X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas przychodzi para znajomych z córcią 4 letnią, więc będę z młodą pić PIKOLO;) Balów mi się odechciało jakoś;P Nie mam siły, żeby tańczyć;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester spędzimy hucznie na białej sali pod pierzynką :).

Welonisia będzie dobrze.

A ja juz wcześniej wspominałam otrzymałam z bebilon płytkę z kolysankami instrumentalnymi typu bach, Mozart itp... Zamierzam słuchać od Lutego wtedy bobas napewno słyszeć będzie, a ja miesiąc bez nerwicy bo nie przepadam za muzyka klasyczna. A nóż mi się spodoba, jak maleństwo będzie przytupywac nóżkami do rytmu muzyki :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjne sa mimo wszystko Wasze historie związane z nickami :)
    Mój oczywiste nie jest zaskakujący Mam na imię Ania i mam 27 lat. A że lubię służyć dobrą radą i pomocą innym moja koleżanka porównała mnie do aniołka i wyszła Anielka.. Od czerwca jestem najszczęśliwszą mężatką , z mężem postanowiliśmy po wakacjach starać się o dziecko, i za pierwszym razem się szczęśliwie udało aż oboje byliśmy w szoku :) Oczywiście pozytywnym szoku :P Zawsze widząc kobietę z brzuszkiem myślałam, że ciąża to pikuś, uprawia się sex bez zabezpieczenia, płodzi się dziecko i po 9 miesiącach na świat przychodzi bezbronna piękna istotka... a rzeczywistość okazuje się być nie taka kolorowa... Zajście w ciąże nie jest w cale takie proste, bycie w ciąży nie jest w cale takie łatwe i bezstresowe .
    Ale wierze, że najpiękniejsze co może spotkać nas w życiu to pojawienie się owocu miłości mężczyzny i kobiety - nowe życie :)

AISAK, Martynika, fler, nutka, Marcysia86, Welonisia, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nick - mąż kiedyś stwierdził, że jestem strasznie niesforna i tak zaczął na mnie mówić ;)
    Iwona, lat 29 (no dobra za 3 m-ce 30-tka stuknie ;)). To moja pierwsza ciąża, udało nam się za trzecim razem. Razem jesteśmy od 7lat, małżeństwem od 3,5 :)

Anielka27, Martynika, Welonisia, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że przerywam tak beztroski i spokojny wątek ale niestety nadal mam skurcze - dzwoniłam do lekarza kazał zażyć magnez i nospe 3 razy dziennie. Jeżeli po paru dniach nie przejdzie mam jechać do szpitala :-( i teraz nie wiem czy to niebezpieczne jest ? Co się dzieje ? Nie wiem czy wieczór jeszcze raz do niego nie zadzwonię i nie zapytam czy mogę przyjechać do przychodni żeby mnie zbadał bo przyjmuje od 19. Kurcze kazał zażyć tabletki leżeć i odpoczywać a ja dziś jestem w pracy do 18 jutro też idę na 4 godziny ? I nie wiem co robić ? Poczekać te parę dni? Ja wiem że po jednej tabletce nie przejdzie ale trochę się martwie :-(

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Sorki że przerywam tak beztroski i spokojny wątek ale niestety nadal mam skurcze - dzwoniłam do lekarza kazał zażyć magnez i nospe 3 razy dziennie. Jeżeli po paru dniach nie przejdzie mam jechać do szpitala :-( i teraz nie wiem czy to niebezpieczne jest ? Co się dzieje ? Nie wiem czy wieczór jeszcze raz do niego nie zadzwonię i nie zapytam czy mogę przyjechać do przychodni żeby mnie zbadał bo przyjmuje od 19. Kurcze kazał zażyć tabletki leżeć i odpoczywać a ja dziś jestem w pracy do 18 jutro też idę na 4 godziny ? I nie wiem co robić ? Poczekać te parę dni? Ja wiem że po jednej tabletce nie przejdzie ale trochę się martwie :-(

Uciekaj z pracy i raz dwa do łóżka LEŻEĆ!!!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa a nie masz możliwości urwać się z pracy i wrócić do domu i się położyć. Wieczorem bym pojechała do lekarza skoro to jest tak niepokojące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście bym pojechała na IP jeżeli nadal by mi nie przechodziło pomimo brania nospy... Zrobiła bym tak jak by podpowiedziała mi intuicja, a widać , że niepokoisz się więc lepiej tego nie bagatelizować. Masz bardzo bolesne skurcze, nospa nie pomogła - oni mają obowiązek Cię zbadać.
    Twoje i dziecka zdrowie jest najważniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby okazało się , że nic złego się nie dzieje to badanie nie zaszkodzi a przynajmniej będziesz spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 15:48

• Kota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje po 2 gpodzinach drzemki a wy dziewczyny tak sie rozpisalyscie! :)

Luteine zazywam od poczatku ciazy, teraz mi zwiekszyla lekarka dawke po tych plamieniach.

Topa mi lekarka dzisiaj powiedziala, ze jezeli ten twardy brzuch i bole nie przejda mi przez pare dni to mam jechac na pogotowie. Skurcze niby sa w ciazy normalne, ale zalezy jak dlugo sie utrzymuja.
    Moze polez sobie dzisiaj, zazyj magnez i nospe a jutro jak ci nie przejdzie to jedz do szpitala?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Nie wiem czy wieczór jeszcze raz do niego nie zadzwonię i nie zapytam czy mogę przyjechać do przychodni żeby mnie zbadał bo przyjmuje od 19. Kurcze kazał zażyć tabletki leżeć i odpoczywać a ja dziś jestem w pracy do 18 jutro też idę na 4 godziny ? I nie wiem co robić ? Poczekać te parę dni? Ja wiem że po jednej tabletce nie przejdzie ale trochę się martwie :-(

Topa, jeżeli lekarz kazał leżeć i odpoczywać, a Ty musisz być w pracy, to na Twoim miejscu pojechałabym do niego chociażby po zwolnienie na parę dni... Naprawdę nie możesz urwać się dziś z roboty?

Poza tym, jeżeli to ma Ci dać spokój, to ja bym jednak pojechała to skontrolować, czy do Twojego lekarza, czy na IP.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dziewczyny nie dam rady urwać się z pracy jestem sama do 18 :-(. Zadzwonie jeszcze raz do niego i z nim pogadam czy mogę przyjechać - przyjmuje od 19 więc zdąrze do niego pojechać. Skurcze lekko ustają po nospie ale mam wrażenie że na brzuchu wisi mi duży kamień taki mam ciężki :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 jeżeli masz jakieś dolegliwości, to natychmiast leć po zwolnienie. Żaden lekarz nie powinien Ci robić problemów z jego wystawieniem. No i w pracy też chyba rozumieją, że są rzeczy ważne i ważniejsze...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym myślę - zadzwonie jeszcze wieczór do niego jak każe leżeć i odpoczywać to mu powiem że chodzę do pracy inie mam jak wziąć wolnego więc pewnie każe przyjechać po l4. Napisze wieczorem co i jak :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Truskawkowe ciastko Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie :)) Trafiłam tutaj całkiem przez przypadek i postanowiłam napisać. Również będę czerwcową mamą termin mam na 21.06.2014. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swego grona hehe :) Pozdrawiam

Anielka27, AISAK, nutka, Welonisia, Martynika, Limerikowo, Paulina1986, fler, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w gronie czerwcowych mam :-)
    Dziewczyny macie rację zadzwonie do lekarza i poproszę go żebym mogła przyjechać i żeby mi dał tydzień wolnego. Dziś fatalnie się czuje :-( zażyłam tabletki a brzuch nadal ciężki i boli szczególnie jak siedzę :-(

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowe ciastko wrote:
    Witam was serdecznie :)) Trafiłam tutaj całkiem przez przypadek i postanowiłam napisać. Również będę czerwcową mamą termin mam na 21.06.2014. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swego grona hehe :) Pozdrawiam

Witamy, napisz coś o sobie.

Ps. Mamy ten sam termin - 21.06 wyliczony z owulacji, z OM 11.06.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa te skurcze to nic dobrego! Pojechalabym do lekarza a potem do domu i lezec! Praca chyba nie jest wazniejsza od zdrowia twojego dziecka prawda?

Trzymam kciuki i dawaj znac co i jak!

Truskawkowe ciastko WITAMY!!!!

To nasz pierwszy Sylwester, mielismy go fajnie spedzic, napierw był plan ze pojdziemy na bal potem ze pojdziemy do znajomych a teraz... no cóż łóżeczko i szampan PICOLO!
    Za rok jakos to sobie odbijemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 17:09

Limerikowo, fler, Anielka27 lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praca praca a jak ja mialam problem w 5 tyg to wialam od razu do domu, nie zwalnialam sie nawet, zostawilam w biurze wszystko tak jak leci, butow zapomnialam z nerwow zmienic, poszlam na recepcje powiedzialam managerowi, ze mam krwawienie i bardzo mi sorry ale musze jechac do domu, tak samo zreszta mowil moj maz jak zadzwonilam do niego powiedziec,ze znowu chyba jest zle, jakos dojechalam do chaty 15km choc z nerwow i rozpaczy chcialam rozbic auto...
    mysle ze musisz ratowac ta ciaze i Maluszka , dadza Ci na podtrzymanie i lezec kamykiem, do toalety i z powrotem tylko

Zdrowka Wam zycze

f2w39n73qolnajph.png

Welonisia, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam to samo poinformowalam szefa o ciąży, przyjełam gratulacje i powiedzialam ze sorry ale teraz musze jechac do szpitala bo pLamie :) No i juz nie wróciłam.

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ