MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po wizycie i tak:
cukrzycy nie mam wynik idealny, morfologia i mocz super, szyjka trzyma i lekarz mówi że jest ok - nie powiedział mi jaką mam długość
Synek rośnie sprawdził parametry i mówi że jest ok. Nadal mam zażywać magnez jeszcze od jutra mam brać luteinę dopochwowo- lekarz powiedział że jak pojawi się jakiś skurcz od razu mam jechać do szpitala
- Córkę urodziłam miesiąc wcześniej i chyba dlatego dmucha na zimne. Kolejna wizyta za 3 tyg
ivv, weronikabp, Tusia84, NataliaK, nutka, Galanea, Limerikowo, Mucha, Paulina1986, Nalka, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dokładnie to samo słyszałam o mustelli, dziewczyna w ciazy musiała brać sterydy po niej, tak strasznie ja swedzialo.
Chyba spróbuje to oilatum i moze to drugie co napisalas.
Kurcze jakis kiepski ten dzien, ide do wanny, zrelaksować to twardnienie, oby jutro było lepiej, nie lubię tego dnia. Nawet sie poplakalam, jakoś tak ze mnie zeszło duzo emocji rożnych.. Jak mi nie przejdzie to twardnienie to znowu wycieczka do szpitala.(
Weronika ja też mam zły dzieńczuję się jakaś obolała i dołek też jest. zwalam na pogodę.
mój maly też leniuszek, a jak się rusza, to kopie chyba w głąb, może inaczej się ulożył. zrobiłam też zupę-krem z marchewki, i mi chyba nie wyszła, a zupy to mi zawsze wychodzą..dzwoniłam babci i powiedziała, że maluchy też mają swoje gorsze dni i pogoda może mieć wpływ..generalnie jak jest ok 10 ruchów w ciągu godziny to ok, a potem mogą spać nawet z 5 godzin. idę się zaraz położyć. tak więc dobranoc a jutro przynajmniej u nas ma być już słońce. -
nick nieaktualnyMucha wrote:Natalia tylko trzeba miec blender
a szpinak bardzo lubie
Chyba na glukoze to do jutra poczekam...)
Wyniki beda dooobre,nie przejmuj sie
A co tam,to tez sie przyznam ze przeplakalam dzis pol dnia,zly dzien,jutro ma byc lepszydla nas wszystkich...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 22:24
-
weronikabp wrote:Ivv, Galanea dzięki za dobre słowo
to bardzo pomaga.
No wlasnie ja tak mam ze to trwa chwile i puszcza, moja gin tez mowi ze sie macica przygotowuje, gdyby skracala sie szyjka lub był jakis bol lub brzuch był ciagle twardy wtedy należy sie niepokoić. A moja szyjka ma 4,1 cm więc jest ok, niemniej kontrolować trzeba.
Dokładnie, mi gin ostatnio powiedział też, że było by coś nie tak przy twardnieniach, gdyby coś działo się z szyjką, albo nie daj Boże była infekcja (w moczu albo pochwie) mi zbadał ph i nic tam nie wyszło.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Weronika a Ty tez mialas problem z poziomem hematokrytu? Bardzo niski byl ze ten tardyferon dostalas?
Mi przy hemoglobinie 11,6 gin zapisał żelazo Biofer, zażywam jedną, a do toalety codziennie hehe
Topa nie martw się, może zapobiegawczo, ja tak zapobiegawczo zażywałam w I trymestrze, chociaż w sumie to nic się nie działo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 22:36
-
Ide spać póki mnie sen dopadł
Dziewczyny jutro zaczynamy III trymestr. Matko co za panika w moich oczach To Juz Ten dzień sie teraz zbliżał mega szybko, od III trymestru czas tak leci jak po 3 miesiacach od porodu, do 3 miesiaca sie ciagnie , a potem leciiiiiweronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Wiecie co zastanawiam się teraz nad jedną rzeczą - po co dał mi luteinę ? Sam magnez już nie wystarczy ? Coś się pogorszyło że ją dał ? Kurcze niby mówi że jest ok ale się martwię
Ta luteina mnie zmartwiła
-
nick nieaktualny
-
Natalia, monaa dzięki - może macie rację. Eh im bliżej III trymestru tym człowiek bardziej przerażony
I bym zapomniała przez miesiąc przytyłam 3 kg - licząc od początku ciąży 8 kg - położna powiedziała że jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 22:44
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Weronika a Ty tez mialas problem z poziomem hematokrytu? Bardzo niski byl ze ten tardyferon dostalas?
Mucha lubi tę wiadomość
-
Trochę się wyluzowałam w wannie. A Zosia tak kopała, że cały brzuch mi jeździł. Chyba obie pływałyśmy
Jeśli dół brzuch jest napięty a góra (dno macicy) w miarę miękkie, to może być tak, że to dziecko w dole siedzi i napina brzuch? Bo czułam, że tam nisko poniżej pępka kopie i się wierci.Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
moja od paru godz wybitnie usiadla na pecherzu lub dala tam nogi bo latam i latam do przybytku, a siedzac czuje kopniecia wyraznie w cos pustego na dole z tylu bardziej plecow sie rozchodza od srodka
ma taki kopniaczek swoja sila atakujaca ;--)))
ciesze sie ze szyjki, ze po dzis. wizytach trzymaja mocno i oby tak dalej!
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Topa super ze szyjka trzyma i dobre masz wyniki badan, luteina pewnie tak na wszelki wypadek...nie martw sie
Natalia wlasnie mam w planach kupic blender, ale chce taki juz lepszy co by na dluzej starczylbede musiala przyspieszyc realizacje planu
Dziewczyny dzieki za informacje o poziomach hematokrytu...jestem pewna ze skonczy sie na zelazie, bo mi wyszlo 32...mam tylko nadzieje, ze z zaparciami nie bedzie tragedii.
A teraz dobra poranna wiadomosc: wyniki glukozy bez problemowe, bardzo mi ulzylo, bo jednak taka dieta wymaga duzo przygotowan i uwagi. Podziwiam Was dziewczyny za cierpliwosc w dawkowaniu i dobieraniu odpowiednich produktow.weronikabp, Paulina1986, Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość