X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ja zrobiłam małe zakupy, zachciało mi się sałatki z mango i z kolendrą, dostałam dojrzałe mango, więc biorę się do dzieła :) ktoś pisał kiedyś o tych dużych naturalnych sokach 5 litrowych, zakupiłam właśnie napisane że bez cukru i konserwantów, zobaczymy co to :)

Weronika podaj mi przepis na ta sałatke chetnie bym zjadla:)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zlaaaa :( bylam u lekarza po zaswiadczenie potrzebne do szkoly rodzenia.. lekarz mi go nie dal ;-( ze wzgledu na wczesniejsze powiklania,zagrozenie poronieniem i lozysko ktore jest blisko ujscia ;-( na Inflanckiej jest duzo cwiczen w trakcie trwania tych zajec,sam tam byl lekarzem i absolutnie kategorycznie NIE NIE I NIE. Szlag by to trafil. Na odchodne zeby mi humor poprawic Stwierdzil ze mam sobie ogladac na youtube szkole rodzenia, podobno jest spoko ;-) na co obydwoje zareagowalismy smiechem... chociaz tyle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:31

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK mi gin pozwolił brac udział tylko z niektórych zajęć muszę zrezygnować mówił ze jak dam wypisy położnej to będzie wiedziała co mi wolno, a co nie , zaczynamy 7.04 , a dziś położnej się spodziewam :)

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narsliak , a kwestia rozwiązała się Franek zostanie Frankiem czy raczej Franią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:36

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Narsliak , a kwestia rozwiązała się Franek zostanie Frankiem czy raczej Franią?
    Moj Franek od zawsze byl 100% Frankiem,nigdy nie udawal kobitki malo tego wymachuje na usg siusiakiem w te i we te :P wiec mam nadzieje ze na ostatnim usg prenatalnym ktore mam za tydzien nie okaze sie ze mu siusiak odpadl bo mam juz jego zdjecie. W przeciwienstwie do twarzy-bo ta akurat chowa.Maly ekshibicjonista :D

Mucha, weronikabp, nutka, Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Natalia to slabo...czyli wcale nie mizesz isc do szkoly rodzenia, ale mozesz normalnie funkcjonowac? Ciekawe to jest. To musisz teraz zrezygnowac?
    Jak tak wspominasz o tym lozysku to sie zaczynam stresowac poniedzialkowym USG :(

Monalisa a jak z Twoim krwiakiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:49

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze Natalia to slabo...czyli wcale nie mizesz isc do szkoly rodzenia, ale mozesz normalnie funkcjonowac? Ciekawe to jest. To musisz teraz zrezygnowac?
    Chodzi o to ze nie moge cwiczyc,w zaden sposob wysilek fizycznynie wchodzi w gre. Jak to lekarz mowil mi juz dawno temu mam prowadzic bardzo "majestatyczny tryb zycia" ,wiem ze to dla mojego dobra, ale co mam zrobic nie przeciwstawie sie lekarzowi przeciez... on bardziej dmucha na zimne, bo od grudnia nie krwawilo mi lozysko ani razu, ale coz,nie jestem madrzejsza od niego.

Podtrzymal mnie na duchu mowiac ze dam rade bez tego, ta szkola rodzenia na yt hehe i jakas ksiazka a reszta w praktyce i bedzie dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ale jestem zlaaaa :( bylam u lekarza po zaswiadczenie potrzebne do szkoly rodzenia.. lekarz mi go nie dal ;-( ze wzgledu na wczesniejsze powiklania,zagrozenie poronieniem i lozysko ktore jest blisko ujscia ;-( na Inflanckiej jest duzo cwiczen w trakcie trwania tych zajec,sam tam byl lekarzem i absolutnie kategorycznie NIE NIE I NIE. Szlag by to trafil. Na odchodne zeby mi humor poprawic Stwierdzil ze mam sobie ogladac na youtube szkole rodzenia, podobno jest spoko ;-) na co obydwoje zareagowalismy smiechem... chociaz tyle ;-)
    kurcze kochana nie wiem co powiedzieć, bo ja też nie mogę wykonywać cwiczeń ale zgodę dostałam, moja gin wie ze nie będę robiła głupot, więc jak inni ćwiczą to my obserwujemy bacznie, a przecież teorii też jest sporo i uważam że warto. No ale jak zakaz to zakaz, będziecie się dobrze bawić przy youtube :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Weronika podaj mi przepis na ta sałatke chetnie bym zjadla:)
    Agusia to mój prosty pomysł, mieszam różne rodzaje sałat, np rucolę z lodową i roszponką lub inne kombinacje, do tego kilka pomidorków koktailowych, mango w paseczki, winogrona, sprazone orzeszki pini, a sosik: oliwa z oliwek z sokiem z cytryny, odrobiną miodu, odrobiną chilli, sól i pieprz wszystko śmiało posypuję świeżą kolendrą, a na sałatkę możesz podać grilowaną pierś z kurczaka lub kaczki :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kurcze kochana nie wiem co powiedzieć, bo ja też nie mogę wykonywać cwiczeń ale zgodę dostałam, moja gin wie ze nie będę robiła głupot, więc jak inni ćwiczą to my obserwujemy bacznie, a przecież teorii też jest sporo i uważam że warto. No ale jak zakaz to zakaz, będziecie się dobrze bawić przy youtube :)

Na teorii az tak bardzo mi nie zalezalo tylko na praktyce... teorie mam na spotkaniach z polozna w Medicover na kazdej wizycie,a ze studiow tez wynioslam sporo,wiec na to nie mialam jakiegos parcia. 80 % godzinnych zajec to praktyka,reszta teoroa.Moj gin nie bardzo mi ufa chyba bo mnie na zwolnienie nie mogl zagnac do 7 miesiaca ciazy ;-))
    A tak serio to rozmawialam tez z polozna i mowila ze przy takim krwotoku ktory mialam nie wskazana jest szkola,szczegolnie teraz kiedy jest w pelni rozwiniete niewielki wysilek i nie trudno o dodatkowa biede.
    Pozostalo mi pozazdroscic tym mamuskom ktore moga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 15:05

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia no w sumie prawda taka, ze lekarz wie najlepiej :) a ze zdolna z Ciebie dziewczyna to wierzy w Ciebie ;) Ja szukalam szkoly rodzenia na yt ale nic fajnego nie znalazlam...jak cos znajdziesz to wrzuc linka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 15:06

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia no w sumie prawda taka, ze lekarz wie najlepiej :) a ze zdolna z Ciebie dziewczyna to wierzy w Ciebie ;) Ja szukalam szkoly rodzenia na yt ale nic fajnego nie znalazlam...jak cos znajdziesz to wrzuc linka.
    Wyszukiwaniem tego zajmie sie moj maz,juz sie zobligowal po tej fatalnej wiadomosci ze znajdzie jakis film nawet na chomiku i bedziemy ogladac hehehe ;-)) jak juz znajdzie cos to dam znac ;-))

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Agusia to mój prosty pomysł, mieszam różne rodzaje sałat, np rucolę z lodową i roszponką lub inne kombinacje, do tego kilka pomidorków koktailowych, mango w paseczki, winogrona, sprazone orzeszki pini, a sosik: oliwa z oliwek z sokiem z cytryny, odrobiną miodu, odrobiną chilli, sól i pieprz wszystko śmiało posypuję świeżą kolendrą, a na sałatkę możesz podać grilowaną pierś z kurczaka lub kaczki :))

Dzięki weronika :)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierzyla sobie ktoras z Was obwod brzucha na wysokosci pepka?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba będę musiała zrezygnować ze szkoły rodzenia - krótka szyjka i nisko łożysko. Na ostatniej wizycie moja gin prowadząca pyta "Chodzi Pani na szkołę rodzenia?", ja kręcę głową, a ona "A no tak, kazałam Pani leżeć" i się śmieje. Nie wiem jak mam to rozumieć, no ale mniejsza z tym.

Ja od wczoraj walczę z twardym brzuchem. Nie wiem czy dziecko mi się jakoś tak nie ułożyło, że napina go. Jakbym miała jakąś tragedię, to pojadę na IP. Kolejny dzień mam do d*** :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też chyba będę musiała zrezygnować ze szkoły rodzenia - krótka szyjka i nisko łożysko. Na ostatniej wizycie moja gin prowadząca pyta "Chodzi Pani na szkołę rodzenia?", ja kręcę głową, a ona "A no tak, kazałam Pani leżeć" i się śmieje. Nie wiem jak mam to rozumieć, no ale mniejsza z tym.

Ja od wczoraj walczę z twardym brzuchem. Nie wiem czy dziecko mi się jakoś tak nie ułożyło, że napina go. Jakbym miała jakąś tragedię, to pojadę na IP. Kolejny dzień mam do d*** :(
    kochana a co bierzesz? ja wrocilam do nospy, do tego luteina magne b6 i jest ok, odpukać, a jak zmieniasz pozycję na relaksującą to przestaje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea poszukam fajnych filmikow i bedziemy miec szkole rodzenia online;-))

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana a co bierzesz? ja wrocilam do nospy, do tego luteina magne b6 i jest ok, odpukać, a jak zmieniasz pozycję na relaksującą to przestaje?

Wzięłam nospę forte. Do tego codziennie biorę luteinę i Magnezin. Jak leżę na boku to lepiej, ale ciągle mam wrażenie, że jednak jakiś taki napięty jest. Na dodatek dziecko mi się kręci i kopie pod skórą. Najgorzej jak stoję.

Natalia, ja też będę szukać filmików jak coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 15:33

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! A ja mysle ze oni (lekarze) boja sie jakichs kontroli i dlatego nie daja pozwolenia na szkole rodzenia. Bo tu niby daje zwolnieniez pracy a tam mialby dac zasw ze zdrowa i moze fikac cwiczonka na zajeciach? Ja tak to odebralam z pierwszym synkiem kiedy tez nie dano mi mozliwosci szkoly rodzenia na inflanckiej przez to ze mialam zwolnienie z powodu mega bolacych plecow podczas siedzenia przy biurku. Sorki za literowki, pisze z tel:-) pozdrawiam wszystkie mamuski!

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea od rana tak masz biedaku? Dawno ta nospe bralas?

O co chodzi z tym twardniejacymi brzuszkami :( strasznie to jest niepokojace, a wlasciwie do konca czlowiek nie wie czy to skurcze, czy dziecko, czy taka ma urode.

Majka chyba sobie wlasnie zrobila z brzuszka sale treningowa do kickboxingu...moze dlatego, ze wyjatkowo mialam dzisiaj ochote na czekolade i najadlam sie toffifee :)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ