X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Mamusie mające baby swimmer,
    Jas wazy 6.5kg i zastanawiam sie jaki rozmiarmu kupic tego kołnierza czy do 12kg czy do 36?chce zaczac z nim od listopada pluskania w wannie aby sie przyzwyczail.
    chcialam teg drugi rozm kuoic tylko zastanawiam sie czy w obwodzie szyi nie bedzie za luźny i tym samym uszy beda zalane?

A propo,czy w tym kołnierzu jest szansa,że woda nie naleje się mu do uszek?

Wiesz, jak machnie ręką energicznie, to tak czy siak sobie naleje wody do uszu.U nas się dostawała do środka kołnierza, chociaż przylegał dobrze, ale wlatywała z zewnątrz.Ja Arturowi kupiłam ten większy jak miał nieco ponad 7kg (a większy jest właśnie od 7 bodajże) i dobrze zrobiłam, bo luzu to w nim nie ma za bardzo, ten mniejszy bankowo by był za mały.

misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie w jakiej ilości wasze pociechy jedza zupki? Zjedzą cały słoiczek na jeden raz czy jak to u was jest? :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie teraz pół słoiczka nosem wciągnął, ale nie miałam więcej. dopił 120ml mleka :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie podobaja mi sie wiadomosci o przebywaniu w szpitalu, dobrze ze juz lepiej.

Natalia musisz miec duzo cierpliwosci...spokojnie teraz bedzie juz lepiej.

Martynika gdzie Ty masz na zdjeciu pieluche??? Ja myslalam, ze to o mojej kropkowanej bylo :)

Majke gondola dzisiaj chyba w kuper pogryzla, bo byla mega awantura.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim, jak Artur śpi w autobusie :). Też się musiałam upewnić, że tam gdziekolwiek widać moją kropkowaną pieluchę, bo najpierw pomyślałam o Twojej, ale Limerikowo do mnie adresowała posta, więc aż się wróciłam i sprawdziłam :D.

Artur w gondoli też dziś nie chciał leżeć, może na zmianę pogody te nasze dzieci takie marudne. U nas na Bielanach już kropiło.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz widze :)

Paula czekamy na dobre wiesci.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z ciekawosci zerknelam na ceny tych pieluch, szczerze nigdy bym tyle nie dala

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tak z ciekawosci zerknelam na ceny tych pieluch, szczerze nigdy bym tyle nie dala
    a ile bo nie mogę znaleźć?
    a już nie trzeba - znalazłam :) faktycznie drogie :)

strasznie taka smętna dziś pogoda, dzieci znowu śpią - znaczy Michaś dalej śpi a Piotruś zrobił przerwę na zupkę i mleko - teraz zasnął - z trudem bo chciał a nie dał rady - popłakał se trochę, ale nic już nie pomagało - zabawa niet, jedzenie niet, noszenie niet, więc do łóżka i lulu :)

jakieś te moje dzieci słabe takie po tym wirusie - Michaś też zawsze miał mega kondycję - można było całe miasto z nim obejść, teraz krótki spacer to już za długo bo pada na pyszczek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:15

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na wschodzie bardzo ciepło, słonko nawet się pokazywało, ale my w domku dzis-katarek zdaje się mniejszy ale wizja chrzcin w niedziele mnie powstrzymuje przed wyjściem.

Edyta, Evelineq jak wasze Hanie??

Będąc na przegladzie gin POW, ze wszystko się zroslo ładnie , moge zachodzić w ciążę ale radzi by żeby około roku od cc. czytalam na forach i dziewczyny 3 miesiące po cc były znowu w ciąży bi wszystko było oki. Tylko częściej wizyty. Ja bym bala się zaryzykować, ale jak się zdarzy to będę spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:01

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja z Białegostoku a u nas teraz deszcz siąpi :) najgorsze, że jutro muszę mamę do Wołomina wieźć z dziećmi, bo nie mam z kim zostawić... o ile Michaś zawsze ze mną jeździł i dla niego to nie problem o tyle Piotruś w trasie potrai być bardziej marudny. Michałek zawsze jak się nudził to spał a Piotruś jak nie chce spać to marudzi :) chociaż ostatnio całą drogę przespał :)

jejciu dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych planów ciążowych. Ja też bym chciała hehe ale póki co mi dwójka wystarczy. Lubię być w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:18

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Ja też nie :). Koleżanki tydzień przed porodem mnie odwiedziły i każda pytała, co chcę. No to wymieniłam zapotrzebowanie :P. I były tam pieluchy tetrowe. Nie sądziłam, że jedna z nich kupi mi najdroższe, jakie było można. Biedna, pewnie poszła do popularnego sklepu z art.dziecięcymi w galerii handlowej, znalazła tam pieluchy i teraz myśli, że wszystko dla dziecka takie drogie :D. Ale nie mogę im odmówić tego, że są najlepsze ze wszystkich, które mam, bardzo mięciutkie.

Oj, tak, pogoda smętna, wczoraj wyjątkowo nam się udała! Ale i tak myknęliśmy jeszcze teraz prędko do Rossmana i na pocztę w nosidle :).

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cena tych pieluch rzeczywiscie jest ladna, ale z tego co czytam to kupujemy raczej z tej ok sredniej/wyzszej polki wozki/butle/kojce etc
    ja tez dostalam te pieluszki na wyprawke i super chwale ofiarodawce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, też bym takie chciała dostać :) chętnie bym taką choć jedną kupiła, ale internetowo się nie opłaca a bezpośrednio nie mam gdzie :)

chłopaki powstawali. Piotruś dziś musik bananowy dostał i był strasznie z tego powodu szczęśliwy - ubolewał nad tym, że dostał tylko pół słoiczka ;) tradycyjnie dopił mlekiem :)

Paula jak czytasz daj znać czy u Ciebie wszystko ok? Zaczynam się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:51

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - jak tam

Judi - ale miałaś przejścia. Trzymam kciuki, aby teraz było lepiej no i szybkiego powrotu do zdrowia

Zdjęcia ze spotkania są super. Co za laski....

A teraz pochwalę się jak Olinek jadł pierwszy słoiczek marchewki. Z góry przepraszam, nagrywałam normalnie a pokazuje w poziomie...

https://www.youtube.com/watch?v=LbbAOGiNnfs

A tu jeszcze zdjęcia :

u baby

84b7b7599cffc9cbmed.jpg

w pościeli tatusia

248109424ea3846dmed.jpg

przestań bo będę zaraz płakać

4de9bbfe7fb29043med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:00

MonikaS, Limerikowo, Bea_tina, Mucha, Agusia2312, Martynika, Miriam, eta, madamama lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ale Olinek ładnie je - jakby już któryś słoiczek z kolei ;)
    mój to języczkiem wypychał i nie wiedział o co kaman :) zanim załapał o co chodzi to 2 dni minęły a dzisiaj dopiero buzia szeroko otwarta i jadł ładnie :) nie mówiąc, że oczywiście musiał za pierwszym razem sprawdzać łapkami co tam mamusia do buzi pcha - rezultat- całe ubranko w marchewce :) i ja przy okazji :) dzisiaj już nie pchał rączek tylko się denerwował jak za wolno podawałam łyżka za łyżką ;)

alexast lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - to na prawdę był pierwszy słoiczek. Za to dzisiaj dał popis u babci. Olinek w marchewce, dziadek i mama :) ale zjadł cały słoiczek :)

Ja też mam łyżki z Babydream z Rossmanna i sobie je bardzo chwalę :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam dzis operacje - laparoskopie. Niestety to byla ciaza pozamaciczna.. Usuneli mi tez prawy jajowod. Powoli dochodze do siebie..buziaki

Limerikowo lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula brak mi slow ze kolejny raz Cie ten klopot dopadl
    z lewego jajnika i jajowodu na pewno doczekasz sie Dzidziusia za pewnien czas
    o tyle dobrze ze szybko wykryto pozamaciczna
    b. wspolczuje i wspieram

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula okropnie mi przykro, że to Cię spotkało. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i udane kolejne zajście ;) :*

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj sie... :(
    Nalka jak wizyta u genetyka??
    Muszka cierpliwosci mam od groma ale naprawde czasami wysiadam.
    Martynika widze ze naszych synow lapie chyba jesienna deprecha stad te humory :D
    My wrocilismy niedawno od hematologa, niewiadomo tak naprawde za co sie zlapac, bedzie rozszerzana diagnostyka,mamy zlecone usg brzucha(w kierunku neutropenii) ,rozszerzona morfologie itd. Wszystkie badania mamy zrobic przed 4 listopada zeby wyrobic sie przed planowym szczepieniem 12 listopada,wlasnie po to zeby podjac decyzje o szczepieniu. Za to Pani stwierdzila ze Franek w swoimnzachowaniu absolutnie nie wyglada na chorego,akurat bawil sie dzisiejszym hitem dnia czyli opakowaniem plastykowym od pampersow,rozgadal sie przy tym i smial xD swoja droga wlasnie odkrylam zabawe pustym opakowaniem jak probowalam go zachecic na lezenie na plecach bo chcialam po przewinac w spokoju a onnciagle przewracal sie na brzuch wiec wzielam w zeby to opakowanie i nim machalam..
    Jeny..czego ja nie wymysle!

Mucha, Niesforna, eta lubią tę wiadomość

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ