MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam łyżeczki w Ikea widzę ze nasze dzieciaczki zaczęły coś innego jeść niż mleczko u mnie Borys dzis oprócz cyca zjadł jabłko, zupkę jarzynki z króliczkiem i na wieczór pol miski kaszki plus popil cycem jestem w szoku kupy robi ok i nic mu nie jest. Sama nie wiem czy to dobrze czy źle? Muszę porozmawiać o tym z lekarka bo chętnie je wszystko i w dużych ilościach jak na 4 miesięczne dziecko
-
Ależ ja jestem skonana. Byliśmy dziś u moich rodziców 120 km od Warszawy. Oczywiście ja prowadziłam w 2 strony, a do tego powrotną mąż był pod wpływem bo sobie wypili z moim ojcem i jeszcze te korki. Masakra.
Jaś po dniu pełnym wrażeń, zmęczony po podróży był tak marudny ze dopiero mi zasnął. Idę i ja się szybko ogarnę i tez spać.Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Limerikowo, ciesz sie ze Twoje dziecko xchce w wozku siedziec i ze mozesz szanowac swoje plecy. ale nie kazdy ma takie dziecko i nie zawsze jest tak ze jak sie nauczy tak sie ma.
do polowy ciazy pracowalam na pol etatu a i tak wiekszosc czasu staralam sie wypoczywac wiec moze stad to spokojniejsze dziecko
tak samo jak swoje dziecko nauczylam spac cale noce dosc szybko po 5tyg i mam teraz od 22.30 do 8 rano czas na wlasna spokojna regeneracje tak nauczylam i wozka
ps moje dziecko w wozku lezy, nie ucze siadac, czekam az samo bedzie mialo na to sile i ochote
napisalam ze: moja mama twierdzi (wychowala 4 dzieci) ze jak dziecko rodzic nauczy tak potem rodzic ma, sama tez uwazam ze cos musi w tym byc
wiadomo ze tresury i nic na sile niemowleciu nie wprowadzam bo mam serce i kocham swoje Dzieciatko, a jak placze to tylko przytulam i probuje znalezc przyczyne placzu i usunac bo mnie nie powiem denerwuje jak placze i szkoda mi jej
a i niejedna kobieta-matka by powiedziala, ze dziecko jest madre na swoj sposob i placzem probuje niejako wymusic tez nasze zachowania typu: Mamo wez mnie na raczki bo tu bede krzyczec na caly oddzial i pol szpitala i wyjdzesz na wyrodna matke co nie potrafi sie mna zajac
u mnie tez byly harce w wozku nie powiem niejeden raz gonilismy z mezem do domku z powrotem a ja z dzieckiem na reku,ale jak zakaceptowala w koncu wozek tak jest zawsze walka o czapke by nei zakladac, wesolo jednym slowem
Karolina znasz Oliwke juz troche i wiesz na co i ile mozesz jej pozwolic
ja jak slysze ze bratowa chodzi z fotelikiem do toalety z 7mczna corka i tak robila od poczatku to mnie glupi smiech ogarnia, bo juz te 2/3 min to raczejnei powinno sie nic stac malemu dziecko jesli ok zabezpieczone w lozeczku/bujaczku
predzej balabym sie tych wszystkich mozliwych zarazkow z toalety
powtorze slynne zdanie : kazda matka wie najlepiej dla swego dziecko i tak robi -
rozumiem ze W dzieci maja inne charaktery i daja Wam popalic
jest oczyw nadzieja ze potem mniej dadza czadu i odpoczniecie a terazniejsze momenty bedziecie ze smiechem wspominac i tyle
z tego co pamietam o kregoslupie jesli sie krzywo siedzi z pochylona szyja nad laptopem to nacisk na krazki miedzykregowe siega do kilku kg
wole nie liczyc ile wynosi nasze obciazenie z baby caly dzien, ale mysle proporcjonalnie do odczuwanego bolu plecow -
Martynika wrote:Jak nauczyłaś dziecko przesypiać noce? pytam zupełnie serio.
Też bym chciała wiedzieć, jak to zrobić aby spało do 8. Ja to juz od 5 nie spie, bo moje.dziecie gadało z lampką. Teraz chyba spi, CHYBA. Boje sie go odlozyc do.lozka hahNataliaK, Martynika lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.Pisze ze szpitala. Wczoraj robiłam bete i miałam 1023.. zdziwiło mnie to bo przeciez 27.09 dostałam okres wiec jestem'w'połowie cyklu... Ale plamiłam i dla pewnosci zrobilam bete na usg znaleźli cos na prawym jajniku
-
Podpinam się do w/w pytań.
Wiecie co gdyby nie ten klin do łóżeczka, moja Cora by się zadusila od tego kataru. Ale na widok fridy kaszle.
Niepokoi mnie to, ze jadła ostatni raz o 1. Próbowałam dać jej jeszcze 3 razy, ale boierze do buzi i trzyma. Zawsze było karmienie 3-4h.
Jak myślicie iść do lekarza/ Nie ma gorączki. Katar tylko. -
Aisak, pójdź, jak jeszcze przez jakiś czas będzie odmawiała przyjmowania pokarmu.No i jeżeli pokasłuje sama z siebie (nie tylko na widok Fridy ), to też warto pójść.
Paula, dawaj znać ze szpitala!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 07:50
-
Paula222 wrote:Czesc dziewczyny.Pisze ze szpitala. Wczoraj robiłam bete i miałam 1023.. zdziwiło mnie to bo przeciez 27.09 dostałam okres wiec jestem'w'połowie cyklu... Ale plamiłam i dla pewnosci zrobilam bete na usg znaleźli cos na prawym jajniku
.. Trzymaj się dzielnie, dawaj znać, będzie dobrze! Po ciąży bylas na kontroli? Mi gin mówił, ze teraz to różne figle mogą być. -
nick nieaktualnyPaula trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje ze to nic powaznego:* dawaj znac co i jak!
Moim skromnym zdaniem dziecka nie da sie nauczyc przesypiac noce,jedynie mozma mu to ulatwic wprowadzajac rytualy,ale wiem ze i to czasami nie dziala. Kazde dziecko jest indywidualne i nie ma szans zeby gralo jak my chcemy prxykladem jest moj nieobliczalny Franek ktory spi jak mu sie podoba,wczoraj dwie pobudki,dzis 3 a bywaja noce ze i 5 a kiedys potrafil spac do 5 bez pobudki:D wspominajac o Franku czuje ze dzis na naszym spotkaniu da niezle czadu bo sie tak wyspal (spal od 19 do 7) wiec bedzie gloooooooooosno juz od rana daje czadu
Martynika u mnie mgla poki co
Aisak a moze ten katar utrudnia jej jedzenie?Franek tez tak miak jak miak katar 1,5 tyg temu,bawil sie butelka a ciagnac nie chcial,ale odciagalam gluty i psikalam na zmiane sola fiz i morska i przeszlo.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny