X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewcyzny. Ja tez ostatnio cierpie na bezsennosc. Albo nie moge zasnac i przewracam sie jak walen z boku na bok a jak juz zasne to budze sie o 3, 4 rano i potem zasypiam dopiero ok 7 :/

monalisa lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też nie mogłam spać..obudziłam się po 4 do toalety i nie mogłam zasnąć przez 2 godziny :(
    Nie wiem czy ta pogoda ma na to wpływ, ale jakoś gorzej się czuję.to coś kłuje, to pobolewa, to plecy itd..dopiero teraz to czuję, że jestem w ciąży :P
    I ostatnio jakieś doły :( czasami mam takie myśli, boję się, żeby wszystko było ok z dzidziusiem, żeby poród planowo i czasowo. chciała bym już przynajmniej połowę czerwca.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Ja dziś też nie mogłam spać..obudziłam się po 4 do toalety i nie mogłam zasnąć przez 2 godziny :(
    Nie wiem czy ta pogoda ma na to wpływ, ale jakoś gorzej się czuję.to coś kłuje, to pobolewa, to plecy itd..dopiero teraz to czuję, że jestem w ciąży :P
    I ostatnio jakieś doły :( czasami mam takie myśli, boję się, żeby wszystko było ok z dzidziusiem, żeby poród planowo i czasowo. chciała bym już przynajmniej połowę czerwca.
    ja też się budzę w nocy, też mam doły dziś już też sie popłakałam, podobnież taki stan zmęczenia w 3 trymestrze to normalne, że już brak cierpliwości i sił i chciałoby się już.. jeszcze trochę monnaa musimy dac radę :) razem jakoś dobijemy do tego wyczekiwanego portu :)

monaaa, evas lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za pogoda! u mnie zamieć śnieżna..
    Dziewczyny co Wy na to?to jest dopiero wyzwanie!
    x3wih.jpg

a co do wózków-co myślicie o poniższych:?
    2ekhfeg.jpg
    i taki:
    vx2rt3.jpg
    bo my jeszcze przed zakupem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 12:27

nick nieaktualny, Martynika, Mucha, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mamo! Domowe przedszkole :).

Dziewczyny, zbieram się na usg, trzymajcie kciuki!!!

Limerikowo, nick nieaktualny, Galanea, Agusia2312, monalisa, Bea_tina, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa mi się podoba ten najniżej z tych które wrzuciłaś :)chociaż nie widać co to za wózek.

• monaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrzę to mi chyba też. oglądaliśmy oba. pierwszy ma podobno lepszą amortyzację i jest bardzo lekki w prowadzeniu. drugi znów wizualnie ładniejszy ale też niczego sobie, jeśli chodzi o funkcjonalność.
    pierwszy to baby design lupo comfort, drugi roan teo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 12:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten drugi wózek jest bardzo ładny, jeśli do tego dobrze się prowadzi to to jakiej jest firmy nie ma znaczenia. Bynajmniej dla mnie by nie miało :) straszliwie mnie bolą dzisiaj plecy. Niby nic nowego, w poprzedniej ciąży tak bolały że chodzić nie mogłam. Wiecie coś jak tam Judi?

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam kciuki :)

Monaa co do trojaczków to moja sąsiadka ma 3 chłopaków :) No to jest dopiero wyczyn :P Trzech upilnować i wychować :)

monalisa, monaaa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja mam taką fazę na serki homo z rolmleczu? :))

evas lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś upiekłam babkę parzoną czekoladową już wystygła i zaraz do kawy będzie :) mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:35

monalisa, nick nieaktualny, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzieś niedaleko mnie mieszka kobieta z 4 noworodków. Pierwszy raz zobaczyłam ja z tym "karawanem" za którego nie było jej widać jakies dwa tygodnie temu, a moj m w ubiegłym tygodniu ja zobaczyl i wlecial z psem do domu cały podekscytowany tym faktem. Przeżywał jeszcze pare dni byl pelen podziwu dla niej :)

Agusia2312, Tusia84, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dobrze spslam bo wstawalam 4 x na siusiu ale wcześniejsze noce psssyyyy tragedia do 2-3 z boku na bok albo nie spałam wcale i urzadzalam wielkie pranie i segregacje ciuszków. W piątek idę na kolejne badania może zobaczę wreszcie płeć naszego szczęścia

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i musze się pochwalić wózek juz do nas jedzie w piątek lub poniedziałek będzie :) jestem pełna obaw oby nic się nie stało , niby nie wierzymy w zabobony ale tak jakoś sie martwi. Kurcze , a obiecalismy sobie ze dobierzemy tuz przed porodem albo jak urodze

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, powodzenia na usg!!!

monalisa - chrzanić zabobony, lepiej przygotować się wcześniej, niż później latać jak kot z pęcherzem ;)

Ciekawe jak tam Judi, pewnie faktycznie zostawili ją w szpitalu :(

Ja dziś od rana trochę latania miałam, załatwiania spraw. Była też u mnie położna. Pogadałyśmy sobie, powiedziałam jej o moich twardnieniach brzucha, zbadała i faktycznie przyznała, że brzuch twardy i napięty (także nic sobie nie ubzdurałam). Poradziła wybrać się z tym do lekarza, także jutro idę do swojej gin.
    Na szczęście serduszko Zosi bije jak dzwon, powiedziała, że wręcz książkowo i cieszyła się, że tak pięknie :)

Pozdrawiam Was w ten deszczowy dzień. Piekę dziś sernik z brzoskwiniami na poprawę humoru ;)

nick nieaktualny, evas, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    co za pogoda! u mnie zamieć śnieżna..
    Dziewczyny co Wy na to?to jest dopiero wyzwanie!
    x3wih.jpg

a co do wózków-co myślicie o poniższych:?
    2ekhfeg.jpg
    i taki:
    vx2rt3.jpg
    bo my jeszcze przed zakupem
    Co do wózków to zależy- wygląd oba mają ładny, ale ważne są parametry i opinie o firmie;)

monaaa lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    czy tylko ja mam taką fazę na serki homo z rolmleczu? :))

Weronika ja te waniliowe ciagle jem (nazywam je serki z krowka) :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika ja te waniliowe ciagle jem (nazywam je serki z krowka) :)
    kurcze pamiętam je z dzieciństwa, mam fazę od paru tygodni na nie i na wiejskie (z kiełkami wcinam):)

ale zrobiłam zakupy, wow, fajnie za jednym razem prawie wszystko do pielęgnacji, kosze na pieluchy, pieluchy, itd, polecam Wam ten sklep mają dobre ceny.
    http://www.pynio.pl/

Galanea lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiejskie tez jem z pomidorkiem i pietruszka :)))))

nick nieaktualny, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ