X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie mamuśki :D
    Ja w miarę dobrze spałam dzisiaj akurat sobie zjadłam kaszkę manną z avocado i bananem :p

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam że sporo ilość z was robiła już badanie na glukozę. Długo się czeka na wyniki czy są już tego samego dnia?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki mialam tego samego dnia.

Co do kapieli to moze masz racje Weronika. Dzisiaj zapytam o to lekarza. Natomiast w kwestii wibracji bujaczka mam zupelnie inne informacje od uzytkujacych go mam. Otoz wibracje usypiaja maluszka a do tego pomagaja na kolki i problemy z wyproznianiem, bo pobudzaja prace jelit.

Jesli chodzi o wyprawke to ja tez jestem w lesie. Co prawda mam ubranka od szwagierki, a w piatek dostane kolejna paczke do tego sama wlasnie uprawiam polowanie na allegro :)
    Wozek mamy upatrzony-kupia moi rodzice. Lozeczko mamy upatrzone musimy tylko zamowic. Bujacxek dostalismy od szwagierki. Nie mam za to nic dla siebie, butelek, smoczkow i reszty tej drobnicy.
    Czeka nas jeszcze w kwietniu malowanie calego mieszkania plus kladzenie wykladziny w pokoju córeczki i renowacja mebli do jej pokoju.

Jejku... jak zaczelam teraz tutaj to wymieniac to przeraza mnie ogrom spraw pozostalych do zrobienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:01

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla moich dzieci miałam leżaczki w których była możliwość włączenia wibracji.. jednak nigdy tego nie robiłam.. jak patrzyłam na ten wibrujący leżaczek to sama nie chciałabym być położona na coś takiego, dlatego nie fundowałam moim dzieciom takich wstrząsów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:08

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dawaj na zakupy raz dwa, a masz 2 malych pomocnikow to co lzejsze to Ci na pewno pomoga ;--))
    Moja mama to sie smieje ze juz wszystko mamy, tylko paczki do domu przychodzily jedna za druga a teraz za niecale 2 tyg bedziemy je odbierac i pakowac hurtowo do auta do Poz, w ogole mowi, ze teraz takie piekne rzeczy produkuja, ze tylko kaske miec, bo kiedys w to co sie mialo lub dostalo to sie dziecko ubieralo, bez luksusow i tez bylo ok;--))
    kupilam lezaczek bujaczek tiny love i tez zastanawiam sie nad tymi wibracjami, mysle ze bedzie dobrze, bo 2 bratanice na wibracjach chowane choc najlepiej im na rekach jednak bylo ktokolwiek dal rade dluuuuugo je nosic i kangurowac hi hi
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

weronikabp, Paulina1986, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    ja na początek dnia miałam kontrolę z zusu :) a już myślałam, że przyszli mi życzenia urodzinowe składać hihihi. m to myślał, że to Jehowe swiadkowie i nie chciał drzwi otwierać hihi dobrze, że mi przez myśl przeszło, że to może zus pukać hehe
    ja już zatwardzeń po tardyferonie jako tako nie mam - chyba organizm się przyzwyczaił :)

co do leżaczka z wibracjami to mój Michaś używał często i pomagało mu na kolki - ładnie usypiał - później to juź się nawet sam domagał żeby mu włączać :) ale z doświadczenia wiem, że co dziecko to inne upodobania :)
    idę mieszkanie trochę ogarnąć :) miłego dnia, pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:30

Limerikowo, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo będę musiała się wybrać na te zakupy jednak chciałam w pierwszej kolejności przemalować pokoik i zmienić w nim meble dlatego zwlekałam z kupnem wyprawki, kołyski wózka itd bo później upychanie i przekładanie tego nie będzie wygodne.. a z malowaniem czekamy aż pogoda się poprawi na tyle żeby ściany szybko wyschły..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:32

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak nie wiem jak ekologiczne farby to by byly to jednak trzeba patrzec by nieszkodliwe przynajmniej z info na opakowaniu
    ogolnie pisza ze raczej zapachu farby kobiety w ciazy nie powinny wdychac i trzeba mocno wietrzyc
    zauwazylam ze nowe wozki czy lozeczka tez maja taki specyf fabryczny zapach-do wywietrzenia przed zamieszkaniem Maluszka
    ja w 2008 robilismy remont generalny mieszkania po zakupie w Poz i malowalismy kazdy dzien to pamietam jak 2dni z rzedu wymiotowalam , chyba wlasnie na farby potrulam sie troche

Monika jak wygladala ta kontrola ZUSU ? tak z ciekawosci, o co pytali?

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się na czas malowania raczej przeniosę do siostry z dziećmi, a męża zostawimy na placu boju :)

właśnie jem przyspieszony obiad bo zaraz będę musiała wyjść na wizytę a nim się skończy i wrócę do domu to doszłam do wniosku, że padnę z głodu..

Trzymajcie kciuki za nas :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:47

Limerikowo, evas, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mój maluszek dziś aktywny tylko rano jak leżałam i kopał sobie bardzo, bardzo nisko, no nie jest to przyjemne ;) teraz cisza, kurcze.
    Monika-kontrola hmm no właśnie jak to wyglądało, a co masz na zwolnieniu, że masz leżeć czy nie?
    Ja nie mam "leżącego l4, ale jakbym miała i poszła do sklepu i taka kontrola się zjawiła, to co?
    Co do leżaczka-bujaczka, to ja postawiłam na całkowitą prostotę, bez żadnych dodatków. pamiętam, że moi bracia mieli coś w tym stylu i to się świetnie sprawdzało.
    2q0ksap.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:58

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz tez mam wczesne pobudki przez dzidzie, a nie powiem jestem z tych w niedz urodzonych co luuuuubia sobie dlugo pospac i pomarzyc
    teraz nie da rady, trzeba sniadanie dawac przed 9 i koniec, maz jak do pracy juz sie zbierze przychodzi mowic do zobaczenia i mala tak sie nauczyla juz od tyg reagowac na jego glos ze kopie i kopie tak silno, ze nie da rady polezec mimo zmiany pozycji na 2gi bok
    mowie do meza, ze glodomor po tacie bedzie jak trza ;--)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko laski nie wierze to juz III trymestr OMG ale to już przeleciało. Właściwie to za 10 tyg mogę już rodzić

Limerikowo, evas, weronikabp, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wstrzymaj sie jeszcze prosze z tym porodem jak mozesz hi hi
    co Ty Kobitko chcesz nas wszystkie przegonic w terminach? ;=))))
    dzidzi u Ciebie na pewno jest super jak to u mamy najlepiej
    nio wielkie odliczanie na pewno juz trwa, przed nami ostatnia prosta, wow jaka to dluga droga byla, dzien za dniem, maraton normalnie
    tez teraz dosc czesto mysle, jak ja zaszlam juz tu na 74%ciazy na suwaczku i 72dni do konca??;--))))))))))))))))))))))))))
    bez Was na tym Forum nie byloby to takie proste!!

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobiłam małe zakupy, zachciało mi się sałatki z mango i z kolendrą, dostałam dojrzałe mango, więc biorę się do dzieła :) ktoś pisał kiedyś o tych dużych naturalnych sokach 5 litrowych, zakupiłam właśnie napisane że bez cukru i konserwantów, zobaczymy co to :)

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też codziennie myślę o tym, że każdy dzień coraz bardziej przybliża nas do tego dnia;)

Śniadanko już zjadłam, Gabriel się przywitał z mamusią rano:) Pomogłam mężowi z papierami i pojechał do pracy, a ja sobie siedzę;) Zaczęłam wczoraj nowy kocyk i jestem zadowolona z wybranego wzoru i kolorów- ciekawie wygląda, bardzo żywe kolory;)

Te wibracje w leżaczku moja bratowa włączała córci i ona szybciutko usypiała przy tym. I też jak czasem miała ból brzuszka to ją kładli na tym, 5 minut i kupka zrobiona;) My będziemy go od nich brali i sama zobaczę, czy mojemu synkowi będą one pomagać czy przeszkadzać.

Dzisiaj powinien przyjść fotelik:) Podjedziemy po niego wieczorem do kuriera, bo mąż zapomniał mi pieniądze zostawić;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ja zrobiłam małe zakupy, zachciało mi się sałatki z mango i z kolendrą, dostałam dojrzałe mango, więc biorę się do dzieła :) ktoś pisał kiedyś o tych dużych naturalnych sokach 5 litrowych, zakupiłam właśnie napisane że bez cukru i konserwantów, zobaczymy co to :)

Te soki są pyszne;) Jak świeżo wyciskane;)

Mango dojrzałe ciężko kupić;/ Zawsze kupuję twarde i czekam aż w domu dojrzeje...:)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brat zadzwonił z super wiadomością, że chrzest Maji (Jego córeczki urodzonej w grudniu) będzie 27.04 w dzień kanonizacji J.P.II :)))) jestem przeszczęśliwa, pamiętam jak w wakacje w Rzymie modliłam się nad Jego grobem o szczęśliwe rozwiązanie dla mojej Bratowej i proszę jaki już jest pisany Patron dla Maji :)

Bea_tina, nutka, Limerikowo, Paulina1986, monaaa lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja od wczoraj w szpitalu. Szyjka niestety cały czas ma małe rozwarcie przy ujściu wewnętrznym :( I się troszeczkę skraca, ale nie wiele (przez tydzień 2 mm). Dostaję kroplówki z magnezem, nospę i luteinę dopochwowo i cały czas mam jak najwięcej leżeć, i wstawać tylko jak muszę.
    Dostaliśmy też dwa zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc u Jasia - podobno taka procedura, tak na wszelki wypadek.
    I prawdopodobnie założą mi pessar, tylko czekamy na wynik posiewu z pochwy.
    Lekarze mówią, że mam wysokie napięcie macicy stąd tej mój twardy brzuch jak stoję, ale na szczęście na ktg żadne skurcze nie wychodzą.

Zobaczymy co będzie dalej, na pewno z tydzień mnie potrzymają.

Najgorsze w tym szpitalu jest jedzenie - po prostu masakra... I porcje jak dla dzieci. Mąż musi codziennie mnie dokarmiać, bo inaczej byśmy szybciutko tu stracili na wadze... ;)

Pozdrawiam :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje mango w lidlu, i też czekam kilka.dni aż dojrzeje.
    Mój syn spał, wiec miałam okazje poleżeć obok niego. Niestety, nie mam takiego daru jak mój mąż, i nie.umiem zasnąć w pięć minut :) Więc tylko przytulałam sie do malego spiocha :)
    Teraz czas wziąc sie za obiad, ale nie mam siły.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A mój brat zadzwonił z super wiadomością, że chrzest Maji (Jego córeczki urodzonej w grudniu) będzie 27.04 w dzień kanonizacji J.P.II :)))) jestem przeszczęśliwa, pamiętam jak w wakacje w Rzymie modliłam się nad Jego grobem o szczęśliwe rozwiązanie dla mojej Bratowej i proszę jaki już jest pisany Patron dla Maji :)

Bardzo wyjatkowa i wazna data :) ja 27.04 bede miała pierwsza rocznicę ślubu:) Tak jak już kiedys pisalam w kwietniu same imprezy. 7-ego moje ur, 10- ur Meza, 24- im. M, 29- im. moje. Bobas tez miał byc kwietniowy ;) - następnym razem:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ