X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na przeziębienie polecam majeranek z czosnkiem . mi zawsze pomaga przy katarze i stanie podgorączkowym .
    W Świeta troszkę podjadłam ale waga w miejscu i nadal na minus .
    Maluszka jeszcze nie czuje chociaż leżąc staram sie cokolwiek wyczuć ale niestety chyba jeszcze nie czas:(
    Ja na ciuszki też nie mam za bardzo od kogo liczyć więc wszystko po mału sami będziemy kompletować jednak planujemy zacząć to w okolicach lutego zaczynając od tych 'droższych' rzeczy.
    Za to moj 5 letni siostrzeniec odkłada wszystkie pluszaki i zabawki (które siostra przy robieniu porządków chciała oddać do 'lumpka' )i mówi to dla małej dzidzi :)

Limerikowo, Judi2014 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuję zakupy kwiecień, maj - chodź jak teraz sa jakies promocję to kupię jakieś śpioszki :-) ale raczej tak pojedyncze.

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, ze czuje mruczenie, drgania w brzuszkuw środku. Nie moge nad tym zapanować. Pod raczka tego nie czuje, i coraz rzadziej czuje smyranie gdy przyloze reke, ale jednak się zdarza szczególnie po całym dniu jak się położę to Armagedon mam w środku jakby milion robaczków się ruszalo :) . Moze faktycznie to nieśmiałe Maleństwo :)

Ps. Chwalcie sie poświątecznymi brzuszkami.

fler, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w prezencie dla maleństwa pod choinkę pierwsze maleńkie buciki :)

Teściowa stwierdziła, że widać ciążę.. a ja mam wrażenie, że jak szybko mój brzuszek wyskoczył tak też stanął w miejscu.. jak jutro pstryknę jakieś zdjęcie to się pochwalę brzusiem

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w czsie świąt waga skoczyła o pół kg ale dzisiaj wróciła na swoje miejsce :)
    dzisiaj wizyta o 10:40 :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martusia Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się też dopisuje z USG wyszedł mi termin na 25 czerwca. Maluch nam mały prezent zrobi na drugą rocznicę ślubu ;). Jeżeli chodzi o wagę to widzę że nie mam czym się przejmować bo przez 4 m-ce przytyłam aż kilogram :)

Limerikowo, fler lubią tę wiadomość

3jvz3e5ec3kq5rca.png
    bfarxzdv0dyzmrrn.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach :-)
    U mnie było spokojnie i rodzinnie. Choć przyznam że przejechanie jednego dnia 300 km w tym stanie to już bardzo męczące.
    Brzuszek u mnie widać, wszyscy powiedzieli że już się nie da ukryć ciąży :-) U mnie brzusio jak się pojawił taki większy jakieś 3 tyg temu, tak jest cały czas taki sam. Przez święta +1 kg, czyli łącznie od początku ciąży +1,5. Ale po wczorajszym dniu waga znowu wróciła do tej sprzed ciąży. Nie wiem czy to było jakieś zatrucie czy grypa zoladkowa... Ale cały dzień nic nie jadłam, starałam się tylko pić, żeby się nie odwodnic. Co też było trudne bo nawet po wodzie wymiotowalam :-(
    Praktycznie cały dzień przespalam. Dziś chyba jest już lepiej. Niedobrze mi nadal, ale jak narazie nie wymiotuje. I oby tak zostało!

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ale masz fajnie z tymi ubrankami! :-)
    Ja niestety wszystko sama będę musiała kupić. W rodzinie męża nie ma małych dzieci - nasz skarb będzie pierwszym dzieckiem w tej rodzinie od 29 lat :|
    Moja siostra ma dwójkę, ale to już 8 lat i ponad 3. Więc wszystkich rzeczy dla niemowlaka się kiedyś pozbyla, bo nie planuje kolejnej ciąży.
    Mamy znajomych "dobrych" którzy mają termin na luty. Ale w takich kwestiach oni są bardzo dziwni, więc myślę że będą woleli wszystko wyrzucić albo trzymać aż się zdecydują na drugie dziecko, niż nam dac...
    Więc czekam do kwietnia i zaczynam sama pomału wszystko kompletowac :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ... W czasie świątecznej gorączki się przesiliłam i przemęczyłam :/ Dostałam skurczów macicy :/ Poleciałam do mojego gina kazał mi odpoczywać, jedynym moim wysiłkiem mają być spacery... Mam brać magnez...

Ale dowiedziałam się wczoraj że w brzuszku mi siedzi mój kochany najwspanialszy SYNEK <3 Widziałam jego siusiaczka :) Najlepsze jest to że czułam że będzie chłopak od początku ciąży :D

Martynika, Limerikowo, Agusia2312, Niesforna, Tusia84, fler, Judi2014, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, cudnie! Fler, dopisuj kolejnego chłopaka do naszej dzieciaczkowej listy :). Masz już wybrane imię? I miałaś przy okazji zrobione badanie połówkowe?

Uważaj na siebie, warto czasem odpuścić dla dobra naszych maluchów :).

Ja zakupiłam dzisiaj kolejny kremik przeciw rozstępom. Przez ok. 3 tygodnie używałam Sexy Mamy z Bielendy (i jestem zadowolona, skóra nie była sucha, szybko się wchłaniał, nie tłusty), ale już skończyłam, a od dzisiaj Mamma Mia z Ziai, żeby porównać. Zobaczymy, który lepszy.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka straciła dziecko... A tak się cieszylysmy, że razem w ciazy będziemy... Za chwilę jadę do niej do szpitala, bo musi mieć zabieg...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka a co się stało??? Jejj :( Przykro mi :(

Martynika właśnie z imieniem dla chłopca mieliśmy problem, mąż chce Franek, ja Wojtek, a może będzie Jan lub Mariusz ;)
    A połówkowego nie miałam, gin mówi że lepiej robić takie ważne badanie jak się umawialiśmy, czyli za miesiąc... Wytrzymam :) A i dzidziek przez 2 tyg przybrał na wadze z 150 g na 350 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2013, 14:02

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mężowi, że jak da synowi na imię Franek, to będzie jednym z sześciu Franków w klasie i syn na pewno będzie mu za to "wdzięczny" ;). Franków jest teraz taki wysyp, że aż tego nie ogarniam, gdzie się nie pójdzie to Franek.

Za miesiąc dopiero połówkowe...? To będzie przecież 24 tydzień (wnioskuję z Twojego suwaczka), a połówkowe się robi do 22 max. Może jakoś źle Cię zrozumiałam?

Ja połówkowe będę miała już 3 stycznia.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dokładnie mam 23 stycznia więc będę w 23tyg 3 dz ciąży a z tego co mo mówił to połówkowe robi się do 23 tyg ale 3 dni nie zrobią różnicy ... On tak ma że np usg genetyczne robił też na ostatni termin bo mówi że dzidziuś jest większy i lepiej widać wszystko :* A mąż tego Franka sam wymyślił nawet nie wie że takie imię właśnie robi się modne, ale mi to imię kompletnie nie odpowiada...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Szkoda, że już po świętach. Najadłam się tak jakbym nosiła pod sercem pięcioraczki.:) Wyskoczył mi w tym tygodniu brzuch! Tak nagle, aż nie mogę się nadziwić - moja ciąża w końcu widoczna!

Miałam zaszczyt 25 grudnia być chrzestną swojego bratanka, wszystko by było cudownie gdyby nie fakt, że przy ołtarzu stało 75 osób! Moje drogie, pierwszy raz brałam udział, we mszy na której jest chrzczone 15 dzieci!

Paula222 gratuluję z całego serca synka! To musi być wspaniałe uczucie znać już płeć swojego maleństwa!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, i ja melduje sie po Świetach. Wigilia byla u nas, 1 dzien swiąt siedzielismy we dwoje w domu a 2 dzien świąt spedzilam na izbie przyjec! Mój krwiak sie powiekszył, zaczełqam krwawic. Nie wiem czy przez przygotowania do Świat czy tak po prostu bo w sumie sie nie przemeczałam, nic nie gotowalam, nie sprzatalam, poszlam tylko raz na zakupy (chodzilam po sklepie i nawet wózka nie pchalam) wiec praktycznie zero wysilku no ale jak widac to wystarczyło :(
    Leze plackiem w łóżku i juz płakac mi sie chce, niech ktos mi sprobuje powiedziec ze ciąża to wspaniały i radosny okres to chyba utłuke!
    Nie moge wyjsc z domu,chcialam pojechac na Stare Miasto poogladac dekoracje swiąteczne, chciałam po swiętach kupic sobie stanik bo juz wszystkie sa za ciasne i dupa, nic z tego! Sylwestra spedze go pod kocykiem na kanapie!
    Nie mam siły, nic mnie nie cieszy :( Niech juz bedzie czerwiec plsssss

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia nie jesteś sama ja też mam leżeć...To święta miałaś przerąbane :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie nadaje do leżenia w łózku, to jest dla mnie najwieksza kara :(

p19uskjohisr6juh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    ja już po wizycie. Ginka zarzekała się, że jeszcze ne poznamy płci a tylko przyłożyła ten do usg a mały wystawił siusiaka na widok :) także drugi chłopiec będzie. chciałam córę, ale płakać nie płaczę :) oby zdrowy się urodził to i ja będę szczęśliwa :)

Limerikowo, Welonisia, Martynika, fler, Judi2014, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a imienia jeszcze nie wybraliśmy - przy okazji dziewczynki miała być Maja a teraz musimy się zastanowić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ