X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jest od imienia ;)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od imienia :D Więc nie ma jakiejś specjalnej historii :D

W ja inaczej zapytam, może przy naszej liście dziewczyn uzupełniły byśmy np. ją w wiek i np które dziecko nam idzie ;) Nie wiem tak sobie pomyślałam że lepiej byśmy się poznały :)

Limerikowo, Martynika, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj nick od miasta w ktorym mieszkam i pracuje juz 10lat w Irl, maz przeksztalcil sobie Limerick na pl Limerikowo bardziej swojsko a mi sie spodobalo, nigdy nie myslalam o takim nicku az do Ovufrienda;--))
    Mam 34 latka i pol, 2 Aniolki w niebie, czekam cholernie niecierpliwie na 1 dziecko
    Moj brat dowiedzial sie wlasnie dzis rano ze jednak corcia bedzie za 9tyg, wiec sie smieje ze lacznie z moja (prawdopodobnie corka - scan 13stycz) 4 nowe babki w rodzinie i Babcia ma szykowac duuuuuuuuuuuuuuo lal bo wiadomo dziewczyny lalami nie lubia sie dzielic
    f2w39n73qolnajph.png

Paula222, Tusia84, Martynika, eta, Marcysia86 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od imienia :)jak byłam dzieckiem mój tato zdrabniał sobie Martusia i wołał Tusia :)

Martynika, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lat 26 od kilku dni :) a w drodze moj drugi dzidzius :) mam juz prawie 3 letnia Zuzie :) teraz czekamy najprawdopodobniej na Chlopczyka :)

Limerikowo, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka to by była parka :)

No ok to i ja powiem coś o sobie, obecnie to moja druga ciąża, poprzednia zakończyła się w tamtym roku w listopadzie w wyniku ciąży pozamacicznej. Niestety jajowód popękał.
    Na szczęście drugi okazał się drożny i czekamy na Synusia po dłuuuugich staraniach...

Mam niby ,,tylko'' 23 lata, ale sporo już za mną ;)
    Ale teraz czuję że moje życie ma właściwy kierunek i rytm :)
    Więc czekamy na pierworodnego ;)

Martynika, Limerikowo, Margotka87, Agusia2312, eta, Tusia84, Anielka27 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo,nad Twoim nickiem też się nie raz zastanawiałam,ale na to bym nie wpadła :).A o Tobie,Tusia,pamiętałam,bo już wspominałaś :).Tak sobie jeszcze myślę,czy bankierka faktycznie jest bankierką?

Ja mam 24 lata,to moja druga ciąża,pierwsza zakończyła się bodajże w 6 tygodniu,poronienie samoistne,ale sądzę,że tak widocznie miało być i nie smucę się tym wydarzeniem,prawie już o nim zapomniałam i cieszę się obecną ciążą :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat, jestem z Krakowa a moj nick wzial sie od nazwiska - Kot.

Dzisiaj wyladowalam na l4 i wyglada, ze do pracy juz nie wroce :/ zaczal mi twardniec brzuch i od 2 dni plamilam na brazowo. Strasznie mnie tez boli brzuch i pachwiny. Z maluszkiem wszystko w porzadku rusza sie i akcja serduszka jest wiec o niego jestem spokojna tylko mecza mnie te bole. Zazywam magnez i nospe ale rownie dobrze moglabym sobie to wsadzic do nosa bo nie pomaga :/

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja takie bole mialam na poczatku 16 tyg gin powiedzial ze to wiazadla oble macicy kazal brac nospe plus magnez i duzo odpoczywac i przeszlo. Dzis mam wizyte o 19 juz sie nie moge doczekac.
    Nick Marcysia 86- zdrobnienie od imienia Marcelina wiek jeszcze 27. Moja 3ciaza, 2 poprzednie zakonczone odejsciem wod pobytem w szpitalu ok 15-16 tyg. Teraz musi byc dobrze. Mezatka od maja 2009. Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 13:31

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nick od imienia;) Mam skonczone niedawno 23 lata :)
    To moja 3 ciąża.. 1 zakonczona w 10 tc- ciąża obumarła, 2 to była ciąża biochemiczna czyli samoistne poronienie. W 3 ciaze zaszłam po 9 miesiącach starań:)

Tez juz troche przeszłam tak jak Paula na swój wiek, ale mamy z mężem nadzieje że teraz bedzie wszystko dobrze !:)
    A propo mężów wszystkie z was to mężatki czy któraś jest jeszcze panna?:)

16udpc0z8piiywoz.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 13:14

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota moze popros gina o Duph, chyba troche hormonow na podtrzymanie nie zaszkodzi w 2 trym skoro sa plamienia na brazowo
    Zycze zdrowka Wam i nozki troche wyzej na kanapie
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze panna :D ale 11 stycznia sie to zmieni :D

Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Mati a co u ciebie? ? Byłas po genetycznych u innego lekarza na konsultacje?:)

Dziewczyny śliczne brzuszki :) <3

A mnie dziś w nocy obudził ból żoładka ponoc w ciazy to normalne, ale po chwili zasnełam i było ok nie bolało:)

16udpc0z8piiywoz.png
    Witam. Tak byłam . Pzeziernosc jest trochę wyższa bo 2,5 ale nie ma ryzyka . Wiec jestem spokojna. Byłam tez w poradni genetycznej i tam tez mnie uspokoili. Za tydzień mam jeszcze jedno usg genetyczne aby sprawdzić wszystkie narządy .

Martynika, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Kiedy idziesz na zwolnienie?

Mati,właśnie,jak Twoje genetyczne?

Idę dopiero od końca lutego mniej więcej...

Mam 32 lata, a nick to w sumie chyba dlatego, że jeszcze przed ciążą zaczęłam się martwić, czy zdolam wrócić do figury sprzed ciazy ;) A że jestem wysoką i szczupła, to padło na modelkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 13:37

Limerikowo, Marcysia86, Martynika lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja o sobie coś powiem.:) Nick Nutka to imię mojego psiaka, nazywała się tak kiedy ją wzięliśmy do siebie, a mi bardzo to jej imię pasuję, bo moją pasją jest muzyka;)
    Mam 22(w maju 23) latka, od września 2012 roku jestem szczęśliwą żonką. W styczniu 2013 miałam samoistne poronienie w 6tyg. Ale tak miało być i szczerze-nigdy nie pomyślałam o tym, co się stało jako o stracie dziecka. Nie wiem dlaczego, ale od początku czułam, że coś jest nie tak więc rozumiem, że musiało tak być. Teraz mam w brzuszku Okruszka, którego już bardzo kocham i nie mogę się doczekać, aż przyjdzie na świat(ale niech się nie spieszy):) A w ciążę zaszłam po roku i kilku dniach od ślubu:)

A i nie przyzwyczajam się póki co, do myśli, że mamy synka, bo jeśli to jednak jest dziewczynka to byłoby jej przykro;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 13:35

eta, Limerikowo, Martynika, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że mój nick zaciekawił - historia jest taka że mój mąż ma na imię Tomek a ja Paulina i powstało topa :-) a 42 tak po prostu nie wiem dlaczego :-) Ja mam obecnie 30 lat na imię Paulina :-) mam już 10 letnią córkę Oliwkę :-) chodzi do 4 klasy :-) pracuję na umowę o pracę i prowadzę swoją firmę :-) Liczę dni do L4 żeby trochę odpocząć właśnie jestem w pracy :-( Mamy psa labradora i domek na wsi nie daleko Krakowa zresztą tak spędziłam swoje młodzieńcze lata :-)

eta, Limerikowo, Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja mam 28 lat, jestem z Krakowa a moj nick wzial sie od nazwiska - Kot.

Dzisiaj wyladowalam na l4 i wyglada, ze do pracy juz nie wroce :/ zaczal mi twardniec brzuch i od 2 dni plamilam na brazowo. Strasznie mnie tez boli brzuch i pachwiny. Z maluszkiem wszystko w porzadku rusza sie i akcja serduszka jest wiec o niego jestem spokojna tylko mecza mnie te bole. Zazywam magnez i nospe ale rownie dobrze moglabym sobie to wsadzic do nosa bo nie pomaga :/
    Kota a może jak będzie już cieplutko wybierzemy się razem na zakupy malutkie dla naszych maluszków :-) Co ty na to?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co trochę przeszedł ten brzuch ale chyba zadzwonie do gina dziś przyjmuje od 19 w ośrodku więc jak coś to do niego pojadę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj nik to czysty przypadek, nie mogłam wymyslic nic konstruktywnego wiec wyszla welonisia :)
    mam 31 lat, błyam mezatka ale od 1,5 roku juz nie jestem i bardzo sie z tego ciesze bo w lutym tego roku poznałam mezczyzne mojego zycia i jestem bardzo szczesliwa :)
    W 2009r byłam w ciazy ktora zakonczyla sie poronieniem samoistnym w 13 tyg (puste jajo podowe) potem bylo juz tylko gorzej, starania i chec zajscia w ciaze ale chyba tylko z mojej str doprowadziły do totalnego rozpadu małzenstwa z ktorym i tak od poczatku bylo cos nie tak.
    Teraz dojrzalam do zwiazku i wiem co znaczy naprawde kochac. Nasza miłość zaowocowała! w pierwszym cyklu staran udalo nam sie zajść w ciąże i za pół roku bedziemy rodzicami naszej kochanej córeczki! :D
    a ślub.... chcemy wziac dopiero po ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 13:54

Margotka87, Modelka, Limerikowo, eta, Marcysia86, Martynika, Agusia2312, nutka, Anielka27, ivv lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nick to od imienia - Edyta
    mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem samoistnym w 6tc w marcu 2013.

teraz czuję że mój dzidziuś jest bardzo silny i w czerwcu się spotkamy :)

mężatką jestem od lipca 2010.
    staraliśmy się z mężem od kwietnia 2012, maż ma pewne problemy ale udało się:)

I teraz jesteśmy najszczęśliwsi na świecie:)

Welonisia, Martynika, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ