X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia dzis tak ulewa ze masakra, juz 4 razy ja przebieralan, marudzi jak niewiem bo ja to tez meczy. musze w srode poprosic o cos na recepte bo tak to sie nie da

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak tu jeszcze zajrzyjcie... Mogę się trochę spóźnić - 10-15 minut bo mój Jaś miał zły humor i jeszcze w domu jestem. Ale zaraz wychodzimy :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego spotkania laski:)

Monika jak wejdę na kompa to ovejrze filmik, narazie Podczytuje z telefonu:)
    Paula trzymam mocno kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło :)

widzę ze wasze pociechy juz kaszki jedzą , my narazie warzywka i owoce wprowadzamy , kleik na noc do butelki . U nas tylko możemy kaszki ryżowe a one wszystkie są smakowe no i póki co Marcel ich nie dostanie bp jak się nauczy innego lepszego smaku to mi mleko odrzuci.. Wiec dostanie tylko kleik ryżowy lub kukurydziany :) a zaś jak będzie więcej jadł posiłków na mleku to samakowe dostanie:)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kaszka i soczki, na ulewanie serkiem zakladam sliniak zanim ok odbije bo tez przebieralam pare x, ale to meczy i mnie i baby w kolko,a w mokrym nie zostawie przeciez

ale macie fajnie Warszawianki ze sie spotykacje, zazdroszcze

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wprowadzacie nowe pokarmy- kilka dni np marchewke i dopiero cos nowego czy jak?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daje soki na zmiane raz jablko raz marchew po 10ml, jablko pedzi a marchew ma wlasciwosci zatrzymujace

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jestem z Tobą, trzymam mocno kciuki!!!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie cos na odparzona pupke bo sie Marcelowi odparza ostatnio smaruje sudocremem i nie widze poprawy nigdy nie mial odparzonej a ostatnio jak zrobi kupe w nocy to sie nie obudzi i jak w niej lezy to sie odparza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:38

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Oliwcia dzis tak ulewa ze masakra, juz 4 razy ja przebieralan, marudzi jak niewiem bo ja to tez meczy. musze w srode poprosic o cos na recepte bo tak to sie nie da

popros o debridad :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    dziewczyny pomóżcie cos na odparzona pupke bo sie Marcelowi odparza ostatnio smaruje sudocremem i nie widze poprawy nigdy nie mial odparzonej a ostatnio jak zrobi kupe w nocy to sie nie obudzi i jak w niej lezy to sie odparza

Mi położna kiedyś polecała zamoczyć wacik w rumianki i włożyć w pieluszkę na miejsce odparzenia. Ale wiem też, że rumianek może uczulać.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odłączona pupę naturalnie to maja ziemniaczana cieniutko posypać ;) a jak krem to dobry jest tornentiol w żłobku jak pracowałam to naprawde hardcorowe pupy odpazobr tym sie smarowalo :)

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miriam. Podeslij nam fotkę Zojki- ona jest jak nasze dzieciatko czerwcowiątko traktowane:) napewno inne cioteczki też sa ciekawe jak wyglada teraz:)

Miriam, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak wy ogarniacie dzieciaki przy jedzeniu? Oliwia ma upackane wszystko od marchwii, lacznie z lezaczkiem. :) co do odparzen to tez polecam make ziemniaczana sypana na dobrze osuszona skore.

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odparzenie szybko wyleczyłam nakładając na to miejsce gęstą papkę z mąki ziemniaczanej i wody i wietrząc pupkę aż to wyschnie. Robiłam tak kilka razy dziennie i za dwa dni nie było śladu a odparzenie bylo paskudne - mała spała dobrych pare godzin w kupie, bo zrobiła przez sen :-/

relgh371fxfsmrgb.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady napewno skorzystam :)

Karolina co do pokarmów z tego wzgledu ze u nas podejrzewaja atopowa skóre to nam kazali wprowadzac np przez2-3 dni sama marchewke , ponziej inne warzywo i tez przez 2-3 dni , obserwowac czy sie cos dzieje a jak nic to zas zupki łączone juz:) I my tak staramy sie rbic narazie jadł 3 dni marchewke;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Witaj Miriam. Podeslij nam fotkę Zojki- ona jest jak nasze dzieciatko czerwcowiątko traktowane:) napewno inne cioteczki też sa ciekawe jak wyglada teraz:)
    Fota z przed chwili m9rbe8.jpg
    I z rana Natalia specjalnie dla Cuebie 2nb5bwy.jpg

Bo u nas dzis dzien w pizamowy :D tatuś Zoi zabrał kluczyki od mojego auta a w samochodzie i chusta i wozek wiec cały dzien spędzimy dzis w domu :(

evas, Mucha, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiera sie jutro któraś z was na warsztaty mamo to ja ???

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super śliczna Zojka:) jaka szczęśliwa:) dzięki za focccie- bardzo miło:)

jak ładniutko siedzi:) moja mała jeszcze na wpółleżąco w uśtawcę, ale tak się siłuje do siadania - chwyta wszystkiego co się da.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na Łazienkowskiej
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

Rejestracja jest juz zakończona ale ja miałam iść z Czarkiem ale on nie moze wiec moze któraś chce iść ;)

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ