X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dziewczyny czy pierzecie posciel dla dzieciaczkow? wczoraj zakupilam wklad poduszeczke oraz kolderke czy to tez mam wyprac czy wystarczy powloczka?jak uwazacie?
    ja to mam fioła trochę i piorę wszystko kochana, ale może przesadzam :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galanea ja kocyki wszystkie popralam:))) i ten zapaszek w calym domku taki specyficzny wiecie tych plynow dla dzieciaczkow:)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja to mam fioła trochę i piorę wszystko kochana, ale może przesadzam :))

ja wlasnie tez ale nad tym to juz zaczelam sie zastanawiac:) wiec poczekam na wiecej odpowiedzi co i jak;)

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już pierzecie? Zastanawiam się kiedy się za to zabrać, bo mam parę toreb ciuszków. Używacie proszków czy płynów do prania?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie wszamałam miskę szpinaku na ciepło z czosneczkiem i popiłam sokiem z buraka i jablka, no zdrowiej być nie może :))

galanea ja używam jelp zel do prania i jelp plyn do plukania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:16

Galanea lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bardzo się cieszę, że wszystko dobrze z Arturem :) to wspaniałe wiadomości :)

Ja przy pierwszym dziecku prałam wszystko w tych proszkach dla dzieci itd. a przy Hance prałam w proszku w którym normalnie prałam nasze rzeczy.. nic jej nie było i teraz tez spróbuję, jeśli mała nie dostanie uczulenia od tych kapsułek w których piorę nasze rzeczy, bo przerzuciłam się z proszku na kapsułki to nie będę prała oddzielnie jej rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:21

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie miałam 3D zazdroszczę, szkoda :( Ale cóż nie mam nadmiaru kasy , a to koszt dość spory jak na nasz budżet :(

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja nie miałam netu (przez te moje remonty) i nie mogłam pisać.
    Martynika - gratuluje zdrowego syna :)
    Tusia - masz super syna, aż mi łezka zakręciła się w oku

Co do mnie to jestem podłamana. Byłam dzisiaj u lekarza od cukrzycy. Stwierdziła, że moje cukry są za wysokie i kazała brać 2 jednostki insuliny przed śniadaniem, obiadem i kolacją. Jestem przerażona tym kluciem.
    Mam już dość tych remontów a tu końca nie widać. Miałam iść z mężem jutro na pierwszy wykład do szkoły rodzenia, ale pójdę sama bo on jedzie na delegację. I znowu stop z remontem ;(

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast trzymaj się kochana, dasz radę już tak blisko porodu jesteśmy, mamy termin na ten sam dzień :)

alexast lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaczelam prac bo sie tego tyle nazbieralo a zreszta robi mi sie coraz ciezej:(.... kupilam proszek loveli i plyn do plukania lenor hipoalergiczny

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:42

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ostatnio któraś z naszego grona pisała, żeby nie używać płynów do płukania i już zgłupiałam. To można?

Wybaczcie moje pytania, jestem dziewicą w sprawach związanych z dzieckiem ;)
    kochanie na pewno jest wiele szkół na ten temat :) ja używam za radą położnej, jelp jest zdrowym produktem dla dziecka. Ale rozumiem, że ktoś może mieć inne podejście.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja pytalam moja polozna o plyn do plukania i polecila oczywiscie taki dla dzieci i dodatkowo hipoalergiczny przynajmniej na poczatek....tak tez robie...a dlaczego lepiej nie stosowac?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikuś rozpoczęlas dziś 30 tydzień, gratulacje!! :) ale Ci dobrze :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oo co dzisiaj zdziałałam, ale muszę drugi jeszcze zrobić i guziczki wszyć - to mój pierwszy but :D
    wmuy8.jpg

alexast, vikus001, Tusia84, weronikabp, nutka, Paulina1986, Galanea, Martynika, Limerikowo, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest to juz 30 tydz.... przeraza mnie mysl ze to jeszcze pewnie niecale 10 tyg a jeszcze tyyyle do zrobienia....

Tusia84, weronikabp, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no właśnie mi się wydawało, że był post z linkiem do zdjęcia.. otworzyłam zobaczyłam tego śliczne bucika polubiłam, a po chwili patrzę, że nie już się zaczęłam martwić czy ze mną wszystko ok.. czy przypadkiem nie mam przewidzeń :D

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Monika no właśnie mi się wydawało, że był post z linkiem do zdjęcia.. otworzyłam zobaczyłam tego śliczne bucika polubiłam, a po chwili patrzę, że nie już się zaczęłam martwić czy ze mną wszystko ok.. czy przypadkiem nie mam przewidzeń :D
    bo nie umiałam zdjęcia wstawić i musiałam pokombinować ;)
    wyzwanie dnia - zrobić drugi taki sam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:21

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pisałam o płynach. Mi położna powiedziała, żeby nie używać przez pierwsze miesiące płynu do płukania i tego się trzymam;)

A co do prania już to uważam, że to nie ma sensu... Jakoś nie wyobrażam sobie wyprać ubranek i wyjąć za 3 miesiące i bez prania już używać. Będę prać bliżej porodu, tak max miesiąc przed. I prasować też położna powiedziała, że nie trzeba, chyba, że dla samego swojego widzi mi się. Myślę, że jak będę miała siłę i ochotę to przeprasuję, jak nie to nie;)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usłyszałam, że lepiej wyprać ubranka troche wczesniej, żeby poleżaly w.szafach i przeszły naszymi bakteriami. Ja prałam w loveli, nic do płukania nie używałam. Teraz pewnie też tak zrobie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ