X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według ostatniej miesiączki czyli (we wrześniu) wychodzi mi 5 miesiąc. Ale według tzw. zapłodnienia będzie to 4 miesiąc i tydzień czy tam dwa.
    Tak naprawdę miesiąc wypada taki jaki wiek ma dziecko.
    U mnie na OVU jest 18 tydzień ale tak naprawdę jest 17 tydzień a wiek płodu to 15 tydzień. wiek płodu jest naistotniejszy
    Inaczej można to przełożyć sobie w ten sposób: Ciąża ma 9 miesięcy . Gdybyśmy faktycznie były w 5 miesiącu ciąży to byśmy w ciąży były nie 9 miesięcy a 8... i rodziły nie w czerwcu ale w maju. Dzidzia powstała przecież nie 1 września, tylko trochę później więc za pewnik najlepiej liczyć sobie, że miesiąc pełny pierwszy jest nie od września a od października. Więc wychodzi, że jesteśmy na pewno w 4 miesiącu :)
    Kurcze trochę to skomplikowane...
    Normalnie miesiące liczy się co 30 dni, styczeń , luty, marzec itp...
    W ciąży jest trochę inaczej, bo każdy miesiąc ciążowy trwa 28 dni.
    Więc wychodzi, że kalendarzowo ciąża trwa 9 miesięcy a ciążowo 10 miesięcy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 13:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu patrzę na to,co mi tam pisze belly,twierdzi,że jestem w piątym,więc zakładam,że tak jest.Swoją drogą na usg też zawsze jest adnotacja który to tydzień w nawiązaniu do ostatniej miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale lekarze liczą poczęcie już od samej owulacji... a przecież jeszcze wówczas niczego nie było tylko jajo się uwolniło... dlatego dla mnie to jest takie dziwne , że liczą wiek dziecka jak jeszcze się nie stworzyło... No ale przynajmniej jak 5 miesiąc pokazuje i tak jest wg. wieku ciążowego to tylko się cieszyć, że coraz bliżej do porodu :)

• Truskawkowe ciastko Nowa

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))

Mam na imię Agnieszka i mam 24 lata. To moje pierwsze dziecko:) Z mężem staraliśmy się rok, jakoś nie chciało zaskoczyć.. Udało się dopiero gdy całkowicie odpuściliśmy. Z samopoczuciem to u mnie różnie bywa. Na początku okropne mdłości i zgaga a teraz jest coraz lepiej, choć nie jakoś super. Jestem w 16 tyg, ale ciąży jako tako po mnie nie widać.. Cóż zamiast przytyć to schudłam 1kg:(

A jak tam u was samopoczucie?? Dowiedziałyście się już co kryje się w waszych brzuszkach??

Limerikowo, Marcysia86 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a mój nick nie jest zagadką :) mam na imię Monika. Mam 30 lat. Jeden urwis już po domu biega - 19 pażdziernika skończył 2 latka. Braciszek w drodze :)
    Dzisiaj byłam z wynikami u ginki i niestety są nienajlepsze. Muszę kontrolować ciśnienie i na każdą wizytę badania moczu nosić bo się ginka obawia, że może się u mnie pojawić gestoza. Na zapas się ńie martwię. Przepisała żelazo bo anemia, kazała odpoczywać i się nie wysilać ze względu na ciśnienie.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez walcze z nadcis szczegolnie rozkurczowe zbijam dopegytem i jest ok plus juz praca na pol etatu i odpuscilam staram nie nakrecac sie ;-) a wyniki robie regular co 1,5mca co jak na irl warunki jest duzo powyzej normy;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza mam zawsze mega ciśnienie, a jak mierzę w domu to jest ok. Chyba mam syndrom białego fartucha, bo zawsze przed wizytą(nie ważne jaką i u kogo, choćby taką zwykłą po skierowanie u internisty) mocno się denerwuję.:)

A do listy można dopisać, że jestem z Dolnego Śląska i staraliśmy się 12 miesięcy;)

Faktycznie miło się czyta o was, nie jesteśmy już takie anonimowe;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co z Topa ktos wie?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie dawała znać do tej pory,gdyby poszła do pracy,to pewnie pisałaby z pracy,więc może jednak pojechała rano na IP i nie ma jak się odezwać?trzymam za Nią kciuki...

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miejmy nadzieje ze wszytsko ok i sie niebawem z nami skontaktuje tez 3 mam kciuki

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tymi miesiacami to jakos dziwnie bo liczac co 4 tyg to byłybysmy 10 miesiecy w ciazy a nie 9 :) Wg suwaczka mam 3,5 miesiaca czyli zaczął mi sie 4 miesiąc (chyba) :)

Dziewczyny nie przejmujcie sie, ja tez mam nadcisnienie i biore Dopegyt ale miałam to juz przed ciążą, dodatkowo od 20 lat choruje na cukrzyce typu 1 hehe ostatnio na IP usłyszałam "Pani ma tyle chorób w sobie"! Zabrzmiało to jakbym zaraz miała umrzec :D

Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja utyłam 5 kg :/

Topa mam nadzieję że u Ciebie wszystko gra :*

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestes w polowie ciazy wiec mysle ze nie przytylas duzo!

p19uskjohisr6juh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez slyszalam ten "text", ze taka mloda osoba i tyle dolegliwosci wiec rowniez strzelilam z grubej rury, ze jeszcze zyje ;-);-);-);-);-)

Welonisia, Anielka27, Martynika lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle, że ja zawsze miałam ciśnienie książkowe :) ja też się nie nakręcam :) ja tam ogólnie strachliwa nie jestem, bardziej moja lekarka się o mnie martwi chyba jak ja, ale muszę przyznać, że w pierwszej ciąży nic mnie nie ruszało, pracowałam do końca bez 2 tygodni a i to bo miałam ostre bóle woreczka żółciowego (piasek) a myślałam, że to od trybu pracy siedzącego tak mnie wszystko boli wokoło żeber hehe
    ta ciąża nie pozwala mi na pracę ale mi tym razem to tak na rękę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowi się, że ciąża to nie choroba a nie zwraca się uwagi jak wielkie to obciążenie dla organizmu , w pewnym sensie to jest choroba hehe

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa daj znać co u Ciebie bo wszystkie się tu martwimy i czekamy na dobre informacje z Twojej strony :)

My dzisiaj na sylwestra z dziećmi jedziemy do mojej siostry, tej która też jest w ciąży :) jednak po zakupach tak mi się chce spać, ze najchętniej to bym się teraz położyła, a nie szykowała ;)

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak zeby wprowadzic was w odpowiedni nastrój przed dzisiejsza zabawa!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c853aa6956b6.jpg

my mielismy byc we dwoje dzis wieczorem, jak zwykle wyszło inaczej. Sasiedzi wpadaja, bedzie imprezka! :D
    Moje Picolo juz w lodówce :)

Anielka27, fler, AISAK, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia dzięki za pocieszenie, ale nie ukrywam że zazdroszczę kobietkom które pochudły, ja od samego początku tylko tyje :/

A ja nie mam Picolo, nawet o tym nie pomyślałam :/ Ciekawe jak wzniosę toast ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie martw się - pewnie jesteś szczuplutka a wtedy ponoć więcej na wadze przybywa. Mi nic nie przybyło a ubyło ale ja trochę grubsza jestem to temu.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ