MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Cieszę się, że u Was wszystko ok. Za to tym razem ja mam kłopot. Od rana kilka razy po siusianiu na papierze pojawiły się niewielkie ilości galaretowato/rozciągliwego bezbarwnego śluzu
No i się zmartwiłam. Zadzwoniłam po 15 :00 do gina i powiedział, żebym jutro przyszła bo dzisiaj nie da rady mnie przyjąć. No i zastrzegł, że gdyby coś się działo to do szpitala. Z drugiej strony trochę mnie ta rozmowa uspokoiła, bo gdyby taki objaw zwiastował coś poważnego to kazałby natychmiast przyjeżdżać. Od czasu rozmowy z lekarzem tego śluzu już nie było. A teraz jak leżę to mała chyba chce mi stresy zrekompensować i kopie jak szalona
Uwielbiam patrzeć jak mi brzuszek tańczy
Także trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące, za pozytywne wyniki testów glukozowych i proszę o trzymanie kciuków za mnie, żeby jutro okazało się, że wszystko jest w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 20:03
Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina1986 wrote:Cześć dziewczyny! Cieszę się, że u Was wszystko ok. Za to tym razem ja mam kłopot. Od rana kilka razy po siusianiu na papierze pojawiły się niewielkie ilości galaretowato/rozciągliwego bezbarwnego śluzu
No i się zmartwiłam. Zadzwoniłam po 15 :00 do gina i powiedział, żebym jutro przyszła bo dzisiaj nie da rady mnie przyjąć. No i zastrzegł, że gdyby coś się działo to do szpitala. Z drugiej strony trochę mnie ta rozmowa uspokoiła, bo gdyby taki objaw zwiastował coś poważnego to kazałby natychmiast przyjeżdżać. Od czasu rozmowy z lekarzem tego śluzu już nie było. A teraz jak leżę to mała chyba chce mi stresy zrekompensować i kopie jak szalona
Uwielbiam patrzeć jak mi brzuszek tańczy
Także trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące, za pozytywne wyniki testów glukozowych i proszę o trzymanie kciuków za mnie, żeby jutro okazało się, że wszystko jest w porządku.dziś jakiś taki dzień.. prawie każdej coś, oby jutro było lepiej.
Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
Paulna oby jutro bylo wszystko dobrze.
Ja czekam na wyniki glukozy i nie moge sie doczekac, juz wiem ze sie nie nabawilam toksoplazmozy, w badaniu krwi troche mi hematokryt spadl, wiec w poniedzialek na wizycie zobaczymy co bedzie i czy zelazo bede brala.
Dziewczyny jakie macie wyniki hematokrytu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 20:29
-
weronikabp wrote:Martynika, rozumiem Cię bo ja też mam ogromny sentyment do Bielan i Żoliborza
to czas mojego dorastania i liceum
dziewczyny a jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to jakie firmy polecacie? wiem,ze na pewno nic nie kupię z johnson & johnson, bo sama mam alergie na te rzeczy, chciałabym jakieś zdrowe naturalne kosmetyki, pewnie doświadczone mamy tu pomogą.
Weronika masz rację z johnsonem - Weronikę wykąpali od razu po narodzinach to już następnego dnia miała skórę jak 100 latka - cała biała i łuszczącaMyśmy na początku używali oilatum, ale odkryliśmy mediderm i to jest jeszcze lepsze (i tańsze). Teraz dostaliśmy mustellę, spróbowaliśmy kilka razy, ale Werka dostała takiego ataku AZS, że lekarz musiał dawać maść na sterydach...
Używamy emolientu do wanny i kremu do ciał, polecam
http://www.doz.pl/apteka/p61575-Mediderm_krem1_kg
http://www.doz.pl/apteka/p60675-Mediderm_Bath_emulsja_do_kapieli_500_mlLimerikowo, weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:podobnież sporo kobiet wraca do tradycyjnej nivea, bo okazuje się najlepsza, ale to też tylko zasłyszane
nivea używa mój tataspróbowałam (mam baaardzo suchą skórę) - zaczęła złazić jak z węża
hippa miałyśmy szampon - nie narzekam -
nick nieaktualnyivv wrote:Weronika masz rację z johnsonem - Weronikę wykąpali od razu po narodzinach to już następnego dnia miała skórę jak 100 latka - cała biała i łuszcząca
Myśmy na początku używali oilatum, ale odkryliśmy mediderm i to jest jeszcze lepsze (i tańsze). Teraz dostaliśmy mustellę, spróbowaliśmy kilka razy, ale Werka dostała takiego ataku AZS, że lekarz musiał dawać maść na sterydach...
Używamy emolientu do wanny i kremu do ciał, polecam
http://www.doz.pl/apteka/p61575-Mediderm_krem1_kg
http://www.doz.pl/apteka/p60675-Mediderm_Bath_emulsja_do_kapieli_500_ml
Chyba spróbuje to oilatum i moze to drugie co napisalas.
Kurcze jakis kiepski ten dzien, ide do wanny, zrelaksować to twardnienie, oby jutro było lepiej, nie lubię tego dnia. Nawet sie poplakalam, jakoś tak ze mnie zeszło duzo emocji rożnych.. Jak mi nie przejdzie to twardnienie to znowu wycieczka do szpitala.(
-
Z Weroniką miałam twardnienia i teraz też mam, ale moja lekarka mówi, że to macica przygotowuje się do porodu i że to normalne (ja się w ogóle tym nie przejmuję, ale Wy tak często o tym mówicie, jeszcze te nospy bierzecie, ze zapytałam, bo to różnie bywa). No i w tej ilości co ja mam (kilka/kilkanaście razy w ciągu dnia, utrzymuje się do minuty lub do zmiany pozycji na "odpoczywającą") nie jest to groźne.
A płakanie jest fajne, tzn ja je wolę zamiast wyżywania się na mężu
Miłej kąpieli, zrelaksuj sięweronikabp, Modelka lubią tę wiadomość
-
Paulina ja tez miałam taki śluz.. i tez się przestraszyłam bo był typowo galaretkowaty i już wtedy pobolewał mnie krzyż i dziwnie się czułam.. szłam na wizytę z myślą, że coś się stało.. ale ten śluz to raczej nie miał nic wspólnego z moim skróceniem się szyjki bo wejście jest zamknięte i nie miałam rozwarcia..
a ja się zastanawiam właśnie nad kosmetykami z ziaji dla dziecka jest taka specjalna seria ZiajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 21:09
-
a tu tak dla uśmiechu na wieczór
„Wczoraj późno wracałem z pracy – a w lodówce tylko światło. Zdecydowałem się więc na desperacki krok i postanowiłem odwiedzić sklep osiedlowy…
Jak to w Społem – czas się zatrzymał tutaj dawno temu, wystrój nietknięty od lat, kolorytu dodawało też towarzystwo – przekrój menelstwa z całej dzielnicy. Kto zna centrum Szczecina, ten wie. Już przy kasie, zorientowałem się, że portfel zostawiłem w służbowym aucie na bazie.
Poprosiłem zatem przemiłą panią o przechowanie zakupów i poszedłem do domu. Miałem blisko, więc po chwili byłem z powrotem z odliczoną gotówką. Stanąłem grzecznie za żulami w kolejce, ale pani wykazała się fenomenalną pamięcią i refleksem, prosząc bym podszedł bez kolejki.
Podała mi torbę z moimi zakupami, ja zapłaciłem… Wtem – jeden z żuli stojących w kolejce oburzył się – jak to tak, bez kolejki? I tu pani znowu mi zaimponowała – tym razem ripostą:
- Ten pan zamówił przez Internet, teraz tylko odbiera…
I pięknie się uśmiechnęła.”
Za Joemonster.org z serii Autentyki (link do oryginału: www.joemonster.org/art/18409/Autentyki_CDXXVI_Wie_co_dobre)weronikabp, nutka, Limerikowo, monaaa, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvv, Galanea dzięki za dobre słowo
to bardzo pomaga.
No wlasnie ja tak mam ze to trwa chwile i puszcza, moja gin tez mowi ze sie macica przygotowuje, gdyby skracala sie szyjka lub był jakis bol lub brzuch był ciagle twardy wtedy należy sie niepokoić. A moja szyjka ma 4,1 cm więc jest ok, niemniej kontrolować trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 21:12
Galanea, ivv lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Galanea, a bierzesz w zwiazku z tym hematokrytem jakies zelazo?
Ja od początku ciąży mam niedokrwistość. To mój najlepszy wynik hematokrytu, bo do tej pory miałam 30, erytrocyty i hemoglobina też bardzo niskie. Biorę cały czas Tardyferon. Do tej pory miałam tendencję spadkową wyników co 2 tygodnie. Pierwszy raz mi wszystko skoczyło do góry, z czego bardzo się cieszę. -
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Paulina ja tez miałam taki śluz.. i tez się przestraszyłam bo był typowo galaretkowaty i już wtedy pobolewał mnie krzyż i dziwnie się czułam.. szłam na wizytę z myślą, że coś się stało.. ale ten śluz to raczej nie miał nic wspólnego z moim skróceniem się szyjki bo wejście jest zamknięte i nie miałam rozwarcia..
a ja się zastanawiam właśnie nad kosmetykami z ziaji dla dziecka jest taka specjalna seria Ziajka
Podobno sa bardzo dobre
Tusia84 lubi tę wiadomość