X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    To na 100% był ten piep...ny dolargan, to straszne, ze oni nadal go stosują :-( on wlasnie bardzo często powoduje zaburzenia tetna u dziecka. Poza tym Twoja historia potwierdza, jak bardzo ważny jest czas w porodzie, żeby położna była tylko dla Ciebie i nigdzie sie jej nie spieszylo, no ale najważniejsze ze w Twoim przypadku zakończyło sie happyendem :-)
    Szkoda tylko ze w wiekszosci przypadkow aby bylo tak ze polozna jest przy rodzacej bez spiny czasowej to trzeba za to zaplacic a to powinien byc standard... nie kazdego kurcze stac zeby zaplacic za prywatna polozna do 2 tys zl :( to strasznie smutne i przygnebiajce... ten kogo stac to bedzie mial komfort,ten kogo nie stac bedzie mial albo farta albo pecha co do poloznej...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was o tych znieczuleniach tylko bo sama nie mam doświadczenia i się nie wypowiem na ten temat :)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po paradzie orkiestr w Lck
    cala nasza trojka sie umuzykalnila jak trza ;--)))
    na poczatku bylo pare ruchow na nowe silne doznania muzyczne ale potem Mala sie przyzwyczaila do pipesow i drumow
    29up0yt.jpg
    11mc07k.jpg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

AISAK, monalisa, Tusia84, Agusia2312, Galanea, weronikabp, Bea_tina, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma zzo. Tak wiec zostaje Natural. Ze wspomagaczy są :gaz rozweselający, wanna, prysznic, olejki eteryczne, masazery, piłki, możliwość włączenia muzyki, sakwy, maty itp.

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat na położną nie mogę złego słowa powiedzieć, bo była fantastyczna. No i druga sprawa - po cc szybko doszłam do siebie, więc też nie narzekam. Tyle tylko, że gdyby i tak miała być cesarka to bym ze strachu się... bo tak się bałam :) Byłam ortodoksyjną przeciwniczką cc :) A teraz jest mi bez różnicy, byle Martynka miała już rok :D Jedyne co mi się nie podoba, to że na wypisie nie ma żadnych informacji o tym co tam się działo.

A teraz i tak cc, więc już mi wszystko jedno :) Choć przyznam, że jak po Holterze dostanę zaświadczenie, że mam mieć cc to i tak to skonsultuję z prof. kardiologii, bo w sumie fajnie by było spróbować sn :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolargan jak juz pisałam podano mi po urodzeniu syna to bylo 17 lat temu i odlot po nim byl na maxa, z tego co mi mówiła położna to jak go dostałam to chcialam coli z lodem i z fotela chciałam zejść na pytanie , a pani dokąd? ja:"...no do domu po cole z lodem i potem wrócę" Ta cola mi się wzięła stąd że ciągle mówiłam ze jak tylko urodze to sobie cole z lodem wypije hihihi. Ale potem juz tak fajnie nie było bo pamiętam ze wymiotowalam i strasznie głowa bolała mnie i myślę ze to po Dolarganie, choć jak juz pisałam to szyli mnie długo i dzięki temu mało co pamiętam. Teraz mam zamiar rodzic sn i bez znieczulenia oprócz miejscowego do szycia bo nie ukrywam boje się igieł.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC nie chciała bym urodziłam dwójkę w tym pierwszy poród bardzo trudny to i teraz urodze nasze szczęście :D Moj M mówi ze damy rade i nie zostawi nas samych na sali no chyba że będzie CC i go wyproszą.
    A właśnie dziewczyny czy u was przy CC moze byc osoba towarzysząca? Bo jak patrze na TLC to tam tak, a u was?

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, ale jaja, ja też dziś byłam w Ikei, między 11 a 16 :). Masę czasu, bo najpierw wybieraliśmy szafki z Besty, potem stół i krzesła, a potem szukaliśmy tego wszystkiego w magazynie, a ja jeszcze na dodatek zostałam sama na obiad, bo mąż musiał siedzenia poskładać, żeby to zawieźć i już się nie zmieściłam do auta, wracał po mnie potem :).

Byłaś w Ikei w Jankach, czy Markach? ja w Markach. Ciekawe, czy się widziałyśmy :).

Pierwszy raz byłam tam w weekend i oboje z mężem zgodnie stwierdziliśmy - NIGDY WIĘCEJ! Masakra, myślałam, że z tą ilością stolików w części restauracyjnej to przesada (bywaliśmy zawsze w tygodniu przed południem). Zmieniłam zdanie, jak dziś 5 minut miejsca szukałam. Ale z zakupów jestem mega zadowolona, nie mogę się doczekać, aż farba wyschnie na ścianach i będziemy skręcać meble :).

Limerikowo, super foty, rozumiem, że w tym szarym płaszczyku to Ty? :) Mieliście fajoską niedzielę :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Szkoda tylko ze w wiekszosci przypadkow aby bylo tak ze polozna jest przy rodzacej bez spiny czasowej to trzeba za to zaplacic a to powinien byc standard... nie kazdego kurcze stac zeby zaplacic za prywatna polozna do 2 tys zl :( to strasznie smutne i przygnebiajce... ten kogo stac to bedzie mial komfort,ten kogo nie stac bedzie mial albo farta albo pecha co do poloznej...
    Natalia no niestety taka jest rzeczywistość, wiadomo, że smutna miejmy nadzieję, że wszystkie trafimy na super fajne położne i te które wykupują i te które nie.

Limerykowo już miałam, Cie dawno pytać Ty jesteś Polką? :) pytam bo czasem masz inny akcent w pisaniu i nie wiem czy to taki żartobliwy ton czy inny akcent :)) fajne foty, w ogóle z Twoich wpisów wnioskuję, że lubisz żyć aktywnie i sporo rzeczy Cię interesuje. ;)
    A w faktach o pijanej położnej na dyżurze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 19:01

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Polka ;--))) no Dziewczyny tu mnie na full rozbawilyscie :--)))
    tak na fotce ja, a nie widac kobitki wiekszej z ciazowymi kilogramami? ha ha ha
    pol wieczoru teraz bede sie smiala, dzieki za gratis masaz brzuszka ;--)))i wesole endorfiny

NataliaK, weronikabp, nutka, monalisa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja z Gdańska. ;)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ou... :)
    To raczej nie ta sama Ikea :D.

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wchodzę w 3 trymestr!;)

weronikabp, Limerikowo, monalisa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się ktoś z Bydgoszczy? Bo smutno mi...Prawie wszystkie jesteście z Warszawy i omija mnie połowa tematów...W której Ikei byłyście, w jakim szpitalu szkoła rodzenia, gdzie poród, gdzie jakie ceny, gdzie tańsze ciuszki, gdzie ładniejsze...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi nie przejmuj się, ja jestem z dolnego śląska i z mojej miejscowości też nikogo nie ma;) Też nie włączam się w tematy o konkretnych szkolach rodzenia czy szpitalach. Ale np. jak dziewczyny wrzuciły warszawski sklep tosia.pl to zamóiwłam w nim fotelik wysyłkowo:)

Mucha lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja przed wyjazdem do uk mieszkałam w bydgoszczy . :) Wiec nie jesteś sama Sercem nadal tam jestem :)

weronikabp lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to juz wogole skrajna lubelska kobitka znad granicy wschodniej.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie co do Ikei też się nie dogadałyśmy,bo okazało się,że Nalka była w gdańskiej ;).

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bo widzisz co sie okazalo to tylko w tych podwarszawskich ikeach ludzie wjezdzaja wozkami w tylki innym ludziom :P gdzie indziej jest wieksza kultura,czemu mnie to nie dziwi jakos :D

Martynika lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystalam na samym poczatku tej ciazy i przed z pomocy prof Chmary, wlasnie w Bydgoszczy ;--)))
    lekarz z duzym doswiadczeniem i powaznym podejsciem po moich klopotach, ma super sprzet w gabinecie usg i scany robi profesjonalnie nie spieszac sie, dzieki niemu prawie pol walizki lekow (wspomagacze)bylo w sam raz na moje klopoty i ciaza utrzymala sie ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ