X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dziewczyny czy pierzecie posciel dla dzieciaczkow? wczoraj zakupilam wklad poduszeczke oraz kolderke czy to tez mam wyprac czy wystarczy powloczka?jak uwazacie?
    ja to mam fioła trochę i piorę wszystko kochana, ale może przesadzam :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galanea ja kocyki wszystkie popralam:))) i ten zapaszek w calym domku taki specyficzny wiecie tych plynow dla dzieciaczkow:)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja to mam fioła trochę i piorę wszystko kochana, ale może przesadzam :))

ja wlasnie tez ale nad tym to juz zaczelam sie zastanawiac:) wiec poczekam na wiecej odpowiedzi co i jak;)

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już pierzecie? Zastanawiam się kiedy się za to zabrać, bo mam parę toreb ciuszków. Używacie proszków czy płynów do prania?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie wszamałam miskę szpinaku na ciepło z czosneczkiem i popiłam sokiem z buraka i jablka, no zdrowiej być nie może :))

galanea ja używam jelp zel do prania i jelp plyn do plukania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:16

Galanea lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bardzo się cieszę, że wszystko dobrze z Arturem :) to wspaniałe wiadomości :)

Ja przy pierwszym dziecku prałam wszystko w tych proszkach dla dzieci itd. a przy Hance prałam w proszku w którym normalnie prałam nasze rzeczy.. nic jej nie było i teraz tez spróbuję, jeśli mała nie dostanie uczulenia od tych kapsułek w których piorę nasze rzeczy, bo przerzuciłam się z proszku na kapsułki to nie będę prała oddzielnie jej rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:21

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie miałam 3D zazdroszczę, szkoda :( Ale cóż nie mam nadmiaru kasy , a to koszt dość spory jak na nasz budżet :(

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja nie miałam netu (przez te moje remonty) i nie mogłam pisać.
    Martynika - gratuluje zdrowego syna :)
    Tusia - masz super syna, aż mi łezka zakręciła się w oku

Co do mnie to jestem podłamana. Byłam dzisiaj u lekarza od cukrzycy. Stwierdziła, że moje cukry są za wysokie i kazała brać 2 jednostki insuliny przed śniadaniem, obiadem i kolacją. Jestem przerażona tym kluciem.
    Mam już dość tych remontów a tu końca nie widać. Miałam iść z mężem jutro na pierwszy wykład do szkoły rodzenia, ale pójdę sama bo on jedzie na delegację. I znowu stop z remontem ;(

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast trzymaj się kochana, dasz radę już tak blisko porodu jesteśmy, mamy termin na ten sam dzień :)

alexast lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaczelam prac bo sie tego tyle nazbieralo a zreszta robi mi sie coraz ciezej:(.... kupilam proszek loveli i plyn do plukania lenor hipoalergiczny

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:42

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ostatnio któraś z naszego grona pisała, żeby nie używać płynów do płukania i już zgłupiałam. To można?

Wybaczcie moje pytania, jestem dziewicą w sprawach związanych z dzieckiem ;)
    kochanie na pewno jest wiele szkół na ten temat :) ja używam za radą położnej, jelp jest zdrowym produktem dla dziecka. Ale rozumiem, że ktoś może mieć inne podejście.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja pytalam moja polozna o plyn do plukania i polecila oczywiscie taki dla dzieci i dodatkowo hipoalergiczny przynajmniej na poczatek....tak tez robie...a dlaczego lepiej nie stosowac?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikuś rozpoczęlas dziś 30 tydzień, gratulacje!! :) ale Ci dobrze :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oo co dzisiaj zdziałałam, ale muszę drugi jeszcze zrobić i guziczki wszyć - to mój pierwszy but :D
    wmuy8.jpg

alexast, vikus001, Tusia84, weronikabp, nutka, Paulina1986, Galanea, Martynika, Limerikowo, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest to juz 30 tydz.... przeraza mnie mysl ze to jeszcze pewnie niecale 10 tyg a jeszcze tyyyle do zrobienia....

Tusia84, weronikabp, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no właśnie mi się wydawało, że był post z linkiem do zdjęcia.. otworzyłam zobaczyłam tego śliczne bucika polubiłam, a po chwili patrzę, że nie już się zaczęłam martwić czy ze mną wszystko ok.. czy przypadkiem nie mam przewidzeń :D

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Monika no właśnie mi się wydawało, że był post z linkiem do zdjęcia.. otworzyłam zobaczyłam tego śliczne bucika polubiłam, a po chwili patrzę, że nie już się zaczęłam martwić czy ze mną wszystko ok.. czy przypadkiem nie mam przewidzeń :D
    bo nie umiałam zdjęcia wstawić i musiałam pokombinować ;)
    wyzwanie dnia - zrobić drugi taki sam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:21

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pisałam o płynach. Mi położna powiedziała, żeby nie używać przez pierwsze miesiące płynu do płukania i tego się trzymam;)

A co do prania już to uważam, że to nie ma sensu... Jakoś nie wyobrażam sobie wyprać ubranek i wyjąć za 3 miesiące i bez prania już używać. Będę prać bliżej porodu, tak max miesiąc przed. I prasować też położna powiedziała, że nie trzeba, chyba, że dla samego swojego widzi mi się. Myślę, że jak będę miała siłę i ochotę to przeprasuję, jak nie to nie;)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam, że lepiej wyprać ubranka troche wczesniej, żeby poleżaly w.szafach i przeszły naszymi bakteriami. Ja prałam w loveli, nic do płukania nie używałam. Teraz pewnie też tak zrobie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ