MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:Dziewczyny tak z innej beczki-będę robić w tym roku jak i w zeszłym ozdoby wielkanocne, nie wiem jak się na to zapatrujecie, czy stroicie swoje mieszkanka, domy. jeśli były byście zainteresowane - poniżej kilka migawek tych z zeszłego roku
))
monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Monaaa ja tez takie cudenka robie, na wielkanoc nie planujemy robic gosciny- bedziemy swietowac po rodzinie, ewentualnie salatke warzywna sie zrobi, krolewska , teść wedliny zrobi. flaczki ugotuje i 2 ciasta zrobie by w gosci zawiesc i tyle bedzie moich domowych przygotowan.
Nie wyobrazam sobie siebie z 1 miesiac wiekszym brzuszkiem. juz teraz M pomaga mi wstawac z lozka w nocy jak latam do lazienki:)monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Muszko a co Ty zażywasz teraz na co dzień? chodzi o prewencję przeciw twardnieniu brzuszka. mi znowu twardnieje
Chcialam zacytowac, a nie polubic ale na telefonie nie trafilam
Mi od 4 dni brzuch juz nie twardnieje (tfu, tfu), a do tej pory bralam nospe 3x1 i luteine dopochwowa 2x2(musze powiedziec, ze ta lutein dzialala na mnie genialnie). Moja Pani doktor powiedziala ze magnezu nie ma co brac, bo to nie pomoze (od razu mowie...co lekarz to opinia).
Podobno nospa nie zaszkodzi, wiec moze warto pobrac zapobiegawczo.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Mi też dzisiaj coś brzuch twardnieje, ale może to już od tej pozycji pół-leżącej
Wczoraj był bezproblemowy. Nie boicie się tak brać Nospy? Słyszałam, że rozluźnia szyjkę macicy i nie można jej brać jak dropsów. Ja biorę doraźnie, jak faktycznie twardy ciągle jest.
Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea ja slucham lekarza,jak pracowalam i duzo jezdzilam samochodem,kazal brac 3xdziennie zapobiegawczo z magnezem wlacznie,jak czuje ze cos sie spina tez biore,tak mi kazal,wiec slucham. Nie sadze zeby lekarze (chyba)mowili o zazywaniu nospy jakby faktycznie szkodzila
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
a co to testu ciążowego w formie dowcipu.. to jakiś czas temu oglądałam na tvnstyle program stylowy magazyn czy coś takiego i tam właśnie było o tym że kobiety sprzedają testy ciążowe na allegro i stronach internetowych.. i tak słuchałam tego i myślę kto to kupuje.. masakra.. i się okazało że one całkiem dobrze sobie dorabiają na tym.. a i było ze za usg to biorą zdecydowanie więcej..
w szoku byłam jak można zdjęcia usg własnego dziecka sprzedawać..Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu nawet brak mi słów, żeby skomentować taki biznes..masakra.
Ja mam prikaz brać 3 razy dziennie nospę, magne b6 (taki magnez biorę) oraz 2x2 luteinę, w weekend odpusciłam nospę, bo myślałam ze doraźnie, no i dziś się znowu spiął, więc zadzwoniłam do gin a Ona powiedziała, ze mam brać ten zestaw az do odwołania być może nawet do 36 tyg. Mi się spina na stojąco, jak się położę to puszcza, więc cóż trzeba leżeć.
Co do świąt to nic nie robię, tak jak w Boże Narodzenie Teściowa nie pozwoli mi, każe odpoczywaćz czego się bardzo cieszę :)rok temu szalałam z mazurkami, oto fota pamiątkowa:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:15
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Ja mam prikaz brać 3 razy dziennie nospę, magne b6 (taki magnez biorę) oraz 2x2 luteinę, w weekend odpusciłam nospę, bo myślałam ze doraźnie, no i dziś się znowu spiął, więc zadzwoniłam do gin a Ona powiedziała, ze mam brać ten zestaw az do odwołania być może nawet do 36 tyg. Mi się spina na stojąco, jak się położę to puszcza, więc cóż trzeba leżeć.
No właśnie ja też tak mam, że na stojąco robi się twardy. Muszę pogadać ze swoją lekarką na temat nospy i tych twardnień, bo ona trochę olewczo podchodzi do sprawy i ciągle słyszę "Może taki urok pani macicy", "Może taki urok krótkiej szyjki"Luteinę to wyprosiłam u niej prawie, no spę też sama zaproponowałam, a magnez mi w końcu wypisała na skurcze łydek
Aha, zapomniałam dodać, że jak mam długotrwale te twardnienia, to biorę nospę forte. Taką mi wypisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 18:18
weronikabp lubi tę wiadomość
-
ja biore nospe od 19 tyg ciazy w dawce 2x1 z zalecenia lekarza.
wracajac do tematu siary to ja tez mam zaschniete zolte plamki na staniku dlatego wkladam sobie platki kosmetyczne bo ciezko mi to doprac:/ a wnocy spie w gorze od stroju kapielowego, jest bardziej wygodny od zwyklego
weronikabp lubi tę wiadomość