X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla powodzenia!! , daj znac jak rzeczy sie maja, oby bylo ok

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mocno trzymam kciuki żeby ciąża była na właściwym miejscu, niech beta ładnie przyrasta.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika
    he he widze ze pieluchy w kropki mamy te same,chyba sa nie do zdarcia jak patrze po praniu i prasowaniu
    macie patrze po fotkach wieksze gondole niz jane muum ale dzieci tak samo je wypelniaja i rosna duuze :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy robimy ogólnopolskie spotkanie? ;)

Limerikowo, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poopowiadajcie coś o tym Waszym spotkaniu :) długo tak spacerowałyście? :)
    szkoda, że u mnie nie ma ani jednej mamuśki czerwcowej w mieście :) dobrze mieć koleżankę co ma podobne radości i problemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:01

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mleko polecacie? Właśnie wróciłam z małym ze szpitala, miał zapalenie płuc. Zabrała go karetka bo tracił mi oddech. W szpitalu dostawał sterydy i musiałam go dokarmiać. Tam mieli nan pro 1, ale nie wiem czy to dobre mleko. Padam na twarz. Co u Was?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, trzymam kciuki za malego zeby juz nic mu sie nie przyplatalo. Ja podaje mleko hipp bio combiotic, duzo mam tutaj je poleca. Po nanie pojawiaja sie czesto zaparcia, u nas takze tak bylo i dlatego zmienilismy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna,Eta bo to jest taki chochlik jeden,smieje sie czesto i gesto,tak samo jak wpada w swoje zle humorki :D wczoraj opowiadalam mezowi jak to wszystkie dzieci ladnie sobie lezaly albo Artur Martyny w nosidle sobie ladnie szedl...a maly truteń wszedzie by chcial byc,doszlismy do wniosku ze moze to i zle ze jest taki nadpobudliwy ale po latach bedziemy mieli z tego ubaw, a to ze Franciszko jako jedyny z calej grupy jest takim szogunem, to wcale go nie zdziwilo :D

Monia ja poszlam po 14:30bo maly juz kombinowal,wiec bylysmy razem ponad 2,5 h , chodzilysmy sobie po starowce,pozniej zaczepilismy knajpke gdzie mozna bylo zjesc i czegos sie napic. Ogolnie bardzo fajnie. No i pogoda nam mega dopisala bo czulam sie jakby lat bylo conajmniej.

Galanea ja na jakies spotkanko z Wami w Olsztynie moge sie pisac jak bede w Ilawie ;-) dam znac ;-)

Judi jasny gwint... mam nadzieje ze z Mikolajem wszystko wroci do normy! Co do mleka to ja mam hippa i jestem bardzo zadowolona. Nie polecam tylko bebilonu,przynajmniej u mnie byla tragedia ;-/

U nas w nocy 3 pobudki, 00:30, 2:30 i 4:30 ale wstal o 6:30 wiec sie mega wyspalam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:43

Limerikowo, Galanea, MonikaS, eta lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny, które mleko polecacie? Właśnie wróciłam z małym ze szpitala, miał zapalenie płuc. Zabrała go karetka bo tracił mi oddech. W szpitalu dostawał sterydy i musiałam go dokarmiać. Tam mieli nan pro 1, ale nie wiem czy to dobre mleko. Padam na twarz. Co u Was?

Judi biedaku to miałaś przejścia i stres! bardzo współczuję, kurcze, zdrowia dla Was życzę!
    co do mleka to kwestia dość indywidualna, ale popularnościa się cieszą i dobrym składem też oczywiscie, tak jak karolina pisze hipp bio combiotic, enfamil.
    ja akurat mam bebilon HA bo już po urodzeniu w szpitalu takie jadł i tak zostało, bo żadnych problemów z kupą i brzuszkiem nie było, przyrasta na wadze super, więc nie było sensu zmieniać i eksperymentować.

Natalia gdyby Franek był bardziej spokojny, to już nie byłby to Franio :) jest właśnie taki jak być powinien :)
    każde dziecko jest inne i dlatego wyjątkowe :)

Monia jak kiedyś będziesz chciała zawitać do Wawy dawaj znać, na pewno coś wykombinujemy! u mnie kanapa jest zawsze wolna, a jak z dzieciakami przyjedziesz, to męża wyślę na nocleg do babci i wtedy oddam Wam łożko w sypialni i w trójkę na pewno się zmieścicie. i już!

ale pogoda wczoraj na naszym spotkaniu wyśmienita!! bo dzisiaj nie wiem jak u Was ale u mnie całe niebo w chmurach i od rana jeszcze słonca nie było, ale może sie rozpogodzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:49

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    To kiedy robimy ogólnopolskie spotkanie? ;)

jest to super pomysł i realizacja całkiem realna wydaje mi się, tylko jakiś organizator główny by się przydał :)

Galanea lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mające baby swimmer,
    Jas wazy 6.5kg i zastanawiam sie jaki rozmiarmu kupic tego kołnierza czy do 12kg czy do 36?chce zaczac z nim od listopada pluskania w wannie aby sie przyzwyczail.
    chcialam teg drugi rozm kuoic tylko zastanawiam sie czy w obwodzie szyi nie bedzie za luźny i tym samym uszy beda zalane?

A propo,czy w tym kołnierzu jest szansa,że woda nie naleje się mu do uszek?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce!!! Czemu mnie i Anny tam nie było?! Buuu, wcale niefajne te foty!

Dobra, wiecie, że żartowałam. Wyglądacie super dziewczyny. Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy. Podłączam się pod pytanie Galanei!

Paula trzymam kciuki, pisz jak się czujesz i jak się sprawy mają.

Judi Anna zajada Nan pro 1 , uważam, że to dobre mleko. Przynajmniej dla niej.Właśnie ostatnio myślałam o Tobie i Mikołajku, zastanawiałam się co u Was a tu takie smutne wiadomości. Wracajcie do zdrowia!

Dziewczyny może robię błąd ale Anna dostaje codziennie coś innego. Podaję jej wszystko po 4 miesiącu. Raz jest to marchewka, raz jabłko, marchewka z jabłkiem, marchewka z jabłkiem i winogornem (winogronem - winogrono? zawsze mam problem tutaj..) Raz na noc dostaje kleik kukurydziany a na drugi dzień kaszkę bananową (na mleku modyfikowanym). Ostatnio dostała kaszkę ze słoiczka z rossmanna i jej nie służy. Bolał ją brzuszek. Zapomniałam się i nie próbowałam jej wcześniej... a jak zjadłam to daleko mi było do uczucia błogości. To moja taka mała rada: próbujcie na sobie wszystko co podajecie dziecku i sprawdzajcie swoje reakcje. To naprawdę może pomóc, chociaż pewnie nie zawsze się sprawdza.

NataliaK dzięki za info odnośnie sinlac, ale nie znalazłam jeszcze takiej żeby mogła już ją jeść.

Aha i Anna jest stworzona do jedzenia łyżeczką. Ubrudzona jest trochę twarz i śliniak - to wszystko i częściej dlatego, że po prostu się nie dogadałyśmy jak mam jej tę łyżeczkę podać. A.. i kupcie kilka tych łyżeczek. Kupiłam z babyono - Anna sobie radzi ale jest trochę za szeroka. o wiele lepiej idzie jej z taką długą wąską łyżeczką. Dokładnie te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-lyzeczki-do-karmienia-niemowlat-dlugie-3-szt,106259,6403,6063

Mamy dzisiaj wizytę u Pani genetyk. Trzymajcie kciuki. Obawiam się, ze może zbagatelizować nasz problem...

Dobra lecę na zajęcia, bo siedzę w bibliotece uczelni i nawalam w klawiaturę zamiast się uczyć. ;P

Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi jakie przejścia mieliście... współczuję, ale najważniejsze, że już jest lepiej :) życzę szybkiego powrotu do zdrowia Mikołajkowi oczywiście :)

Eta dzięki ;)

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Franek daje mi dzis w kosc...od samego rana wszystko jest na nie,jeszcze do 10 jak cie moge...wlasnie skonczyl swoj placz i zasnal w kojcu. Wymieklam 2 raz odkad sie urodzil. Plakal histerycznie bo chcialo mu sie spac ale co chwile cos mu nie podpasilo. Wsadzilam go do kojca i zasnal ze zmeczenia sam. Ja musialam isc na chwile sie uspokoic bo doprowadzal mnie do szalu doslownie. To nie taki placz "mamo boli" "jest mi zle" " nudzi mi sie " tylko " chce mi sie spac zrob cos z tym" -ma sa kra. Nie tlumacze tego zadnym skokiem,zebami,czymkolwiek. Po prostu jego charakter niemowlecy doprowadzi mnie do siwizny w niedalekiej przyszlosci ;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój tez czasami jak mocno zmęczony to takie histeryczne ma napady płaczu. Wtedy biorę go i próbuję rozśmieszyć. To połaskoczę to buziaki po szyjce - uwielbia je - i jakoś już jak się uspokoi to chwilę jeszcze poczekam i jakoś odpuszcza :) później kładę do łóżka - z reguły raz zakwili i moment śpi :)

ale nie powiem bo ze 2 razy to miał tak histeryczny napad, że chyba z godzinę uspokajałam... w sumie to nie wiem o co mu wtedy chodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:12

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie dowiedzialam ze moja bratowa jest w ciazy, dzidzia urodzi sie w czerwcu :)

MonikaS, AISAK, Limerikowo, Agusia2312, eta, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    wlasnie sie dowiedzialam ze moja bratowa jest w ciazy, dzidzia urodzi sie w czerwcu :)
    to sam początek dopiero... :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolajkowi duzo zdrówka. Wspolczuje przeżyć.

Pomyśleć ze my w tym czasie roobilysmy testy i czekalysmy z niecierpliwością nchociazby na cień cienia:)

PAula jak tam badania?

Powiem Wam ,ze z ta pełnią to naprawdę coś jest. Juz po pełni a Hania znowu normalnie śpi 20-8 z 2-3 karmieniami i czasami godz przerwy o 21.

Jezu moja Cora chyba nigdy nie zaakceptuje jedzenia papek. Zero zainteresowania. Wszystko be. Chyba po mamusi wszystko zaslodkie chociaż bez cukru.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłączam się do pytania AISAK - Paula jak tam badania?

moje chłopaki chrapią, ale zaraz młodszy na jedzonko będzie wstawał. Już mu zupkę grzeję :)
    jejciu dziewczyny jak super, że już można rozszerzać dietę... swoją drogą to mój nie może o mleku zapomnieć. Zjadł kaszy z 60 ml wody, taką gęstą co się łyżeczką daje, chwila przerwy i 120ml mleka dopełnił :) gdzie on to mieści? nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:05

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, u nas dziś było to samo.Jeszcze ja poszłam do fryzjera (wreszcie! I ciach, włosy nad ramiona :D ), a mąż został z Arturem sam.Zadzwoniłam do nich w trakcie strzyżenia i pytam jak tam? mąż na to, że Artur cały czas płacze, od kiedy ich zostawiłam i czy już wracam.Mina mu zrzedła, jak usłyszał, że jestem w połowie.
    Potem jak wróciłam, to powiedział z miną męczennika "czy Ty wiesz, że on cały ten czas płakał???".No, wow, tak właśnie bywa z dzieckiem.Też płakał ze zmęczenia, długo dziś nie spał.Dostał pierś i w końcu padł.

Limerikowo, tak, mamy te tetry z Mothercare.Dostałam je w prezencie.Sama bym ich nie kupiła, bo cena mi się wydawała zbyt wygórowana jak na tetry, ale teraz, mając pieluchy z różnych źródeł, mogę powiedzieć, że żadne nie są tak miękkie i porządne jak te.Moje ulubione :).
    Paula, wszyscy czekamy na wyniki.Judi, biedaku, namęczyliście się, teraz już musi być dobrze.Excella, a jak u Was?
    Nalka, kciuki za genetyka, daj znać po.

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ