X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak- zapominam, że wiele z Was czeka na swoje pierwsze dziecko:) Dla mnie też to będzie wyjątkowy rok, bo narodzi się nasze maleństwo, ale ja mam już w domu kochanego synka i wiem jak to jest spędzać Święta itd z dzieckiem:)Cudownie jak taki maluszek kręci się koło choinki i robi wielkie oczka gdy widzi światełka czy gdzieś w mieście Św. Mikołaja, jak ze smakiem próbuje nowych potraw i jest ślicznie ubrany w maleńką odświętną koszulę:)

Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro usg prenatalne:) 3majcie kciuki:*

Limerikowo, nutka, Tusia84, Modelka, Anielka27 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    No tak- zapominam, że wiele z Was czeka na swoje pierwsze dziecko:) Dla mnie też to będzie wyjątkowy rok, bo narodzi się nasze maleństwo, ale ja mam już w domu kochanego synka i wiem jak to jest spędzać Święta itd z dzieckiem:)Cudownie jak taki maluszek kręci się koło choinki i robi wielkie oczka gdy widzi światełka czy gdzieś w mieście Św. Mikołaja, jak ze smakiem próbuje nowych potraw i jest ślicznie ubrany w maleńką odświętną koszulę:)
    dokładnie :)
    drugą ciążę już inAczej się przeżywa :) też wiele radości, ale np w moim przypadku troszkę mniej jej uwagi poświęcem - synek mi nie daje hehe potrzebuje dużo mojej uwagi bo mały jeszcze :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam już w nowym roku :)

Mam na imię Hania i kończę 29 lat w tym roku. To moje drugie dziecko, pierwsza córeczka za kilka dni skończy 7 lat. Mieszkam w Poznaniu. Aktualnie jestem na etapie planowania ślubu, który ma się odbyć 30 sierpnia :)

Ja już jestem na L4. Wizytę u lekarza miałam mieć 9 stycznia, ale z powodu nieprzedłużenia mi umowy musiałam ją przesunąć ponieważ potrzebowałam zwolnienie z datą gdy byłam jeszcze zatrudniona. Niestety dzidzia nie chciała pokazać co ma między nogami, ale czułam, że tak właśnie będzie.

Limerikowo, nutka, Modelka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hankaa, byc moze spotkamy sie na porodowce w Poz ktorejs jesli terminy zejda sie jakos ;--))
    gdzie rodzilas Corcie w Poz?
    Ja tez odliczam te 12 dni by znac plec, nei powiem zeby mi sie nie dluzylo, a prosilam Mame o haft ramki na rozowo 2 mce temu, a teraz mam zachcianki na kwasne ...a bylo na slodkie
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- dokładnie:) Mój też malutki i nie mam czasu tak myśleć o ciąży:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! Leniwego pierwszego i wyspanego drugiego półrocza ;) Jeśli chodzi o miesiące ciąży to znalazłam coś takiego:

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
    1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
    2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
    3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
    4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
    5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
    6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
    7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
    8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
    9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

Gdzie indziej było wszystko przesunięte o jeden tydzień. Gdzie leży prawda? Nie wiadomo :)

ps. w życiu nie piłam takiego dobrego szampana jak wczoraj!! nazywa się picolo czy jakoś tak :D

fler, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja rodziłam na Polnej, ale tym razem zamierzam rodzić na Raszei. Z tego szpitala mam też lekarza :) A Ty?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg tej rozpiski jestem w 4 miesiącu a wg ovufriend w 5

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam Trele Morele;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dlatego lepiej operować tygodniami :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja piłam Trele Morele;P
    i też takie dobre? :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie,zwłaszcza do tych,które mają już dzieci.
    Czy ruchy dziecka mogą być nieprzyjemne?wczoraj czułam wyraźnie,dziś też,ale to takie uczucie,jakby mnie coś dźgało od środka,jakby się lekko wgryzalo,bardzo ciężko to opisać,można też powiedzieć,że mnie kłuje.Nie boli,ale jest na granicy bólu,nie jest to coś,co by mi utrudniało egzystencję,nie jest tak,że nie mogę wstać,chodzić ,itd.,to nie jest też ciągłe,choć z dnia na dzień coraz częstsze,dlatego myślę,że to ruchy,ale uczucie samo w sobie nie jest miłe.
    Do tego doszło dzisiaj takie rozpieranie.Jak myślicie,mam się czym przejmować,czy dać sobie spokój z zastanawianiem się nad tym?

• fler Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiłam wczoraj dla toastu pół szklanki pepsi i robaczek zaczął tańczyć u mnie w brzuchu.

• ivv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Czy ruchy dziecka mogą być nieprzyjemne?wczoraj czułam wyraźnie,dziś też,ale to takie uczucie,jakby mnie coś dźgało od środka,jakby się lekko wgryzalo,bardzo ciężko to opisać,można też powiedzieć,że mnie kłuje.Nie boli,ale jest na granicy bólu,nie jest to coś,co by mi utrudniało egzystencję,nie jest tak,że nie mogę wstać,chodzić ,itd.,to nie jest też ciągłe,choć z dnia na dzień coraz częstsze,dlatego myślę,że to ruchy,ale uczucie samo w sobie nie jest miłe.
    Do tego doszło dzisiaj takie rozpieranie.Jak myślicie,mam się czym przejmować,czy dać sobie spokój z zastanawianiem się nad tym?

A to nie jest rozciąganie macicy? Bo same ruchy potrafią nawet boleć, ale to jak dzieciak zasunie kopa np w żebra :) A to co opisujesz przypomina mi te momenty, kiedy macica mocno się rozciągała.

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika z tego co ja odczuwałam w poprzednich ciążach to faktycznie ruchy dziecka były często bolesne jednak z moich doświadczeń wynika, że stawało się to już w późniejszych tyg ciąży.. :)

Każda z nas ma inny próg bólu i to co dla jednej będzie dyskomfortem dla innej zupełnie nie.. możesz podpytać lekarza na wizycie i opisać jak Ty to odczuwasz.. wiesz czasem jest tak że maluch akurat kopnie w nerw lub tak się ułoży że uciska na narządy i jest dyskomfort.

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoskwiniowe było, dobre;)

Ja dziś poczułam dwa puknięcia jakieś takie, ale nie wiem czy to dziecko czy coś może z jelitami? Leżałam później godzinę i próbowałam się wczuć i już się nie powtórzyło...:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze odpowiedzi :).Mam jeszcze jedno pytanie-czasem zdarza się,że,zwłaszcza jak leże płasko,wybrzusza mi się taka twarda górka tuż nad wzgórkiem łonowym.Nie towarzyszy temu żaden ból,czy dyskomfort,ale to coś jest twarde i okrąglutkie,mieści się w dłoni i za parę minut może już tego nie być.Czy to dziecko może się tak układać (jestem bardzo szczupła,a wg usg dziecko jest dwa tygodnie większe,niż w suwaczku),czy to są te sławne twardnienia brzucha?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy jako delikatne smyranie, motylkownaie od srodka plus laskotanie, ogolnie b.przyjemne

Hankaa jeszcze nei wybralam szpitala, fakt zastanawialam sie nad Raszei tak wstepnie, chodza opinie z tego co czytam, ze sprzet maja ok na Polnej gorzej z personelem, mysle co nam sie wsciekac... i psuc sobie pierwsze chwile z dzieckiem. pare razy lezalam w szpitalu , czl jest bezsilny czasem , choc w Szczecinku bylo ok na chirurgii, nie moge tu narzekac
    zobacze co moja moja gin w Poz 13go , zapytam ja, ktory poleca, choc wiem ze pracuje na Polnej ;-))
    f2w39n73qolnajph.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 23:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Ruchy maluszka często są bolesne, ale w zdecydowanie późniejszej ciąży:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ