Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Piłka, ja mam takie bóle, szyjka mi się nie skracała, trzyma około 4 cm.Dzisiaj idę na kontrolę to podpytam jeszcze, jeden lekarz mi powiedział, że to może być infekcja i jak bardzo boli to żeby robić posiew. Od 4 dni mam spokój, mnie to tylko w nocy łapało. Może to już taki czas, że wszystko boli?
-
kalika wrote:Dziewczyny, wpadam tylko z informacją, że my już rozpakowani. Bruno przyszedł na świat przedwczoraj rano. Obudziło mnie krwawienie, okazało się że brzeg łożyska nachodził na blizne po pierwszym CC i stąd krew. Miałam już czynność skurczowa macicy, więc CC było na cito. Ja dziś wychodzę do domu, Bruno zostaje, bo ma zaburzenia oddychania i potrzebuje wsparcia, poza tym jest jeszcze niedojrzaly i wygrzewa się w inkubatorze. Będziemy go odwiedzać w szpitalu i dowozić mleko. Trzymajcie się wszystkie dzielnie do nudnego konca
kalika lubi tę wiadomość
-
Czesc! Ja dzis nastawilam pranie z rzeczami do szpitala dla mnie (dla malucha potrzebuje tylko komplecik na wyjscie, cala reszte gwarantuje szpital) i czekam na kuriera z zamowieniem z apteki i wkoncu pakuje torbe. Bylam spokojna bo jeszcze tyyyyle czasu przeciez ale po pojawieniu sie na swiecie naszych pierwszych grupowych dzieciaczkow stwierdzilam ze lepiej byc gotowa. Spakuje i niech stoi
Oleśka11, GreenK lubią tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Magda bardzo ładna waga maluszka. A co Twój lekarz mówi o szyjce?
Mój gin ostatnio mi mówił, że na tym etapie to już normalne, że się skraca.Rudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wikulec wrote:Dziewczyny a wychodzą Wam skurcze jakieś w ktg w komplecie ze skracajacymi się szyjkami?
Ja mam niewydolność szyjkowo-cieśniową po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:59
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Magda-mbc super waży Twój bobas Myślę,że spokojnie dotrwacie do końca
Marilen ja naprawdę myślę,że nie masz się co martwić tymi wymiarami.Ja się przekonałam,że na jednym sprzęcie wychodzi tak,na drugim inaczej.Tyle się naczytałam historii-mamy się oczywiście martwiły a po porodzie dziecko zdrowe jak ryba.Głowa do góry-na pewno będzie dobrze tzn.jest dobrze
Ja dziś wróciłam do Nl.Jeszcze parę dni i bym nie wróciła 😜 Od 32tc nie wpuszczają ciężarnych.Musiałam w ogóle podpisać papierek,że lecę na swoją odpowiedzialność,bo nie miałam zaświadczenia od lekarza o braku przeciwwskazań do lotu.No i za 5kg.nadbagażu zapłaciłam 237zł 😳 Lot był szybki i udany a moja mała tak się wyginała, wierciła.Trochę skurczy miałam i uciska mnie chyba główką.Jakieś takie napieranie czuję.Po wylądowaniu kolejne cyrki.Chyba jakaś awaria na lotnisku,że samoloty nie odlatywały i my nie mieliśmy gdzie zaparkować.W sumie jakieś 30 min.opóźnienia...No ale koniec końców jestem w domu i zastanawiam się,czy wziąć nospę,bo często mi dziś ten brzuch twardnieje
🙄 ...
Ważyłam się po 3tyg.pobytu w Pl i przytyłam,że hoho😁 Tzn z pełnym żołądkiem i niewypróżniona,więc odjęłam 1kg.😅 Wychodzi mi 7kg.na plusie 😁 No ale święta,komunia,wychody z siostrą do restauracji zrobiły swoje ☺
W końcu brzuszek urósł ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:49
Rudzik1, Oleśka11, kalika, GreenK lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam wizyte, maly ma już 2300 gram, glowka na dole, wiec uderza mi w zebra nozkami sa momenty ze szaleje na maksa, serdszko ladnie bije, szyjka trzyma, wszystko pozamykane
Za 2 tyg wizyta i ustalenie co i jak.
Lekarka zaproponowala dwa rozwiązania:
1. ze mam wizyte 28 maja ostatnia i potem skierowanie do szpitala
2. wstawienie się w szpitalu już bez tej wizyty pod koniec maja i tam czekanie na porod
Nie wiem co wybrać, ale chyba zdecyduje dopiero po wizycie z dnia 14 maja.
Gdyby się cos dzialo mam się z nia kontaktoewac i ona kontaktuje się w szpitaluRudzik1, Pimka lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Dzięki za odzew ad ktg. U mnie standardowo przy każdej wizycie od 30tc. A dziś wyszło wszystko pięknie, Mała 2200 (skończony 32tc),główką napiera mocno, ale szyjka 33 bez zmian i skurczy też brak. Uff wielkie i dalej się oszczędzam. No i wzięłam L4 w końcu
Hiszpaneczka też mnie ciekawi czemu w szpitalu musisz czekać na poród? -
Dziękuję Rudzik1 :* Waga może jeszcze sporo wzrosnąć no ale postaram się zdrowo w miarę odżywiać,bo w Pl se pozwoliłam na dużo słodkości Wzięłam tą nospę,może się uspokoi trochę.To moja 3cia nospa w tej ciąży-chyba nie ma tragedii
Jutro o 9.30 ma być u mnie położna,dziś jednak nic nie napisała czy będzie,także ciekawe...W piątek wizyta w szpitalu chyba przedostatnia.
Hiszpaneczka super waga małego To przez cukrzycę chcą wywoływać poród? -
Rudzik1 wrote:Lady piękny brzuszek
W ogóle pięknie wyglądasz i zazdroszczę, że tak mało przytyłaś.
Może weź nospę na te twardnienia, od czasu do czasu można brać.
Hiszpaneczko u Ciebie też już duży dzidziuś
Czemu musisz w szpitalu czekać na poród?
lekarka i tak chciala mnie polozyc na oddzial pod koniec maja albo z poczatkiem czerwca ze wzgledu na cukrzyce ciazowa. Ze niby sie ciut wczesniej rozwiazuje ciaze. No ale zobaczymy jak to bedzie
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️