X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewcyzny. Ja tez ostatnio cierpie na bezsennosc. Albo nie moge zasnac i przewracam sie jak walen z boku na bok a jak juz zasne to budze sie o 3, 4 rano i potem zasypiam dopiero ok 7 :/

monalisa lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też nie mogłam spać..obudziłam się po 4 do toalety i nie mogłam zasnąć przez 2 godziny :(
    Nie wiem czy ta pogoda ma na to wpływ, ale jakoś gorzej się czuję.to coś kłuje, to pobolewa, to plecy itd..dopiero teraz to czuję, że jestem w ciąży :P
    I ostatnio jakieś doły :( czasami mam takie myśli, boję się, żeby wszystko było ok z dzidziusiem, żeby poród planowo i czasowo. chciała bym już przynajmniej połowę czerwca.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Ja dziś też nie mogłam spać..obudziłam się po 4 do toalety i nie mogłam zasnąć przez 2 godziny :(
    Nie wiem czy ta pogoda ma na to wpływ, ale jakoś gorzej się czuję.to coś kłuje, to pobolewa, to plecy itd..dopiero teraz to czuję, że jestem w ciąży :P
    I ostatnio jakieś doły :( czasami mam takie myśli, boję się, żeby wszystko było ok z dzidziusiem, żeby poród planowo i czasowo. chciała bym już przynajmniej połowę czerwca.
    ja też się budzę w nocy, też mam doły dziś już też sie popłakałam, podobnież taki stan zmęczenia w 3 trymestrze to normalne, że już brak cierpliwości i sił i chciałoby się już.. jeszcze trochę monnaa musimy dac radę :) razem jakoś dobijemy do tego wyczekiwanego portu :)

monaaa, evas lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za pogoda! u mnie zamieć śnieżna..
    Dziewczyny co Wy na to?to jest dopiero wyzwanie!
    x3wih.jpg

a co do wózków-co myślicie o poniższych:?
    2ekhfeg.jpg
    i taki:
    vx2rt3.jpg
    bo my jeszcze przed zakupem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 12:27

weronikabp, Martynika, Mucha, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mamo! Domowe przedszkole :).

Dziewczyny, zbieram się na usg, trzymajcie kciuki!!!

Limerikowo, weronikabp, Galanea, Agusia2312, monalisa, Bea_tina, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa mi się podoba ten najniżej z tych które wrzuciłaś :)chociaż nie widać co to za wózek.

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrzę to mi chyba też. oglądaliśmy oba. pierwszy ma podobno lepszą amortyzację i jest bardzo lekki w prowadzeniu. drugi znów wizualnie ładniejszy ale też niczego sobie, jeśli chodzi o funkcjonalność.
    pierwszy to baby design lupo comfort, drugi roan teo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 12:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten drugi wózek jest bardzo ładny, jeśli do tego dobrze się prowadzi to to jakiej jest firmy nie ma znaczenia. Bynajmniej dla mnie by nie miało :) straszliwie mnie bolą dzisiaj plecy. Niby nic nowego, w poprzedniej ciąży tak bolały że chodzić nie mogłam. Wiecie coś jak tam Judi?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam kciuki :)

Monaa co do trojaczków to moja sąsiadka ma 3 chłopaków :) No to jest dopiero wyczyn :P Trzech upilnować i wychować :)

monalisa, monaaa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja mam taką fazę na serki homo z rolmleczu? :))

evas lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś upiekłam babkę parzoną czekoladową już wystygła i zaraz do kawy będzie :) mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:35

monalisa, weronikabp, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzieś niedaleko mnie mieszka kobieta z 4 noworodków. Pierwszy raz zobaczyłam ja z tym "karawanem" za którego nie było jej widać jakies dwa tygodnie temu, a moj m w ubiegłym tygodniu ja zobaczyl i wlecial z psem do domu cały podekscytowany tym faktem. Przeżywał jeszcze pare dni byl pelen podziwu dla niej :)

Agusia2312, Tusia84, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dobrze spslam bo wstawalam 4 x na siusiu ale wcześniejsze noce psssyyyy tragedia do 2-3 z boku na bok albo nie spałam wcale i urzadzalam wielkie pranie i segregacje ciuszków. W piątek idę na kolejne badania może zobaczę wreszcie płeć naszego szczęścia

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i musze się pochwalić wózek juz do nas jedzie w piątek lub poniedziałek będzie :) jestem pełna obaw oby nic się nie stało , niby nie wierzymy w zabobony ale tak jakoś sie martwi. Kurcze , a obiecalismy sobie ze dobierzemy tuz przed porodem albo jak urodze

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, powodzenia na usg!!!

monalisa - chrzanić zabobony, lepiej przygotować się wcześniej, niż później latać jak kot z pęcherzem ;)

Ciekawe jak tam Judi, pewnie faktycznie zostawili ją w szpitalu :(

Ja dziś od rana trochę latania miałam, załatwiania spraw. Była też u mnie położna. Pogadałyśmy sobie, powiedziałam jej o moich twardnieniach brzucha, zbadała i faktycznie przyznała, że brzuch twardy i napięty (także nic sobie nie ubzdurałam). Poradziła wybrać się z tym do lekarza, także jutro idę do swojej gin.
    Na szczęście serduszko Zosi bije jak dzwon, powiedziała, że wręcz książkowo i cieszyła się, że tak pięknie :)

Pozdrawiam Was w ten deszczowy dzień. Piekę dziś sernik z brzoskwiniami na poprawę humoru ;)

weronikabp, evas, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    co za pogoda! u mnie zamieć śnieżna..
    Dziewczyny co Wy na to?to jest dopiero wyzwanie!
    x3wih.jpg

a co do wózków-co myślicie o poniższych:?
    2ekhfeg.jpg
    i taki:
    vx2rt3.jpg
    bo my jeszcze przed zakupem
    Co do wózków to zależy- wygląd oba mają ładny, ale ważne są parametry i opinie o firmie;)

monaaa lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    czy tylko ja mam taką fazę na serki homo z rolmleczu? :))

Weronika ja te waniliowe ciagle jem (nazywam je serki z krowka) :)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika ja te waniliowe ciagle jem (nazywam je serki z krowka) :)
    kurcze pamiętam je z dzieciństwa, mam fazę od paru tygodni na nie i na wiejskie (z kiełkami wcinam):)

ale zrobiłam zakupy, wow, fajnie za jednym razem prawie wszystko do pielęgnacji, kosze na pieluchy, pieluchy, itd, polecam Wam ten sklep mają dobre ceny.
    http://www.pynio.pl/

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiejskie tez jem z pomidorkiem i pietruszka :)))))

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ