MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynika
he he widze ze pieluchy w kropki mamy te same,chyba sa nie do zdarcia jak patrze po praniu i prasowaniu
macie patrze po fotkach wieksze gondole niz jane muum ale dzieci tak samo je wypelniaja i rosna duuze :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:50
-
poopowiadajcie coś o tym Waszym spotkaniu długo tak spacerowałyście?
szkoda, że u mnie nie ma ani jednej mamuśki czerwcowej w mieście dobrze mieć koleżankę co ma podobne radości i problemyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:01
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które mleko polecacie? Właśnie wróciłam z małym ze szpitala, miał zapalenie płuc. Zabrała go karetka bo tracił mi oddech. W szpitalu dostawał sterydy i musiałam go dokarmiać. Tam mieli nan pro 1, ale nie wiem czy to dobre mleko. Padam na twarz. Co u Was?
-
Judi, trzymam kciuki za malego zeby juz nic mu sie nie przyplatalo. Ja podaje mleko hipp bio combiotic, duzo mam tutaj je poleca. Po nanie pojawiaja sie czesto zaparcia, u nas takze tak bylo i dlatego zmienilismy.
-
nick nieaktualnyNiesforna,Eta bo to jest taki chochlik jeden,smieje sie czesto i gesto,tak samo jak wpada w swoje zle humorki wczoraj opowiadalam mezowi jak to wszystkie dzieci ladnie sobie lezaly albo Artur Martyny w nosidle sobie ladnie szedl...a maly truteń wszedzie by chcial byc,doszlismy do wniosku ze moze to i zle ze jest taki nadpobudliwy ale po latach bedziemy mieli z tego ubaw, a to ze Franciszko jako jedyny z calej grupy jest takim szogunem, to wcale go nie zdziwilo
Monia ja poszlam po 14:30bo maly juz kombinowal,wiec bylysmy razem ponad 2,5 h , chodzilysmy sobie po starowce,pozniej zaczepilismy knajpke gdzie mozna bylo zjesc i czegos sie napic. Ogolnie bardzo fajnie. No i pogoda nam mega dopisala bo czulam sie jakby lat bylo conajmniej.
Galanea ja na jakies spotkanko z Wami w Olsztynie moge sie pisac jak bede w Ilawie dam znac
Judi jasny gwint... mam nadzieje ze z Mikolajem wszystko wroci do normy! Co do mleka to ja mam hippa i jestem bardzo zadowolona. Nie polecam tylko bebilonu,przynajmniej u mnie byla tragedia ;-/
U nas w nocy 3 pobudki, 00:30, 2:30 i 4:30 ale wstal o 6:30 wiec sie mega wyspalamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:43
Limerikowo, Galanea, MonikaS, eta lubią tę wiadomość
-
Judi2014 wrote:Dziewczyny, które mleko polecacie? Właśnie wróciłam z małym ze szpitala, miał zapalenie płuc. Zabrała go karetka bo tracił mi oddech. W szpitalu dostawał sterydy i musiałam go dokarmiać. Tam mieli nan pro 1, ale nie wiem czy to dobre mleko. Padam na twarz. Co u Was?
Judi biedaku to miałaś przejścia i stres! bardzo współczuję, kurcze, zdrowia dla Was życzę!
co do mleka to kwestia dość indywidualna, ale popularnościa się cieszą i dobrym składem też oczywiscie, tak jak karolina pisze hipp bio combiotic, enfamil.
ja akurat mam bebilon HA bo już po urodzeniu w szpitalu takie jadł i tak zostało, bo żadnych problemów z kupą i brzuszkiem nie było, przyrasta na wadze super, więc nie było sensu zmieniać i eksperymentować.
Natalia gdyby Franek był bardziej spokojny, to już nie byłby to Franio jest właśnie taki jak być powinien
każde dziecko jest inne i dlatego wyjątkowe
Monia jak kiedyś będziesz chciała zawitać do Wawy dawaj znać, na pewno coś wykombinujemy! u mnie kanapa jest zawsze wolna, a jak z dzieciakami przyjedziesz, to męża wyślę na nocleg do babci i wtedy oddam Wam łożko w sypialni i w trójkę na pewno się zmieścicie. i już!
ale pogoda wczoraj na naszym spotkaniu wyśmienita!! bo dzisiaj nie wiem jak u Was ale u mnie całe niebo w chmurach i od rana jeszcze słonca nie było, ale może sie rozpogodzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:49
Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Mamusie mające baby swimmer,
Jas wazy 6.5kg i zastanawiam sie jaki rozmiarmu kupic tego kołnierza czy do 12kg czy do 36?chce zaczac z nim od listopada pluskania w wannie aby sie przyzwyczail.
chcialam teg drugi rozm kuoic tylko zastanawiam sie czy w obwodzie szyi nie bedzie za luźny i tym samym uszy beda zalane?
A propo,czy w tym kołnierzu jest szansa,że woda nie naleje się mu do uszek? -
Ja też chce!!! Czemu mnie i Anny tam nie było?! Buuu, wcale niefajne te foty!
Dobra, wiecie, że żartowałam. Wyglądacie super dziewczyny. Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy. Podłączam się pod pytanie Galanei!
Paula trzymam kciuki, pisz jak się czujesz i jak się sprawy mają.
Judi Anna zajada Nan pro 1 , uważam, że to dobre mleko. Przynajmniej dla niej.Właśnie ostatnio myślałam o Tobie i Mikołajku, zastanawiałam się co u Was a tu takie smutne wiadomości. Wracajcie do zdrowia!
Dziewczyny może robię błąd ale Anna dostaje codziennie coś innego. Podaję jej wszystko po 4 miesiącu. Raz jest to marchewka, raz jabłko, marchewka z jabłkiem, marchewka z jabłkiem i winogornem (winogronem - winogrono? zawsze mam problem tutaj..) Raz na noc dostaje kleik kukurydziany a na drugi dzień kaszkę bananową (na mleku modyfikowanym). Ostatnio dostała kaszkę ze słoiczka z rossmanna i jej nie służy. Bolał ją brzuszek. Zapomniałam się i nie próbowałam jej wcześniej... a jak zjadłam to daleko mi było do uczucia błogości. To moja taka mała rada: próbujcie na sobie wszystko co podajecie dziecku i sprawdzajcie swoje reakcje. To naprawdę może pomóc, chociaż pewnie nie zawsze się sprawdza.
NataliaK dzięki za info odnośnie sinlac, ale nie znalazłam jeszcze takiej żeby mogła już ją jeść.
Aha i Anna jest stworzona do jedzenia łyżeczką. Ubrudzona jest trochę twarz i śliniak - to wszystko i częściej dlatego, że po prostu się nie dogadałyśmy jak mam jej tę łyżeczkę podać. A.. i kupcie kilka tych łyżeczek. Kupiłam z babyono - Anna sobie radzi ale jest trochę za szeroka. o wiele lepiej idzie jej z taką długą wąską łyżeczką. Dokładnie te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-lyzeczki-do-karmienia-niemowlat-dlugie-3-szt,106259,6403,6063
Mamy dzisiaj wizytę u Pani genetyk. Trzymajcie kciuki. Obawiam się, ze może zbagatelizować nasz problem...
Dobra lecę na zajęcia, bo siedzę w bibliotece uczelni i nawalam w klawiaturę zamiast się uczyć. ;PGalanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle Franek daje mi dzis w kosc...od samego rana wszystko jest na nie,jeszcze do 10 jak cie moge...wlasnie skonczyl swoj placz i zasnal w kojcu. Wymieklam 2 raz odkad sie urodzil. Plakal histerycznie bo chcialo mu sie spac ale co chwile cos mu nie podpasilo. Wsadzilam go do kojca i zasnal ze zmeczenia sam. Ja musialam isc na chwile sie uspokoic bo doprowadzal mnie do szalu doslownie. To nie taki placz "mamo boli" "jest mi zle" " nudzi mi sie " tylko " chce mi sie spac zrob cos z tym" -ma sa kra. Nie tlumacze tego zadnym skokiem,zebami,czymkolwiek. Po prostu jego charakter niemowlecy doprowadzi mnie do siwizny w niedalekiej przyszlosci
-
Natalia mój tez czasami jak mocno zmęczony to takie histeryczne ma napady płaczu. Wtedy biorę go i próbuję rozśmieszyć. To połaskoczę to buziaki po szyjce - uwielbia je - i jakoś już jak się uspokoi to chwilę jeszcze poczekam i jakoś odpuszcza później kładę do łóżka - z reguły raz zakwili i moment śpi
ale nie powiem bo ze 2 razy to miał tak histeryczny napad, że chyba z godzinę uspokajałam... w sumie to nie wiem o co mu wtedy chodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:12
-
Mikolajkowi duzo zdrówka. Wspolczuje przeżyć.
Pomyśleć ze my w tym czasie roobilysmy testy i czekalysmy z niecierpliwością nchociazby na cień cienia:)
PAula jak tam badania?
Powiem Wam ,ze z ta pełnią to naprawdę coś jest. Juz po pełni a Hania znowu normalnie śpi 20-8 z 2-3 karmieniami i czasami godz przerwy o 21.
Jezu moja Cora chyba nigdy nie zaakceptuje jedzenia papek. Zero zainteresowania. Wszystko be. Chyba po mamusi wszystko zaslodkie chociaż bez cukru. -
przyłączam się do pytania AISAK - Paula jak tam badania?
moje chłopaki chrapią, ale zaraz młodszy na jedzonko będzie wstawał. Już mu zupkę grzeję
jejciu dziewczyny jak super, że już można rozszerzać dietę... swoją drogą to mój nie może o mleku zapomnieć. Zjadł kaszy z 60 ml wody, taką gęstą co się łyżeczką daje, chwila przerwy i 120ml mleka dopełnił gdzie on to mieści? nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:05
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Natalia, u nas dziś było to samo.Jeszcze ja poszłam do fryzjera (wreszcie! I ciach, włosy nad ramiona ), a mąż został z Arturem sam.Zadzwoniłam do nich w trakcie strzyżenia i pytam jak tam? mąż na to, że Artur cały czas płacze, od kiedy ich zostawiłam i czy już wracam.Mina mu zrzedła, jak usłyszał, że jestem w połowie.
Potem jak wróciłam, to powiedział z miną męczennika "czy Ty wiesz, że on cały ten czas płakał???".No, wow, tak właśnie bywa z dzieckiem.Też płakał ze zmęczenia, długo dziś nie spał.Dostał pierś i w końcu padł.
Limerikowo, tak, mamy te tetry z Mothercare.Dostałam je w prezencie.Sama bym ich nie kupiła, bo cena mi się wydawała zbyt wygórowana jak na tetry, ale teraz, mając pieluchy z różnych źródeł, mogę powiedzieć, że żadne nie są tak miękkie i porządne jak te.Moje ulubione .
Paula, wszyscy czekamy na wyniki.Judi, biedaku, namęczyliście się, teraz już musi być dobrze.Excella, a jak u Was?
Nalka, kciuki za genetyka, daj znać po.Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość