X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mam nadzieje, ze po stosunkach miedzynarodwych bedzie u mnie stosunkowo, przecietnie DOBRZE w new rodzince ;--))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Póki co- stosunkowo poszło wam dobrze;P

Limerikowo, Nalka, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Za każdym razem dodajesz link do suwaczka do postu?

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja pierdziele, jaki Maciuś...;/ To sobie wychowali;]

Mojego męża wujek ma 4.5 letnią córkę i też taki mały rozpieszczuch. I co z tego, że jej mama dobrze wie od dawna, że tak nie powinno być, jak mieszkają z babcią i babcia wmawia dziecku, ze (cytuję, z rozmowy w zeszłym tygodniu): jeszcze jesteś mała i z tego wyrośniesz. Dosłownie chodziło tutaj o to, ze młoda zobaczyła w "Lekarzach", że pan panu wbił nóż w plecy i jak ją babcia wkurzyła to poszła po nóż i powiedziała, że ją zabije i będzie spokój! Oczywiście ja zaczęłam tłumaczyć Wiktorii, że to nie jest dobre zachowanie, że tak się nie robi, że bardzo mi się to nie podoba itp. ale zanim się rozkręciłam, to babcia skwitowała: jesteś mała, ale wyrośniesz z tego...! Nosz K----A!
    A tatuś młodej niby wie, że rozpieszczona ale sam też rozpieszcza i dziecko nie ma w tej rodzinie autorytetu. Mamusia jest zła, bo na nic nie pozwala, babcia jest fajna bo na wszystko pozwala, a jak nie pozwoli to ją postraszę nożem i będzie spoczko, a tatuś jest cudowny bo jak mamusia nakrzyczy to tatuś przytuli i luzik!...;/

Ano Macius pierwsza klasa. Jeszcze chrapie i śmierdzi. Wyobrażacie sobie, że taki człowiek mógłby być waszym lekarze? Bo macius próbował swoich sił na gumie. :D

Nie no takiego dzieciaka to bym chyba zamknęła o chlebie i wodzie. To jest straszne co napisałaś, żeby mi dziecko miało w domu rządzić - coś nie do pomyślenia.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo , nutka ma rację -> stosunkowo, nie da się ukryć, poszło wam bardzo dobrze. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rządzi na maksa. A wszyscy jej na to pozwalają. Jedynie tak jak piszę- mama trochę próbuje, ale co jak ona zabrania Wiki czegoś, a babcia jej to daje? Jaki dziecko ma autorytet? Nie ma, bo zdanie mamusi nie ma znaczenia. Wszyscy wciąż pytają kiedy drugie dziecko, ale jak rozmawiam z mamą młodej, to szczerze mówi, że widzi jak Wiki jest zepsutym dzieckiem i do póki nie wyprowadzą się(a się nie wyprowadzą, bo tatuś nie zostawi babci samej)nie będzie drugiego dziecka, bo już jednemu życie zniszczyli. Ona jest świadoma, że pół biedy, że oni się będą męczyć, ale to dziecko z takim zachowaniem nie wyrośnie na najlepszego człowieka. A kłopoty dopiero się zaczną, bo 4 latka to jeszcze nic, ale podrośnie i pokaże czego jej nauczyli. Więc drugiego dziecka nie będzie, albo będzie kiedy babci już nie będzie. Chociaż tyle.
    A ta babcia to mnie wkurza, bo idzie do swojej drugiej córki i narzeka na to dziecko, jakie to ono jest złe. A wraca do domu i je chwali;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Rządzi na maksa. A wszyscy jej na to pozwalają. Jedynie tak jak piszę- mama trochę próbuje, ale co jak ona zabrania Wiki czegoś, a babcia jej to daje? Jaki dziecko ma autorytet? Nie ma, bo zdanie mamusi nie ma znaczenia. Wszyscy wciąż pytają kiedy drugie dziecko, ale jak rozmawiam z mamą młodej, to szczerze mówi, że widzi jak Wiki jest zepsutym dzieckiem i do póki nie wyprowadzą się(a się nie wyprowadzą, bo tatuś nie zostawi babci samej)nie będzie drugiego dziecka, bo już jednemu życie zniszczyli. Ona jest świadoma, że pół biedy, że oni się będą męczyć, ale to dziecko z takim zachowaniem nie wyrośnie na najlepszego człowieka. A kłopoty dopiero się zaczną, bo 4 latka to jeszcze nic, ale podrośnie i pokaże czego jej nauczyli. Więc drugiego dziecka nie będzie, albo będzie kiedy babci już nie będzie. Chociaż tyle.
    A ta babcia to mnie wkurza, bo idzie do swojej drugiej córki i narzeka na to dziecko, jakie to ono jest złe. A wraca do domu i je chwali;/
    I to jest właśnie hipokryzja i głupota dorosłych. A ojciec dziecka mógłby łaskawie żonę wesprzeć. Ale postępuje jak to mówi panna Kornelia :" Całkiem po męsku" - w: Wymarzonym domu Ani. (polecam, idzie się uśmiać)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ekonomii i też nie znam na wychowaniu :-) ale mam nadzieję, że córkę dobrze wychowałam i teraz drugie tez uda mi się wychować :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- przestańcie już z tym "jestem po, ale ma nadzieje, że dobrze wychowam". Ja mam nadzieję, że wszystkie dobrze wychowamy nasze dzieci.

Powtarzam raz jeszcze, że moje podkreślenie zawodu służyć miało jedynie temu, aby zaznaczyć inny punkt patrzenia na sytuacje przedstawiane w serialu Rodzinka.pl
    Nic więcej. Nie chciałam powiedzieć tutaj, że będę lepszą matką od kogoś czy coś w tym stylu bo tak nie myślę. To wyzwanie dla każdej z nas i po prostu musimy się wszystkie bardzo starać i być konsekwentne.

Nalka, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też studiowałam lecz nie skonczyłam ekonomie . jednak to własnie życie mnie nauczyło bardzo dużo . pochodze z rodziny wielodzietnej nas była 4 plus po śmierci mamy tata ze swoją obecną żona ma 7 dzieci . wiec razem nas 11 :) no teraz doliczyć dzieci sióstr które też rodziły się w między czasie i które niańczyłam :) nie zawsze było kolorowo nie zawsze mi się to podobało ale za to teraz jestem bardzo wdzięczna bo wiem jak i za co się zabrać :)

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki ... co zażywacie na zgagę ? pali mnie codziennie a mleczko już nie pomaga ...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny- przestańcie już z tym "jestem po, ale ma nadzieje, że dobrze wychowam". Ja mam nadzieję, że wszystkie dobrze wychowamy nasze dzieci.

Powtarzam raz jeszcze, że moje podkreślenie zawodu służyć miało jedynie temu, aby zaznaczyć inny punkt patrzenia na sytuacje przedstawiane w serialu Rodzinka.pl
    Nic więcej. Nie chciałam powiedzieć tutaj, że będę lepszą matką od kogoś czy coś w tym stylu bo tak nie myślę. To wyzwanie dla każdej z nas i po prostu musimy się wszystkie bardzo starać i być konsekwentne.
    Spoko ja nawet tak tego nie odebrałam po prostu chciałam napisać jaki mam zawód he he he

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel zazdroszczę tak dużej rodziny. :) Na zgagę zażywam gastrotus - jest również na refluks. Kiedy mnie pali to go biorę, jest w saszetkach, przeznaczony dla kobiet w ciąży.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dziewczyny ja tak z innej beczki ... co zażywacie na zgagę ? pali mnie codziennie a mleczko już nie pomaga ...
    Niestety też ostatnio miałam mega zgagę i też mleko już nie pomagało :-( Męczyłam się 2 dni :-(

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalka - są plusy i minusy . :) teraz gdy już nie mieszkam aż się miło jedzie w odwiedziny a tak to róznie bywalo . dodam że w całej 11 jest tylko 3 chłopców :) więc jak się baby wszystkie dobrały ....

no mnie własnie od dwóch dni tak już konkretnie codziennie na wieczór jak cos zjem czy się napiję to jeszcze gorzej i to teraz kiedy zaczelo mi coraz więcej smakować .. :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore rennie na zgage ponoc nie jest dla kobiet w ciazy ale pierwsza ciaze cala bralam bo tak mi kazal gin i farmaceutka tez potwierdzila ze moge :)
    z ulotki rennie ->W zalecanych dawkach można stosować w ciąży i okresie karmienia piersią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:42

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imbir świeży na ZGAGĘ dziewczyny, działa od razu! pogryźć kawałeczek i już

• fler Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi udało się mąż się zgodził i od 1 lutego wracam do pracy.
    Gin powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, ale mam się oszczędzać.

Mam pytanko czy któraś w Was chciała by się zająć listą bo obawiam się że nie będę już tak często wpadała na forum :( a nie chciałabym czegoś ważnego pominąć.

Modelka lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jeszcze cały luty w pracy, więc też czasem mi coś umyka na forum :(

Widzisz, Fler, każda z nas tęskni do czegoś innego, ja do odpoczynku, Ty do pracy ;)

A jeszcze w temacie rodzinka.pl - może i niektóre teksty rodziców są dobre, ale jak czasami oglądamy to z mężem, to najczęstszy tekst to "nie pozwoliłabym/nie pozwoliłbym, żeby się moje dziecko tak do mnie odzywało"...

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    A ja tylko jak czuję nadchodzącą zgagę, to popijam wodę z cytryną. Mi pomaga, skuteczniejszy jest na pewno imbir.
    Zgaga to nic innego jak cofanie się kwaśnej treści żołądka do przełyku. Metodą na nią jest jedzenie małych posiłków i unikanie potraw zakwaszających. Niestety nasza codzienna dieta składa się w większości z pokarmów zakwaszających.
    Tutaj link do strony na której są podane grupy produktów kwasowych i zasadowych. Może to pomoże w komponowaniu diety i znalezieniu dobrej metody na walkę ze zgagą.
    http://rawolucja.pl/raw-food/produkty-kwasowe-i-zasadowe-lista/

kambel, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi jakie tu rozmowy widzę :D
    A ja jestem po liceum i to w dodatku zaocznym :P Ale mam nadzieję że będę dobrą mamą i zrobię wszystko w tym kierunku ...

U nas miał być Jaś, ale mąż stawia na swoim i namawia mnie do Franka... Masakra, już sama czasem na tym się łapię i mówię że coś ,,dla Franka '' :D

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ