X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Niesforna ale Ty masz Cebuszkę czy Kojec?
    Kojec motherhood.
    Ja bez problemu przekrecam się na drugi bok ;-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Pytam o tą cesarkę, bo ostatnio ginekolog powiedział, że póki co mam przodujące łożysko i jak do następnej wizyty się nie przesunie to będzie mnie czekała cesarka... Martwię się, bo raz że panicznie się jej boję a dwa że chcę karmić dziecko piersią a jak nie będę mogła się ruszyć przez tyle godzin to będzie to niemożliwe... Jak położne nakarmią małego z butelki to potem nie będzie chciał już do cyca, bo wiadomo że ze smoczka łatwiej pić. Martwi mnie to strasznie:(
    W ogóle zastanawiam się czy to łożysko może się jeszcze przesunąć? W pierwszej ciąży od razu miałam w dobrym miejscu...

Judi nie martw się na zapas - nawet przy cesarce można spokojnie karmić, choć mleko pojawia się później. Mi nikt Weroniki nie dokarmiał, do rana przynosili co godzinę, a potem dali już na zawsze :) No i pytali na początku czy chcę karmić piersią, bo jeśli tak to będą mi małą dawać często i nie będą dokarmiać. Co prawda potem miałam problemy z karmieniem (i z panią doktor co mi ją na silę chciała mm dopoić), ale jak się człowiek uprze to zrobi co sobie zaplanował ;)

Ps. Tak bałam się cesarki, że nawet jednego zdania o niej przed porodem nie przeczytałam. Powiedziałam, że urodzę naturalnie choćby nie wiem co...

Limerikowo, Judi2014 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się z Wami czymś podzielić, bo pęknę dosłownie... Staram się o tym nie myśleć, ale nie bardzo umiem... Pisałam niedawno, ze moja przyjaciółka straciła dziecko. Nie napisałam jednak, że powiedziała mi, że dzień przed tym, jak się dowiedziała, że straciła dziecko miała sen, że to ja straciłam dziecko...

Staram się o tym nie myśleć. Wczoraj chyba po raz pierwszy poczułam przekrecajacego się w moim brzuszku Malucha, ale jednak ten jej sen ciągle do mnie wraca.

Nie powiedziałam o tum mężowi, bo on i tak od czasu tego poronienia się denerwuje, a po co mamy się jeszcze gorzej denerwować oboje. Ona nie powinna była mi o tym mówić. Ale niestety powiedziała...

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nie martw się wszystko będzie dobrze - szkoda się zamartwiać.
    Dziewczyny mam do Was pytanko czy Wy tez macie skurcze taki na dole brzucha chyba to macica ? Mam skurcz i po 2 sekundach puszcza dziś od rana mam to już chyba z 10 raz tak od 8 rano. Boli wtedy brzuch i nie wiem co się dzieje ? Mam się martwić ? A może zadzwonić do lekarza ?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do lekarza,topa,lepiej dmuchać na zimne,daj znać potem co lekarz Ci powiedział.

Modelka to tylko sen...nie pozwól,żeby zawładnął Twoimi emocjami,myślami.Śni nam się wiele rzeczy,na siłę wszystkie sny możemy dopasować do rzeczywistości.Twojej przyjaciółce przytrafiło się nieszczęście,które nie ma nic wspólnego z Tobą.Po prostu to przyjmij i nie szukaj powiązań.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od dawna nie mam skurczów, tylko ciągnięcia wiązadeł koło pachwin.

Sny tłumaczy się na odwrót. Także kokodzambo i do przodu. Będzie dobrze.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,udało mi się zapisać do lekarza na dziś,a myślałam,że uda się najwcześniej na piątek :).Mam nadzieję,że zrobi usg,nie mogę się doczekać,aż zobaczę małego :).

AISAK, Tusia84, Agusia2312, Anielka27, Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Ci Martynika ja mam wizytę w czwartek ale nie wiem czy zerknie na usg bo 19.12 miałam genetyczne. A tak bym chciała. Ten okres bez objawów to faktycznie słaby czekam na ruchy..

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Sliczne brzuszki

Mati a co u ciebie? ? Byłas po genetycznych u innego lekarza na konsultacje?:)

Dziewczyny śliczne brzuszki :) <3

A mnie dziś w nocy obudził ból żoładka ponoc w ciazy to normalne, ale po chwili zasnełam i było ok nie bolało:)

16udpc0z8piiywoz.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Muszę się z Wami czymś podzielić, bo pęknę dosłownie... Staram się o tym nie myśleć, ale nie bardzo umiem... Pisałam niedawno, ze moja przyjaciółka straciła dziecko. Nie napisałam jednak, że powiedziała mi, że dzień przed tym, jak się dowiedziała, że straciła dziecko miała sen, że to ja straciłam dziecko...

Staram się o tym nie myśleć. Wczoraj chyba po raz pierwszy poczułam przekrecajacego się w moim brzuszku Malucha, ale jednak ten jej sen ciągle do mnie wraca.

Nie powiedziałam o tum mężowi, bo on i tak od czasu tego poronienia się denerwuje, a po co mamy się jeszcze gorzej denerwować oboje. Ona nie powinna była mi o tym mówić. Ale niestety powiedziała...

Modelka nie nakręcaj się, bo to tylko sen który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, śnią nam się pozytywne i negatywne rzeczy a żadne się nie sprawdzaja. Twoja koleżanka pewnie bała się o ciążę i stresowała się i wyśniła swój stres. ile razy mi się śniły mega dziwne rzeczy, a nie pamiętam żadnego snu który by się sprawdził, więc wyrzuć to z swojej głowy bo to tylko jej fikcja. :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wróciłam wczoraj do domu, po całym tournee świątecznym!! wreszcie na swoich śmieciach, bo przyznam się że już byłam zmęczona :)
    przeżyłam podróż 350 km w jedną stronę bardzo dobrze.
    oczywiście najadłam się okropnie, jeszcze teściowie wmuszali we mnie jedzenie jak w 5letnie dziecko, bo są zdania że powinnam jeść za dwóch. zła byłam i im powiedziałam kulturalnie co nieco. ;) pomogło :P
    więc cieszę się że wróciłam do siebie bo mogę robić co chcę.

co do objawów to czuję się dobrze, jakaś senność przez dwa dni mnie trzymała i w kościele słabo mi się zrobiło, ale to na pewno dlatego że duszno było w tym kościele.
    generalnie czekam teraz na ruchy ale wiem że jeszcze z miesiąc muszę poczekać :)

Welonisia lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażyłam nospe i na razie przeszło jak to się powtórzy jeszcze dziś jadę do lekarza.

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Niby wiem, a jednak myślę :(

Za to coraz trudniej mi wysiedziec w pracy, bo cały czas przy biurku i mi brzuch jakby gniecie, co chwilę muszę się odchylac do tyłu i prostować brzuch...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy idziesz na zwolnienie?

Mati,właśnie,jak Twoje genetyczne?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa... Ja miałam skurcze to lekarz kazał odpoczywać bo jeśli te skurcze są tak mocne że Cię zgina, to powinnaś zminić tryb życia na leżenie , ew spacery...No i pić magnez...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kochane :) ja tez mam takie ciagniecie wiezadel jak to lekarz nazwal trzyma klika sekund i puszcza ale bol niemilosierny ale daj rade :) w czwartek usg wiec juz sie doczekac nie moge :) a i w ogole przez swieta mi tak brzuch wywalilo ze szkoda gadac :D w piatek mam przymiarke kiecki i modle sie zeby sie zmiescic :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv- dzięki:) Nie wiem czemu ta cesarka aż tak mnie przeraża... Wiem, że wiele dziewczyn marzy o cesarce, ale ja chcę znowu rodzić naturalnie (choć po porodzie naturalnym chodziłam kilka dni jak kaczka, bo tak mnie krocze bolało:)). Cały czas zastanawiam się czy łożysko może się jeszcze przesunąć. Czy któraś z Was miała przodujące łożysko i potem jej się przesunęło?

Topa- ja nie mam żadnych skurczów. Chyba nie powinno ich być, bynajmniej nie tak często. Ja bym zadzwoniła do lekarza i powiedziałabym o tym, tak dla spokoju psychicznego:)

Modelka przykro mi z powodu tego, co spotkało Twoją koleżankę. Ona z pewnością nie powiedziała Ci o tym śnie po to, żebyś się teraz zamartwiała. Po prostu szukała jakichkolwiek przesłanek, które mogłyby sugerować, że wydarzy się taka tragedia- myślała na głos. Nie myśl już o tym, Ciebie nic takiego nie spotka, trzeba zawsze być dobrej myśli:)

Martynika, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, niektórym dziewczynom w ciąży śnią się różne okropne sny związane z dziećmi. Jednej przyśniło się, że urodziła szympansa to znaczy , że ma się zamartwiać , że dziecko małpą się urodzi? Prooooszę...
    Nie nakręcaj się na siłę bo szkodzisz maleństwu.
    Jest dobrze i będzie dobrze zobaczysz. :) Za 6 miesięcy będziesz śmiała się sama z siebie, że głupoty Ci do głowy nie potrzebnie przychodziły :)

Kurcze ja czekam tak na ruchy dzidzi... tak to usg miałam praktycznie raz w miesiącu a teraz tak czekam i czekam na to USG i myślę tylko o tym aby wszystko było dobrze. Ruchy dziecka sa naprawdę bardzo ważnym wydarzeniem - w końcu rodzi się pewien kontakt matki z dzieckiem i dzięki temu wiemy, że maleństwo ma się dobrze...
    Zazdroszczę wszystkim Wam, które już czujecie swoje maleństwa .
    Już niebawem będzie wysyp wpisów dotyczących płci naszych pociech, na to też czekam z niecierpliwością :)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cesarki to ja mialam nieplanowana ale inacvzej sie nie dalo i z karmieniem probolemu nie mialam pomimo ze dali mi Małą w 2 dobie po cieciu : teraz tez musze miec cesarke ale nie narzekam :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a ja mam takie pytanie,żeby Was trochę odciągnąć od tematu dzieci,porodów,badań,itd.

Mianowicie-skąd wzięły się Wasze nicki forumowe?Chcecie się tym podzielić?niektóre mnie naprawdę zastanawiają,np.topa,albo czy modelka faktycznie jest modelką,a czy Aisak to anagram od Kasia?

Mogę zacząć od siebie.Historia banalna,mam na imię Martyna,ale koleżanki w pracy,nie wiedzieć czemu przekształciły to w Martynika :).

A skąd się wzięły Wasze nicki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 12:12

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ