MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wyniki mialam tego samego dnia.
Co do kapieli to moze masz racje Weronika. Dzisiaj zapytam o to lekarza. Natomiast w kwestii wibracji bujaczka mam zupelnie inne informacje od uzytkujacych go mam. Otoz wibracje usypiaja maluszka a do tego pomagaja na kolki i problemy z wyproznianiem, bo pobudzaja prace jelit.
Jesli chodzi o wyprawke to ja tez jestem w lesie. Co prawda mam ubranka od szwagierki, a w piatek dostane kolejna paczke do tego sama wlasnie uprawiam polowanie na allegro
Wozek mamy upatrzony-kupia moi rodzice. Lozeczko mamy upatrzone musimy tylko zamowic. Bujacxek dostalismy od szwagierki. Nie mam za to nic dla siebie, butelek, smoczkow i reszty tej drobnicy.
Czeka nas jeszcze w kwietniu malowanie calego mieszkania plus kladzenie wykladziny w pokoju córeczki i renowacja mebli do jej pokoju.
Jejku... jak zaczelam teraz tutaj to wymieniac to przeraza mnie ogrom spraw pozostalych do zrobienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:01
weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
Ja dla moich dzieci miałam leżaczki w których była możliwość włączenia wibracji.. jednak nigdy tego nie robiłam.. jak patrzyłam na ten wibrujący leżaczek to sama nie chciałabym być położona na coś takiego, dlatego nie fundowałam moim dzieciom takich wstrząsów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:08
weronikabp, ivv lubią tę wiadomość
-
Tusia dawaj na zakupy raz dwa, a masz 2 malych pomocnikow to co lzejsze to Ci na pewno pomoga ;--))
Moja mama to sie smieje ze juz wszystko mamy, tylko paczki do domu przychodzily jedna za druga a teraz za niecale 2 tyg bedziemy je odbierac i pakowac hurtowo do auta do Poz, w ogole mowi, ze teraz takie piekne rzeczy produkuja, ze tylko kaske miec, bo kiedys w to co sie mialo lub dostalo to sie dziecko ubieralo, bez luksusow i tez bylo ok;--))
kupilam lezaczek bujaczek tiny love i tez zastanawiam sie nad tymi wibracjami, mysle ze bedzie dobrze, bo 2 bratanice na wibracjach chowane choc najlepiej im na rekach jednak bylo ktokolwiek dal rade dluuuuugo je nosic i kangurowac hi hi
weronikabp, Paulina1986, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
ja na początek dnia miałam kontrolę z zusua już myślałam, że przyszli mi życzenia urodzinowe składać hihihi. m to myślał, że to Jehowe swiadkowie i nie chciał drzwi otwierać hihi dobrze, że mi przez myśl przeszło, że to może zus pukać hehe
ja już zatwardzeń po tardyferonie jako tako nie mam - chyba organizm się przyzwyczaił
co do leżaczka z wibracjami to mój Michaś używał często i pomagało mu na kolki - ładnie usypiał - później to juź się nawet sam domagał żeby mu włączaćale z doświadczenia wiem, że co dziecko to inne upodobania
idę mieszkanie trochę ogarnąćmiłego dnia, pa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:30
Limerikowo, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
Limerikowo będę musiała się wybrać na te zakupy jednak chciałam w pierwszej kolejności przemalować pokoik i zmienić w nim meble dlatego zwlekałam z kupnem wyprawki, kołyski wózka itd bo później upychanie i przekładanie tego nie będzie wygodne.. a z malowaniem czekamy aż pogoda się poprawi na tyle żeby ściany szybko wyschły..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:32
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no tak nie wiem jak ekologiczne farby to by byly to jednak trzeba patrzec by nieszkodliwe przynajmniej z info na opakowaniu
ogolnie pisza ze raczej zapachu farby kobiety w ciazy nie powinny wdychac i trzeba mocno wietrzyc
zauwazylam ze nowe wozki czy lozeczka tez maja taki specyf fabryczny zapach-do wywietrzenia przed zamieszkaniem Maluszka
ja w 2008 robilismy remont generalny mieszkania po zakupie w Poz i malowalismy kazdy dzien to pamietam jak 2dni z rzedu wymiotowalam , chyba wlasnie na farby potrulam sie troche
Monika jak wygladala ta kontrola ZUSU ? tak z ciekawosci, o co pytali?
Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość
-
No ja się na czas malowania raczej przeniosę do siostry z dziećmi, a męża zostawimy na placu boju
właśnie jem przyspieszony obiad bo zaraz będę musiała wyjść na wizytę a nim się skończy i wrócę do domu to doszłam do wniosku, że padnę z głodu..
Trzymajcie kciuki za nas :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:47
Limerikowo, evas, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witajcie, mój maluszek dziś aktywny tylko rano jak leżałam i kopał sobie bardzo, bardzo nisko, no nie jest to przyjemne
teraz cisza, kurcze.
Monika-kontrola hmm no właśnie jak to wyglądało, a co masz na zwolnieniu, że masz leżeć czy nie?
Ja nie mam "leżącego l4, ale jakbym miała i poszła do sklepu i taka kontrola się zjawiła, to co?
Co do leżaczka-bujaczka, to ja postawiłam na całkowitą prostotę, bez żadnych dodatków. pamiętam, że moi bracia mieli coś w tym stylu i to się świetnie sprawdzało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:58
Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
ja juz tez mam wczesne pobudki przez dzidzie, a nie powiem jestem z tych w niedz urodzonych co luuuuubia sobie dlugo pospac i pomarzyc
teraz nie da rady, trzeba sniadanie dawac przed 9 i koniec, maz jak do pracy juz sie zbierze przychodzi mowic do zobaczenia i mala tak sie nauczyla juz od tyg reagowac na jego glos ze kopie i kopie tak silno, ze nie da rady polezec mimo zmiany pozycji na 2gi bok
mowie do meza, ze glodomor po tacie bedzie jak trza ;--)))
-
Monalisa wstrzymaj sie jeszcze prosze z tym porodem jak mozesz hi hi
co Ty Kobitko chcesz nas wszystkie przegonic w terminach? ;)))
dzidzi u Ciebie na pewno jest super jak to u mamy najlepiej
nio wielkie odliczanie na pewno juz trwa, przed nami ostatnia prosta, wow jaka to dluga droga byla, dzien za dniem, maraton normalnie
tez teraz dosc czesto mysle, jak ja zaszlam juz tu na 74%ciazy na suwaczku i 72dni do konca??;--))))))))))))))))))))))))))
bez Was na tym Forum nie byloby to takie proste!!
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja zrobiłam małe zakupy, zachciało mi się sałatki z mango i z kolendrą, dostałam dojrzałe mango, więc biorę się do dzieła
ktoś pisał kiedyś o tych dużych naturalnych sokach 5 litrowych, zakupiłam właśnie napisane że bez cukru i konserwantów, zobaczymy co to
Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
Też codziennie myślę o tym, że każdy dzień coraz bardziej przybliża nas do tego dnia;)
Śniadanko już zjadłam, Gabriel się przywitał z mamusią rano:) Pomogłam mężowi z papierami i pojechał do pracy, a ja sobie siedzęZaczęłam wczoraj nowy kocyk i jestem zadowolona z wybranego wzoru i kolorów- ciekawie wygląda, bardzo żywe kolory;)
Te wibracje w leżaczku moja bratowa włączała córci i ona szybciutko usypiała przy tym. I też jak czasem miała ból brzuszka to ją kładli na tym, 5 minut i kupka zrobiona;) My będziemy go od nich brali i sama zobaczę, czy mojemu synkowi będą one pomagać czy przeszkadzać.
Dzisiaj powinien przyjść fotelik:) Podjedziemy po niego wieczorem do kuriera, bo mąż zapomniał mi pieniądze zostawićweronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:a ja zrobiłam małe zakupy, zachciało mi się sałatki z mango i z kolendrą, dostałam dojrzałe mango, więc biorę się do dzieła
ktoś pisał kiedyś o tych dużych naturalnych sokach 5 litrowych, zakupiłam właśnie napisane że bez cukru i konserwantów, zobaczymy co to
Te soki są pyszne;) Jak świeżo wyciskane;)
Mango dojrzałe ciężko kupić;/ Zawsze kupuję twarde i czekam aż w domu dojrzeje...weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mój brat zadzwonił z super wiadomością, że chrzest Maji (Jego córeczki urodzonej w grudniu) będzie 27.04 w dzień kanonizacji J.P.II
))) jestem przeszczęśliwa, pamiętam jak w wakacje w Rzymie modliłam się nad Jego grobem o szczęśliwe rozwiązanie dla mojej Bratowej i proszę jaki już jest pisany Patron dla Maji
Bea_tina, nutka, Limerikowo, Paulina1986, monaaa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja od wczoraj w szpitalu. Szyjka niestety cały czas ma małe rozwarcie przy ujściu wewnętrznymI się troszeczkę skraca, ale nie wiele (przez tydzień 2 mm). Dostaję kroplówki z magnezem, nospę i luteinę dopochwowo i cały czas mam jak najwięcej leżeć, i wstawać tylko jak muszę.
Dostaliśmy też dwa zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc u Jasia - podobno taka procedura, tak na wszelki wypadek.
I prawdopodobnie założą mi pessar, tylko czekamy na wynik posiewu z pochwy.
Lekarze mówią, że mam wysokie napięcie macicy stąd tej mój twardy brzuch jak stoję, ale na szczęście na ktg żadne skurcze nie wychodzą.
Zobaczymy co będzie dalej, na pewno z tydzień mnie potrzymają.
Najgorsze w tym szpitalu jest jedzenie - po prostu masakra... I porcje jak dla dzieci. Mąż musi codziennie mnie dokarmiać, bo inaczej byśmy szybciutko tu stracili na wadze...
PozdrawiamLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja kupuje mango w lidlu, i też czekam kilka.dni aż dojrzeje.
Mój syn spał, wiec miałam okazje poleżeć obok niego. Niestety, nie mam takiego daru jak mój mąż, i nie.umiem zasnąć w pięć minutWięc tylko przytulałam sie do malego spiocha
Teraz czas wziąc sie za obiad, ale nie mam siły. -
weronikabp wrote:A mój brat zadzwonił z super wiadomością, że chrzest Maji (Jego córeczki urodzonej w grudniu) będzie 27.04 w dzień kanonizacji J.P.II
))) jestem przeszczęśliwa, pamiętam jak w wakacje w Rzymie modliłam się nad Jego grobem o szczęśliwe rozwiązanie dla mojej Bratowej i proszę jaki już jest pisany Patron dla Maji
Bardzo wyjatkowa i wazna dataja 27.04 bede miała pierwsza rocznicę ślubu:) Tak jak już kiedys pisalam w kwietniu same imprezy. 7-ego moje ur, 10- ur Meza, 24- im. M, 29- im. moje. Bobas tez miał byc kwietniowy
- następnym razem:)
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość