X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia śliczna mama z Ciebie i super dzieciaczki masz:) Słodkie zdjęcia:)

Dziewczyny, mi od 18 tygodnia powróciły zasłabnięcia i zawroty głowy. W dodatku nie mogę w żądnej pozycji położyć się do snu, bo od razu się duszę i ciągle muszę siadać złapać oddech. Czy też tak macie?
    Czy któraś się orientuje ile trzeba leżeć plackiem po cesarce?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa28 ja także mam wizytę 9 stycznia. Połówkowe USG. Już się nie mogę doczekać. Nie miałam
    nigdy tak długiej przerwy pomiędzy usg, a tu aż 5 tyg. Już w głowę dostaję normalnie, bo chciałabym
    już zobaczyć dzidzię i się upewnić, że wszystko jest w porządku i dzidzia fika w brzuszku :)

Czasami mam pobolewania w lewej części podbrzusza, ale od początku ciąży mi towarzyszą. Czasami także zdarza się
    pobolewanie jak na okres, ale dużo mniejsze i trwające także chwilę.
    Mam nadzieję, że to normalne. Dziewczyny kiedy powinno się poczuć pierwsze ruchy dzidzi?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę 8 lub 9. Nastawiamy się ze płeć poznamy i juz! :)

Kalendarz ovu wskazuje, ze pierwsze ruchy od 16 tyg mogą być wyczuwalne. Ja mam mruczenie często, takie drapanie od środka ale pod ręką od jakiegoś czasu nic nie czuje. Myślę ze w 20 tyg to będzie juz Maleństwo bez skrupułów wyżywać się na mamie :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też 9stycznia wizytę, ale zwykłą. Połówkowe mogę zrobić od 14 tygodnia, więc myślę, że na tej wizycie już umówimy się na połówkowe.:)

A ruchów wciąż nie czuję, za to dziś troszkę więcej brzuszek się pojawił;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 3 stycznia ale też zwykłą;) To juz tylko pare dni zostało;)
    Welonisia odpoczywaj kochana i nie stresuj się, musi byc dobrze !:)

Tusia super masz brzusio i ładna z ciebie mamuśka:)
    Co do ruchów to nir czuje, na moje to za wczesnie jeszcze u mnie żeby cos czuc:)

16udpc0zlryh2fss.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 10:49

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja tak miałam, jakieś 3 tyg temu nie umiem wygodnie układać się do snu :( I kombinuję nad tym kojcem lub cebuszką ale nie mogę się zdecydować...

A propo ruchów, ja je czułam jakoś w 16 tyg ( pisałam wam) a potem ucichło i się straszliwie martwiłam bo to trwało długi czas! No i Dzidziek dał mi porządnego kopa jak byłam na pasterce ;) A wczoraj to mnie tak bombardował że aż pod ręką czułam :) Także jak ruchy cichną to nie ma co się martwić ;)

AISAK lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi nie jestess sama ja tez nie moge znalezc sobie pozycji do snu . Po poniedzialkowej wizycie chyba sie zdecyduje na zakup poduszki. Czekajaca ja na poczatku 16 tyg tez mialam takie bole gin powiedzial ze to miesnie macicy sie naciagaja kazal wziac nospe plus magnez i lezec i przeszlo. Pozdrawiam

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Tusia śliczna mama z Ciebie i super dzieciaczki masz:) Słodkie zdjęcia:)

Dziewczyny, mi od 18 tygodnia powróciły zasłabnięcia i zawroty głowy. W dodatku nie mogę w żądnej pozycji położyć się do snu, bo od razu się duszę i ciągle muszę siadać złapać oddech. Czy też tak macie?
    Czy któraś się orientuje ile trzeba leżeć plackiem po cesarce?
    ja po cesarce leżałam do momentu aż znieczulenie odpuściło ale trochę to potrwało. w zasadzie to miałam cesarkę po 17 to zanim odpuściło to i noc była i nie wstawałam. ale następnego dnia od rana śmigałam z zaleceniem, żeby się prostować i nie garbić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po cesarce (18:41) nie mogłam wstawać do 4 rano, nawet głowy podnosić nie mogłam (ale miałam narkozę)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam bardzo ładnie wszystko pozszywane i praktycznie nie bolało -najgorzej było się podnieść z łóżka ale to tylko moment :) nic nie ciągnęło i szybciutko się zagoiło :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam te takie znieczulenie co paraliżuje od pasa w dół

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie mówcie o cesarce bo mnie jakoś to przeraża... Taka blizna na brzuchu... Mam nadzieję rodzić naturalnie ... I wiecie, mam problem z wyborem szpitala...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli zastanawiacie się nad poduszką to ja bardzo polecam!
    Dostałam w prezencie na święta i śpię z nią od 24 grudnia i jestem zachwycona! Kręgosłup jak narazie nie boli, więc dla mnie poducha jest fantastyczna! :-)
    Mąż tylko niezadowolony... Bo przytulam się do swojej podusi a nie do Niego ;-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna ale Ty masz Cebuszkę czy Kojec?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pisałam w innym temacie, ja również dostałam ta poduszkę do spania w prezencie i powiem, że dla mnie do końca się ona nie sprawdza. Chodzi mi głównie o spanie z nią w nocy, ja jednak nie daje rady spać na jednym boku i muszę na jakiś czas przekręcić się na drugi i problematyczne jest dla mnie targanie się z poduszką na drugą stronę. Nie widzę aby pomagała mi na kręgosłup ale trzeba przyznać, że wygodnie się na niej zasypia.

zalety: wygodna
    wady:
    -zajmuje mimo wszystko dużo miejsca ( jak się śpi z mężem- podobnie jak u Niesfornej zawsze przytulałam się do męża) :P
    - problem z przekładaniem poduszki na drugą stronę ( w moim przypadku jak jestem w nocy zaspana nie chce mi się z nią tarmosić)
    - często poduszka ląduje w nocy na ziemi

Ale to są moje odczucia, większość innych opinii jest pozytywna :)

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o tą cesarkę, bo ostatnio ginekolog powiedział, że póki co mam przodujące łożysko i jak do następnej wizyty się nie przesunie to będzie mnie czekała cesarka... Martwię się, bo raz że panicznie się jej boję a dwa że chcę karmić dziecko piersią a jak nie będę mogła się ruszyć przez tyle godzin to będzie to niemożliwe... Jak położne nakarmią małego z butelki to potem nie będzie chciał już do cyca, bo wiadomo że ze smoczka łatwiej pić. Martwi mnie to strasznie:(
    W ogóle zastanawiam się czy to łożysko może się jeszcze przesunąć? W pierwszej ciąży od razu miałam w dobrym miejscu...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 ja też nastawiona na poród naturalny, ale podczas skurczy zanikało tętno synka i ginka bała się ryzykować z naturalnym, żeby nie srzywdzić maluszka. także niespodziewanie wylądowałam na stole operacyjnym, nic a nic nie czułam i wszystko w pełni mojej świadomości się działo :)

pomimo, że od razu po cesarce leżałam jak kłoda to podali mi od razu małego, ale nie karmiłam bo położna mówiła, że mały est pełny od wód płodowych, które się nałykał jak w brzuchu siedział i głód poczuje za jakiś czas dopiero ale jakbym chciała to mogę przyłożyć do cycki i nie będą go karmić butelką bez mojej zgody :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lożysko przodujące a łożysko na ścianie przedniej to to samo?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się dokształciłam...

a propos blizny po cesarce to już praktycznie jej nie widać tak się ładnie zagoiło ale stosowałam specjalny krem przeciw powstawaniu blizn. trzeba też przyznać, że moja ginka bardzo fachowo mne zszyła :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie krem a maść - bactroban czy jakoś tak

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ