MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
czekajajaca wrote:Cześć dziewczyny
A ja dziś byłam pierwszy raz na fitnessie dla kobiet w ciąży. Będę chodzić 2 razy w tygodniu do samego końca. Na prawdę polecam, dobrze jest tak się troszkę poruszać
A gdzie byłaś na tych zajęciach? Ja chodzę do Pure w Blue City i bardzo mi się podoba
A właśnie, dziewczyny, macie też tak, że Was bolą... nie wiem, jak to opisać, ale... mięśnie na cipce? Tak jakby przy wejściu do pochwy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 07:23
-
Kolejna.ciężka noc za mna. Syn sie w nocy budzi z placzem, chyba mu idą zęby. Ja połamana, przekręcac sie nie moge. Obudziłam sie o północy i juz spac nie mogłam. Trochę sie zdenerwowałam wczorajsza wizytą, tym ze mi powiedziala ze.moge urodzić wczesniej. A ja nie mam nic przygotowanego.
-
nick nieaktualny
-
Część Mamutki:)
Gratuluje wizyt. Dobra wizyta= dobry rumorek:) mi wczoraj zaczął sir spinac brzuch na leżąco, na boczku bylo ok, ale usnelam ok. 22, z 3 przerwami na siusiu i poganianie M do spania.
Wycieki z filecika zaczynaja mnie wkurzac... Nie zaloze stanika! Chyba wkladki sobie plastrem bede przyklejac, bo co noc plamy wieksze.
Aaa M wczoraj probnie rozlozyl lozeczko turystyczne. Bardzo sie man podoba. Szybki montaz. Miodzio.
I dzwonili ze sklepu ze wozek jest do odebrania:) z tym ze man sie nie spieszy mocno. Moze ktorejs soboty skoczymy, jak M zrobi sobie wolne, albo ja sie nudzic bede, to umówię siez kolezanka ze studiów na ploty- myślę ze spakuja mi w sklepie bryczke Cory do auta:) Godzinę drogi myślę, ze mój kręgosłup wytrzyma.
Nic trzeba wstawać, ogarnąć się. Moze kurier jakiś wpadnie dzis- żeby nie uciekł na mój widok. Następnie jedzonko i do roboty:-/ papierkowe sprawy- przysługa dla szwagierki. Tak mi się nie chce, ale obiecałam. Najgorzej to siedzieć bo brzuch przeszkadza się schylać.
Miłego dnia Wam życzę.weronikabp, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Dziendoberek, nie ma to jak dobra wiadomość od rana Muszko, super
Exćella ale dlaczego masz urodzić wcześniej? Poza tym masz synka więc masz w zasadzie wszystko dla dzieckado góry głowa.
Ale mi sie nie chce wstać...
Syna urodziłam w 37tygodniu, bo odeszly mi wody. I wczoraj babka powiedziala, ze jest spore prawdopodobieństwo że teraz mogę urodzić jeszcze wczesniej, i mam się oszczędzać. No ale wez tu sie babo oszczędzaj. -
Aisak muszę Cię o to zapytać, bo od jakiegoś czasu mnie to zastanawia. Czy wasza córeczka będzie miała na imię Cora, czy po prostu nie wstawia Ci się polski znak?
Mucha super, ze wyniki ok. Ciesze sie, ze brzuszki Wam ulzyly po kapielach. Ja powiem szczerze boje sie brac cieplych kapieli bo lekarze ostrzegali, ze to niezdrowe w ciazy, tzn. chybs moze powodowac skurcze i rozluznienie szyjki. Takze zazdroszcze Wam relaksu w wannie
Kochane dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy w sprawie sluzu. Ja tez raczej do panikar nie naleze ale tym razem strach i stres wygraly z rozumem z uwagi na moja "podejrzana szyjke". Mam nadzieje, ze wieczorem bede miala tylko dobre wiadomosci od lekarza.
A tak z innej beczki- dzisiaj w nocy wlaczyli nam prad, ktorego nie mielismy od piatku. Takze potraktuje to jako dobry omen
Dobrego dnia czerwcowe mamusieMucha, weronikabp, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyexcella wrote:Syna urodziłam w 37tygodniu, bo odeszly mi wody. I wczoraj babka powiedziala, ze jest spore prawdopodobieństwo że teraz mogę urodzić jeszcze wczesniej, i mam się oszczędzać. No ale wez tu sie babo oszczędzaj.
będzie dobrze,
Tusiu powodzenia na wizycie!
Paulina 3 dni bez prądu? szacun w dzisiejszych czasach
Co do kąpieli to były niewskazane w 1 trymestrze, ja dopiero teraz zaczęłam się kąpać w wannie, w delikatnie ciepłej wodzie, podobnież to pomaga relaksuje krocze.Tusia84, excella, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Paulina - poprostu nie wstawia sie polski znak:)
a co do Córy byliśmy zdecydowani na Hanie/ Alicję, ale im dłużej myślimy to Madzia jeszcze nam skacze po główce.
Weronika jakieś skrzaty mi przestawiaja literki:)
Tusia84 wierzę ,że będzie dobrze po wizycie- to będzie ciąg dalszy dobrych wiadomości:)weronikabp, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Vikus gdzie kocyk kupiłaś? pisz mi tu szybko.. leżaczek też super jaka to firma?
Dziewczyny błagam nie wklejajcie mi tu zdjęć waszych wyprawek! bo ja się załamuję z każdym dniem bardziej heheh mi grozi poród przedwczesny, a ja nic nie mam! o mamo! ratunku... -
nick nieaktualnyVikuś super słodkie
fajne kolory, ja tez kupiłam podobny właśnie z mamas i papas, ale muszę Ci powiedzieć, że rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że generalnie to fajna rzecz ale trzeba zwrócić uwagę na 2 rzeczy aby ewentualna muzyka z pozytywek była cicha, oraz nie używać tych wibracji w tych leżaczkach, bo nie są zdrowe dla dziecka, dziecko się ich boi.
A oto zdjęcie mojego zakupu, oczywiście nie ze wszystkiego będę korzystać, sporo tych rzeczy jest nowe w opakowaniach, np kosz mojżesza, leżaczek, mata edukacyjna, wszystko z mamas&papas, mój mąz aż pisnął, kiedy wygrał licytację)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 09:09
Tusia84, AISAK, Limerikowo, evas, ivv lubią tę wiadomość
-
dziewczyny jest to Bright Starts InGenuity i po pierwsze mozna robic muzyczke ciszej i glosniej badz wogole nie miec wlaczonej i wibracji to nie ma wogole...tak bardzo mi sie spodobaly kolory bo to takie moje:) cieple przytulne i do tego dorwalam ten kocyk:) a kocyk w smyku
weronikabp, Tusia84, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikus001 wrote:dziewczyny jest to Bright Starts InGenuity i po pierwsze mozna robic muzyczke ciszej i glosniej badz wogole nie miec wlaczonej i wibracji to nie ma wogole...tak bardzo mi sie spodobaly kolory bo to takie moje:) cieple przytulne i do tego dorwalam ten kocyk:) a kocyk w smyku
vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Vikus super
Weronika patrzylas moze jaki ten wynik dokladnie mialas?
Tusia trzymam mocno kciuki!!!
Ja juz po porannym soczki z buraka, marchewki i pomaranczy...wdrazam walke z anemia...do poniedzialku bez lekow.