X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciazy bylam na kontroli a nawet na dwoch. Podejrzewaja ciaze'pozamaciczna jajnikowa... Juz raz mialam ale w jajowodzie. Mowia ze ciaza jest tylko nie wiadomo gdzie
    :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki żeby było ok. Co do kaszki to daje 100 ml wody i ok 4 łyżki stołowe kaszki tak żeby była gesta do podawania łyżeczka - często robię na oko dlatego dokładnie nie wiem. Co do spania w nocy u mnie było tak ze Borys po prostu zaczął spać cala noc i tyle :D teraz jak zasypia o 21 to wstaje np o 7 rano :) najważniejsze jest żeby ba wieczór zjadł kaszkę i cyca wtedy w nocy nie jest głodny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 08:33

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Po ciazy bylam na kontroli a nawet na dwoch. Podejrzewaja ciaze'pozamaciczna jajnikowa... Juz raz mialam ale w jajowodzie. Mowia ze ciaza jest tylko nie wiadomo gdzie
    :(

Trzymaj sie mocno!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedulko - trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

Dziewczyny a jak się filmy zamieszcza i gdzie? nagrałam jeden i chciałam Wam pokazać

już nie trzeba :)
    tak gimnastykuje się Piotruś przed snem :)
    http://youtu.be/CsGw1E6Jwyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 08:54

Mucha, excella lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość mam chyba szykuje się na spotkanie to i cisza na forum będzie :]
    a my wybierzemy się po karmieniu do babci :) w sensie do mojej mamy

a ja kurcze znowu przeboje mam z pęcherzem. Już wypiłam rano urofuraginum i nie bardzo pomogło - dziwne. Posunęłam się do tego, że właśnie piję piwo, żeby trochę przefiltrować przez pęcherz... i tak karmię dopiero o 3 w nocy :) chyba powinno śladu nie być prawda? a i wodę zaczynam pić hektolitrami

p.s. jakie paskudne jest piwo hehehe normalnie jak kiedyś lubiłam a teraz się odzwyczaiłam i mi nie smakuje bleah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:12

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wybacz, ale nauczyc to mozna dziecko np korzystac z nocnika ale nie przesypiac noc, dziecko spi jak chce. Tyle moje zdanie.
    Paula trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
    Dziewczyny, zazdroszcze Wam tego spotkania

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu nie ma komu oglądać mojego filmu :( a tak chciałam pokazać jak śmiesznie nogą fika :)
    swoją drogą poszukam filmu Michasia jak wyciąga rękę spod brzusia po przewrocie na brzuch :) zawsze mu pod brzuchem ręka się blokowała i mały całą pupę podrzucać do góry żeby ją uwolnić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś superancki, jakie fajne odgłosy wydaje :D.No i uśmiech do kamery-bezcenny, aktor, he he :).

Ja też wczoraj myślałam o tym, że Maja będzie miała niezłą obstawę.A Nalka jeszcze nie pobłogosławiła związku, także tego... :D

Natalia, Ty się obawiasz, że Franek będzie głośno, a ja się obawiam, że Artur będzie głośno i zrobi do tego arcypotężną kupę! Ale wszystkie mamy dzieci w podobnym wieku i podobne problemy, także myślę, że dla nikogo to nie będzie zaskoczeniem ;).
    Ja się tylko zastanawiam, jak my się zmieścimy na chodniku, bo naliczyłam, że będzie pięć wózków... :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:21

MonikaS, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Piotrus extra wywija prawa nóżką, jakby sie na hulajnodze odpychał :-)

MonikaS lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super taniec jednonozny ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on taik często jedną nogą a czasami to aż się boję żeby nie wyskoczył z tego leżaczka jak z procy ;)

swoją drogą to też zazdroszczę wam tego spaceru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:30

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może kiedyś podjadę do Wawy specjalnei dla Was, ale teraz to nam odcięli bezpośrednie pociągi do Was , tylko przesiadki i busami...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Podpinam się do w/w pytań.
    Wiecie co gdyby nie ten klin do łóżeczka, moja Cora by się zadusila od tego kataru. Ale na widok fridy kaszle.

Niepokoi mnie to, ze jadła ostatni raz o 1. Próbowałam dać jej jeszcze 3 razy, ale boierze do buzi i trzyma. Zawsze było karmienie 3-4h.

Jak myślicie iść do lekarza/ Nie ma gorączki. Katar tylko.

Możesz psiknąć do nosa nasivin. Ja oprocz fridy używam takie cos, http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4554155357

Lepiej isc do.lekarza skontrolowac nawet katar . Może mleko.podaj łyżeczką.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katar u talkiego szkraba jest okropny - te z to przerabiam

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - Piotruś chyba jedzie wyimaginowanym samochodem i gaz dociska co by wóz jechał szybciej ;D

Paula - straaasznie Ci współczuję! trzymaj się Kochana, postaraj się zachować spokój, nie denerwować się, porobią badania, wszystko się wyjaśni, musi być dobrze! :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Monia - Piotruś chyba jedzie wyimaginowanym samochodem i gaz dociska co by wóz jechał szybciej ;D

...

kto wie Eta - kto wie. już jeden po mamie ma uwielbienie do aut - bynajmniej nie po tac ie :) on nawet w dziec iństwie nie lubił się samochodami bawić w przeciwieństwie do mnie ;)

eta lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    upiłam się 1 piwem bleah jakie wstrętne - czego nie robi się dla zdrowia ;) ale wiecie co? nie czuję już, że coś z pęcherzem nie tak ;) a to wszystko wina tego, że nie piję wystarczającej ilości wody. Próbowałam sobie przypomnieć ile wody wczoraj wypiłam i się okazuje, że nic a nic. Cały dzień na sucho. Może parę łyczków wody czy soku... przerażające. A kiedyś bez picia nie mogłam wyrobić a teraz nawet o tak podstawowej potrzebie nie pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:50

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek w sobotę wieczorem już nie miał gorączki. W niedzielę też nie. Dzisiaj też jest dobrze. Ma tylko katarek nawet już nie kaszle. Właśnie obalił 150ml kaszki i śpi. Ja mam lekko podwyższoną temperaturę. Kaszle i jestem pociągająca jak spłuczka klozetowa. Mimo wszystko jest lepiej niż było. Niestety nie mogę leżeć w łóżku bo muszę zorganizować prezent dla mamy. Ma 15tego urodziny. Dzisiaj idziemy też na obiad urodzinowy bo jutro brat jedzie do Niemiec w delegację.
    Jutro idziemy do neurologa aż się boję.

Monia mój bobo też tak robi. Też szaleje jedną nogą.

Co do spania to Olinek też nie przesypia nocy. Jak mam pecha to wstaję 2 razy do niego.

Paula trzymam kciuki. Moja koleżanka miała podobnie. Też podejrzewali ciążę pozamaciczną, a teraz jest już w 8 miesiącu.

MonikaS, Martynika, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że u Pauli będzie podobnie :)
    mój właśnie z 60ml wody kaszę zjadł takiej dosyć gęstej i do tego dopił 100ml mleka

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś śłodki:) King boxer normalnie:)

moja córa śpiocha sobie- spała wczoraj od 14.30 do 20 przerwana jedzenie i pogadanke, 21.30 sen do 8.20. karminie o 1. na szczescie kupkę zrobiła i zjadla 130ml o 8.30. Katarek jest ale mam wrazenie ze lepiej troche. Postaram się zoorganizowac wizyte domową na jutro.

Hani dlalam dzis znowu jabluszka i z mlekiem tez- stanowczo nie lubi- ale Mamie smakuje wiec chetnie zjem:)
    za to zrobilam jej kleiku ryzowego i nawet nie krzywila sie-z 1 łyzeczke zjadla. Spróbujemy póżniej jeszcze.

dziewczyny miłego , udanego i owocnego spotkaania. my zazdraszczamy i czekamy na focie:)

evas, Agusia2312, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ