X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynia tak z ciekawosci to do jakiej dzielnicy sie przeprowadzasz?

Maggda ja mam wlasciwie od jakiegos 15 tygodnia non stop takie zaschniete malutkie zolte czubeczki z siary, ale nic mi nie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 14:11

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ale Dag ostatecznie został z Carol i bliźniakami, dobrze pamiętam? jak jeszcze byli w serialu..:)

O rany, tego to nie pamiętam, trochę tych serii się przewinęło po drodze :). Ich też już nie ma.
    Galanea wrote:
    Witam Mamusie.
    A odnośnie trzęsienia się dziecka, to czasem czuję takie szybkie pykanie. Może to czkawka?

Regularne pykanie to najprawdopodobniej czkawka :). U mnie też tak wygląda. Ale "trzęsienie się" dziecka czasami odczuwam, wydaje mi się, że zmienia wtedy pozycję i macha dużo kończynami :).
    Mucha wrote:
    Martynia tak z ciekawosci to do jakiej dzielnicy sie przeprowadzasz?

Zostaję cały czas na Bielanach :). Jak śpiewał Turnau w jednej z moich ulubionych piosenek:

"Tutaj jestem, gdzie byłam,
    Gdzie się urodziłam.
    Tu się wychowałam
    I tutaj zostałam."

:) Kocham Bielany, marzyłam o tym, żeby na nich zostać i udało nam się znaleźć mieszkanie w przystępnej cenie, ale tylko dlatego, że kupowaliśmy je, gdy tam jeszcze trawa rosła... czekaliśmy 2 lata na oddanie. No i mam do rodziców bodajże 4 przystanki tramwajem, co sądzę, że może okazać się pomocne po narodzinach dziecka.

Mucha, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi siarka leci , koszulę codziennie piorę. Bardziej leci mi z lewej. Plamka wielkości nakrętki od butelki codziennie. śpię bez stanika i bez niego ciężko z tym walczyć.

Z tego co czytałam. Obecność siary w ciązy nie świadczy o laktacji , tak samo małe "Fileciki" :) Tak więc nie zawsze od przybytku głowa nie boli.

nutka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja tez urodzilam sie na bielanach i tam dlugo mieszkalam i do szkoly chodzilam, rodzice nadal tam stacjonuja... mnie wywialo na druga strone wisly bo na prage.
    Tez uwielbiam bielany :)

Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, rozumiem Cię bo ja też mam ogromny sentyment do Bielan i Żoliborza :) to czas mojego dorastania i liceum :)

dziewczyny a jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to jakie firmy polecacie? wiem,ze na pewno nic nie kupię z johnson & johnson, bo sama mam alergie na te rzeczy, chciałabym jakieś zdrowe naturalne kosmetyki, pewnie doświadczone mamy tu pomogą.

Martynika, Mucha lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam nadzieję, że jak najdłużej nie będę miała tej siary, bo nie wyobrażam sobie spać w staniku... nie cierpię, jak mnie cokolwiek ciśnie w nocy, a jak już tutaj pisałam - żebra mnie teraz bolą nawet pod sportowym, mięciutkim biustonoszem, więc po domu też chodzę bez...

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem doświadczona ale znajoma pielęgniarka poleca albo produkty Hippa albo Nivea - one są Hipoalergiczne.

Jedną paczkę przywiózl kurier- zastanawia mnie jedno, bo zamawiałąm 2 pokrowce do wózka a dostałam 2 pokrowce na przewijak uniwersalne. Napisałam do nich ciekawe co odpowiedzą. Czy to czysta pomyłka- czy faktycznie to to samo.

weronikabp lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie wierzę w to po prostu...

Napisałam posta wyżej i tak z ciekawości obejrzałam sobie sutki, ścisnęłam bardzo delikatnie i... ta dammmm, siara, cóżby innego.

Ale maleńko, ledwie po kropelce z jednego i z drugiego. Heh, przewrotność losu :).

AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leci siara ale tak delikatnie.

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znajome ktore polecaja oilatum...podobno bardzo dobre.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Maggda ja mam wlasciwie od jakiegos 15 tygodnia non stop takie zaschniete malutkie zolte czubeczki z siary, ale nic mi nie leci.

O właśnie, ja też mam coś takiego.
    Mucha kiedy wyniki glukozy? Trzymam kciuki!

Ale dzisiaj wieje, jakaś nerwowa i bez humoru chodzę :(

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak no właśnie o hippie dużo negatywnych opinii czytałam w necie dlatego szukam dalej jakie są firmy, bo jestem zielona w tej kwestii :)

no właśnie też słyszałam o Oilatum, pewnie spróbuję coś od nich.
    Galanea taki dzień, ja też się źle czuję i chciałabym żeby minął już ten wstrętny wiatr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 14:46

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na III trymestrze rozmawiały jakiś czas temu o Oilatum i doszły do wniosku, że warto w to zainwestować (bo podobno te kosmetyki są dość drogie), gdy maluszek ma problemy ze skórą, natomiast jeżeli zupełnie nic się nie dzieje, nie ma alergii, zmian, itd. to zwykłe kosmetyki pielęgnacyjne są jak najbardziej ok. Ja nie wiem, bo się nie orientuję.

Teraz pytanie, co wybrać ze "zwykłych kosmetyków pielęgnacyjnych"? :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    O właśnie, ja też mam coś takiego.
    Mucha kiedy wyniki glukozy? Trzymam kciuki!

Ale dzisiaj wieje, jakaś nerwowa i bez humoru chodzę :(

Wyniki powinny byc dzisiaj w systemie, a jak nie to jutro do 12. Mam nadzieje, ze dzisiaj beda.

Ja chyba sprobuje oilatum do kapieli a do smarowania buzi i pupki masci witaminowe na recepte od lekarza (kolezanka ma mi spisac sklad z kolejnej recepty, ma dziecko pucka - 3 miesiace i ponad 8 kilo wagi i przy tych masciach zero odparzen i problemow- jedna taka masc 8 zl, wiec chyba sie oplaca). Moze to co na oilatum wydam to zaoszczedze przy kremach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 15:06

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobnież sporo kobiet wraca do tradycyjnej nivea, bo okazuje się najlepsza, ale to też tylko zasłyszane :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zmieniając temat: Słuchajcie ale jaja :-) Dzwonił Pan który, chce zorganizować u mnie w firmie punkt kontrolny a zarazem postój dla starych samochodów wraz z dziećmi :-) Mam im dać jakieś zadanie do zrobienia i za dobrze wykonanie pracy dać punkty :-) To taki zlot starych samochodów w połączeniu z zadaniami w terenie :-) Cały Kraków zawsze jeździ za takimi samochodami :-) Ma być parę takich punktów - zajebiście już myślę co im mogę zrobić itp. A że moja firma zajmuję się głównie praca z dziećmi to od razu jestem szczęśliwa. Jedyny minus to taki że to ma się odbyć 21 czerwca :-( Mam nadzieję, że urodzę wcześniej albo później tylko nie w tym dniu!!!! Uwielbiam stare samochody - już nie mogę się doczekać !!! Sorki że zmieniłam temat ale musiałam to wyrzucić z siebie :-).

Nalka, Limerikowo, ivv, nutka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki kupilam sobie kilka gazetek wczoraj, typowo dla przyszlych mamusiek, naprawde polecam! Przyjemnie sie je czyta i jest duzo ciekawostek,o ktorych nie mialam pojecia :))
    Wychodzi sloneczko.... niech wychodzi bo jutro w drodze na szkole rodzenia mi glowke urwie jak tak bedzie... ;-)

Co do kosmetykow to moje znajome uzywaja nivea i ziajki,bardzo sobie chwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 15:02

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Też tak mam :) I też nic nie leci :)

Galanea u mnie też niekiedy jest takie pikanie od środka regularne i tez mysle że to raczej czkawka :) Bo co by to było:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, nie kumam, postój dla starych samochodów wraz z dziećmi? :D

Huehue

- Proszę, tu może pani zostawić swój stary samochód oraz dziecko.

;)

nutka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce używałam nivea, zwykłą oliwkę bambino a do pupy alantan plus wszystko było oki.
    Johnson & Johnson - kupiłam i po paru dniach wyrzuciłam - uczulił mi Oliwkę i miała czerwoną wysypkę :-(- u mnie się nie sprawdził więc na pewno tej marki nic nie kupię.

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ