X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że powinno być tak jak napisała Topa ja powinnam mieć oryginały przy sobie a u lekarza w karcie ksero :/ ja się tego zupełnie nie spodziewałam, wcześniej robiłam wyniki zawsze prywatnie i zawsze je miałam przy sobie, człowiek całe życie się czegoś nowego dowiaduje.. chociaż to pewnie zależy od dobrej woli położnej czy lekarza skoro Wy wyniki macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 20:08

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, zapomniałam jeszcze, że bąk mały waży już 230g, a nie jak w suwaczku 150 :).

Margotka87, Tusia84, fler lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie badania mam zawsze przy sobie, lekarz oddaje mi je zaraz po tym jak pielęgniarka wpisze wszystko do karty ciąży.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przed ciążą jak byłam w przychodni po wyniki to stwierdzili że jestem oszustką i chcę odebrać czyjeś wyniki bo nie zgadzało się nazwisko i adres zameldowania. Dopiero jak zrobiłam wojnę na całe laboratorium sprawdzili że na skierowaniu był inny adres i nazwisko tylko im się nie chciało zmienić w komputerze i wpisali pod adres rodziców i nazwisko panieńskie - oczywiści pesel się zgadzał. Od tej pory zawsze odbieram sama wyniki i nie zostawiam oryginałów u lekarzy.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Niesforna urodziłaś się w marcu??? Ja 06.03 dokładnie będę miała 30 lat :)
    Tak w marcu :-)
    Ja z 31 marca jestem.

Tusia84 lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze ja zostałam :)
    Dagmara - 30 lat, Kraków, mężatka. Pierwsza ciąża w 4tym cyklu starań.
    Uwielbiam góry oraz zjazdy na nartach. Tyle krótko o mnie :)

Co do jutrzejszego wieczoru jak by mogło być inaczej, jak co roku spędzę go w kochanych górach :)

Anielka27, fler, ivv, Welonisia lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Sylwestra to idziemy do znajomych. Mają 1,5 miesięcznego synka. Więc panowie sobie pewnie popija a ja z koleżanką będziemy zajmowały się małym Adriankiem przy szampanie Picolo :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już Picolo zakupiłam, także do sylwestra jestem gotowa;)
    Ja jak dostaję skierowanie od lekarza to muszę zrobić w ich przychodni i szczerze nawet nie wiem, czy nie jest tak, że wyniki zabierają czy coś. Póki co robiłam raz, ale pojechałam na szpital, bo mi bliżej i się okazało, że szpital nie uznaje ich skierowań, więc zrobiłam prywatnie, jak już byłam na miejscu. I położna wpisała do karty ciąży i oddała.
    Może gdybym robiła u nich, to od razu trafiłyby do lekarza(z laboratorium od razu), albo może by mi zabrali. Dowiem się przy następnych badaniach, pewnie za tydzien.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja też miałam takie mocne skurcze raz i lekarz też kazał mi dążyć magnez, nospe i leżeć.
    Mówił ze to organizm daje znać że za dużo robię i więcej mam odpoczywać. Więc może zastanów się nad wcześniejszym l4...

Co do wyników badań to teraz chodzę do prywatnej kliniki więc wszystkie badania zawsze mi drukuja i mam je przy sobie.
    Ale jak 4 lata temu miałam operacje na kolano na nfz, która lekarz schrzanil i potrzebowałam badań (tomografia i rezonans) żeby udać się do dobrego prywatnego lekarza to też mi nie wydali. Musiałam wydać wtedy 1,5 tys żebyzzrobić tę badania prywatnie i znowu się naswietlac :/
    Dla mnie to bez sensu. Przecież tak naprawdę płaci się za te wszystkie badania co miesiąc płacąc ubezpieczenie zdrowotne.

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego nicku to chyba żadna z Was nie miała wątpliwości :) Zbitek imienia z rokiem urodzenia - taki banał.
    O mnie w dwóch zdaniach: wielkopolanka, mężatka od 2010r., pani prawnik od tego roku ;) , dwa Aniołki - co widać w podpisie, teraz od początku ciąży czujemy z mężulkiem, że wszystko będzie ok :) On obstawia syna, ja córkę - kto ma rację okaże się 13.01. (przynajmniej mam nadzieję, że dzidzia zechce się ujawnić) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 20:46

Limerikowo, Tusia84, Marcysia86, Agusia2312, Welonisia lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje! Topa, na IP i leżeć, a nie czekać aż Ci ktoś pomnik postawi :) Sylwester w domku, najchętniej bym go przespała, bo nie lubię takich imprez, ale mąż zwołuje sabat ;)

Trochę o mnie :) Od prawie 9 lat razem, małżeństwo od 2011 roku, na pierwszą rocznicę ślubu (nie dokładnie, ale blisko) dostaliśmy Weronikę, na trzecią czekamy na drugiego gagatka :) W obu przypadkach termin porodu równo tydzień po naszej rocznicy ;) Zakochana w górach, nartach i tańcu :) Mąż wspomina już o trzecim, ja nie chcę o tym słyszeć, choć przed ślubem planowałam czwórkę :D
    Mam 33 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 21:09

Tusia84, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. faktycznie miło się zrobiło jak się czyta o Was bliżej :)

Limerikowo, Martynika, Anielka27 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero bedzie wesolo jak Towarzystwo z OvuF spotka sie na porodowkach w roznych miastach PL :--)))))
    f2w39n73qolnajph.png

Anielka27 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv,a skąd Twój nick? :) ja też się cieszę,że bliżej się poznajemy,fajnie się o Was czyta.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    dopiero bedzie wesolo jak Towarzystwo z OvuF spotka sie na porodowkach w roznych miastach PL :--)))))
    f2w39n73qolnajph.png

A to się akurat raz zdarzyło,czytałam jakiś czas temu na trzecim trymestrze,że dziewczyny zgadały się na forum w których salach leżą w tym samym szpitalu i spotkały się tam pierwszy raz,a z ovu znały się od dłuższego czasu :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda sytuacja kiedy np pojadę na IP z tymi moimi bólami wypisują w szpitalu L4 ? Zostawią mnie czy odeślą do domu? Miałyście podobnie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co się będzie działo jeśli brzuch się tylko stawia, a szyjka będzie ok i nic więcej lekarz przy badaniu nie stwierdzi to mogą dać leki i odesłać do domu albo zostawią Cię na obserwacji jak zostawią to zwolnienie wystawią no i jak powiesz, ze pracujesz, a Twojego lekarza nie ma to powinni wystawić Ci zwolnienie jeśli uznają, że to konieczne nawet w przypadku odesłania do domu.

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ivv,a skąd Twój nick? :) ja też się cieszę,że bliżej się poznajemy,fajnie się o Was czyta.

Odkąd pamiętam zawsze imię Iwona było zajęte i trzeba było dodawać rok/wiek, więc pewnego razu skróciłam sobie imię i z Iwony zrobiła się ivv :) jeszcze nigdzie nie spotkałam się, żeby było zajęte :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Co do mojego nicku to chyba żadna z Was nie miała wątpliwości :) Zbitek imienia z rokiem urodzenia - taki banał.
    O mnie w dwóch zdaniach: wielkopolanka, mężatka od 2010r., pani prawnik od tego roku ;) , dwa Aniołki - co widać w podpisie, teraz od początku ciąży czujemy z mężulkiem, że wszystko będzie ok :) On obstawia syna, ja córkę - kto ma rację okaże się 13.01. (przynajmniej mam nadzieję, że dzidzia zechce się ujawnić) :)
    hej Paulina ja tez z wielkopolski i na dodatek taki sam rocznik. skąd dokładnie jesteś jeśli można wiedzieć
    ja jestem po wizycie. wszystko dobrze maluszek rośnie i bryka. niestety pomimo starań doktora i męża nie udało się szkraba podejrzeć co do płci. zobaczymy co będzie za 2 tyg. nadal obowiązek leżenia i brania luteiny ale rekompensatą jest fakt ze szyjka jest idealna i maluszek ma szanse się zdrowo rozwijać.
    Pozdrawiam

• ivv Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, jest tak jak pisze Tusia :)Leć na IP, szkoda nerwów!

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ