MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś pół poranka spędziłam przeglądając pieluszki wielorazowe i chyba spróbuję. Oczywiście będę miała jednorazówki do szpitala i "na wyjścia", ale stwierdziłam, że warto wydać trochę pieniędzy i zobaczyć, czy uda mi się z wielorazówkami. Na początek otulaczki w rozmiarze newborn - jak się do tej metody nie przekonam, to po prostu większe pieluszki kupię już jednorazowe.
A Wy jak robicie?evas lubi tę wiadomość
-
Pomysl mi sie podoba pieluszek wielorazowych i w dodatku sa ladne wizualnie, ale ide na latwizne i wybieram jednorazowki. Przeraza mnie troche to pranie dodatkowe, ktore trzeba robic a przy dziecku i tak sporo sie pierze. Mam male mieszkanie wiec nie wiem gdzie bym to musiala suszyc
Ale koniecznie daj znac jak sie sprawdzaja wielorazowki moze przy 2 sie przekonamLimerikowo lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny jezeli szukacie wygodnych ciuszkow na wiosne to szczerze poelcam ten sklep http://byinsomnia.com/kategoria/sale (maja jeszcze wyprzedaz) dzisiaj mi przyszla paczka ze spodniami, bluzka i sukienka. Ubrania sa z super jakosciowo dzianiny dresowej wiec jak najbardziej na ciaze sie nadaja a po ciazy tez w nich mozna smialo chodzic. Tylko patrzcie na rozmiary bo sukienki i bluzki to zamawiam S pomimo brzucha a spodnie M a jestem normalnej budowy.
-
nick nieaktualnynutka wrote:Modelko- ja się nie pisze na wielorazowe.
Zbyt leniwa jestem;)
Weronika- zamawiałaś pieluszki tetrowe tam? Daj znac jak z jakością jak przyjdą
Nutka właśnie wzięłam te mocniejsze bo mają 2 rodzaje, wyczytałam, że są bardzo fajne, ale dam znac jak przyjdą.
-
Dziewczyny, jestem po wizycie.
WSZYSTKO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU. Obrazy narządów wewnętrznych, przepływy, wszystko, wszystko gra! Łożysko się podniosło i jest wysokoooo
. 1,5 kilo żywej wagi
.
A poza tym.... siusiak, moszna, a w niej już jedno zsąpione jąderko, więc nie dam ARTUROWI więcej zrobić psikusa.
Poza tym mam przepiękne zdjęcia buźki, popłakałam się, jak to oglądałam, mały "przesłał buziaka", no, dosłownie tak to wyglądało, zrobił dziubek, akurat jak podglądaliśmy twarzyczkę w 3D. Totalnie rozczulające. Przesłałam mojej mamie to zdjęcie, myślę, że też się wzruszyła. Pokażę Wam wieczorem, jak wrócę od rodziców, teraz jeszcze pędzę do swojego gina.
Mam w sobie tyle emocji, że ciężko mi będzie ukryć, że nie robiłam godzinę temu usg gdzie indziej. Ale jakoś nie chcę mu się tym chwalić.
Dr Hamela co prawda ostudziła trochę moją euforię mówiąc, że niestety, jakieś tam zmiany w kierunku wodogłowia mogą mimo wszystko zajść później i trzeba to skontrolować w 35tyg., bo w razie czego nie mogę rodzić naturalnie, ale wierzę z całego serca, że nic się już nie zmieni, że czuwają nad nami jakieś dobre duchy i na małym nie odbije się moja cytomegalia.
Co do tętna w ciąży, to dr Hamela powiedziała mi, że norma w ciąży jest do... 120! Więc moje 90, 100 po przebudzeniu w ogóle nie zrobiły na niej wrażenia. W związku z tym nie idę pokazywać tych wyników internistce, bo bez sensu, żebym brała coś na zbicie tętna, które jest w porządku.
Powiem Wam, że jestem nadal mega wzruszona, jeszcze jak go zobaczyłam... ten dziubek z pełnymi usteczkami, ten zadarty nosek, wydatny podbródek, no, po prostu doszło do mnie, że tam w środku siedzi taki duży-mały człowiek, którego myśmy z mężem stworzyli. To jednak nie przychodzi od razu, ta świadomość narasta stopniowo. Moje Maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:10
Galanea, nutka, AISAK, weronikabp, Mucha, Modelka, Agusia2312, Kota, Tusia84, excella, Paulina1986, monalisa, Limerikowo, Niesforna, czekajajaca, Bea_tina, monaaa, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika- kochana, cieszę się razem z Tobą
Arturka pogłaskaj leciutko od cioć z forum i niech rośnie tak pięknie jak dotychczas;) Cudnie to opisałaś
Weronika- trochę rzeczy mi podpasowało z tego sklepu, niezłe ceny rzeczywiście;)weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynika czyli Artur pełnymi jajeczkami:) u mnie Córka jednak wyszla:)
Czekamy na foto.
co do pieluch to jednorazówki w moim przypadku.
Powiem Wam ze wkladka laktacyjna zdała egzamin. Koszulka po nocy czysta.
Powiem Wam, ze z każdym dnie czuje lepiej obroty mojej Panny. Gdy chce nagrać ruchy - natychmiast przestaje skakac- urwisek kochany.
Tusia gratuluje wspaniałego, troskliwego i dojrzałego emocjonalnie Synka. Łezki mi poleciały wczoraj.
Co do brzuszka to u mnie 102 na równiku.Tusia84, weronikabp, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz prowadzący też nie ma 3d. A korci mnie stasznie by pójść do innego lekarza po takie focie i nagranie... 250 zł taka przyjemność kosztuje=[ na nadmiar kasy nie cierpię....ale naprawdę chciałabym miec taka pamiątkę. Przecież to wszystko przemija - czasu Się nie cofnie=[
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Paulina1986 wrote:U mnie dzisiaj rano brzuszek mierzony na pępku 85 cm, a w najszerszym miejscu - czyli pod pępkiem 90 cm.
niby dopiero 6 kg na plusie mam, ale chyba wszystko w brzuszek idzie.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochane,dziękuję Wam z całego serca za kciuki i ciepłe słowa
.Wszystkie urodzimy piękne,zdrowe dzieci
.
Weronika,serki z rolmleczu to ulubiony przysmak mojego męża i wspomnienie z dzieciństwa.
Galanea, Mucha, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość