X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem, czy zdołałam Was nadrobić, ale się starałam :)

Ja miałam ciężki weekend - płakałam mężowi w rękaw, że tyję, że gruba, że brzuch, że boczki i w ogóle. Pocieszał jak mógł, mówił, że to przecież ciąża, a nie że gruba jestem, że mnie kocha i mu się podobam, ale nic nie pomagało. Taki po prostu weekendowy dół na maksa.

Za to zaliczyliśmy siłownię, kupiłam wanienkę i mięciutkie polarowe kocyki, a na piątek jestem z koleżanką umówiona na jeżdżenie po sklepach, to kupię różne inne potrzebne rzeczy, których boję się kupować przez internet (np pieluchy tetrowe, bo tego wolę dotknąć i sprawdzić, czy mają podwójny splot).

Przymierzamy się też do zakupu materacyka - nie, nie kupimy gryki ani kokosu, mamy ogród i boję się, że mi się tam coś z wilgoci rozwinie. Na razie myślimy o firmie Alvi i materacu Mia. A Wy co kupujecie???

monalisa lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ja dzisiaj robie sobie poranna studniowkowa imprezke z glukoza. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie dobrze i ze wyniki beda wszystkie w normie...please trzymajcie mocno kciuki :)

Tusia84, Modelka, AISAK, monalisa, Paulina1986, NataliaK, weronikabp, Agusia2312, nutka, vikus001, eta, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy kokos- gryka firmy Gryco chyba. U teściów mam rzeczy wiec nie moge zerknąć.

U nas z oknem też bialutko z 3-4 cm śniegu.

Mucha smacznego życzę, co do 100-ki nie tancuj za duzo- od tego momentu coraz szybciej czas leci:) wspaniale i przerażające zarazem:)

Ps. Czekam z Mega niecierpliwością na kurierow:)

Modelka, monalisa, weronikabp, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha gratki za 100-dniowke i zycze abys nie zasnela po wypiciu glukozy.
    U nas strasznie wietrznie pewnie ten wiatr cos przywieje :)
    Ja nocke mam nieprzespana nie zmrozylam oka za to ciuszki posegregowane od 56 do 68 część juz popralam dzisiejszej nocy :) Posciel juz zmieniłam, obiad przygotowany no to teraz pod prysznic i ide spać bo mi sie oczka zamykają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 07:59

Modelka, Mucha, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się doczekałam wypatrywanej studniówki :) i mam nadzieję, że teraz czas będzie leciał zdecydowanie szybciej.. ja glukozy nie miałam jeszcze.. jutro wizyta więc pewnie mi zleci badanie.. no i zobaczymy jak tam moja szyjka sie trzyma :)

weronikabp, Paulina1986, Agusia2312, nutka, Mucha, monalisa, Galanea, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane w ten ponury poranek. U nas wieje i pada, a ja muszę do Warszawy na Karową jechać do endokrynologa :(

Wypatrzyłam sobie wózeczek :) jak dogadam się ze sprzedawcą na allegro to jeszcze dziś dokonamy zakupu. Bardzo się cieszę, że udało mi się znaleźć taki który nam obojgu się podoba. Tatuś kupił w weekend samochód, to postanowił i dla synka zakupić 4 kółka :)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! A ja dzis znow pospalam dluzej bo co chwile sie budzilam i obserwowalam akcje porodowa na marcowkach :D tak sie tym przejelam ze budzilam sie co godzine :D chyba czeka mnie bezsenny maj i czerwiec w takim razie,jak sie u nas zaczniemy wysypywac z dzidziami :D
    Gratuluje studnioweczek mamuski,ja dzis wchodze w 30 tydzien,uh! ;) groznie brzmi ;)

Modelka,kochana nie martw sie, pociesze Cie ze ja mam tak co kilka dni,chociaz maz mnie wspiera to na co i rusz mam takie jazdy :-)

Modelka, Agusia2312, Mucha, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja prawie tez nie spalam. Najpierw zgaga a potem tak mnie zoladek bolal cala noc ze masakra. a dzis dalej zle sie czuje, bola mnie plecy i brzuch jakos tak dziwnie w dole i jakby po bokach. Zobacze czy minie, jak nie to podjade po poludniu do mojego gina- chyba juz wrocil z tevo szkolenia

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję studnióweczkom, Muszka kciuki mocno i dawaj znać :)

A ja zamierzam zaraz wrócić do łóżka i czytać "Pierwszy rok z życia dziecka", nigdzie się dziś nie wybieram, na dworze masakra pogodowa.

Również czekam na kurierów, soro rzeczy ma przyjść w tym tygodniu, ciekawa jestem tej bielizny alles, no i całej wyprawki z mamas i papas do łóżeczka :)

dobrego dnia!

AISAK, Mucha, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wypiciu szybciutko i bez problemu jeszcze :)

weronikabp, AISAK, NataliaK, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha gratuluje bezproblemowego wypicia glukozy :) no i gratuluje studnióweczki <3 Tusia tobie tak samo ;)

u nas wiecznie już 3 dzień, huczy aż strach z domu wychodzić :P

Mucha, Tusia84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluje 30 tyg - super! Pewnie 1 urodzisz u nas :-))

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Niestety weszłam w 3 trymestr hucznie z objawem, cytuję: "Hemoroidy u kobiet ciężarnych najczęściej pojawiają się w ostatnim trymestrze ciąży. ".:( Nie dość, że krępujące to jeszcze nieprzyjemne. Idę zaraz do apteki po jakąś maść;(

Przy okazji do pasmanterii po nowe włóczki:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dzień dobry;) Niestety weszłam w 3 trymestr hucznie z objawem, cytuję: "Hemoroidy u kobiet ciężarnych najczęściej pojawiają się w ostatnim trymestrze ciąży. ".:( Nie dość, że krępujące to jeszcze nieprzyjemne. Idę zaraz do apteki po jakąś maść;(

Przy okazji do pasmanterii po nowe włóczki:)
    Nutka współczuje kochana, tez sie ich boję ...

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj dziewczyny umordowalam sie....przebralam wszystkie rzeczy co dostalismy dla dzidzi posegregowalam rozmiarami a kregoslup myslalam ze mi odpadnie....teraz juz tylko pranie wszystkiego i ukladanie w komodzie....zycze wam milego dnia ja dzis z moja mama nawiedzamy ikee wiec moze jeszcze cos sie dokupi.

weronikabp, NataliaK, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) przeczytałam wszystko to teraz mogę pisać ;)
    Dziewczynom które maja studniówkę gratuluję, ja dziś świętuję z Wami bo też nam 100 dni wybiło do porodu :D

Modelka - co do materaca to ja się nie wypowiem, na razie nie mam nic, choć dziś chyba zamówię upatrzony kocyk :)
    ogólnie z wiedza dotyczącą wyprawki to jestem w "lesie".

Raczej podczytuję Was i od Was będę czerpać inspirację :)

jutro zaczynamy szkołę rodzenia to tez się pewnie dowiem ważnych rzeczy,
    a w środę wizyta u lekarza w sprawie cukrzycy.
    Dziś nie chce mi się nigdzie ruszać przez tą pogodę, choć powinnam załatwić kilka spraw, ale może poczekają :)

ja dziś spałam dobrze tfu tfu :D obudziłam się tylko o 3 na siku i dalej spać! aż nie zapeszam bo ostatnio były mocne problemy z bezsennością :)

weronikabp, Mucha, Galanea, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy Wasze maluchy też tak mają, że zaczynają się w brzuchu trzęść, tak jakby całe mocno drżały?
    Co do materaca to słyszałam ostatnio, że w niektórych gryka-kokos lubią gnieździć sie robaki

Modelka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki inne mają 30 tydzień a ja 25 :-) Jest różnica więc pewnie urodzę z Was wszystkich ostatnia.
    Ja dziś szykuję się do lekarza :-) ciekawa jestem jak nasz synek :-)
    Dziś zrobiłam mu pierwsze nagranie :-) jak ślicznie kopie mamusię :-)

vikus001, nutka, Galanea, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja, a raczej mój malutki tak nie ma...

A co do materaca też słyszałam, że w tych naturalnych może się coś zagnieździć.

Modelka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie nic takiego nigdy nie mialo miejsca....moze podjedz do lekarza sprawdzic?nie wiem...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ