X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Cześć dziewczyny :) A ja dziś byłam pierwszy raz na fitnessie dla kobiet w ciąży. Będę chodzić 2 razy w tygodniu do samego końca. Na prawdę polecam, dobrze jest tak się troszkę poruszać :)

A gdzie byłaś na tych zajęciach? Ja chodzę do Pure w Blue City i bardzo mi się podoba :)

A właśnie, dziewczyny, macie też tak, że Was bolą... nie wiem, jak to opisać, ale... mięśnie na cipce? Tak jakby przy wejściu do pochwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 07:23

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna.ciężka noc za mna. Syn sie w nocy budzi z placzem, chyba mu idą zęby. Ja połamana, przekręcac sie nie moge. Obudziłam sie o północy i juz spac nie mogłam. Trochę sie zdenerwowałam wczorajsza wizytą, tym ze mi powiedziala ze.moge urodzić wczesniej. A ja nie mam nic przygotowanego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek, nie ma to jak dobra wiadomość od rana Muszko, super :-)
    Exćella ale dlaczego masz urodzić wcześniej? Poza tym masz synka więc masz w zasadzie wszystko dla dziecka :-) do góry głowa.
    Ale mi sie nie chce wstać...:-)

Mucha lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Mamutki:)

Gratuluje wizyt. Dobra wizyta= dobry rumorek:) mi wczoraj zaczął sir spinac brzuch na leżąco, na boczku bylo ok, ale usnelam ok. 22, z 3 przerwami na siusiu i poganianie M do spania.

Wycieki z filecika zaczynaja mnie wkurzac... Nie zaloze stanika! Chyba wkladki sobie plastrem bede przyklejac, bo co noc plamy wieksze.

Aaa M wczoraj probnie rozlozyl lozeczko turystyczne. Bardzo sie man podoba. Szybki montaz. Miodzio.
    I dzwonili ze sklepu ze wozek jest do odebrania:) z tym ze man sie nie spieszy mocno. Moze ktorejs soboty skoczymy, jak M zrobi sobie wolne, albo ja sie nudzic bede, to umówię siez kolezanka ze studiów na ploty- myślę ze spakuja mi w sklepie bryczke Cory do auta:) Godzinę drogi myślę, ze mój kręgosłup wytrzyma.
    Nic trzeba wstawać, ogarnąć się. Moze kurier jakiś wpadnie dzis- żeby nie uciekł na mój widok. Następnie jedzonko i do roboty:-/ papierkowe sprawy- przysługa dla szwagierki. Tak mi się nie chce, ale obiecałam. Najgorzej to siedzieć bo brzuch przeszkadza się schylać.

Miłego dnia Wam życzę.

weronikabp, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak - Dobra wizyta- dobry rumorek :-) padłam :-)))) czyżby slownik tak jak u mnie czasem sie włączył? :-))

• excella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziendoberek, nie ma to jak dobra wiadomość od rana Muszko, super :-)
    Exćella ale dlaczego masz urodzić wcześniej? Poza tym masz synka więc masz w zasadzie wszystko dla dziecka :-) do góry głowa.
    Ale mi sie nie chce wstać...:-)

Syna urodziłam w 37tygodniu, bo odeszly mi wody. I wczoraj babka powiedziala, ze jest spore prawdopodobieństwo że teraz mogę urodzić jeszcze wczesniej, i mam się oszczędzać. No ale wez tu sie babo oszczędzaj.

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak muszę Cię o to zapytać, bo od jakiegoś czasu mnie to zastanawia. Czy wasza córeczka będzie miała na imię Cora, czy po prostu nie wstawia Ci się polski znak?
    Mucha super, ze wyniki ok. Ciesze sie, ze brzuszki Wam ulzyly po kapielach. Ja powiem szczerze boje sie brac cieplych kapieli bo lekarze ostrzegali, ze to niezdrowe w ciazy, tzn. chybs moze powodowac skurcze i rozluznienie szyjki. Takze zazdroszcze Wam relaksu w wannie :)
    Kochane dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy w sprawie sluzu. Ja tez raczej do panikar nie naleze ale tym razem strach i stres wygraly z rozumem z uwagi na moja "podejrzana szyjke". Mam nadzieje, ze wieczorem bede miala tylko dobre wiadomosci od lekarza.
    A tak z innej beczki- dzisiaj w nocy wlaczyli nam prad, ktorego nie mielismy od piatku. Takze potraktuje to jako dobry omen :)
    Dobrego dnia czerwcowe mamusie :)

Mucha, weronikabp, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    ja teraz z ciekawości sprawdziłam na wypisie ten hematokryt i mam 37

oj dzisiaj na 13 wizyta boje się trochę kurcze, że ta moja szyjka znowu coś wywinie..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Syna urodziłam w 37tygodniu, bo odeszly mi wody. I wczoraj babka powiedziala, ze jest spore prawdopodobieństwo że teraz mogę urodzić jeszcze wczesniej, i mam się oszczędzać. No ale wez tu sie babo oszczędzaj.
    myślę, że nie masz powodu do stresu kochana, nawet jeśli to będzie 37 t to to już jest ciąza donoszona, ale wcale tak być nie musi, więc myśl pozytywnie i oszczędzaj się w miarę możliwości :) będzie dobrze,

Tusiu powodzenia na wizycie!
    Paulina 3 dni bez prądu? szacun w dzisiejszych czasach :)
    Co do kąpieli to były niewskazane w 1 trymestrze, ja dopiero teraz zaczęłam się kąpać w wannie, w delikatnie ciepłej wodzie, podobnież to pomaga relaksuje krocze.

Tusia84, excella, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - poprostu nie wstawia sie polski znak:):):) a co do Córy byliśmy zdecydowani na Hanie/ Alicję, ale im dłużej myślimy to Madzia jeszcze nam skacze po główce.
    Weronika jakieś skrzaty mi przestawiaja literki:)

Tusia84 wierzę ,że będzie dobrze po wizycie- to będzie ciąg dalszy dobrych wiadomości:)

weronikabp, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zobaczcie co wczoraj dorwalam:)

7add9efd247e6ee4m.jpg

d31813edddae7608m.jpg

do tego jeszcze dwa spiochy troche wieksze i pieluchy tetrowe....dzis ciag dalszy (przewijak, itd)

weronikabp, Tusia84, AISAK, Paulina1986, Limerikowo, evas, nutka, ivv lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus- superanckie. Jaki to model?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus gdzie kocyk kupiłaś? pisz mi tu szybko.. leżaczek też super jaka to firma?

Dziewczyny błagam nie wklejajcie mi tu zdjęć waszych wyprawek! bo ja się załamuję z każdym dniem bardziej heheh mi grozi poród przedwczesny, a ja nic nie mam! o mamo! ratunku...

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikuś super słodkie :) fajne kolory, ja tez kupiłam podobny właśnie z mamas i papas, ale muszę Ci powiedzieć, że rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że generalnie to fajna rzecz ale trzeba zwrócić uwagę na 2 rzeczy aby ewentualna muzyka z pozytywek była cicha, oraz nie używać tych wibracji w tych leżaczkach, bo nie są zdrowe dla dziecka, dziecko się ich boi.
    A oto zdjęcie mojego zakupu, oczywiście nie ze wszystkiego będę korzystać, sporo tych rzeczy jest nowe w opakowaniach, np kosz mojżesza, leżaczek, mata edukacyjna, wszystko z mamas&papas, mój mąz aż pisnął, kiedy wygrał licytację :))
    863a6c9a72583b70m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 09:09

Tusia84, AISAK, Limerikowo, evas, ivv lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jest to Bright Starts InGenuity i po pierwsze mozna robic muzyczke ciszej i glosniej badz wogole nie miec wlaczonej i wibracji to nie ma wogole...tak bardzo mi sie spodobaly kolory bo to takie moje:) cieple przytulne i do tego dorwalam ten kocyk:) a kocyk w smyku

weronikabp, Tusia84, eta lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus super :)

Weronika patrzylas moze jaki ten wynik dokladnie mialas?

Tusia trzymam mocno kciuki!!!

Ja juz po porannym soczki z buraka, marchewki i pomaranczy...wdrazam walke z anemia...do poniedzialku bez lekow.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dziewczyny jest to Bright Starts InGenuity i po pierwsze mozna robic muzyczke ciszej i glosniej badz wogole nie miec wlaczonej i wibracji to nie ma wogole...tak bardzo mi sie spodobaly kolory bo to takie moje:) cieple przytulne i do tego dorwalam ten kocyk:) a kocyk w smyku
    super kochana, naprawdę śliczne!

vikus001 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Vikus super :)

Weronika patrzylas moze jaki ten wynik dokladnie mialas?

Tusia trzymam mocno kciuki!!!

Ja juz po porannym soczki z buraka, marchewki i pomaranczy...wdrazam walke z anemia...do poniedzialku bez lekow.
    tak już sprawdziłam, najmniej miałam 32,6 a tak w okolicy 34,5 ale będę brac to żelazo co 2 dzień, przez zaparcia.

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane....jak sie uda dzis cos dorwac fajnego tez sie chetnie pochwale;) a teraz czas na murzynka i kawke;) a wy jak tam? jakie dzis plany?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tak już sprawdziłam, najmniej miałam 32,6 a tak w okolicy 34,5 ale będę brac to żelazo co 2 dzień, przez zaparcia.

Dziekuje za informacje :)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ