X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess to tez jest jakas teoria,nie powiem, bo tez ja odmyslalam w drodze do domu.

Kolejny zly dzien,nawet ciasto mi wyszlo obrzydliwe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 15:46

Duchess lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha - jest tak jak mówisz, nie jestem pewna czy to twardy brzuch, czy to skurcze, czy to "taka uroda" jak mawia moja pani doktor. Już wczoraj cały dzień miałam spięty brzuch i dzisiaj też. Chyba, że o czymś nie wiem i on wcale nie musi być jak miękka gąbka? :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jak mi sie spinal to wiedzialam, ze tak nie powinno byc. (Robil sie taki twardy caly). Jak stoje to zawsze jest twardszy, ale nie czuje takiego napiecia teraz jak wczesniej. Nie mam pojecia do tej pory od czego to sie dzialo :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze to napinanie brzucha coraz wiecej oosob dotyka. Mnie najbardziej martwi to ze robi tak nawet jak odpoczywam

• monaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ale jestem zlaaaa :( bylam u lekarza po zaswiadczenie potrzebne do szkoly rodzenia.. lekarz mi go nie dal ;-( ze wzgledu na wczesniejsze powiklania,zagrozenie poronieniem i lozysko ktore jest blisko ujscia ;-( na Inflanckiej jest duzo cwiczen w trakcie trwania tych zajec,sam tam byl lekarzem i absolutnie kategorycznie NIE NIE I NIE. Szlag by to trafil. Na odchodne zeby mi humor poprawic Stwierdzil ze mam sobie ogladac na youtube szkole rodzenia, podobno jest spoko ;-) na co obydwoje zareagowalismy smiechem... chociaz tyle ;-)

Natalia a czy u Ciebie brak takiego zaświadczenia, to już rezygnacja ze szkoły? ja też takie potrzebowałam, ale na stronie szkoły pisalo, że brak takiego zaświadczenia nie skreśla z korzystania z niej.

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) nic się nie zmieniło od wyjścia ze szpitala czyli nie jest gorzej :) szyjka nadal 26mm mam prowadzić nadal taki tryb życia bardziej leżący niż chodzący.. bo mówił, że ta moja szyjka zdradliwa jest taka..
    Ja się go pytam ciekawe co jej się stało tak ładnie trzymała do tamtej wizyty i miała całe 4cm, a on na to: że to szyjka się mnie pyta: czego Ty ode mnie chcesz znowu.. nie wiesz, że jestem słaba.. więc o co chodzi... haha i się uśmialiśmy gadając sobie z szyjką...:D
    Lekarz pobrał wymaz z szyjki żeby sprawdzić czy już ta bakteria która wyszła w wymazie szpitalnym po antybiotyku już przeszła.. no i zmienił mi luteinę na doustną.. dopochwowo dostałam globulki które mają zaradzić po tym antybiotykowym wyjałowieniu i mówił ze będą chroniły szyjkę przed bakteriami i zapewnią prawidłowa barierę ochronna, mam je na 12 dni.

I teraz największy szok który mnie dziś spotkał... będziemy się widzieć co tydzień! Powiedział, że 2 czy 3 tyg to zbyt długi czas i nie może sobie pozwolić na nieoglądanie mnie, a raczej mojej szyjki przez tyle czasu.

NataliaK, nutka, Limerikowo, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Natalia a czy u Ciebie brak takiego zaświadczenia, to już rezygnacja ze szkoły? ja też takie potrzebowałam, ale na stronie szkoły pisalo, że brak takiego zaświadczenia nie skreśla z korzystania z niej.

Takie są wymagania w szkole rodzenia do której miałam chodzić. Zaświadczenie o braku przeciwwskazań od lekarza prowadzącego ciąże jest wymagane żeby chodzić na takie zajęcia. Wiadomo, niektórzy mają stracha, nie ma co się dziwić. Jakbym chciała iść na płatną to może byłoby inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:29

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Na teorii az tak bardzo mi nie zalezalo tylko na praktyce... teorie mam na spotkaniach z polozna w Medicover na kazdej wizycie,a ze studiow tez wynioslam sporo,wiec na to nie mialam jakiegos parcia. 80 % godzinnych zajec to praktyka,reszta teoroa.Moj gin nie bardzo mi ufa chyba bo mnie na zwolnienie nie mogl zagnac do 7 miesiaca ciazy ;-))
    A tak serio to rozmawialam tez z polozna i mowila ze przy takim krwotoku ktory mialam nie wskazana jest szkola,szczegolnie teraz kiedy jest w pelni rozwiniete niewielki wysilek i nie trudno o dodatkowa biede.
    Pozostalo mi pozazdroscic tym mamuskom ktore moga :)

Natalia, spotkania z położną w Medicover? Też chodzę do Medicover, a o żadnych spotkaniach z położną nie wiem... Przybliżysz temat?

Duchess, ja też mam zwolnienie na bóle kręgosłupa podczas siedzenia przy biurku, ale to akurat chyba jest nawet wskazaniem do ćwiczeń dla ciężarnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:32

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, spotkania z położną w Medicover? Też chodzę do Medicover, a o żadnych spotkaniach z położną nie wiem... Przybliżysz temat?

Przy każdej wizycie u gin przychodzę sobie wcześniej albo zostaje po wizycie i sobie siedzę u położnej i jej zadaje pytania a ona mi odpowiada albo sama mi mówi dużo rzeczy na które mam się przygotować, które są zalecane itd. Tam gdzie chodzę są 2 super babki położne.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, to ja tylko wpadam do położnej "jak po ogień", żeby mi ciśnienie zmierzyła i wypadam :) Może warto jednak zostać i zadać parę pytań :)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też zadzwoniła dzisiaj położna ze szkoły rodzenia w szpitalu, że od czwartku zaczynamy i czy będę i ja mówię do niej, że nie wiem bo szyjka mi się skraca na co ona powiedziała, żebym zadzwoniła do mojego lekarza zapytać bo jej się wydaje że na wykłady mogę chodzić ale z ćwiczeń będę musiała zrezygnować przy skracającej się szyjce. Chociaż mam przeczucie, że mi lekarz też nie da zgody.

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie.
    Od wczoraj mam silne bóle kręgosłupa lędźwiowego połączone z bólem podbrzusza. Ale głównie bolą plecy. Całą noc nie spałam. Nie przechodzi podczas siedzenia ani leżenia w żadnej pozycji. Nie wiem co robić.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A widzisz, to ja tylko wpadam do położnej "jak po ogień", żeby mi ciśnienie zmierzyła i wypadam :) Może warto jednak zostać i zadać parę pytań :)

Oj to ja zdecydowanie nie :D położna słucha serduszka Franka, podłącza jakieś kabelki, odsłucha brzuch, mierzy ciśnienie, zawsze jakiś wywiad jak się czuje itd :D to cały proces heheh :-)
    Wiem, że dużo zależy od położnej która akurat przyjmuje ale ja trafiam w placówce do której chodzę na dwie super babeczki i aż się chce do nich zaglądać i rozmawiać ;-))

Modelka lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Pomóżcie.
    Od wczoraj mam silne bóle kręgosłupa lędźwiowego połączone z bólem podbrzusza. Ale głównie bolą plecy. Całą noc nie spałam. Nie przechodzi podczas siedzenia ani leżenia w żadnej pozycji. Nie wiem co robić.

Tez tak mam, niestety taki urok ciazy :) MOja lekarka mi polecila pilates i plywanie zeby wzmocnic plecy i rzeczywiscie jest lepiej odkiedy sie ruszam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Pomóżcie.
    Ja bym pojechała sprawdzić na IP albo jeśli masz możliwość do swojego lekarza, nie ma żartów takie bóle mogą nie oznaczać nic złego ale może być też inaczej.

Modelka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oprócz tego zupełnie straciłam apetyt. Zjadłam dziś trochę ryżu koło 15.30. Ból jest nie do zniesienia

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Oj to ja zdecydowanie nie :D położna słucha serduszka Franka, podłącza jakieś kabelki, odsłucha brzuch, mierzy ciśnienie, zawsze jakiś wywiad jak się czuje itd :D to cały proces heheh :-)
    Wiem, że dużo zależy od położnej która akurat przyjmuje ale ja trafiam w placówce do której chodzę na dwie super babeczki i aż się chce do nich zaglądać i rozmawiać ;-))

Posłucha serduszka??? Osłucha brzuch??? Kurcze, co Medicover, to inne standardy. Nic mi nigdy nie osłuchały babki w Atrium, położna tylko mierzy ciśnienie, pyta o wagę i wpisuje to do karty ciąży. Nigdy nie zadała mi żadnego pytania. No naprawdę, jestem zadziwiona...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, jedź na IP. Jak ból jest "nie do wytrzymania", to nic innego żadna z nas Ci tu nie powie.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Pola sliczne, ale straszliwie drogie...napis Maja kosztowalby 184 zl. Wlasnie za to wpadlam na pomysl ze sama takie zrobie :)
    https://www.facebook.com/KOKOfactory Może tu, albo gdzieś indziej na blogu czy facebookowej stornie znajdziesz tansze;) Nawet myślę, że na pewno znajdziesz!;) Jest wiele dziewczyn, które szyją takie rzeczy z pasji i sprzedają, ta cena to dla mnie troszkę przegięcie.;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Posłucha serduszka??? Osłucha brzuch??? Kurcze, co Medicover, to inne standardy. Nic mi nigdy nie osłuchały babki w Atrium, położna tylko mierzy ciśnienie, pyta o wagę i wpisuje to do karty ciąży. Nigdy nie zadała mi żadnego pytania. No naprawdę, jestem zadziwiona...

Serio???to aż nie do pomyślenia że takie różnice.. z Atrium mam niemiłe doświadczenia(byłam raz i to całkiem przypadkiem)...Ja chodzę do Medicovera na Inflancką, babki karzą wchodzić na wagę nawet jak powiem że wiem ile ważę i muszą same wpisać w kartę. Poza tym w karcie ciąży wpisują mi te wszystkie info odnośnie właśnie czynności serduszka(ile uderzeń), jak raz przyszłam zziajana to mnie nie wypuściła dopóki mały się nie uspokoił bo ją to niepokoiło że tak szybko mu serce biło.
    Kurde naprawdę to jakaś masakra że ta sama instytucja a inne traktowanie ;|

Judi2014 szczerze, to ja naprawdę nie wiem co Ty jeszcze robisz na tym forum skoro jest ból nie do wytrzymania... chyba lepiej pojechać do lekarza,nikt tutaj ci nie wyda diagnozy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:51

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ