X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pół poranka spędziłam przeglądając pieluszki wielorazowe i chyba spróbuję. Oczywiście będę miała jednorazówki do szpitala i "na wyjścia", ale stwierdziłam, że warto wydać trochę pieniędzy i zobaczyć, czy uda mi się z wielorazówkami. Na początek otulaczki w rozmiarze newborn - jak się do tej metody nie przekonam, to po prostu większe pieluszki kupię już jednorazowe.

A Wy jak robicie?

evas lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysl mi sie podoba pieluszek wielorazowych i w dodatku sa ladne wizualnie, ale ide na latwizne i wybieram jednorazowki. Przeraza mnie troche to pranie dodatkowe, ktore trzeba robic a przy dziecku i tak sporo sie pierze. Mam male mieszkanie wiec nie wiem gdzie bym to musiala suszyc :)

Ale koniecznie daj znac jak sie sprawdzaja wielorazowki moze przy 2 sie przekonam :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko- ja się nie pisze na wielorazowe.:) Zbyt leniwa jestem;)

Weronika- zamawiałaś pieluszki tetrowe tam? Daj znac jak z jakością jak przyjdą;)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jezeli szukacie wygodnych ciuszkow na wiosne to szczerze poelcam ten sklep http://byinsomnia.com/kategoria/sale (maja jeszcze wyprzedaz) dzisiaj mi przyszla paczka ze spodniami, bluzka i sukienka. Ubrania sa z super jakosciowo dzianiny dresowej wiec jak najbardziej na ciaze sie nadaja a po ciazy tez w nich mozna smialo chodzic. Tylko patrzcie na rozmiary bo sukienki i bluzki to zamawiam S pomimo brzucha a spodnie M a jestem normalnej budowy.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Modelko- ja się nie pisze na wielorazowe.:) Zbyt leniwa jestem;)

Weronika- zamawiałaś pieluszki tetrowe tam? Daj znac jak z jakością jak przyjdą;)
    ja też z lenistwa jednorazowe, już kupiłam tez kosze na pieluchy i wkłady.
    Nutka właśnie wzięłam te mocniejsze bo mają 2 rodzaje, wyczytałam, że są bardzo fajne, ale dam znac jak przyjdą.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie.

WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU :) :) :). Obrazy narządów wewnętrznych, przepływy, wszystko, wszystko gra! Łożysko się podniosło i jest wysokoooo :). 1,5 kilo żywej wagi :).
    A poza tym.... siusiak, moszna, a w niej już jedno zsąpione jąderko, więc nie dam ARTUROWI więcej zrobić psikusa ;).

Poza tym mam przepiękne zdjęcia buźki, popłakałam się, jak to oglądałam, mały "przesłał buziaka", no, dosłownie tak to wyglądało, zrobił dziubek, akurat jak podglądaliśmy twarzyczkę w 3D. Totalnie rozczulające. Przesłałam mojej mamie to zdjęcie, myślę, że też się wzruszyła. Pokażę Wam wieczorem, jak wrócę od rodziców, teraz jeszcze pędzę do swojego gina.

Mam w sobie tyle emocji, że ciężko mi będzie ukryć, że nie robiłam godzinę temu usg gdzie indziej :P. Ale jakoś nie chcę mu się tym chwalić.
    Dr Hamela co prawda ostudziła trochę moją euforię mówiąc, że niestety, jakieś tam zmiany w kierunku wodogłowia mogą mimo wszystko zajść później i trzeba to skontrolować w 35tyg., bo w razie czego nie mogę rodzić naturalnie, ale wierzę z całego serca, że nic się już nie zmieni, że czuwają nad nami jakieś dobre duchy i na małym nie odbije się moja cytomegalia.

Co do tętna w ciąży, to dr Hamela powiedziała mi, że norma w ciąży jest do... 120! Więc moje 90, 100 po przebudzeniu w ogóle nie zrobiły na niej wrażenia. W związku z tym nie idę pokazywać tych wyników internistce, bo bez sensu, żebym brała coś na zbicie tętna, które jest w porządku.

Powiem Wam, że jestem nadal mega wzruszona, jeszcze jak go zobaczyłam... ten dziubek z pełnymi usteczkami, ten zadarty nosek, wydatny podbródek, no, po prostu doszło do mnie, że tam w środku siedzi taki duży-mały człowiek, którego myśmy z mężem stworzyli. To jednak nie przychodzi od razu, ta świadomość narasta stopniowo. Moje Maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:10

Galanea, nutka, AISAK, weronikabp, Mucha, Modelka, Agusia2312, Kota, Tusia84, excella, Paulina1986, monalisa, Limerikowo, Niesforna, czekajajaca, Bea_tina, monaaa, evas lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- kochana, cieszę się razem z Tobą;) Arturka pogłaskaj leciutko od cioć z forum i niech rośnie tak pięknie jak dotychczas;) Cudnie to opisałaś;)

Weronika- trochę rzeczy mi podpasowało z tego sklepu, niezłe ceny rzeczywiście;)

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jest radość, super wieści! wrzucaj fotę buźki, nie mogę się doczekać :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:19

Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to genialnie!!! Bardzo sie ciesze...mowilam, ze bedzie Artur ;) teraz juz nie moge doczekac sie swojego USG w poniedzialek :)

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już jedzie do domku z fotelikiem odebranym od kuriera;) Nie moge się doczekać!;)

Galanea, weronikabp, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika czyli Artur pełnymi jajeczkami:) u mnie Córka jednak wyszla:)
    Czekamy na foto.

co do pieluch to jednorazówki w moim przypadku.

Powiem Wam ze wkladka laktacyjna zdała egzamin. Koszulka po nocy czysta.

Powiem Wam, ze z każdym dnie czuje lepiej obroty mojej Panny. Gdy chce nagrać ruchy - natychmiast przestaje skakac- urwisek kochany.

Tusia gratuluje wspaniałego, troskliwego i dojrzałego emocjonalnie Synka. Łezki mi poleciały wczoraj.

Co do brzuszka to u mnie 102 na równiku.

Tusia84, weronikabp, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, gratuluję synka!! :D Nie mogę się doczekać aż pokażesz słodki dziubek :)

Zazdroszczę Wam tych usg 3D, ja nie miałam i pewnie nie będę już miała :)

Martynika lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, bardzo sie cieszę ! Ze wszystko jest dobrze !

Martynika lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący też nie ma 3d. A korci mnie stasznie by pójść do innego lekarza po takie focie i nagranie... 250 zł taka przyjemność kosztuje=[ na nadmiar kasy nie cierpię....ale naprawdę chciałabym miec taka pamiątkę. Przecież to wszystko przemija - czasu Się nie cofnie=[

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    czy tylko ja mam taką fazę na serki homo z rolmleczu? :))
    Zjadam codziennie jeden :D też mi posmakowały :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rano brzuszek mierzony na pępku 85 cm, a w najszerszym miejscu - czyli pod pępkiem 90 cm.

Galanea, weronikabp, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    U mnie dzisiaj rano brzuszek mierzony na pępku 85 cm, a w najszerszym miejscu - czyli pod pępkiem 90 cm.
    To tylko ja mam 100 cm w pasie? :( niby dopiero 6 kg na plusie mam, ale chyba wszystko w brzuszek idzie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy pierzecie posciel dla dzieciaczkow? wczoraj zakupilam wklad poduszeczke oraz kolderke czy to tez mam wyprac czy wystarczy powloczka?jak uwazacie?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania vikus. A kocyki się pierze? :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,dziękuję Wam z całego serca za kciuki i ciepłe słowa :).Wszystkie urodzimy piękne,zdrowe dzieci :).
    Weronika,serki z rolmleczu to ulubiony przysmak mojego męża i wspomnienie z dzieciństwa ;).

Galanea, Mucha, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ