X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyciągnęłam z zapasów wkładki laktacyjne... Zobaczymy jak zda egzamin.

Nieszczęście niestety chodzą po ludziach, a nie po drzewach:[

A ja dostałam pozwolenie na SR , chociaż mam zwolnienie. Kazał nie wykonywać ćwiczeń fizycznych tylko relaksacyjne- oddychanie, w razie czego. Mój M ćwiczył oddech razem ze mną, był zafascynowany wykładem o porodzie, łagodzeniu bólu. Wie ze duza odpowiedzialność na nim spocznie w trakcie porodu.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się cały dzień,to napiszę po 3 w nocy ;).Obudziłam się na żarcie i już nie mogę zasnąć,ale sen pewnie przyjdzie za jakiś czas.
    Dzięki,za troskę,dziewczyny :).Odbierałam w ciągu dnia podłogi w nowym mieszkaniu,potem byłam u rodziców,pod wieczór źle się czułam,bolał mnie żołądek i padliśmy z mężem koło 21 (on też zmęczony,bo malował od rana).
    Dziś o 12.30 wpada po mnie z pracy na usg,które będę miała o 13.30,trzymajcie mocno kciuki,myślcie o mnie.Dam znać po.

I miłego dnia wszystkim,to podobno ostatni dzień brzydkiej pogody :) :) :).Od jutra słońce,20 stopni i WIOSNA :).

Paulina1986, Mucha, weronikabp, Tusia84, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię już od 5, a zasnelam około 24. Szpital :/
    To mierzenie temperatury, to ciśnienie, to salowa stuka czyszczac kosze. Ehhhh :-(

Martynika powodzenia na usg! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 06:00

Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj cierpie na bezsennosc :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte Martynika! I zgadzam sie z Toba- niech juz bedzie jutro ze swoim pieknym sloneczkiem i wiosenna temperatura :)
    Natalia wspolczuje. Trzymaj sie i jesli tylko masz potrzebe sie wygadac to pisz - od tego tu jestesmy, zeby dzialac rowniez terapeutycznie!
    Co do szkod i zagrozen zwiazanych z pessarem to pewnie chodzi o ryzyko infekcji o ktorym mowil mi wczoraj ginek. On tez uwaza, ze bedziemy zakladac dopiero w ostatecznosci, kiedy ryzyko przedwczesnego porodu bedzie wieksze niz szkody zwiazane z zalozeniem pessara. Tfu tfu tfu oby moja szyjka okazala sie twarda sztuka i dala rade do rozwiazania bez wspomagania :) Mocno w nia wierze, dopinguje ja i trzymam za nia kciuki :)

Milego dnia obfitujacego w pozytywne informacje zycze Wam kochane :)

Martynika, weronikabp, Niesforna, evas, Galanea lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Ja tak tylko o pessarze chcialam napomknac, no wiec jak wiecie mi go zalozyli bo bardzo szybko niby skrocila sie szyjka i korzysc byla wieksza niz potencjalne zagrozenie infekcja, ale jak tylko sie okazalo, ze szyjka jednak trzyma i jest dluga to zostal on wyjety wlasnie w celu unikniecia potencjalnych infekcji. Nosilam go miesiac, po zdjeciu mialam zrobiony wymaz z szyjki i zadnrj infekcji na szczescie nie bylo. A ogolnie jakby na to nie patrzec to znowu pojawia sie temat "co lekarz to opinia", jedni maja dobre doswiadczenia inni gorsze.

Niesforna mysle, ze Twoj lekarz wie co robi, mozesz go tylko zapytac czy cos oslonowo przy pessarze Ci przepisze.

Moja Pani doktor z wieloletnim doswiadczeniem ciagle mi powtarza najlepsze efekty przy problemach z szyjkami widze u pacjentek, ktore leza przy zagrozeniu i dlatego ja lezalam plackiem i tak Was pilnuje ;)

Marynika powodzenia...juz pewnie ze dwa kilo bedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 07:20

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seryjnie?dwa kilo?W sumie ddwa tygodnie temu było 1200,a ja nie bardzo się orientuję jak teraz ten bąbelek przyrasta,wiem tylko,że z tygodnia na tydzień coraz bardziej się toczę,a wczoraj moja mama śmiała się,że oto nadszedł ten dzień,gdy do domu najpierw wchodzi brzuch,a potem Martyna ;).
    No nic.W nocy nie spałam,rano przysnęłam,a teraz wstałam razem z mężem,czasie,mijaj i przynieś same dobre wiadomości.

Acha,rozmawiałyśmy jakiś czas temu o mierzeniu ciśnienia,internistka kazała mi robić pomiary dwa razy dziennie,pamiętacie.Mija już prawie tydzień,a ja w każdym pomiarze ciśnienie mam dobre,tylko tętno za wysokie (dziś po przebudzeniu równe 100),ale parę osób z kolei napisało,że wyższe tętno jest normalne w ciąży.Tak więc dziś zapytam o to dwóch ginekologów (panią doktor z Agatowej i mojego prowadzącego),pokażę im moje pomiary i napiszę wam co powiedzieli.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zartowalam z tym 2 kilo, ale pamietam, ze duze bylo dwa tygodnie temu, wiec czemu nie mialoby teraz wazyc juz 2 ;)
    O tetno koniecznie zapytaj...i prosze wracac z samymi dobrymi informacjami! :)

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, do jakiej lekarz idziesz tym razem na Agatową ? Też do Janilik. Powodzenia, na pewno bedzie wszystko super. Trzymam kciuki.
    A ja dopiłam kawe i nie wiem co tu robić. Poszłabym do sklepu, ale nie wiem czy mi.wolno zreszta i tak deszcz pada. Czekam na wiosne !

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha,jakbyś się wstrzeliła z tymi dwoma kilo,to może jeszcze mi powiesz zawczasu jaka płeć tam wyjdzie? :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella,tym razem zapisałam się do Hameli,chciałam je obie poznać,chociaż Janilik była przemiła,bardzo kompetentna i w ogóle,ale dr Hameli też jestem bardzo ciekawa po tych wszystkich dobrych opiniach.

• excella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mocne kciuki za wizytę, daj znać od razu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika samych dobrych wieści dziś :))

Natalia jak tam kochana?

Niesforna trzymaj się tam dzielnie w tym szpitalu, jak długo będą Cię trzymac?

Dziś rano mierzę serduszko małej i mówię: Głodna malutka, wstajemy? A tu taaaaki kopniak w odpowiedzi :))Ale się uśmialiśmy z K :))

Mucha, Martynika, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mucha,jakbyś się wstrzeliła z tymi dwoma kilo,to może jeszcze mi powiesz zawczasu jaka płeć tam wyjdzie? :)

Mysle, ze bedzie Artur :) ale glowy nie dam ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdzie ta wiosna? U nas pochmurno, wietrznie i deszczowo :/

Miłego dnia i samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra,czekająca,od jutra wiosna :).Dziś ziemia sobie jeszcze pije deszczyk,żeby jutro wybuchnąć zielenią :).

czekajajaca lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam mieć jeszcze usg, jutro ma być wynik posiewu i wtedy mają podjąć decyzję o pessarze.
    Jeśli od razu mi go założą, to może w piątek? Ale wątpię żeby tak od razu po założeniu mnie puścili.
    Więc myślę że najwcześniej poniedziałek/wtorek pożegnam się ze szpitalem.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi chyba w szpitalu zostala, bo od wczoraj sie nie odzywa :(

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Judi chyba w szpitalu zostala, bo od wczoraj sie nie odzywa :(
    No wlasnie tez o niej mysle, pewnie nie ma netu i nie ma jak napisać, ale trzymamy mocno kciuki!

Mucha lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszłam zobaczyć czy coś napisała ale widzę, że nie.. mam nadzieję, że wszytko dobrze u niej i maleństwa

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ