Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje sie z wyrka.
Dziewczyny nie zalamujcie mnie tym III trymestrem. Ja pierwszy mialam nienajlepszy, lekarz zapewnial ze II bedzie super, ale byl w bledzie. A teraz stres przed III. Mi dzis od poludnia brzuch znowu twardnial. Maly sie wogole nie ruszal strasznie sie martwilam. Teraz po kapieli juz w lozku czune ze nie spi ale skory do kopow nie jest. Dobrze ze jutro mam wizyte. Boje sie okropnie. Pierwszy raz od tych poczatkowych plamien i sensacji boje sie idac na wizyte -
nick nieaktualnywłaśnie wróciłam od gina - generalnie wszystko dobrze. Szyjka zamknięta ale faktycznie sie skróciła. Gin mówił że jest jeszcze w normie i nie panikowac. Dzisiaj około 30mm (a było 3 tyg temu 40mm). Za tydzień mam kontrolę i zobaczymy czy cos się zmieni - oby na dłuższą.
Coś wspominał o łożysku, że mogłoby być wyżej, ale generalnie w normie. Mówił, że takie plamienia moga wystapić jak peknie jakieś naczynko - a to pewnie z przemęczeniea. Przez ostatnie 3 tyg nie oszczędzałam sie specjalnie...... ehhh
martwie sie troszke bo ciagle się czymś stresuję.
teraz już do końca będę na l4. I faktycznie mam zamiar mocno wypoczywać.
LadyDi -ja z kolei stresuję się wszytskim. Gdyby to tylko o mnie chodziło to pewnie część objawów bym olała, ale w tym przypadku jak jest jeszcze bobas......
Aha -dzieciaczek waży 960g
Lara 82, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaSzw wrote:Melduje sie z wyrka.
Dziewczyny nie zalamujcie mnie tym III trymestrem. Ja pierwszy mialam nienajlepszy, lekarz zapewnial ze II bedzie super, ale byl w bledzie. A teraz stres przed III. Mi dzis od poludnia brzuch znowu twardnial. Maly sie wogole nie ruszal strasznie sie martwilam. Teraz po kapieli juz w lozku czune ze nie spi ale skory do kopow nie jest. Dobrze ze jutro mam wizyte. Boje sie okropnie. Pierwszy raz od tych poczatkowych plamien i sensacji boje sie idac na wizyte
a może kopie tylko w kręgosłup i dlatego nie czujesz ;] -
AAA no i nie napisałam Wam, że jak wstaję rano to mnie całe wnętrzności bolą i muszę pochodzić aby przestały i w nocy przekręcanie sie z boku na bok to masakra. Mam wrażenie, że młody też się układa do snu i jak się przekręcam to on też musi zmienić pozycje i dopóki tego nie zrobi odczuwam lekki ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:58
-
No ale nie ma to tamto wszystko zniosę byle do 20 stycznia siedział w brzuszku
Właśnie podczytywałam grudniówki i podobno dziś miały się urodzić trojaczkiNo ale jeszcze nie mają dziewczyny żadnych wieści od Zuzy
Ciekawe jakie sąmegg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny!! Dopiero nadrobilam Was!
Ile stron uhuhuhu
Bietka pokoik cudny! I przeżycie też miałaś dziś hehe
Cath mnie od 2 dni tak w pachwinach i w podbrzuszu ciągnie
Gosiak racja! Mi tez doswiadczone mamy tłumacza, że dopiero się zacznie ciagniecie, bóle itp..
Ja czekam na paczkę z allegro z tymi staniczkami do karmienia, i koszulę też zamawiam bo mi się podobadobrze że dzielicie się linkami z zakupów
Mam pytanie, żeby wykorzystać ten kupon na allegro 20 zł, przy zamówieniu za min. 50 zł to musi być od 1 sprzedawcy? Czy moga być dwie różne rzeczy np po 25 zł co w sumie daje tę 50?? Jak to jest?
-
No to Gosiak mnie rozumiesz o co mi chodzi. No i dobrze, że jest tutaj ktoś z takim podejściem jak ja
i z tego co pamiętam, to też nie chodzisz do szkoły rodzenia, bo nie masz takiej potrzeby.
Sylwia, pewnie gdybym miała jakieś plamienia, mega bóle itd to bym inaczej to przeżywała, a tak to do wszystkiego podchodzę na zimnonie daje się zwariować temu wszystkiemu.
Powiem Wam, że narobilam dzisiaj z 60 pierogów ruskich. Cześć ugotowalam, a część zamroziłam. No i pomyślałam sobie, że skoro siedzę na wolnym, to mogę właśnie narobić jakiś pierogów, klusek i innych rzeczy i pomrozic. Będzie mi łatwiej pod koniec ciąży, jak już nie będzie sił na gotowanie albo na początku życia z maluszkiem. Wyjme z zamrażarki, albo mój W to zrobi i obiad będzie z głowyGosiak lubi tę wiadomość
-
Asiu mozna u kilku sprzedawcow zeby w sumie dawalo to 50 zł (bez wysylki)
tylko musisz zaplacic łącznie
jutro powinien pokazac sie nowy kupon
Dobranoc
jaki termometr kupujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 22:49
-
LadyDi wrote:No to Gosiak mnie rozumiesz o co mi chodzi. No i dobrze, że jest tutaj ktoś z takim podejściem jak ja
i z tego co pamiętam, to też nie chodzisz do szkoły rodzenia, bo nie masz takiej potrzeby.
LadyDi lubi tę wiadomość
-
megg wrote:
jaki termometr kupujecie?
Ja będę kupowała ten na podczerwień na czoło. Takich tu używają w szpitalach, wiec ja też w taki zainwestuje.
Koleżanka kupiła Brown do ucha i po niecałych dwóch latach się zepsuł. Raz pokazuje 38 stopni a za chwilę 36,2...
Uciekam spać. Dobranoc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 23:20
megg lubi tę wiadomość
-
Zuza3 chyba dziś urodziła - Maje,Oliwke i Zuzie. Miała mieć cc na dzisiaj, a podobno w bydgoskich wiadomościach było info że się trojaczki urodziły. Ona z Bydgoszczy, więc wszystko by się zgadzało
czekam aż się odezwie, bo sama jestem baaaardzo ciekawa co i jak z dziewczynkami. Zwłaszcza, że to u niej 32t5d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 23:38
megg, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ale mi się okazja trafiła z wykorzystaniem tego kuponu allegro 20 zł.. Kupiłam nowiuski laktator ręczny Tommee Tippee z gratisami dziś była promocja 65 zł + 10 zł wysyłka = 75 zł - 20 zł kupon = 55 zł zapłaciłam kurde jak za darmo normalnie
megg, derii84, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam się pierwsza
Maz mnie niechcący obudził i juz spspać nie mogę, a tu jeszcze ciemno.
Jest kupon na allegro ale 30 zł przy 100 zł w kat odzież obuwie i dodatki
Dziś mam na noc 2 urwisyGosiak, Asiaa1201, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
Aaaa no i zastanawiam się nad kupnem takiej poduszki klin do łóżeczka dla malucha, wczoraj na warsztatach tak chwalił ratownik medyczny, podobno ułatwia niemowlakowi oddychanie
http://allegro.pl/super-poduszka-klin-dla-niemowlaczkow-i4760864634.htmlGosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Aaaa no i zastanawiam się nad kupnem takiej poduszki klin do łóżeczka dla malucha, wczoraj na warsztatach tak chwalił ratownik medyczny, podobno ułatwia niemowlakowi oddychanie
http://allegro.pl/super-poduszka-klin-dla-niemowlaczkow-i4760864634.html