X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, Ignaś się krzywił przy jabłku, więc wzięłam trochę mleka z butli i mu to jabłko polałam. Zjadł takie dwie łyżeczki i potem już jadł resztę bez mleka.

AISAK lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam łyżeczki w Ikea :) widzę ze nasze dzieciaczki zaczęły coś innego jeść niż mleczko :) u mnie Borys dzis oprócz cyca zjadł jabłko, zupkę jarzynki z króliczkiem i na wieczór pol miski kaszki :) plus popil cycem :D jestem w szoku kupy robi ok i nic mu nie jest. Sama nie wiem czy to dobrze czy źle? Muszę porozmawiać o tym z lekarka bo chętnie je wszystko i w dużych ilościach jak na 4 miesięczne dziecko

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że zupka z ziemniaczka i marchewki, to ugotowana marchew z ziemniakiem, po prostu rozdrobnione blenderem? :P

Martynika lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak, chyba, że za gęste to trochę wody przegotowanej :)

Topa a ile to pół miski kaszy? na jakiej porcji wody/mleka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 22:17

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja jestem skonana. Byliśmy dziś u moich rodziców 120 km od Warszawy. Oczywiście ja prowadziłam w 2 strony, a do tego powrotną mąż był pod wpływem bo sobie wypili z moim ojcem i jeszcze te korki. Masakra.
    Jaś po dniu pełnym wrażeń, zmęczony po podróży był tak marudny ze dopiero mi zasnął. Idę i ja się szybko ogarnę i tez spać.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Limerikowo, ciesz sie ze Twoje dziecko xchce w wozku siedziec i ze mozesz szanowac swoje plecy. ale nie kazdy ma takie dziecko i nie zawsze jest tak ze jak sie nauczy tak sie ma.
    ciesze sie ciesze jak najbardziej bo to jednak sukces jak ma sie spokojniejszy "egzemplarz"
    do polowy ciazy pracowalam na pol etatu a i tak wiekszosc czasu staralam sie wypoczywac wiec moze stad to spokojniejsze dziecko

tak samo jak swoje dziecko nauczylam spac cale noce dosc szybko po 5tyg i mam teraz od 22.30 do 8 rano czas na wlasna spokojna regeneracje tak nauczylam i wozka
    ps moje dziecko w wozku lezy, nie ucze siadac, czekam az samo bedzie mialo na to sile i ochote

napisalam ze: moja mama twierdzi (wychowala 4 dzieci) ze jak dziecko rodzic nauczy tak potem rodzic ma, sama tez uwazam ze cos musi w tym byc

wiadomo ze tresury i nic na sile niemowleciu nie wprowadzam bo mam serce i kocham swoje Dzieciatko, a jak placze to tylko przytulam i probuje znalezc przyczyne placzu i usunac bo mnie nie powiem denerwuje jak placze i szkoda mi jej

a i niejedna kobieta-matka by powiedziala, ze dziecko jest madre na swoj sposob i placzem probuje niejako wymusic tez nasze zachowania typu: Mamo wez mnie na raczki bo tu bede krzyczec na caly oddzial i pol szpitala i wyjdzesz na wyrodna matke co nie potrafi sie mna zajac

u mnie tez byly harce w wozku nie powiem niejeden raz gonilismy z mezem do domku z powrotem a ja z dzieckiem na reku,ale jak zakaceptowala w koncu wozek tak jest zawsze walka o czapke by nei zakladac, wesolo jednym slowem

Karolina znasz Oliwke juz troche i wiesz na co i ile mozesz jej pozwolic

ja jak slysze ze bratowa chodzi z fotelikiem do toalety z 7mczna corka i tak robila od poczatku to mnie glupi smiech ogarnia, bo juz te 2/3 min to raczejnei powinno sie nic stac malemu dziecko jesli ok zabezpieczone w lozeczku/bujaczku
    predzej balabym sie tych wszystkich mozliwych zarazkow z toalety

powtorze slynne zdanie : kazda matka wie najlepiej dla swego dziecko i tak robi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem ze W dzieci maja inne charaktery i daja Wam popalic
    jest oczyw nadzieja ze potem mniej dadza czadu i odpoczniecie a terazniejsze momenty bedziecie ze smiechem wspominac i tyle

z tego co pamietam o kregoslupie jesli sie krzywo siedzi z pochylona szyja nad laptopem to nacisk na krazki miedzykregowe siega do kilku kg
    wole nie liczyc ile wynosi nasze obciazenie z baby caly dzien, ale mysle proporcjonalnie do odczuwanego bolu plecow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nauczyłaś dziecko przesypiać noce? pytam zupełnie serio.

NataliaK, Niesforna lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Jak nauczyłaś dziecko przesypiać noce? pytam zupełnie serio.

Też bym chciała wiedzieć, jak to zrobić aby spało do 8. Ja to juz od 5 nie spie, bo moje.dziecie gadało z lampką. Teraz chyba spi, CHYBA. Boje sie go odlozyc do.lozka hah

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Ja przygotowuję na swoim mleku. Odciągam 25-30 ml, kaszkę podaję holle

Ktorej kaszki Holle uzywasz do wprowadzania glutenu? Chce zamówić ale nie wiem którą.

Martynika lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dziecko da sie nauczyc spac cala noc...u mnie Majka sama sobie wlaczyla w pewnym momencie spanie po 10 godzin i nie powiem zebym nie byla szczesliwa :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Pisze ze szpitala. Wczoraj robiłam bete i miałam 1023.. zdziwiło mnie to bo przeciez 27.09 dostałam okres wiec jestem'w'połowie cyklu... Ale plamiłam i dla pewnosci zrobilam bete :( na usg znaleźli cos na prawym jajniku :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się do w/w pytań.
    Wiecie co gdyby nie ten klin do łóżeczka, moja Cora by się zadusila od tego kataru. Ale na widok fridy kaszle.

Niepokoi mnie to, ze jadła ostatni raz o 1. Próbowałam dać jej jeszcze 3 razy, ale boierze do buzi i trzyma. Zawsze było karmienie 3-4h.

Jak myślicie iść do lekarza/ Nie ma gorączki. Katar tylko.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula spokojnie. Jeszcze nie wiedza co to jest to cos? Jakie kroki podejma dalej? Trzymaj sie mocno.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, pójdź, jak jeszcze przez jakiś czas będzie odmawiała przyjmowania pokarmu.No i jeżeli pokasłuje sama z siebie (nie tylko na widok Fridy :D ), to też warto pójść.

Paula, dawaj znać ze szpitala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 07:50

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Czesc dziewczyny.Pisze ze szpitala. Wczoraj robiłam bete i miałam 1023.. zdziwiło mnie to bo przeciez 27.09 dostałam okres wiec jestem'w'połowie cyklu... Ale plamiłam i dla pewnosci zrobilam bete :( na usg znaleźli cos na prawym jajniku :(

.. Trzymaj się dzielnie, dawaj znać, będzie dobrze! Po ciąży bylas na kontroli? Mi gin mówił, ze teraz to różne figle mogą być.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapowiada nam się piękna pogoda na spotkanie :).

Niesforna, NataliaK, Mucha, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje ze to nic powaznego:* dawaj znac co i jak!

Moim skromnym zdaniem dziecka nie da sie nauczyc przesypiac noce,jedynie mozma mu to ulatwic wprowadzajac rytualy,ale wiem ze i to czasami nie dziala. Kazde dziecko jest indywidualne i nie ma szans zeby gralo jak my chcemy :D prxykladem jest moj nieobliczalny Franek ktory spi jak mu sie podoba,wczoraj dwie pobudki,dzis 3 a bywaja noce ze i 5 a kiedys potrafil spac do 5 bez pobudki:D wspominajac o Franku czuje ze dzis na naszym spotkaniu da niezle czadu bo sie tak wyspal (spal od 19 do 7) wiec bedzie gloooooooooosno :D juz od rana daje czadu :D
    Martynika u mnie mgla poki co =)
    Aisak a moze ten katar utrudnia jej jedzenie?Franek tez tak miak jak miak katar 1,5 tyg temu,bawil sie butelka a ciagnac nie chcial,ale odciagalam gluty i psikalam na zmiane sola fiz i morska i przeszlo.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie sobie zdalam sprawe z tego ze Majka bedzie otoczona samymi panami dzisiaj ;) bedzie miala wybor...no oprocz Artura bo on juz od dawna przeciez zajety :)

NataliaK, evas, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka o tym samym pomyslalam wczoraj haha ;-))

Mucha lubi tę wiadomość

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ