MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŁóżeczko
Materac do łóżeczka
Kołderka
Pościel, zabezpieczenie na łóżko
Kocyk gruby, kocyk cienki
Meble
Ręcznik po kąpieli
Wanienka
Stelaż do wanienki
Przewijak
Butelki antykolkowe AVANT lub Tommee Tippee
Smoczki AVANT
Mata edukacyjna
Leżaczek/bujaczek
Becik/rożek
Jonizator powietrza dla dziecka
Aspirator do nosa lub gruszka
Termometr do wanienki
Szczotka do główki
Podgrzewacz do butelek
Gaziki jałowe
Krem/ oliwka
Krem na odparzenia
Mydełko do kąpieli
Środek do kąpieli
Chusteczki nawilżające
Pieluchy pampersy
Pieluchy tetrowe
Coś do przemywania kikutka pępkowego
to taka moja lista tego co mi będzie potrzebne kupićDoświadczone mamy niech mówią jak by co , co jest nie potrzebne
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Termometr najlepszy rtęciowy... Nie wydawajcie kasy na bezdotykowe- mieliśmy 2 i oba są w koszu. Źle mierzyły.
Ja linii na brzuchu w pierwszej ciąży wcale nie miałam, w tej jutro zaczynam 20 tydzień, więc już półmetek i też się nie zapowiada:)evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja butelek i smoczków nie kupuję. Nastawiam się na karmienie tylko piersią. A wiem, że jak butelka jest w domu to łatwiej się poddać i ją podać.
Termometr do wanienki uważam też za zbędny. Wystarczy łokciem sprawdzić - woda powinna być przyjemnie ciepła.
No i mamy zamiar używać pieluch wielorazowych. Jednorazówki tylko na dłuższe wyjazdy.
-
Ja mam tę linię już dosyć długo.
Mimo, że mój brzuch jest duży od zawsze;P Tylko ona jest bardziej widoczna niżej, a do pępka jeszcze jej daleko;)
Zrobiłam sobie teraz zdjęcie i od 4 dni widzę różnicę jak mi brzuch urósł
Anielka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo dzięki za radę
Ale co do butelek to ja jestem ostr5ożna, moja siostra cioteczna zakładała, że będzie karmiła piersią a się okazało, że dziecko nie chce ssać cycka. I mąż leciał do sklepu kupować butelki... Ja wole się w nie zaopatrzyć bo i tak w końcu się przydadzą w późniejszym czasie
-
No właśnie kołderka w ogóle jest zbędna u nas na początku. Poduszki i tak się nie daje takiemu maluszkowi, a te kilka pierwszych miesięcy będzie na pewno ciepło, więc jakimś prześcieradełkiem tylko lekko przykryć chyba wystarczy;)
Ale ja myślę, że kupię cały komplet jednak i w szafie przeczeka.Nie mogę się doczekać tego ślicznego łóżeczka stojącego w pokoju, a takie puste to nie będzie takie ładne. Więc prześcieradełko ładne na gumce i te takie ochraniacze na łóżeczko muszą być. A to zazwyczaj jednak w komplecie.
-
nutka wrote:Ja mam tę linię już dosyć długo.
Mimo, że mój brzuch jest duży od zawsze;P Tylko ona jest bardziej widoczna niżej, a do pępka jeszcze jej daleko;)
Zrobiłam sobie teraz zdjęcie i od 4 dni widzę różnicę jak mi brzuch urósł
w takim razie czekamy na zdjęcia -
Jonizator powietrza dla dziecka - nie wiem czy przydatny, a kosztuje pewnie sporo,
Aspirator do nosa lub gruszka - jeśli gruszka, to tylko przeźroczysta, potrafi się w niej zagnieździć pleśń i zamiast pomóc to szkodzimy dziecku,
Szczotka do główki - dzieciaczki zazwyczaj mają krótkie włoski, nie wymagające czesania, a do ścierania ciemieniuchy używałam oliwki, a potem tarłam delikatnie pieluszką tetrową i ładnie schodziło,
Podgrzewacz do butelek - jak nie karmisz butelka to zbędny jest, a nawet jeśli to ja wolałam podgrzać lekko wodę w czajniku i zrobić mleko,
Krem/ oliwka - oliwka bardzo brudzi ubranka (ciężko je potem doprać), ja zamierzam poszukać balsamu od pierwszych dni życia,
Chusteczki nawilżające - mam zamiar używać pociętej na kwadraty flanelki zamoczonej w przegotowanej wodzieAnielka27, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość