok z cukrem.Uważaj na siebie z tym dźwiganiem.
Takana5 to mnie zaskoczyłaś,że owoce mogą mieć wpływ na tę wadę.Najważniejsze,że nie jest to jakaś bardzo poważna wada i wystarczy tylko kontrolować.Duże masz te dzieciaczki -super
Ja wizytę u okulisty mam za tydzień w piątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:26
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny biorace acard 75. Taka jestem zakręcona ze nie wiem czy dzisiaj wzielam czy nie. Nie chciałabym brac dodatkowej w przypadku gdybym jednak dzis ja wziela. Chyba nic sie nie stanie jak pomine jedna tabletke ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:59
-
Miazmija spokojnie-na pewno nic się stanie,jak pominiesz jedną dawkę
Ja już wtulona w poduszkę C 😁 liczę na spokojny,przyjemny sen -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ale postów trochę Was musiałam nadrobić.
Gratuluje udanych wizyt i dużych już dzieciaczków
Lady ja mam poduszkę od dawna i niestety nie używam nie umiem na tym spać pomimo setek prób, wiec śpię tradycyjnie z poduszka miedzy nogami. Bóle bioder mam b silne w nocy , wybudzają mnie i muszę to rozchodzić 2-3 min i później zasypiam znów.
Ja do porodu 51 dni :o wiec wizyty u ginekologa mam już umówione do końca a z wyprawka się właśnie mierze. Póki co mam 2koszule i 1 podomke i nie wiem czy tak nie zostawię.
-
GreenK to też masz termin na 8.06?
Ja codziennie mam się zabrać za pakowanie toreb, a że musi to zrobić mój mąż, bo ja leżę to nie ma na to czasu. Jak wraca z pracy to nie wie w co ręce włożyć. Może dzisiaj się uda
Ja po porodzie mam 2 koszule, do porodu biorę jakas zwykła, bo po pierwszym porodzie wrzuciłam do kosza
Dla dziecka bierzecie jakiś rożek i pieluszki tetrowe/bambusowe czy ręcznik też? Zastanawiam się nad rozkiem, bo szpital wymaga. Mam zwykły stary i nowy z wkładka bambusowa. Wezmę chyba stary, bo i tak po szpitalu będzie mnóstwo prania.
I pytanie jakie komplety dla dzieciaczkow? Pajace i body na krótki czy lepiej body na długi i spodenki?GreenK lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was może kupiła/będzie kupować kokon? Bo się zastanawiam, czy warto, dla córki nie kupowałam, a teraz się zastanawiam..
Smoczki kupujecie? Przy córce nie używałam, bo nie chciała nawet ;p a teraz kupiłam z NUK
Jakie karuzele do łóżeczka? Zastanawiam się nad tą z Firher Price z misiami23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
nick nieaktualnyTtuska - tak na 08.06
Rudzik1 Wizyty mam : kolejna za miesiąc ( chyba ze skurcze mi się będą nasilać to wtedy IP) następna 2 tyg później i kolejna tydzień później teoretycznie 04.06 mam ostatnia zaplanowana
W międzyczasie mam jeszcze usg 37 tydz zeby określić wagę
Wyszłam właśnie od endokrynologa i Euthyrox 50 biorę tyłkiem dnia porodu, później zmniejszam na 25
Odnośnie rożka ja kupiłam 1 w Jukki za 30 zł do szpitala. Przyznam ze rozczulają mnie te piękne rożki ale w czerwcu to chyba będziemy tego mało jednak używać i tak się zastanawiam czy inwestować w te piękne czy sobie darować
Kokonu tez nie kupuje i żadnych zabawek bo na początku dziecko i tak tego nie widzi wiec kupuje po porodzie jak Rudzik
Co do szpitala to dostałam listę na szkole rodzenia jak macie ochotę to mogę wkleić ale chyba każdy szpital wymaga innych rzeczy. U Nas np 10 pieluszek tetrowych
Czy którejś z Was wróciły mdłości.... ? Bo u mnie nawrot niestetyRudzik1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzik1 i pierwsze też tam rodziła tylko we wrześniu. I mam zanik pamięci co ja wtedy brałam czy lepsze przy pepku spodenki czy pajac hehe i nie pamiętam w co po porodzie owijaja.
Ja kokonu nie kupuje. Chcę od początku kłaść w łóżeczku. Jedynie rożek mam, bo to zawsze może służyć jako kocyk do leżenia. -
Rudzik1 wrote:Mamuśka ja nie kupuję kokonu, właściwie nie widzę jego zastosowania. Smoczek wybrałam z Difraxa. Co do karuzeli, to pewnie coś kupię jak się już mała urodzi. Podobno dzieci na początku nie widzą zbyt dobrze.
To samo u mnie.
Kokonu nie. Smoczek difrax. Karuzela, na później
Rudzik podrzucam jeszcze jeden sklep: https://marsielledecor.pl/ zamówiłam tu prześcieradło do mojego turystycznego łóżeczka za 29złWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 17:11
Rudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021