MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś pół poranka spędziłam przeglądając pieluszki wielorazowe i chyba spróbuję. Oczywiście będę miała jednorazówki do szpitala i "na wyjścia", ale stwierdziłam, że warto wydać trochę pieniędzy i zobaczyć, czy uda mi się z wielorazówkami. Na początek otulaczki w rozmiarze newborn - jak się do tej metody nie przekonam, to po prostu większe pieluszki kupię już jednorazowe.
A Wy jak robicie?
evas lubi tę wiadomość
-
Pomysl mi sie podoba pieluszek wielorazowych i w dodatku sa ladne wizualnie, ale ide na latwizne i wybieram jednorazowki. Przeraza mnie troche to pranie dodatkowe, ktore trzeba robic a przy dziecku i tak sporo sie pierze. Mam male mieszkanie wiec nie wiem gdzie bym to musiala suszyc

Ale koniecznie daj znac jak sie sprawdzaja wielorazowki moze przy 2 sie przekonam
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny jezeli szukacie wygodnych ciuszkow na wiosne to szczerze poelcam ten sklep http://byinsomnia.com/kategoria/sale (maja jeszcze wyprzedaz) dzisiaj mi przyszla paczka ze spodniami, bluzka i sukienka. Ubrania sa z super jakosciowo dzianiny dresowej wiec jak najbardziej na ciaze sie nadaja a po ciazy tez w nich mozna smialo chodzic. Tylko patrzcie na rozmiary bo sukienki i bluzki to zamawiam S pomimo brzucha a spodnie M a jestem normalnej budowy.
-
nick nieaktualnyja też z lenistwa jednorazowe, już kupiłam tez kosze na pieluchy i wkłady.nutka wrote:Modelko- ja się nie pisze na wielorazowe.
Zbyt leniwa jestem;)
Weronika- zamawiałaś pieluszki tetrowe tam? Daj znac jak z jakością jak przyjdą
Nutka właśnie wzięłam te mocniejsze bo mają 2 rodzaje, wyczytałam, że są bardzo fajne, ale dam znac jak przyjdą.
-
Dziewczyny, jestem po wizycie.
WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU
. Obrazy narządów wewnętrznych, przepływy, wszystko, wszystko gra! Łożysko się podniosło i jest wysokoooo
. 1,5 kilo żywej wagi
.
A poza tym.... siusiak, moszna, a w niej już jedno zsąpione jąderko, więc nie dam ARTUROWI więcej zrobić psikusa
.
Poza tym mam przepiękne zdjęcia buźki, popłakałam się, jak to oglądałam, mały "przesłał buziaka", no, dosłownie tak to wyglądało, zrobił dziubek, akurat jak podglądaliśmy twarzyczkę w 3D. Totalnie rozczulające. Przesłałam mojej mamie to zdjęcie, myślę, że też się wzruszyła. Pokażę Wam wieczorem, jak wrócę od rodziców, teraz jeszcze pędzę do swojego gina.
Mam w sobie tyle emocji, że ciężko mi będzie ukryć, że nie robiłam godzinę temu usg gdzie indziej
. Ale jakoś nie chcę mu się tym chwalić.
Dr Hamela co prawda ostudziła trochę moją euforię mówiąc, że niestety, jakieś tam zmiany w kierunku wodogłowia mogą mimo wszystko zajść później i trzeba to skontrolować w 35tyg., bo w razie czego nie mogę rodzić naturalnie, ale wierzę z całego serca, że nic się już nie zmieni, że czuwają nad nami jakieś dobre duchy i na małym nie odbije się moja cytomegalia.
Co do tętna w ciąży, to dr Hamela powiedziała mi, że norma w ciąży jest do... 120! Więc moje 90, 100 po przebudzeniu w ogóle nie zrobiły na niej wrażenia. W związku z tym nie idę pokazywać tych wyników internistce, bo bez sensu, żebym brała coś na zbicie tętna, które jest w porządku.
Powiem Wam, że jestem nadal mega wzruszona, jeszcze jak go zobaczyłam... ten dziubek z pełnymi usteczkami, ten zadarty nosek, wydatny podbródek, no, po prostu doszło do mnie, że tam w środku siedzi taki duży-mały człowiek, którego myśmy z mężem stworzyli. To jednak nie przychodzi od razu, ta świadomość narasta stopniowo. Moje Maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:10
Galanea, nutka, AISAK, weronikabp, Mucha, Modelka, Agusia2312, Kota, Tusia84, excella, Paulina1986, monalisa, Limerikowo, Niesforna, czekajajaca, Bea_tina, monaaa, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika- kochana, cieszę się razem z Tobą
Arturka pogłaskaj leciutko od cioć z forum i niech rośnie tak pięknie jak dotychczas;) Cudnie to opisałaś
Weronika- trochę rzeczy mi podpasowało z tego sklepu, niezłe ceny rzeczywiście;)
weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynika czyli Artur pełnymi jajeczkami:) u mnie Córka jednak wyszla:)
Czekamy na foto.
co do pieluch to jednorazówki w moim przypadku.
Powiem Wam ze wkladka laktacyjna zdała egzamin. Koszulka po nocy czysta.
Powiem Wam, ze z każdym dnie czuje lepiej obroty mojej Panny. Gdy chce nagrać ruchy - natychmiast przestaje skakac- urwisek kochany.
Tusia gratuluje wspaniałego, troskliwego i dojrzałego emocjonalnie Synka. Łezki mi poleciały wczoraj.
Co do brzuszka to u mnie 102 na równiku.
Tusia84, weronikabp, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz prowadzący też nie ma 3d. A korci mnie stasznie by pójść do innego lekarza po takie focie i nagranie... 250 zł taka przyjemność kosztuje=[ na nadmiar kasy nie cierpię....ale naprawdę chciałabym miec taka pamiątkę. Przecież to wszystko przemija - czasu Się nie cofnie=[
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
To tylko ja mam 100 cm w pasie?Paulina1986 wrote:U mnie dzisiaj rano brzuszek mierzony na pępku 85 cm, a w najszerszym miejscu - czyli pod pępkiem 90 cm.
niby dopiero 6 kg na plusie mam, ale chyba wszystko w brzuszek idzie.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochane,dziękuję Wam z całego serca za kciuki i ciepłe słowa
.Wszystkie urodzimy piękne,zdrowe dzieci
.
Weronika,serki z rolmleczu to ulubiony przysmak mojego męża i wspomnienie z dzieciństwa
.
Galanea, Mucha, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

[/
Nie mogę się doczekać aż pokażesz słodki dziubek