X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika my juz awanasem dajemy noge na nast miesiace by nam ciaza szybciej uplynela, taki trik Mam ;--))
    tak, takie smyranie, delikatne laskotanie, "motylkowanie" od srodka to wlasnie Twoje Male-pierwsze proby niesmialej komunikacji.
    Gratulacje zatem !!!
    ja sama dziwilam sie, bo czulam juz w 14 tyg b. b. wczesnie zatem, tez nie moglam uwierzyc na poczatku, ale we wczesniejszych (2 nieudanych ciazach) macica podchodzila mi w gore do 10 tyg wiec teraz ruchy maluszka duzo wczesniej w nagrode ;-))
    teraz od 2 tyg tak nie raz zalaskocze ze musze sie podrapac i nie jest to skora na brzuszku ;--)) biore ksiazke i czytam "Pan Pierdziolka spadl ze stolka.."
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mam nadz, ze Twojej Tesciowej odmieni sie na lepsze...
    wiadomo co 2+0 a 2+1 calkiem inna rodzinka
    fakt nie raz i nie dwa trudno sie nie denerwowwac-roznice pogladow, wieku etc
    ja w ciazy powiedzialam sobie ze wszystkie stresy "olewam z gory" wlasnie dla Maluszka, nie warto wkurzac sie by nie oddzialywac negatywnie na dziecko
    f2w39n73qolnajph.png

Judi2014, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-) Jak tam po Świętach? Objedzone ? Ja dziś niestety musiałam na 8 rano jechać do pracy - siedzę i się nudzę nikogo na drogach nawet nie ma :-( Może jakoś wytrzymam do 16. Odliczam już dni do L4 nie mogę się doczekać :-) Jeszcze tylko miesiąc :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swieta widze po twarzy - pare malych spotsow na majonez i inne swiateczne delicje, choc nie powiem bym sie objadla fest, raczej z umiarem, na wielkosc zoladka i mozliwosci ;--)) , dzis juz skromnie sniadanie jak co dzien platki z mlekiem a jutro powrot do pracy
    Tez czekam na L4 na poczatku lutego ;;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, belly mi potwierdziło, z dniem dzisiejszym weszłam w piąty miesiąc. Z raczej symbolicznym brzuchem (choć na Wigilii mówili, że już widać) i bez wyraźnych ruchów. Myślałam, że ta ciąża w piątym miesiącu to już będzie na całego ;). Wsłuchuję się w te smyrania, łaskotania i kłucia, ale cały czas ciężko mi to odbierać jako ruchy. Potrzebuję chyba solidnego kopniaka, żeby powiedzieć "tak, to mój dzieciak" :). No nic, czekam dalej.

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiące liczę od ostatniej miesiączki. 28.08 ostatnia, więc od 29.12 piąty miesiąc. Jak w poprzedniej ciąży liczyłam sugerując się tygodniem ciąży, to wyszło mi, że w ciąży będę 10 miesięcy:)
    Przyznaję - strasznie objadłam się w Święta... Nawet nie wchodzę na wagę. Ale tyle pyszności było, w tym sporo przygotowanych przeze mnie, więc jak tu nie skosztować tego i owego:) Brzuch mam jak w 7 miesiącu:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi bo ciąża trwa 10 miesięcy.:P Nas uczą, że 9 ale tak naprawdę to 40 tygodni a miesiąc ma 4 tygodnie.:)

Dostałam super książkę pod choinkę i już nie będę czytać internetowych mądrości.:)

Ja pojadłam w święta, ale nic mi nie przybyło. Od początku ciąży jeszcze nic mi nie przybyło na szczęście;) Bo i tak już mam nadmiar więc po co? Mogę przytyć tylko tyle co waży dziecko i wszystko w koło niego;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj rozklada choroba :( Gardlo tak boli, ze ledwo moge mowic, katar nie pozwala oddychac a od herbaty z cytryna i miodem juz mnie mdli :( Mam nadzieje, ze szybko mi sie poprawi, bo dlugo tak nie pociagne :(

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam tak samo - gardło i katar masakra ledwo żyje - dobrze że jutro już mam wolne więc muszę się wykurować :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja byłam chora tydzień temu i pomogło mi coś obrzydliwego. Na drugi dzień czułam się o niebo lepiej. Sok z połowy cytryny, 1cm kawałek imbiru pokrojony bardzo drobno, jeden ząbek czosnku również drobniutko pokrojony- zalać wszystko gorącą wodą, dodać torebkę herbaty. I niech to się pod przykryciem zaparza z 5 minut. Później odcedzić herbatę i wszystkie "fusy" i mocno posłodzić miodem. W smaku musi być czuć tylko słodki miód, bo pozostałe rzeczy nie mogą przebijać smaku bo nie wypijecie.;) I wypić jeszcze ciepłe z zatkanym nosem, bo nie pachnie dobrze;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jaka mikstura :-) Dzięki . Ja na razie piję herbatę z cytryną, imbirem i sokiem malinowym :-) Jak dojadę do domu to czosnek pójdzie w ruch ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzydliwe to jest, ale do wypicia;) I mamie poradziłam i też pomogło;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Babeczki, a ze mnie się śmieją ze nieźle się o jadłam ze taki brzuch mam ,I ze z kurtka rozsunieta chodzę. a tak szczerze mówiąc wcale wiele nie jadłam, waga stoi bez zmian.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świętach to nawet sie nie objadłam tego roku z umiarem :)
    16udpc0zxflj71qv.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy :-) i leżę w łóżeczku z katarem. Zjadłam już czosnek , wypiłam herbatę z cytryną, malinami i imbirem - czuję się coraz gorzej :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam przeziębiona piłam syropek dla kobiet w ciąży Prenalen, na gardło są tez tabletki tej firmy , mi pomogło :)

• fler Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach.
    Widzę że choroby też przestały świętować i znowu atakują :( - życzę zdrówka!

U nas święta spokojne i rodzinne. Część rodziny przeżyła szok kiedy przyznaliśmy się że jestem w ciąży - ich miny bezcenne, a jeszcze kiedy powiedziałam że to już 17 tydzień hehehe

Niestety część rodziny która wiedziała o Zuzi się nie popisała dostaliśmy jakieś ubranka i buciki ale na 3-4 letnie dziecko a przecież ona urodzi się dopiero za pół roku. I tak to jest sobie postanowić, że na razie nic nie kupujemy.

Nie jestem pewna ale chyba powoli zaczynam czuć ruchy maleństwa. Kiedy po spacerze usiądę albo się położę to w okolicach pępka czuję łaskotanie, nie wiem czy to ruchy dziecka ale powtarza się to często.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to dostałam od kuzynki przy okazji świąt dwie ogromne siaty ciuchów po jej synku, który teraz ma 3 miesiące i z tych pierwszych już wyrósł. Jest tam totalnie WSZYSTKO, więc ja z ubranek nie muszę kupować już nic. Jak patrzę na tę ilość to wręcz zastanawiam się, czy ten malec miał na sobie część z tych rzeczy więcej niż jeden raz...

W każdym razie się cieszę - odchodzi spory wydatek, a "zasilenie ciuchowe" będę od kuzynki dostawała na bieżąco :).

Niesforna lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do ubranek, to dostałam od kuzynki przy okazji świąt dwie ogromne siaty ciuchów po jej synku, który teraz ma 3 miesiące i z tych pierwszych już wyrósł. Jest tam totalnie WSZYSTKO, więc ja z ubranek nie muszę kupować już nic. Jak patrzę na tę ilość to wręcz zastanawiam się, czy ten malec miał na sobie część z tych rzeczy więcej niż jeden raz...

W każdym razie się cieszę - odchodzi spory wydatek, a "zasilenie ciuchowe" będę od kuzynki dostawała na bieżąco :).
    Super tak :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie nie ma małych dzieci - nie licząc 2 synków mojego brata, ale od nich na pewno nie dostanę nawet 1 ubranka bo bratowa prędzej by je spaliła. Jak dostała ode mnie ubranka na wyprawkę dla pierwszego dziecka to wszystkie jak jedno z metkami wylądowały na strychu w pudle "zniszczone" a wierzcie mi że były nowe i z bardzo dobrej bawełny - dałam za nie kupe kasy.

Dlatego my będziemy kompletować wyprawkę koło kwietnia i sami kupimy co uznamy za słuszne.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ