X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na położną, a na 19,10 udało mi się upchać do lekarza żeby zerknął na maluszka, bo dziś znowu taki leniuch jest. Lepiej zaplacę za wizytę i będę pewna co i jak. CHociaz mam nadzieję, że połozna mi go zaraz obudzi mimo wszystko.

Kupiłam nowe włóczki i nowy kocyk robię;)

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No, mój też :). A gdzie są o 19?

Bo na tvn7 leci juz 14 sezon, Abi wyszła za Lucę niedawno :).
    też na tvn 7, kurcze to chyba ominęłam jakiś odcinek, u mnie ostatnio Carol z Dagiem nielegalnie ratowali dziecko :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poważnie to mamy ten materac kokos-gryka i wg mnie jest rewelacyjny, nic się nie odkształca ani nie zalęga póki co :) kupiliśmy go, bo kilka osób nam polecało

a co do terminów, ja rodziłam już w połowie czerwca :D miałam takie skurcze, że pojechałam do domu się wyszykować, a że były nieregularne to poszłam spać. Obudziłam się koło 4 a tu cisza...

Termin z OM miałam na 28, z USG na 25, a w końcu Weronikę oksytocyną wypędzili 6 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 13:16

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    monaa nie chcę tu robić za trenera, ale nam położna kazała skakać na piłce po 36 tyg gdyż to przyspiesza poród, a teraz ewentualnie delikatnie masować kręgosłup na niej, ale może Ty możesz, tak tylko dzielę się tym co usłyszałam :)
    Hmm w sumie to na szkole rodzenia pokazywała ćwiczenia na piłce, które można wykonywać bezpiecznie, ale fakt o skakaniu nie wspominała! ehh czasami głupie pomysły się ma :P

weronikabp lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    monaa nie chcę tu robić za trenera, ale nam położna kazała skakać na piłce po 36 tyg gdyż to przyspiesza poród, a teraz ewentualnie delikatnie masować kręgosłup na niej, ale może Ty możesz, tak tylko dzielę się tym co usłyszałam :)

Ja prawdę mówiąc też tak słyszałam, że skakanie to dopiero pod koniec ciąży na przyspieszenie porodu.
    weronikabp wrote:
    też na tvn 7, kurcze to chyba ominęłam jakiś odcinek, u mnie ostatnio Carol z Dagiem nielegalnie ratowali dziecko :)

Jak to na tvn7? Przecież o 19 na tvn7 są agenci NCIS :P.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z Carol i Dagiem to dużo wcześniejsze serie są :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku po glukozie...jak dla mnie zero problemu z cytrynka jak bardzo slodka lemoniada, a i czulam sie po tym calkiem normalnie. Teraz mam nadzieje tylko, ze wyniki beda dobre.
    Wszystko zalezy od organizmu, jedna dziewczyna robila to na koetce przelezala 1,5 godziny bo jej slabo bylo.

weronikabp, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A z Carol i Dagiem to dużo wcześniejsze serie są :).
    kurcze masz rację, to na fox life :)))) to u Ciebie Mark jeszcze zyje?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kurcze masz rację, to na fox life :)))) to u Ciebie Mark jeszcze zyje?

A ja nie mam fox life, u mnie tylko "pakiet podstawowy" ;).

Mark u mnie już dawno nie żyje, już nawet się go nie wspomina :D. U mnie Abby ma dziecko z Kovaczem, Michael umarł w Iraku, ogólnie sporo nowych lekarzy jest.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha ja tez super się czułam po wypiciu glukozy - nie miałam z tym problemu :-) wynik odebrany - nie mam cukrzycy :-) - tego Tobie również życzę :-)

Martynika, Galanea, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, znalazłam, na Fox life leci dopiero 5 sezon, a na tvn7 już 14 :).

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam piłkę i robię ćwiczenia ,, rolowanie miednicy'' mające na celu wzmocnić mięśnie Kegla :D

Mucha dobrze że glukoza dobrze weszła, ja piłam bez cytrynki i wypiłam bez problemu :)

Mucha, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mamuski
    ja jestem w 25 tyg ciazy a od 19 leci mi mleko z piersi:/ w 19 tyg bylam w szpitalu bo szyjka mi sie skracala ale juz jest dobrze:) ale nadal mecza mnie te wycieki z piersi, czy wy tez macie taki problem?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ja mialam tylko raz i dawno temu,wszedzie mi pisza ze juz od jakiegos czasu powinnam byc mleczna krowka a tu nic,a nic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    hej dziewczyny, mamuski
    ja jestem w 25 tyg ciazy a od 19 leci mi mleko z piersi:/ w 19 tyg bylam w szpitalu bo szyjka mi sie skracala ale juz jest dobrze:) ale nadal mecza mnie te wycieki z piersi, czy wy tez macie taki problem?
    witaj magda, ja nie mam, nic a nic więc nie pomogę, mam nadzieję, że to nie oznacza, że nie będę miała mleka :( ;)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda a ja mam znowu tak że z lewego sutka nie raz coś tam poleci, a z prawego nic... Czasem martwię się że będę mieć słabo tego mleka...

Dobrze że już z szyjką ok, a mocno krótką miałaś że Cię położyli?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zero, nawet siary nie ma, ale obecność siary/mleka w czasie ciąży, albo ich brak o niczym nie świadczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A ja nie mam fox life, u mnie tylko "pakiet podstawowy" ;).

Mark u mnie już dawno nie żyje, już nawet się go nie wspomina :D. U mnie Abby ma dziecko z Kovaczem, Michael umarł w Iraku, ogólnie sporo nowych lekarzy jest.
    ale Dag ostatecznie został z Carol i bliźniakami, dobrze pamiętam? jak jeszcze byli w serialu..:)

• maggda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam caly czas od 18tyg. i mnie to meczy bo co sie klade spac to koszulka cala mokra i posciel tez :/ niekiedy czuje jak strumyczkiem mi leci po piersi

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:41

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ