X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia dzis tak ulewa ze masakra, juz 4 razy ja przebieralan, marudzi jak niewiem bo ja to tez meczy. musze w srode poprosic o cos na recepte bo tak to sie nie da

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak tu jeszcze zajrzyjcie... Mogę się trochę spóźnić - 10-15 minut bo mój Jaś miał zły humor i jeszcze w domu jestem. Ale zaraz wychodzimy :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego spotkania laski:)

Monika jak wejdę na kompa to ovejrze filmik, narazie Podczytuje z telefonu:)
    Paula trzymam mocno kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło :)

widzę ze wasze pociechy juz kaszki jedzą , my narazie warzywka i owoce wprowadzamy , kleik na noc do butelki . U nas tylko możemy kaszki ryżowe a one wszystkie są smakowe no i póki co Marcel ich nie dostanie bp jak się nauczy innego lepszego smaku to mi mleko odrzuci.. Wiec dostanie tylko kleik ryżowy lub kukurydziany :) a zaś jak będzie więcej jadł posiłków na mleku to samakowe dostanie:)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kaszka i soczki, na ulewanie serkiem zakladam sliniak zanim ok odbije bo tez przebieralam pare x, ale to meczy i mnie i baby w kolko,a w mokrym nie zostawie przeciez

ale macie fajnie Warszawianki ze sie spotykacje, zazdroszcze

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wprowadzacie nowe pokarmy- kilka dni np marchewke i dopiero cos nowego czy jak?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daje soki na zmiane raz jablko raz marchew po 10ml, jablko pedzi a marchew ma wlasciwosci zatrzymujace

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jestem z Tobą, trzymam mocno kciuki!!!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie cos na odparzona pupke bo sie Marcelowi odparza ostatnio smaruje sudocremem i nie widze poprawy nigdy nie mial odparzonej a ostatnio jak zrobi kupe w nocy to sie nie obudzi i jak w niej lezy to sie odparza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:38

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Oliwcia dzis tak ulewa ze masakra, juz 4 razy ja przebieralan, marudzi jak niewiem bo ja to tez meczy. musze w srode poprosic o cos na recepte bo tak to sie nie da

popros o debridad :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    dziewczyny pomóżcie cos na odparzona pupke bo sie Marcelowi odparza ostatnio smaruje sudocremem i nie widze poprawy nigdy nie mial odparzonej a ostatnio jak zrobi kupe w nocy to sie nie obudzi i jak w niej lezy to sie odparza

Mi położna kiedyś polecała zamoczyć wacik w rumianki i włożyć w pieluszkę na miejsce odparzenia. Ale wiem też, że rumianek może uczulać.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odłączona pupę naturalnie to maja ziemniaczana cieniutko posypać ;) a jak krem to dobry jest tornentiol w żłobku jak pracowałam to naprawde hardcorowe pupy odpazobr tym sie smarowalo :)

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miriam. Podeslij nam fotkę Zojki- ona jest jak nasze dzieciatko czerwcowiątko traktowane:) napewno inne cioteczki też sa ciekawe jak wyglada teraz:)

Miriam, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak wy ogarniacie dzieciaki przy jedzeniu? Oliwia ma upackane wszystko od marchwii, lacznie z lezaczkiem. :) co do odparzen to tez polecam make ziemniaczana sypana na dobrze osuszona skore.

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odparzenie szybko wyleczyłam nakładając na to miejsce gęstą papkę z mąki ziemniaczanej i wody i wietrząc pupkę aż to wyschnie. Robiłam tak kilka razy dziennie i za dwa dni nie było śladu a odparzenie bylo paskudne - mała spała dobrych pare godzin w kupie, bo zrobiła przez sen :-/

relgh371fxfsmrgb.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady napewno skorzystam :)

Karolina co do pokarmów z tego wzgledu ze u nas podejrzewaja atopowa skóre to nam kazali wprowadzac np przez2-3 dni sama marchewke , ponziej inne warzywo i tez przez 2-3 dni , obserwowac czy sie cos dzieje a jak nic to zas zupki łączone juz:) I my tak staramy sie rbic narazie jadł 3 dni marchewke;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Witaj Miriam. Podeslij nam fotkę Zojki- ona jest jak nasze dzieciatko czerwcowiątko traktowane:) napewno inne cioteczki też sa ciekawe jak wyglada teraz:)
    Fota z przed chwili m9rbe8.jpg
    I z rana Natalia specjalnie dla Cuebie 2nb5bwy.jpg

Bo u nas dzis dzien w pizamowy :D tatuś Zoi zabrał kluczyki od mojego auta a w samochodzie i chusta i wozek wiec cały dzien spędzimy dzis w domu :(

evas, Mucha, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiera sie jutro któraś z was na warsztaty mamo to ja ???

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super śliczna Zojka:) jaka szczęśliwa:) dzięki za focccie- bardzo miło:)

jak ładniutko siedzi:) moja mała jeszcze na wpółleżąco w uśtawcę, ale tak się siłuje do siadania - chwyta wszystkiego co się da.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na Łazienkowskiej
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

Rejestracja jest juz zakończona ale ja miałam iść z Czarkiem ale on nie moze wiec moze któraś chce iść ;)

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ