MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
już któryś raz mała tak zrobiła a w poprzedniej ciąży nigdy tak sie nie działo. Wydaje mi sie, że po moich przejściach jestem przewrażliwiona, wszystko mi sie kojarzy z czymś niedobrym. Ja mam zwykły materac piankowy tyle że taki troche grubszy. Nie jest ani za miękki ani za twardy.
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny, wtrącę się delikatnie do wątku 100-dniówki! Ostatnio sama jej wyczekiwałam jak oszałała, a tu już 62 dni! Chyba sobie nawet z tego sprawy nie zdawałam, że to już
Dzięki za uświadomienie:)
vikus001, eta, Modelka, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Natalia gratuluje 30 tyg - super! Pewnie 1 urodzisz u nas
)
Ojjj wierz mi kochana że bardzo bym chciała urodzić pierwsza ale wśród nas są takie których maluchy są starsze niż mój Franek, np. Limerykowo)
TP mam na 2 czerwca, wiec od połowy maja liczę na rozwiązanie,tak się nastawiłam na to, żebym się przypadkiem nie przeliczyła
Co do materaców to jak się nie dba to w każdym może się coś zalegnąćJa akurat kupiłam piankowy, z myślą że będziemy wymieniać co kilka miesięcy, tak nam doradziła położna, podobnież materac jest ogromnym skupiskiem bakterii i lepiej go wymieniać co jakiś czas, a i o piankowym wypowiadała się najlepiej, nie wiem ale jej zaufałam, zobaczymy. Dodatkowo mężulkowi jakiś kolega powiedział że w gryka-kokos się mole zalęgły i na nic moje wywody że jak się nie dba to się zalegnie wszystko wszędzie
MagdaO też ma jakoś termin na początku czerwca, coś mi się kojarzy. Swoją drogą dłuuugo jej tu nie widziałam, mam nadzieję że wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:58
Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
jamam materac kokos pianka i ma już prawie 5 lat i nic się tam nie zalęgło. stary bo jeszcze po siostry synku ale nie używany bo mały spał z nią w łóżku
nawet nie pachnie podejrzanieja pod prześcieradło zaściełam taki kocyczek z nieprzemakalną ceratką
parę razy zdał egzamin bo to pieluszka nie wytrzymała, to mały zwymiotował...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nie straszcie mnie molami
ja liczę ,że będzie ok i zda egzamin. Ponadto, zamierzam od początku klin wkładać pod prześcieradełko i na niego podkład mały od zasiusiania. Myślę,że mole, robaki itp biorą się właśnie od siuśków - wystarczy nie wysuszyć materaca i wszystko zaczyna się psuć.
Karolina ja miewam takie drgania- ale wg mnie to moment obracania się bobasa. W końcu nasze Maluszki mają trampolinkę w środku.
86 dni do porodu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:12
NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Nie straszcie mnie molami
ja liczę ,że będzie ok i zda egzamin. Ponadto, zamierzam od początku klin wkładać pod prześcieradełko i na niego podkład mały od zasiusiania. Myślę,że mole, robaki itp biorą się właśnie od siuśków - wystarczy nie wysuszyć materaca i wszystko zaczyna się psuć.
Karolina ja miewam takie drgania- ale wg mnie to moment obracania się bobasa. W końcu nasze Maluszki mają trampolinkę w środku.
86 dni do porodu:)
No dokładnie, dlatego piszę że jak ktoś nie dba to i mole się zalegną, bo to głównie od siuśków
A że mąż kolegę ma jakiego ma...
77 dni do TPWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:18
-
Hej
A ja mam nadzieję że jednak ja pierwsza urodzę
Oczywiście nie za szybko, ale oby nie po terminie
Co do trzęsienia się dzieciaczka to nie zaobserwowałam... Ale mam wrażenie że już obrócił się główką w dółNie wiem jak Was, ale mnie już męczy ta ciąża, nie mogę doczekać się rozwiązania...
NataliaK, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Hej
A ja mam nadzieję że jednak ja pierwsza urodzę
Oczywiście nie za szybko, ale oby nie po terminie
Co do trzęsienia się dzieciaczka to nie zaobserwowałam... Ale mam wrażenie że już obrócił się główką w dółNie wiem jak Was, ale mnie już męczy ta ciąża, nie mogę doczekać się rozwiązania...
Dobra to umówmy się tak że rodzimy jako pierwsze razembo mnie już też męczy...
Ja rozpoznaje kiedy się odwraca, jednak jak na dole łapkami macha a nogami bo żeberkach to czujepotwierdzone przez usg, ale od tamtej pory już się z 2 razy na boki przerzucił
-
NataliaK wrote:MagdaO też ma jakoś termin na początku czerwca, coś mi się kojarzy. Swoją drogą dłuuugo jej tu nie widziałam, mam nadzieję że wszystko ok
Ja jeszcze do jutra jestem na turnusie z Zuzą, napięty plan zajęć uniemożliwia mi pisanie, ale czasami do Was zaglądam, żeby być w miarę na bieżąco.
Ja też mam termin z OM na 2.06, chociaż na ostatnim usg wyszło na 14.05, wcale bym się nie pogniewała, gdyby Staś się trochę pospieszył
NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Źle mnie zrozumiałyście z tym robactwem w materacu
te dziewczyny które o tym rozmawiały mówiły o praktycznie nowym materacu, nie był przesikany bo miały ceratkę pod prześcieradłem. Okazało się że w sklepie jak poszła z reklamacja sprzedawca poinformował ją że te materace tak mają i że można było się spodziewać że wejdą w to robaki. Nie dosłyszałam firmy materaca, tylko tyle że jest dwustronny i jak dziecko podrośnie to się go obraca.
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Nalka może być
Ja mam termin wg @ 22 maj, wg 1 usg na 20 maj... Jak dla mnie mogę rodzić na początku maja
Dziewczyny mam może i głupie pytanie, ale jak działa taki aspirator do noska dla maluszka? Za czasów mojego rodzeństwa używało się gruszki, a teraz te aspiratory... Czy to co wyciągamy z noska maluszka trafia do ust?? Bo mnie to szczerze przerażaNataliaK lubi tę wiadomość
-
to ja mam taki właśnie dwustronny co się obraca
wszystko z nim ok. może w tym sklepie te materace były niewłaściwie przechowywane -może były zawilgocone...ta warstwa kokosowa jest cienka a reszta to pianka. na początku jak dzidziuś jest mały to śpi na kokosowej stronie a po roku na piankowej - która też swoją drogą nie jest taka miękka
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Nalka może być
Ja mam termin wg @ 22 maj, wg 1 usg na 20 maj... Jak dla mnie mogę rodzić na początku maja
Dziewczyny mam może i głupie pytanie, ale jak działa taki aspirator do noska dla maluszka? Za czasów mojego rodzeństwa używało się gruszki, a teraz te aspiratory... Czy to co wyciągamy z noska maluszka trafia do ust?? Bo mnie to szczerze przerażaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:36
Martynika, Galanea lubią tę wiadomość