X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zapytajcie swoje Mamy na jakis materacach one nas kladly i tez uroslysmy, glowe daje ze jako niemowleta lezalysmy na kocykach i bylo ok, plecy w wiekszosci proste ;--))
    szykuje sie na kolejny dzien parad, dzis glowna czyli Sw Patryka, patrona IRL
    a fakt moja mala od rana tez sie zatrzesie tz obudzi sie jak glos meza uslyszy ze 9/10 rano i sniadanko juz czeka na stole na nas
    zaczyna potem juz kopac tak ją ciagnie do jedzonka ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

MonikaS, weronikabp, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Gratuluję studnióweczkom, Muszka kciuki mocno i dawaj znać :)

A ja zamierzam zaraz wrócić do łóżka i czytać "Pierwszy rok z życia dziecka", nigdzie się dziś nie wybieram, na dworze masakra pogodowa.

Również czekam na kurierów, soro rzeczy ma przyjść w tym tygodniu, ciekawa jestem tej bielizny alles, no i całej wyprawki z mamas i papas do łóżeczka :)

dobrego dnia!

Weronika ja miałam z tej serii zakupić to poczytania o ciąży- " W oczekiwaniu na dziecko", ale jak doszłam do wniosku, że zostały mi 3 miesiące i trochę, to chyba tą właśnie zakupię ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wstałam rano i rozpoczęłam mój codzienny rytuał, tj.:

7:50 - Ostry dyżur na TVN7

Potem śniadanko i szydełkowanie przy Project Runway na playerze.

I oto szykuję się koło 11 do doktora House'a na TVN7, moszcząc się wygodnie w łóżku, gdy dostaję telefon:

- Dzień dobry. My od montażu szafy. Stoimy pod pani drzwiami z szafą, ale nikogo nie ma...

Ja w wynajmowanym mieszkaniu, mąż w pracy z kluczami od nowego mieszkania, miał przyjść facet od podłóg ze swoimi kluczami, ale cholera go wie, kiedy, panom od szafy trzeba zapłacić... my czekaliśmy, aż się skontaktują i umówią na konkretną godzinę, a okazało się, ze przeoczyliśmy, że na zamówieniu była wskazana konkretna godzina, czyli dziś między 9 a 11...

Nie lubię takich niespodzianek, no, ale nasza wina. Na szczęście facet od podłóg pokazał się za 15 minut i im otworzył, a ja się doturlałam za jakiś czas.

Co do materaca, to ja go będę miała w komplecie razem z meblami (a biorę te: http://allegro.pl/zestaw-mebli-klups-safari-zyrafka-9-elementow-i4035588096.html) i tam jest gryka-pianka-kokos. Kiedyś dziewczyny na III trymestrze bardzo długo dyskutowały na temat materaca, poczytałam te opinie/doświadczenia i wydaje mi się, że to jest dobra opcja. Był też jakiś jeden przypadek, gdy zalęgły się robaki, ale u nas raczej będzie sucho, mam nadzieję, że nie będzie niechcianych lokatorów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:31

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a zapytajcie swoje Mamy na jakis materacach one nas kladly i tez uroslysmy, glowe daje ze jako niemowleta lezalysmy na kocykach i bylo ok, plecy w wiekszosci proste ;--))
    szykuje sie na kolejny dzien parad, dzis glowna czyli Sw Patryka, patrona IRL
    a fakt moja mala od rana tez sie zatrzesie tz obudzi sie jak glos meza uslyszy ze 9/10 rano i sniadanko juz czeka na stole na nas
    zaczyna potem juz kopac tak ją ciagnie do jedzonka ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Ja miałam materac z jakąś słomą OMG! i normalnie pościel, poduszkę.

MonikaS, NataliaK, weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Hejka laseczki inne mają 30 tydzień a ja 25 :-) Jest różnica więc pewnie urodzę z Was wszystkich ostatnia.
    Ja dziś szykuję się do lekarza :-) ciekawa jestem jak nasz synek :-)
    Dziś zrobiłam mu pierwsze nagranie :-) jak ślicznie kopie mamusię :-)

ooo Topa nie zapominaj o mnie! mi z OM wychodzi na 3 lipca :P a lekarz mówi, żeby sugerować się bardziej datą wg OM, nie usg. mimo wszystko, nie wiem czemu, piszę z Wami, a nie w wątku lipcowym.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja sobie wstałam rano i rozpoczęłam mój codzienny rytuał, tj.:

7:50 - Ostry dyżur na TVN7

Potem śniadanko i szydełkowanie przy Project Runway na playerze.

I oto szykuję się koło 11 do doktora House'a na TVN7, moszcząc się wygodnie w łóżku, gdy dostaję telefon:

- Dzień dobry. My od montażu szafy. Stoimy pod pani drzwiami z szafą, ale nikogo nie ma...

Ja w wynajmowanym mieszkaniu, mąż w pracy z kluczami od nowego mieszkania, miał przyjść facet od podłóg ze swoimi kluczami, ale cholera go wie, kiedy, panom od szafy trzeba zapłacić... my czekaliśmy, aż się skontaktują i umówią na konkretną godzinę, a okazało się, ze przeoczyliśmy, że na zamówieniu była wskazana konkretna godzina, czyli dziś między 9 a 11...

Nie lubię takich niespodzianek, no, ale nasza wina. Na szczęście facet od podłóg pokazał się za 15 minut i im otworzył, a ja się doturlałam za jakiś czas.

Co do materaca, to ja go będę miała w komplecie razem z meblami (a biorę te: http://allegro.pl/zestaw-mebli-klups-safari-zyrafka-9-elementow-i4035588096.html) i tam jest gryka-pianka-kokos. Kiedyś dziewczyny na III trymestrze bardzo długo dyskutowały na temat materaca, poczytałam te opinie/doświadczenia i wydaje mi się, że to jest dobra opcja. Był też jakiś jeden przypadek, gdy zalęgły się robaki, ale u nas raczej będzie sucho, mam nadzieję, że nie będzie niechcianych lokatorów...

Mam bardzo podobne łóżeczko dla mojego Franka tylko trochę inne kolorystyka :) na żywo wyglądają bardzo porządnie :) widziałam również wzór który zamówiłaś :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co- przed chwilką zadzwoniła do mnie koleżanka- z nietypową prośba.... jej facet ma jutro 40 urodziny i chciałaby by je zaaapamiętał bardzo dobrze. Wymyśliła teścik ciążowy ale co jej z czystego testu- potrzebuje 2 kropelki siuśków... A że nie ma innej ciężarnej - padło na mnie . yyyyy i nie wiem co odpowiedzieć.. F*ck .

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Weronika ja miałam z tej serii zakupić to poczytania o ciąży- " W oczekiwaniu na dziecko", ale jak doszłam do wniosku, że zostały mi 3 miesiące i trochę, to chyba tą właśnie zakupię ;)
    no właśnie ja się przerzuciłam, z pierwszej części na drugą :)) podoba mi się jak jest napisana, łatwo przyswajalna, choć sporo amerykańskich trendów tam jest, z którymi niekoniecznie się zgadzam, ale generalnie ksiązka bardzo ok. :)

monaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak... pomysłową masz tą koleżankę =D Jedyne co mi się nasuwa na myśl to długie ''yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.........''

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:50

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Mam bardzo podobne łóżeczko dla mojego Franka tylko trochę inne kolorystyka :) na żywo wyglądają bardzo porządnie :) widziałam również wzór który zamówiłaś :)

Ooo, właśnie się nad tym zastanawiałam (czy są porządne), bo ja ich jeszcze na żywo nie widziałam, będę dopiero jechać w tym tygodniu.

Aisak, ja tam poczucie humoru mam, ale takich żartów nie lubię i bym odmówiła. No, ale Ty znasz lepiej swoich znajomych, pytanie jak sama się z tym czujesz ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:50

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam że dzisiaj też mam Studnióweczke :)

weronikabp, Galanea, evas, Limerikowo, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aisak - mogę tylko powidzieć za siebie, ja bym miała dylemat moralny, bo tyle kobiet się stara i nie może.. a tu taki żarcik, ale każdy ma inne poczucie humoru i kogoś może to rozbawić ;)
    no to mam dylemat z tym materacem, muszę jeszcze moją położoną zapytać o jej zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:58

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym... takie "żarty" są bardzo ryzykowne, zapytaj koleżankę, czy ma pewność co do tego jak zareaguje jej partner ;). A ja powiem tyle, że nie może mieć, bo gdyby się bardzo starali o dziecko, to nie robiłaby takiego dowcipu. Skoro robi, to facet się niczego nie spodziewa i mogą wyjść różne kwiatki ;).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ale jaja i co zrobisz?
    No dobra nie rozumiem tego mogą być dwie wersje facet może spanikować lub się ucieszyć. A jak się ucieszy to co będzie ? Rozumiem że ona w ciąży nie jest ? To co chce oszukać swojego faceta ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika nie wiedziałam,że rano sa powtórki Ostrego dyżuru, dobrze wiedzieć :)) bo oglądam o 19:00 często, to mój kultowy serial.

• ivv Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Powiedzcie mi czy Wasze maluchy też tak mają, że zaczynają się w brzuchu trzęść, tak jakby całe mocno drżały?
    Co do materaca to słyszałam ostatnio, że w niektórych gryka-kokos lubią gnieździć sie robaki

to może moje dziecko robaki z łóżka dziś dwa razy wygoniły i dlatego przychodziła do nas? :D

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mój też :). A gdzie są o 19?

Bo na tvn7 leci juz 14 sezon, Abi wyszła za Lucę niedawno :).

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma to typowa Mariolka-kRejzolka. Po niej można się spodziewać wszysztkiego. Oni nie chca mieć dzieci. On nie potrzebuje obowiązku, ona ma 2 dzieci z byłym mężem- a obecny partner baaardzo je kocha i się nimi zajmuje jak swoimi. DZIECIom MÓWIĄ KATEGORYCZNE NIE!! Z resztą są ze sobą 5 lat i ani razu im na mysl to nie przeszło, nawet mnie mija tak aby nie dotknąć i się nei zarazić:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mąż nadmuchał mi tą wielką piłkę, żebym sobie poskakała. i tak poskakałam, że coś musiałam naciągnąć w pachwinie, bo nie mogłam chodzić..dziś już na szczęście ok. muszę być nieźle zastana, masakra. trzeba by chyba po trochę i delikatnie się porozciągać. a mój M, biedny miał wyrzuty sumienia.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Wczoraj mąż nadmuchał mi tą wielką piłkę, żebym sobie poskakała. i tak poskakałam, że coś musiałam naciągnąć w pachwinie, bo nie mogłam chodzić..dziś już na szczęście ok. muszę być nieźle zastana, masakra. trzeba by chyba po trochę i delikatnie się porozciągać. a mój M, biedny miał wyrzuty sumienia.
    monaa nie chcę tu robić za trenera, ale nam położna kazała skakać na piłce po 36 tyg gdyż to przyspiesza poród, a teraz ewentualnie delikatnie masować kręgosłup na niej, ale może Ty możesz, tak tylko dzielę się tym co usłyszałam :)

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ