X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa no właśnie miałam dopochwowo ale ja brałam tez antybiotyk w szpitalu i nie dali mi osłony nim się połapałam w tych lekach, że nie ma osłony i poprosiłam męża żeby mi kupił to nie wiem czy to swędzenie/pieczenie taka suchość była po luteinie czy po antybiotyku.. ale lekarz i tak mi zmienił ją na doustną.. bo niektóre kobiety mają właśnie po tej dopochwowej taki dyskomfort..

Ja dostałam teraz dopochwowo na 12 dni takie globulki Macmiror complex 500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 20:18

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Topa no właśnie miałam dopochwowo ale ja brałam tez antybiotyk w szpitalu i nie dali mi osłony nim się połapałam w tych lekach, że nie ma osłony i poprosiłam męża żeby mi kupił to nie wiem czy to swędzenie/pieczenie taka suchość była po luteinie czy po antybiotyku.. ale lekarz i tak mi zmienił ją na doustną.. bo niektóre kobiety mają właśnie po tej dopochwowej taki dyskomfort..

Ja dostałam teraz dopochwowo na 12 dni takie globulki Macmiror complex 500
    Ja to brałam chyba w 4 miesiącu, to antybiotyk dopochwowy. Podobnież bezpieczny.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem może zapytam w aptece czy coś przy tym osłonowo brać ? Nigdy nie miałam problemów z pochwą, moja koleżanka ją brała i zrobiła jej się grzybica. Może gdzieś jeszcze poczytam o luteinie.

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja praktycznie od poczatku ciazy biore tak luteine i nie mialam jeszcze zadnych problemow (tfu, tfu), a posiewy robie regularnie. Ale mysle, ze nie ma reguly. Tylko zawsze myje dokladnie rece przed aplikacja.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie jeszcze zdziwiło.. bo ja 8 lat temu z Kuba miała pessar zakładany pisałam Wam.. a teraz lekarz mi powiedział, że odchodzi się od tego i nie stosuje.. w szpitalu jak zapytałam to powiedzieli, że są regiony Polski gdzie stosują i sobie chwalą jednak z ich obserwacji wynika, że korzyści po założeniu są mniejsze niż zagrożenia.. ciekawe o co chodzi.. że odeszli od tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 20:47

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Wiecie co mnie jeszcze zdziwiło.. bo ja 8 lat temu z Kuba miała pessar zakładany pisałam Wam.. a teraz lekarz mi powiedział, że odchodzi się od tego i nie stosuje.. w szpitalu jak zapytałam to powiedzieli, że są regiony Polski gdzie stosują i sobie chwalą jednak z ich obserwacji wynika, że korzyści po założeniu są mniejsze niż zagrożenia.. ciekawe o co chodzi.. że odeszli od tego.

No właśnie, mi też lekarka powiedziała, że rzadko się zakłada, tak samo szew w ostateczności, bo niesie to większe ryzyko poronienia niż bez :|

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh..a do nas wlasnie zadzwonila tesciowa z informacja ze jej siostra zginela tragicznie :(http://morag.wm.pl/194754,18-latek-potracil-przechodzaca-przez-jezdnie-kobiete-Zginela-na-miejscu.html :((( masakra,tak sie podlamalam,ze szok... niczego nie mozna byc w zyciu pewnym,ja tu wybrzydzam ze mi sie jeden rozstep wiekszy zrobil,a ta kobieta zostawila dziecko i meza,to sa dopiero problemy :(( w takich chwilach czlowiek naprawde otwiera oczy:((
    Do tego zadzwonila jeszcze moja kolezanka ktora obecnie jest w 20 tc,jest po 2 stratach,jest w szpitalu z rozwarciem ;(( ma zalozony pessar ale nie moga zalozyc szwu bo ma bakterie w pochwie,najpierw musza wyleczyc a niewiadomo czy do tej pory jak w dwoch poprzednich ciazach pecherz plodowy po prostu nie wyleci :(((co za dni,omg :((

Sorry za smecenie,ale jaksie "wygadam"to moze mi ulzy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia strasznie mi przykro kochana..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, przykro mi, ze masz tyle smutnych newsow :-( trzymaj sie tam i oby kolejne dni przynosiły tylko dobre wiadomości.

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo mi przykro:( wierze ze taki natłok zlych i smutnych informacji potrafi nie jednego przybic ale glowa do gory.... po kazdej burzy wychodzi slonce (chodz zdaje sobie sprawe ze w danej chwili ciezko o takie optymistyczne myslenie)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się, Natalia...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przykro mi. W zyciu niestety nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co bedzie za chwile :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A gdzie byłaś na tych zajęciach? Ja chodzę do Pure w Blue City i bardzo mi się podoba :)

A właśnie, dziewczyny, macie też tak, że Was bolą... nie wiem, jak to opisać, ale... mięśnie na cipce? Tak jakby przy wejściu do pochwy?

Ja byłam e La Loba w Krakowie. Jutro idę na Pilates dla kobiet w ciąży :)
    A i chyba się skuszę na specjalny masaż, bo mnie ostatnio tak łopatki bolą, ale zobaczę po jutrzejszych zajęciach.

Jeśli chodzi o mnie, to mam także takie bóle w dolnej części już od 3 dobrych tygodni, mówiłam o tym lekarce, to zbadała mi miednicę, na szczęście wszystko ok. Lekarka powiedziała, że takie bóle to normalna sprawa ponieważ miednica się zmienia, przygotowuje do porodu.

Modelka lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przykro mi...

Judi trzymam kciuki :) !!!

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Judi. Ech, prawie codziennie któraś z naszego grona ląduje na IP :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi daj znać jak po wizycie w szpitalu? Martynika, wszystko ok?

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ciekawe jak tam Judi. Ech, prawie codziennie któraś z naszego grona ląduje na IP :(
    No niestety :-( Boze oby juz nic złego nikomu sie nie stało. Musi być dobrze!

Galanea lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine od poczatku ciazy i nie biore do tego zadnych lekow oslonowych, zadnych infekcji nie mam ani podraznien. Grzybice mielam raz, ale zazywalam wtedy antybiotyk.

Jutro ide na glukoze, chyba jako jedna z ostatnich w tym gronie :)

weronikabp, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota chyba ja będę ostatnia bo jeszcze nie byłam ale jutro się nie wybieram... dzisiaj lekarz wypisał mi na to badanie bo przez szpital nam uciekło.. ale do 28 tyg jest czas :)
    a mi jakoś szczególnie się nie spieszy do tej glukozy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 22:01

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Galanea ja też mam zakaz chodzenia na szkołę rodzenia :(
    jak znajdziecie coś ciekawego w necie to dajcie znać, to też sobie chociaż pooglądam :)

Co do obwodu brzucha to u mnie w tej chwili 93 cm.

Tak piszecie o tym pessarze, że podobno więcej szkód niż korzyści, a mi chcą go zakładać... I zgłupiałam już teraz :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ