X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Pomóżcie.
    Od wczoraj mam silne bóle kręgosłupa lędźwiowego połączone z bólem podbrzusza. Ale głównie bolą plecy. Całą noc nie spałam. Nie przechodzi podczas siedzenia ani leżenia w żadnej pozycji. Nie wiem co robić.
    A ja bym to sprawdziła u lekarza. Nie chcę straszyć, ale jak pytałam położną o niepokojące bóle i te całkiem normalne, to ból pleców połączony z bólem podbrzusza był w tych, które trzeba szybko skontrolować...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja bym to sprawdziła u lekarza. Nie chcę straszyć, ale jak pytałam położną o niepokojące bóle i te całkiem normalne, to ból pleców połączony z bólem podbrzusza był w tych, które trzeba szybko skontrolować...
    Nutka ma rację, takie sytuacje wymagają pilnej konsultacji na IP.

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ma rację - ja bym jechała na IP.
    Po wczorajszej wizycie lekarz powiedział że jak będę mieć takie bóle lub skurcze koniecznie na IP sprawdzić czy wszystko ok.
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą luteinę dopochwowo stosujecie jakąś osłonę ? Chodzi mi o to żeby nie zrobiła mi się jakaś infekcja w pochwie - a dużo słyszałam że po takiej luteinie tak się robi :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi śmigaj na IP, nie ma żartów kochana, dużo zdrówka!

U nas w enelmdzie tez tak jest, jest super położna i specjalny kąt dla kobiet w ciąży, zawsze przed wizytą słuchamy serduszka i gadamy sobie, Pani Kasia jest przemiła, ona tez pobiera krew itd :)

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na męża, powinien być za 45 minut i jadę do szpitala.

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia kochana! dawaj znać

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pocz brania luteiny wew, stosowalam saszetki acidolacu rozpuszczlne w wodzie i lactovaginal tez doustnie (tab)ze wzgledu na basen potem
    dzisiejszy pomiar brzuszka wokolo pepeka (najszersze miejsce) to 110cm only ;--)))))
    bardzo Wam wspolczuje tych twardnien brzuszka, jade na asparginie od 23tyg (6tab max dawka dzienna wg zalecen ginki) i na razie brzuszek zachowuje sie ksiazkowo ;--)))

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze tylko napiszę, że ciśnienie mam ok 110/60 dziś a puls w stanie spoczynku od 122 do 136 teraz. Pisałam do lekarza, czekam aż oddzwoni.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    jeszcze tylko napiszę, że ciśnienie mam ok 110/60 dziś a puls w stanie spoczynku od 122 do 136 teraz. Pisałam do lekarza, czekam aż oddzwoni.
    to strasznie wysoki puls chyba co? sprawdziłam do 90 powinien byc, ale może to z nerwów tak, zobaczymy co Ci w szpitalu powiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:57

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jakis jeczmien sie zrobil na oku ale zeby bylo smieszniej to po wewnetrznej stronie powieki i drazni mi oko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:52

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to strasznie wysoki puls chyba co? sprawdziłam do 90 powinien byc, ale może to z nerwów tak, zobaczymy co Ci w szpitalu powiedzą.

No chyba tak. Nie mogę zadzwonić do lekarza tylko pisać i czekać. Zreszta zaraz jadę na ip to tam powiem.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi sie ostatnio zrobil jeczmien to lekarka kazala gotowanym jajkiem goracym przez sciereczke nagrzewac powieke i mi po 2, 3 dniach przeszlo.

Judi jedz sprawdzic co sie dzieje, powodzenia...dawaj znac co sie dzieje.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi wysoki ten puls :-( daj znać co i jak
    Limerikowo ja teraz sobie brzuch zmierzyłam i mam 108 cm :-) heheh a gdzie do porodu :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam brzuch 107 cm

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Serio???to aż nie do pomyślenia że takie różnice.. z Atrium mam niemiłe doświadczenia(byłam raz i to całkiem przypadkiem)...Ja chodzę do Medicovera na Inflancką, babki karzą wchodzić na wagę nawet jak powiem że wiem ile ważę i muszą same wpisać w kartę. Poza tym w karcie ciąży wpisują mi te wszystkie info odnośnie właśnie czynności serduszka(ile uderzeń), jak raz przyszłam zziajana to mnie nie wypuściła dopóki mały się nie uspokoił bo ją to niepokoiło że tak szybko mu serce biło.
    Kurde naprawdę to jakaś masakra że ta sama instytucja a inne traktowanie ;|

Tętno dziecka mierzą mi tylko na usg... No naprawdę, aż się zapytam na następnej wizycie. W karcie ciąży nie mam żadnej informacji o tętnie Małego, zresztą niby jak by miała ta informacja się znaleźć, skoro nie mierzą.

Za to ja zmierzyłam sobie obwód brzucha i w sumie to chyba mam malutki jeszcze - bo jestem bardzo wysoka, a obwód 97cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:25

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Tętno dziecka mierzą mi tylko na usg... No naprawdę, aż się zapytam na następnej wizycie. W karcie ciąży nie mam żadnej informacji o tętnie Małego, zresztą niby jak by miała ta informacja się znaleźć, skoro nie mierzą.
    Nie wiem jaka masz karte ciazy,ale ja mam taka zielona i tam lekarzco wizyte uzupelnia jakies tam info,wysokosci dna macicy,masa ciala,rr,tydzien ciazy....w 7 rubryce od gory "czynnosc serca plodu", w tej rubryce powinna byc ilosc uderzen albo plusik jesli bylo na poczatku ciezkie do oceny. Domagaj sie tego bo jednak to powinno byc monitorowane:)

Modelka lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nie w przychodni najpierw się wchodzi do pokoju położnej, tam mierzenie ciśnenia, waga, tętno płodu sprawdza(dosyć długo i aparat rysuje jej jakieś wykresy). Sprawdza też wstępnie wyniki i przepisuje do karty ciąży. Późnij się idzie do lekarza obok;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko było dobrze!!!
    Tętno masz strasznie wysokie, może to spowodowane stresem lub bólem?
    Ostatnio pisałyście na temat tętna i ja też mam zawsze wysokie. Zawsze w okolicach 85-95. Moja lekarka powiedziała, że może to być spowodowane anemią.

A ja się zapisałam na czwartek na wizytę do swojej lekarki. Chrzanię to, nie będę czekać 2 tygodni z twardym brzuchem :/ Niech ona w końcu coś zacznie działać zamiast mówić "taka uroda".

A mój obwód brzucha to 88cm. Ciekawe kiedy dobiję do setki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:42

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Judi, trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko było dobrze!!!

A ja się zapisałam na czwartek na wizytę do swojej lekarki. Chrzanię to, nie będę czekać 2 tygodni z twardym brzuchem :/ Niech ona w końcu coś zacznie działać zamiast mówić "taka uroda".

A mój obwód brzucha to 88cm. Ciekawe kiedy dobiję do setki ;)

Wlasnie chcialam cos napisac o tej urodzie szyjki..ale uznalam ze nie ma sensu,ale chyba jednak jest sens :D ja nie wiem co Ci lekarze maja na mysli mowiac "taka uroda ze brzuch twardnieje" dla mnie to stwierdzenie a'la porada babci a nie wykwalifikowanego w swoim fachu lekarza...nienawidze tego stwierdzenia,przeciez musza znac medyczne uzasadnienia a nie z uroda wyskakuja... ;-/

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia słuchaj to najlepsze było zdanie ordynatorki w szpitalu jak przyszła rano na wizytę i mówi do mnie, pierwsza ciąża pessar, druga szyjka całą ciążę na granicy normy.. hmm taka uroda pani szyjki- nie jest źle, mamy nadzieję, że wytrzyma..

Jak to usłyszałam to myślałam, że padnę.. nadzieję to ja mogę mieć, a ich zadaniem jest zrobić wszystko żeby tak właśnie się stało i wytrzymała

ggfxf7q.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ