X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa, żebym miała troszkę wolnej gotówki to już też bym coś kupiła :) uwielbiam kupować ciuszki dla dzieci :) najbardziej lubię takie wyszukane ciuszki - jakieś takie oryginalne tzn nie, że firmówki - wiecie o co chodzi :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej nie lubię szukać ubrań dla siebie :) zawsze mam z tym problem :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widzę że opowiadacie o sobie to i ja cos powiem :) mam 23 lata, jestem z pomorza, mężatka. O dziecko staraliśmy się 2 cykle. To moja druga ciąża, pierwsze dziecko umarło pół roku temu na Zespół Śmierci Łóżeczkowej.

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam zakupy dla dziecka- maleńkie ubranka są takie słodkie:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    najbardziej nie lubię szukać ubrań dla siebie :) zawsze mam z tym problem :)

Znam to ;) nigdy mi się nic nie podoba, mógłby ktoś za mnie kupować ciuszki dla mnie. Za to ciuchy dla dzieciaczków, moge przebierać, oglądać całe dnie ;) i najlepiej od razu kupować :)

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- masakra! Strasznie współczuję...Ten temat spędza mi sen z powiek... Koszmar jakiś:(

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Karolina- masakra! Strasznie współczuję...Ten temat spędza mi sen z powiek... Koszmar jakiś:(

To nie jest coś o czym da się opowiedzieć, niby się o tym słyszy ale gdy to się stanie jest zupełnie inaczej... do dziś nie mogę tego ogarnąć rozumem jak w tych czasach można nie znać przyczyny. Szkoda słów.

Mam tylko nadzieję że to się dwa razy nie zdarza... :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martynika rozumiem cie ja mieszkam na wsi z mezem mamy gospodarstwo krowy i byki i jak pierwszy raz sprzedawalismy byki to plakalam bo 2 lata to byly moje pupilki chociaz mialy prawie 700 kg.
    Mi znowu towarzysza wymioty i mdlosci. Masakra zupa warzywna mnie pokonala.
    Karolina witamy w naszych skromnych progach :-)

Martynika lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już długo tu jestem- to ja założyłam ten wątek :) Tylko dopiero napisałam o sobie coś więcej.

Modelka, nutka, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej zwaliłabym na kogoś całe zakupy, ale trudno trafić w nasz gust więc to było by wielkie wyzwanie.
    My najprawdopodobniej będziemy mieli córeczkę ale nic różowego się nie pojawi. Pokój będziemy malować na kolor ceglany, łyżeczko białe, pościel biało-kremowo-brązowa, na ścianach pluszowe literki z imieniem naszej księżniczki, na podłodze żywo zielona wykładzina. To będzie jedyny pokoik z firankami i zielonymi zasłonkami bo ja nie cierpię takich dodatków.

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z pewnością drugi raz Cię to nie spotka bidulko! Nie ma takiej opcji, w ogóle o tym nie myśl!

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce do lekarza I poproszę o ten tydzień zwolnienia. Padam na pysk dosłownie, głowa pęka i ciężko się zwlec rano z łóżka. Muszę odpocząć i tyle.

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina strasznie mi przykro. U mnie w rodzinie też był przypadek śmierci łóżeczkowej pół rocznej dziewczynki. Po roku urodziła im się kolejna dziewczynka i wszystko było już w porządku. 2 razy taka tragedia nie może się zdarzyć.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie lubię zakupów, ale takie dzieciowe to już bym chciała. Szkoda tylko, że ostatnio siedzę ciągle w domu, bo sama nie chcę wychodzić(zdarza się, że robi mi się słabo i nie chciałabym zemdleć na ulicy) a i przyjemność mniejsza jak się samemu kupuje. Dziś postaram się zaciągnąć męża do kina to wejdziemy do Smyka obok;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi. To straszne a ból zapewne noe do opisania. Nie wiem jak ja bym przeżyła gdyby mnie to spotkało bo wiem jak ogromna jest miłość do dziecka. jak urodziłam mpjego Michałka to przez miesiąc nie potrafiłam opanować swoich uczuć albo i dłużej. co na niego spojrzałam to nie mogłam pohamować łez ze szczęścia i dumy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 13:48

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam innego wyjścia- musiałam jakoś to przeżyć. Jest ciężko bo miałam Go 16 dni, był zdrowy, zaczynał sie uśmiechać a tu nagle taki cios. Długo nie mogłam dojść do siebie, ciągle Go widziałam takiego jak w momencie gdy umierał mi na rękach... :( Teraz bardzo się boję o to dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy macie już ta linie na brzuchu zwaną linea nigra? Mi się pojawiła taka delikatna ale ją widać. Czy to nie za wcześnie?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niemalże od początku :). Nie ma chyba opcji "za wcześnie", albo "za późno", to bardzo indywidualna kwestia.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja linia nie zdążyła zniknąć :) Ale pojawia się różnie, ja miałam w poprzedniej ciąży jakoś ok 19 tygodnia

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Nie miałam innego wyjścia- musiałam jakoś to przeżyć. Jest ciężko bo miałam Go 16 dni, był zdrowy, zaczynał sie uśmiechać a tu nagle taki cios. Długo nie mogłam dojść do siebie, ciągle Go widziałam takiego jak w momencie gdy umierał mi na rękach... :( Teraz bardzo się boję o to dziecko.
    ogromnie współczuję
    teraz będzie inaczej

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ