X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już któryś raz mała tak zrobiła a w poprzedniej ciąży nigdy tak sie nie działo. Wydaje mi sie, że po moich przejściach jestem przewrażliwiona, wszystko mi sie kojarzy z czymś niedobrym. Ja mam zwykły materac piankowy tyle że taki troche grubszy. Nie jest ani za miękki ani za twardy.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wtrącę się delikatnie do wątku 100-dniówki! Ostatnio sama jej wyczekiwałam jak oszałała, a tu już 62 dni! Chyba sobie nawet z tego sprawy nie zdawałam, że to już:) Dzięki za uświadomienie:)

vikus001, eta, Modelka, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlaczego nie chcesz pojechac i sprawdzic?

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia gratuluje 30 tyg - super! Pewnie 1 urodzisz u nas :-))

Ojjj wierz mi kochana że bardzo bym chciała urodzić pierwsza ale wśród nas są takie których maluchy są starsze niż mój Franek, np. Limerykowo :))
    TP mam na 2 czerwca, wiec od połowy maja liczę na rozwiązanie,tak się nastawiłam na to, żebym się przypadkiem nie przeliczyła :P

Co do materaców to jak się nie dba to w każdym może się coś zalegnąć :P Ja akurat kupiłam piankowy, z myślą że będziemy wymieniać co kilka miesięcy, tak nam doradziła położna, podobnież materac jest ogromnym skupiskiem bakterii i lepiej go wymieniać co jakiś czas, a i o piankowym wypowiadała się najlepiej, nie wiem ale jej zaufałam, zobaczymy. Dodatkowo mężulkowi jakiś kolega powiedział że w gryka-kokos się mole zalęgły i na nic moje wywody że jak się nie dba to się zalegnie wszystko wszędzie :D

MagdaO też ma jakoś termin na początku czerwca, coś mi się kojarzy. Swoją drogą dłuuugo jej tu nie widziałam, mam nadzieję że wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:58

Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam odczucie takiego trzęsienia to podobno normalne:) nie przejmuj się;))

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi osobiście te kokosowe wydają się za twarde, piankowy uważam za lepszy. Moje znajome czy rodzina zawsze takie kupują. Ja też wyszłam z założenia że i tak co jakiś czas wymienię na nowy.

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamam materac kokos pianka i ma już prawie 5 lat i nic się tam nie zalęgło. stary bo jeszcze po siostry synku ale nie używany bo mały spał z nią w łóżku
    nawet nie pachnie podejrzanie ;) ja pod prześcieradło zaściełam taki kocyczek z nieprzemakalną ceratką :) parę razy zdał egzamin bo to pieluszka nie wytrzymała, to mały zwymiotował...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie mnie molami ;) ja liczę ,że będzie ok i zda egzamin. Ponadto, zamierzam od początku klin wkładać pod prześcieradełko i na niego podkład mały od zasiusiania. Myślę,że mole, robaki itp biorą się właśnie od siuśków - wystarczy nie wysuszyć materaca i wszystko zaczyna się psuć.

Karolina ja miewam takie drgania- ale wg mnie to moment obracania się bobasa. W końcu nasze Maluszki mają trampolinkę w środku.

86 dni do porodu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:12

NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie 80 dni a jakby brać termin z okresu to 71 :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:12

Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Nie straszcie mnie molami ;) ja liczę ,że będzie ok i zda egzamin. Ponadto, zamierzam od początku klin wkładać pod prześcieradełko i na niego podkład mały od zasiusiania. Myślę,że mole, robaki itp biorą się właśnie od siuśków - wystarczy nie wysuszyć materaca i wszystko zaczyna się psuć.

Karolina ja miewam takie drgania- ale wg mnie to moment obracania się bobasa. W końcu nasze Maluszki mają trampolinkę w środku.

86 dni do porodu:)

No dokładnie, dlatego piszę że jak ktoś nie dba to i mole się zalegną, bo to głównie od siuśków :)
    A że mąż kolegę ma jakiego ma... :D

77 dni do TP :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:18

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A ja mam nadzieję że jednak ja pierwsza urodzę ;) Oczywiście nie za szybko, ale oby nie po terminie :D

Co do trzęsienia się dzieciaczka to nie zaobserwowałam... Ale mam wrażenie że już obrócił się główką w dół :) Nie wiem jak Was, ale mnie już męczy ta ciąża, nie mogę doczekać się rozwiązania...

NataliaK, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) A ja mam nadzieję że jednak ja pierwsza urodzę ;) Oczywiście nie za szybko, ale oby nie po terminie :D

Co do trzęsienia się dzieciaczka to nie zaobserwowałam... Ale mam wrażenie że już obrócił się główką w dół :) Nie wiem jak Was, ale mnie już męczy ta ciąża, nie mogę doczekać się rozwiązania...

Dobra to umówmy się tak że rodzimy jako pierwsze razem =D bo mnie już też męczy...
    Ja rozpoznaje kiedy się odwraca, jednak jak na dole łapkami macha a nogami bo żeberkach to czuje :) potwierdzone przez usg, ale od tamtej pory już się z 2 razy na boki przerzucił :D

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    MagdaO też ma jakoś termin na początku czerwca, coś mi się kojarzy. Swoją drogą dłuuugo jej tu nie widziałam, mam nadzieję że wszystko ok :)

Ja jeszcze do jutra jestem na turnusie z Zuzą, napięty plan zajęć uniemożliwia mi pisanie, ale czasami do Was zaglądam, żeby być w miarę na bieżąco.

Ja też mam termin z OM na 2.06, chociaż na ostatnim usg wyszło na 14.05, wcale bym się nie pogniewała, gdyby Staś się trochę pospieszył :)

NataliaK, Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle mnie zrozumiałyście z tym robactwem w materacu :) te dziewczyny które o tym rozmawiały mówiły o praktycznie nowym materacu, nie był przesikany bo miały ceratkę pod prześcieradłem. Okazało się że w sklepie jak poszła z reklamacja sprzedawca poinformował ją że te materace tak mają i że można było się spodziewać że wejdą w to robaki. Nie dosłyszałam firmy materaca, tylko tyle że jest dwustronny i jak dziecko podrośnie to się go obraca.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka może być ;) Ja mam termin wg @ 22 maj, wg 1 usg na 20 maj... Jak dla mnie mogę rodzić na początku maja :D

Dziewczyny mam może i głupie pytanie, ale jak działa taki aspirator do noska dla maluszka? Za czasów mojego rodzeństwa używało się gruszki, a teraz te aspiratory... Czy to co wyciągamy z noska maluszka trafia do ust?? Bo mnie to szczerze przeraża :/

NataliaK lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam taki właśnie dwustronny co się obraca :) wszystko z nim ok. może w tym sklepie te materace były niewłaściwie przechowywane -może były zawilgocone...ta warstwa kokosowa jest cienka a reszta to pianka. na początku jak dzidziuś jest mały to śpi na kokosowej stronie a po roku na piankowej - która też swoją drogą nie jest taka miękka :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Nalka może być ;) Ja mam termin wg @ 22 maj, wg 1 usg na 20 maj... Jak dla mnie mogę rodzić na początku maja :D

Dziewczyny mam może i głupie pytanie, ale jak działa taki aspirator do noska dla maluszka? Za czasów mojego rodzeństwa używało się gruszki, a teraz te aspiratory... Czy to co wyciągamy z noska maluszka trafia do ust?? Bo mnie to szczerze przeraża :/
    w życiu bleah hihihi zasysasz aleto co z noska wyjdzie zatrzymujesię w pojenmiczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:36

Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzięki :) To mam ulgę :D Na prawdę jeszcze nie spotkałam takiego urządzenia :D

Też mam materac dwustronny, za 3 dni mam zamiar zerwać z niego folię, aby pooddychał ;)

Galanea lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie martw się mnie też ten aspirator przerażał na początku ale okazał się super ekstra - o wiele lepiej spisywał się niż gruszka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić materac kokos-pianka- gryka - moja kuzynka ma i jest z nim wszystko ok

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ