X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika my juz awanasem dajemy noge na nast miesiace by nam ciaza szybciej uplynela, taki trik Mam ;--))
    tak, takie smyranie, delikatne laskotanie, "motylkowanie" od srodka to wlasnie Twoje Male-pierwsze proby niesmialej komunikacji.
    Gratulacje zatem !!!
    ja sama dziwilam sie, bo czulam juz w 14 tyg b. b. wczesnie zatem, tez nie moglam uwierzyc na poczatku, ale we wczesniejszych (2 nieudanych ciazach) macica podchodzila mi w gore do 10 tyg wiec teraz ruchy maluszka duzo wczesniej w nagrode ;-))
    teraz od 2 tyg tak nie raz zalaskocze ze musze sie podrapac i nie jest to skora na brzuszku ;--)) biore ksiazke i czytam "Pan Pierdziolka spadl ze stolka.."
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mam nadz, ze Twojej Tesciowej odmieni sie na lepsze...
    wiadomo co 2+0 a 2+1 calkiem inna rodzinka
    fakt nie raz i nie dwa trudno sie nie denerwowwac-roznice pogladow, wieku etc
    ja w ciazy powiedzialam sobie ze wszystkie stresy "olewam z gory" wlasnie dla Maluszka, nie warto wkurzac sie by nie oddzialywac negatywnie na dziecko
    f2w39n73qolnajph.png

Judi2014, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-) Jak tam po Świętach? Objedzone ? Ja dziś niestety musiałam na 8 rano jechać do pracy - siedzę i się nudzę nikogo na drogach nawet nie ma :-( Może jakoś wytrzymam do 16. Odliczam już dni do L4 nie mogę się doczekać :-) Jeszcze tylko miesiąc :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swieta widze po twarzy - pare malych spotsow na majonez i inne swiateczne delicje, choc nie powiem bym sie objadla fest, raczej z umiarem, na wielkosc zoladka i mozliwosci ;--)) , dzis juz skromnie sniadanie jak co dzien platki z mlekiem a jutro powrot do pracy
    Tez czekam na L4 na poczatku lutego ;;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, belly mi potwierdziło, z dniem dzisiejszym weszłam w piąty miesiąc. Z raczej symbolicznym brzuchem (choć na Wigilii mówili, że już widać) i bez wyraźnych ruchów. Myślałam, że ta ciąża w piątym miesiącu to już będzie na całego ;). Wsłuchuję się w te smyrania, łaskotania i kłucia, ale cały czas ciężko mi to odbierać jako ruchy. Potrzebuję chyba solidnego kopniaka, żeby powiedzieć "tak, to mój dzieciak" :). No nic, czekam dalej.

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiące liczę od ostatniej miesiączki. 28.08 ostatnia, więc od 29.12 piąty miesiąc. Jak w poprzedniej ciąży liczyłam sugerując się tygodniem ciąży, to wyszło mi, że w ciąży będę 10 miesięcy:)
    Przyznaję - strasznie objadłam się w Święta... Nawet nie wchodzę na wagę. Ale tyle pyszności było, w tym sporo przygotowanych przeze mnie, więc jak tu nie skosztować tego i owego:) Brzuch mam jak w 7 miesiącu:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi bo ciąża trwa 10 miesięcy.:P Nas uczą, że 9 ale tak naprawdę to 40 tygodni a miesiąc ma 4 tygodnie.:)

Dostałam super książkę pod choinkę i już nie będę czytać internetowych mądrości.:)

Ja pojadłam w święta, ale nic mi nie przybyło. Od początku ciąży jeszcze nic mi nie przybyło na szczęście;) Bo i tak już mam nadmiar więc po co? Mogę przytyć tylko tyle co waży dziecko i wszystko w koło niego;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj rozklada choroba :( Gardlo tak boli, ze ledwo moge mowic, katar nie pozwala oddychac a od herbaty z cytryna i miodem juz mnie mdli :( Mam nadzieje, ze szybko mi sie poprawi, bo dlugo tak nie pociagne :(

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam tak samo - gardło i katar masakra ledwo żyje - dobrze że jutro już mam wolne więc muszę się wykurować :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja byłam chora tydzień temu i pomogło mi coś obrzydliwego. Na drugi dzień czułam się o niebo lepiej. Sok z połowy cytryny, 1cm kawałek imbiru pokrojony bardzo drobno, jeden ząbek czosnku również drobniutko pokrojony- zalać wszystko gorącą wodą, dodać torebkę herbaty. I niech to się pod przykryciem zaparza z 5 minut. Później odcedzić herbatę i wszystkie "fusy" i mocno posłodzić miodem. W smaku musi być czuć tylko słodki miód, bo pozostałe rzeczy nie mogą przebijać smaku bo nie wypijecie.;) I wypić jeszcze ciepłe z zatkanym nosem, bo nie pachnie dobrze;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jaka mikstura :-) Dzięki . Ja na razie piję herbatę z cytryną, imbirem i sokiem malinowym :-) Jak dojadę do domu to czosnek pójdzie w ruch ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzydliwe to jest, ale do wypicia;) I mamie poradziłam i też pomogło;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Babeczki, a ze mnie się śmieją ze nieźle się o jadłam ze taki brzuch mam ,I ze z kurtka rozsunieta chodzę. a tak szczerze mówiąc wcale wiele nie jadłam, waga stoi bez zmian.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świętach to nawet sie nie objadłam tego roku z umiarem :)
    16udpc0zxflj71qv.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy :-) i leżę w łóżeczku z katarem. Zjadłam już czosnek , wypiłam herbatę z cytryną, malinami i imbirem - czuję się coraz gorzej :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam przeziębiona piłam syropek dla kobiet w ciąży Prenalen, na gardło są tez tabletki tej firmy , mi pomogło :)

• fler Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach.
    Widzę że choroby też przestały świętować i znowu atakują :( - życzę zdrówka!

U nas święta spokojne i rodzinne. Część rodziny przeżyła szok kiedy przyznaliśmy się że jestem w ciąży - ich miny bezcenne, a jeszcze kiedy powiedziałam że to już 17 tydzień hehehe

Niestety część rodziny która wiedziała o Zuzi się nie popisała dostaliśmy jakieś ubranka i buciki ale na 3-4 letnie dziecko a przecież ona urodzi się dopiero za pół roku. I tak to jest sobie postanowić, że na razie nic nie kupujemy.

Nie jestem pewna ale chyba powoli zaczynam czuć ruchy maleństwa. Kiedy po spacerze usiądę albo się położę to w okolicach pępka czuję łaskotanie, nie wiem czy to ruchy dziecka ale powtarza się to często.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to dostałam od kuzynki przy okazji świąt dwie ogromne siaty ciuchów po jej synku, który teraz ma 3 miesiące i z tych pierwszych już wyrósł. Jest tam totalnie WSZYSTKO, więc ja z ubranek nie muszę kupować już nic. Jak patrzę na tę ilość to wręcz zastanawiam się, czy ten malec miał na sobie część z tych rzeczy więcej niż jeden raz...

W każdym razie się cieszę - odchodzi spory wydatek, a "zasilenie ciuchowe" będę od kuzynki dostawała na bieżąco :).

Niesforna lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Co do ubranek, to dostałam od kuzynki przy okazji świąt dwie ogromne siaty ciuchów po jej synku, który teraz ma 3 miesiące i z tych pierwszych już wyrósł. Jest tam totalnie WSZYSTKO, więc ja z ubranek nie muszę kupować już nic. Jak patrzę na tę ilość to wręcz zastanawiam się, czy ten malec miał na sobie część z tych rzeczy więcej niż jeden raz...

W każdym razie się cieszę - odchodzi spory wydatek, a "zasilenie ciuchowe" będę od kuzynki dostawała na bieżąco :).
    Super tak :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie nie ma małych dzieci - nie licząc 2 synków mojego brata, ale od nich na pewno nie dostanę nawet 1 ubranka bo bratowa prędzej by je spaliła. Jak dostała ode mnie ubranka na wyprawkę dla pierwszego dziecka to wszystkie jak jedno z metkami wylądowały na strychu w pudle "zniszczone" a wierzcie mi że były nowe i z bardzo dobrej bawełny - dałam za nie kupe kasy.

Dlatego my będziemy kompletować wyprawkę koło kwietnia i sami kupimy co uznamy za słuszne.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ