X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co moze być przyczyną kiedy po serduszkowaniu po umyciu (przed byliśmy po kąpieli) strasznie piecze przy oddawaniu moczu powiedziała bym ze cholernie piecze o raz pierwszy mam taką dolegliwość, a lekarza dopiero 13.01

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M sparzył rumianek i nasiadowki robiłam posmarowałm maścią Clotrimazolum oby pomogło

bontbhr.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu mam problemy ze snem. Ide zrobić sobie cieple mleko to może zasne.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa moze to byc infekcja luz zapalenie pecherza, raczej zasuwaj szybko do lekarza ogolnego po leki i na badanie moczu, nie ma zartow z infekcjami w ciazy, ja nie czekalabym absolutnie do 13, sprawa ma pirorytet jak piecze
    f2w39n73qolnajph.png

monalisa, Anielka27 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazolum jest ogolnie na infekcje grzybicze ,a nei wiadomo co Cie zaatakowalo, moze pomoc jedynie na chwile lub zamaskowac objawy infekcji, na pewno przyniesie ulge na noc
    sprobuj myc sie moze Laktacydem i jakis gel ginekologiczny kojacy jak np provag
    Zdrowka zycze

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana ale sie zdenerwowałam matko jutro ide do rodzinnej kurcze zaraz mi się Weronisia przypomina biorę Luteine ale przed każdą dawką się myje zel mysle ze to nie ma znaczenia bo od lat używam kory dębu. Kurde no ale mam fefry w tyłku

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    3470g, ale wg mnie kaftaniki w ogóle są niepotrzebne - najlepsze są pajacyki, bodziaki itp. Kaftaniki i bluzeczki się podnoszą pod brodę, spodenki uciskają brzuszek, dziecku najlepiej jest w śpiochach. Choć mam koleżankę, która ubierała córę od urodzenia w sukienki tiulowe - jak kto woli :)

O, mój syn ważył tyle samo przy urodzeniu ;) Ja kupiłam kaftanki, ale żadnego nie użyłam. Więc leżą nowe spakowane. Moim zdaniem też najlepsze są body rozpinane z przodu i pajace. Mój Bartek przez dłuższy czas chodził tak ubrany, wydaje mi się że tak było mu wygodniej ;)

ivv lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    ivv hmm no ciężko powiedzieć... Jakoś mam opory przed używanym laktatorem... Ale jeśli będę go używać sporadycznie, to może wystarczy ręczny??

ale nie masz pojęcia czy to będzie sporadycznie czy nie :) poza tym większość elementów można wysterylizować. Moja koleżanka nie kupowała przed porodem, bo jej "nie będzie potrzebny", ale namówiłam ją na wybranie modelu w razie co. Potem mi dziękowała, bo jej mąż jechał na sygnale po ten co wybrała :)

A przy sporadycznym używaniu faktycznie wystarczy ręczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 08:48

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja za chwilkę idę do lekarza po L4 :-) Dzwoniłam do mojej kierowniczki regionu i aż byłam w szoku jak powiedziała kuruj się bo dzidzia jest najważniejsza pracę można odpuścić :-) Trochę spadł mi kamień z serca :-) Teraz bez stresu mogę odpoczywać :-)

Limerikowo, Martynika, Anielka27, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Cześć dziewczyny ja za chwilkę idę do lekarza po L4 :-) Dzwoniłam do mojej kierowniczki regionu i aż byłam w szoku jak powiedziała kuruj się bo dzidzia jest najważniejsza pracę można odpuścić :-) Trochę spadł mi kamień z serca :-) Teraz bez stresu mogę odpoczywać :-)

no widzisz? :) super, odpoczywaj :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz "po"
    wczoraj genialny pan dr wpadl na pomysl zeby tabl troche rozmoczyc i dopiero mi podac (tamte 3dawki w ogole sie nie rozpuszczaly). Efekty byly po godz. silne skutcze nawet bardzo silne nie do wytrzymania, dostalam paracetamol dozy lnie i calkowicie przeszlo,
    zaczelam krwawic i po 4h podczas badania lekarz "wyciagnal" ja ze mnie. nic nie czulam. po tym od razu zabieg. obudzilam sie po pol godz z reka na wzgorku lonowym i pierwsze co poczulam to bol i ze zamiast gorki jest wglebienie jak przed ciaza. zaczelam plakac, dobrze ze nie bylam sama.
    Mam dziwne sny. wczoraj snilo mi sie ze urodzilam i przyjechalam do domu z martwym dzieckiem dzis ze mialam dziecko i zostawilam je w pracy pod biurkiem. masakra.
    Mysle ze mozecie mnie juz usunac z listy, zaczynamy od nowa. Bedzie mi Was brakowalo :'(

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia kochana trzymaj się i kiedyś będzie lepiej! Dla mnie jesteś wielka, bo ja dużo o Was myślałam i nie wiem czy dałabym radę. Wpadnij do nas jak będziesz miała ochotę.

Limerikowo, Anielka27, AISAK lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, bardzo, bardzo mi przykro ;( nie potrafię sobie nawet wyobrazić co czujesz, to musi być okropne :( ehh.. życzę Ci aby te sny jak najszybciej zniknęły :* Odpocznijcie teraz, wypłaczcie, niech te złe emocje znikną.. Trzymam kciuki, żebyście szybko wrócili na normalne tory i żebyście dali miłość kolejnemu dziecku, tym razem tak, jak być powinno :* Myślami cały czas wszystkie jesteśmy z Tobą, szkoda, że to jedyne co możemy Ci dać :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tak mi Was szkoda... trzymaj się cieplutko. Będę trzymała za Was kciuki. :*

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Kochana.

relganli3wx3d6wm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, bardzo mi przykro ;( trzymaj sie dzielnie.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flet ja też mam problemy ze spaniem- to juz 3 noc. Późno zasypiam na ok 3 h a potem czuwanie się włącza i w rzaden sposób nie moge się ułożyć... Brzuszek ciągnie, to zakuje to noga za wysoko, za nisko. Noc zaczyna kojarzyć mi się ze zmęczeniem.

monalisa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia- płacz, to pomaga...Z czasem coraz mniej łez będzie potrzebnych, żeby ukoić ból. Życzę Wam, aby kolejna ciąża była donoszona z sukcesem.

A swoją drogą... Ja chyba podjęłabym inną decyzję. Miałabym nadzieję, że dzidzia przeżyje. Mój gin parę lat temu szczęśliwie rozwiązał ciążę już w 26 tyg- dziecko żyje i ma się dobrze. No ale nie będę się nad tym zastanawiać- nie chcę.

Co do ubranek to ja miałam tylko 2 komplety na 56 i całe mnóstwo na 62. Teraz w ogóle nie kupowałabym na 56, bo mały założył kilka razy tylko. Miał 56 jak się urodził.
    Laktator polecam kupić. Mi się przydał. Choć gdybym miała więcej kasy pewnie zainwestowałabym w elektryczny. Miałam ręczny i kupa z nim roboty, szczególnie jak się ściąga w nocy będąc nieprzytomną.

A ja muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz synek kopał tak, że czułam go wyraźnie pod ręką, a nie tylko bąbelki w brzuchu:)

nutka lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekektryczny laktator fajna rzecz, szybko sciąga mleko. Widziałam jak dziewczyny używały w szpitalu, nie wiem co za model ale strasznie głośny, warczał jak traktor ;) ja kupilam ręczny aventa, trochę sie z nim męczyłam ale często go nie używałan.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam elektryczny aventa. kupiłam go w idealnymstanie - używany. wydexynfekowałam i używałam bez zastanowienia. przecież to tylko mleko

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ