X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z wyrka.

Dziewczyny nie zalamujcie mnie tym III trymestrem. Ja pierwszy mialam nienajlepszy, lekarz zapewnial ze II bedzie super, ale byl w bledzie. A teraz stres przed III. Mi dzis od poludnia brzuch znowu twardnial. Maly sie wogole nie ruszal strasznie sie martwilam. Teraz po kapieli juz w lozku czune ze nie spi ale skory do kopow nie jest. Dobrze ze jutro mam wizyte. Boje sie okropnie. Pierwszy raz od tych poczatkowych plamien i sensacji boje sie idac na wizyte :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam od gina - generalnie wszystko dobrze. Szyjka zamknięta ale faktycznie sie skróciła. Gin mówił że jest jeszcze w normie i nie panikowac. Dzisiaj około 30mm (a było 3 tyg temu 40mm). Za tydzień mam kontrolę i zobaczymy czy cos się zmieni - oby na dłuższą.
    Coś wspominał o łożysku, że mogłoby być wyżej, ale generalnie w normie. Mówił, że takie plamienia moga wystapić jak peknie jakieś naczynko - a to pewnie z przemęczeniea. Przez ostatnie 3 tyg nie oszczędzałam sie specjalnie...... ehhh
    martwie sie troszke bo ciagle się czymś stresuję.
    teraz już do końca będę na l4. I faktycznie mam zamiar mocno wypoczywać.

LadyDi -ja z kolei stresuję się wszytskim. Gdyby to tylko o mnie chodziło to pewnie część objawów bym olała, ale w tym przypadku jak jest jeszcze bobas......

Aha -dzieciaczek waży 960g

Lara 82, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Melduje sie z wyrka.

Dziewczyny nie zalamujcie mnie tym III trymestrem. Ja pierwszy mialam nienajlepszy, lekarz zapewnial ze II bedzie super, ale byl w bledzie. A teraz stres przed III. Mi dzis od poludnia brzuch znowu twardnial. Maly sie wogole nie ruszal strasznie sie martwilam. Teraz po kapieli juz w lozku czune ze nie spi ale skory do kopow nie jest. Dobrze ze jutro mam wizyte. Boje sie okropnie. Pierwszy raz od tych poczatkowych plamien i sensacji boje sie idac na wizyte :-(

a może kopie tylko w kręgosłup i dlatego nie czujesz ;]

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no i nie napisałam Wam, że jak wstaję rano to mnie całe wnętrzności bolą i muszę pochodzić aby przestały i w nocy przekręcanie sie z boku na bok to masakra. Mam wrażenie, że młody też się układa do snu i jak się przekręcam to on też musi zmienić pozycje i dopóki tego nie zrobi odczuwam lekki ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:58

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie ma to tamto wszystko zniosę byle do 20 stycznia siedział w brzuszku :-):-)

Właśnie podczytywałam grudniówki i podobno dziś miały się urodzić trojaczki :-) No ale jeszcze nie mają dziewczyny żadnych wieści od Zuzy :-)
    Ciekawe jakie są :-)

megg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia myslalam juz o tym. Zobaczymy jutro jak jest ułożony. I ciekawe ile wazy ...

Lara ja tez nie moge sie w nocy z boku na bok przekrecic swobodnie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam spac. Dobranoc wszystkim :) Spokojnej nocy.

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Dopiero nadrobilam Was!
    Ile stron uhuhuhu ;)

Bietka pokoik cudny! I przeżycie też miałaś dziś hehe ;)

Cath mnie od 2 dni tak w pachwinach i w podbrzuszu ciągnie

Gosiak racja! Mi tez doswiadczone mamy tłumacza, że dopiero się zacznie ciagniecie, bóle itp.. ;)

Ja czekam na paczkę z allegro z tymi staniczkami do karmienia, i koszulę też zamawiam bo mi się podoba ;) dobrze że dzielicie się linkami z zakupów ;)

Mam pytanie, żeby wykorzystać ten kupon na allegro 20 zł, przy zamówieniu za min. 50 zł to musi być od 1 sprzedawcy? Czy moga być dwie różne rzeczy np po 25 zł co w sumie daje tę 50?? Jak to jest?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Gosiak mnie rozumiesz o co mi chodzi. No i dobrze, że jest tutaj ktoś z takim podejściem jak ja :) i z tego co pamiętam, to też nie chodzisz do szkoły rodzenia, bo nie masz takiej potrzeby.

Sylwia, pewnie gdybym miała jakieś plamienia, mega bóle itd to bym inaczej to przeżywała, a tak to do wszystkiego podchodzę na zimno ;) nie daje się zwariować temu wszystkiemu.

Powiem Wam, że narobilam dzisiaj z 60 pierogów ruskich. Cześć ugotowalam, a część zamroziłam. No i pomyślałam sobie, że skoro siedzę na wolnym, to mogę właśnie narobić jakiś pierogów, klusek i innych rzeczy i pomrozic. Będzie mi łatwiej pod koniec ciąży, jak już nie będzie sił na gotowanie albo na początku życia z maluszkiem. Wyjme z zamrażarki, albo mój W to zrobi i obiad będzie z głowy ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mozna u kilku sprzedawcow zeby w sumie dawalo to 50 zł (bez wysylki)
    tylko musisz zaplacic łącznie

jutro powinien pokazac sie nowy kupon

Dobranoc

jaki termometr kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 22:49

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No to Gosiak mnie rozumiesz o co mi chodzi. No i dobrze, że jest tutaj ktoś z takim podejściem jak ja :) i z tego co pamiętam, to też nie chodzisz do szkoły rodzenia, bo nie masz takiej potrzeby.
    Jest dokładnie tak jak mówisz :)

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dzieki ;)

aaaaa zapomniałam Wam napisać, dziś byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch, wszystko fajnie ekstra ale taka lipa z upominkami ze szok tylko glinka do odcisku dłoni niemowlęcia i do auta tabliczka "baby on board" eh

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:

jaki termometr kupujecie?

Ja będę kupowała ten na podczerwień na czoło. Takich tu używają w szpitalach, wiec ja też w taki zainwestuje.
    Koleżanka kupiła Brown do ucha i po niecałych dwóch latach się zepsuł. Raz pokazuje 38 stopni a za chwilę 36,2... :/

Uciekam spać. Dobranoc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 23:20

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza3 chyba dziś urodziła - Maje,Oliwke i Zuzie. Miała mieć cc na dzisiaj, a podobno w bydgoskich wiadomościach było info że się trojaczki urodziły. Ona z Bydgoszczy, więc wszystko by się zgadzało :) czekam aż się odezwie, bo sama jestem baaaardzo ciekawa co i jak z dziewczynkami. Zwłaszcza, że to u niej 32t5d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 23:38

megg, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się okazja trafiła z wykorzystaniem tego kuponu allegro 20 zł.. Kupiłam nowiuski laktator ręczny Tommee Tippee z gratisami dziś była promocja 65 zł + 10 zł wysyłka = 75 zł - 20 zł kupon = 55 zł zapłaciłam kurde jak za darmo normalnie ;)

megg, derii84, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pierwsza :-)
    Maz mnie niechcący obudził i juz spspać nie mogę, a tu jeszcze ciemno.

Jest kupon na allegro ale 30 zł przy 100 zł w kat odzież obuwie i dodatki

Dziś mam na noc 2 urwisy :-)

Gosiak, Asiaa1201, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, same się obudziłyśmy i już nie możemy zasnąć - odeśpię w ciągu dnia ;)
    I zaraz sobie zrobię herbatkę i obejrzę najnowsze Przyjaciółki.

Asiaa1201, derii84, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh megg mnie też obudził mąż! I niewiem czy zasne, bo już porządne kopniaki dostaje ;);)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i zastanawiam się nad kupnem takiej poduszki klin do łóżeczka dla malucha, wczoraj na warsztatach tak chwalił ratownik medyczny, podobno ułatwia niemowlakowi oddychanie ;)
    http://allegro.pl/super-poduszka-klin-dla-niemowlaczkow-i4760864634.html

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Aaaa no i zastanawiam się nad kupnem takiej poduszki klin do łóżeczka dla malucha, wczoraj na warsztatach tak chwalił ratownik medyczny, podobno ułatwia niemowlakowi oddychanie ;)
    http://allegro.pl/super-poduszka-klin-dla-niemowlaczkow-i4760864634.html
    Też słyszałam o tej poduszce - ponoć jest bardzo polecana. Myślę, że zakupię - dzięki za linka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ