X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg i Słoneczna gdybyście się zdecydowały na ten podgrzewacz to sprzedawca ma bardzo ładne kolorowe pieluchy tetrowe, ja zamówiłam tylko 2, żałuję, że tak mało, bo w rzeczywistości są na prawdę super. Mam wzór 2 i 9.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4691741997

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi i siary to mi troche urosly i siary nie mam wiec popytalam znajome Mamuski z forum i to czy teraz siara jest czy nie nie jest wyznacznikiem czy bedzie laktacja...
    Jedne dziewczyny mowia ze siare mialy a z laktacja problem i odwrotnie siary brak a mleko lalo sie strumieniami wiec nie ma si co n zapas martwic bedzie co ma byc ;)

A co do onanizujacych sie facetow to ja mam chyb jakies szczescie do nich ostatnio przy rondzie za przystankiem miedzy drzewami stal ciapaty pobujcy jechac z recznego... najlepszy sposob na nich to wysmianie ja si glosno zawsze smije wtedy uciekaja ;)

megg, Gosiak, Patrycja20 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cos jest z tym podobnym III trym do I ja mam mdlosci wieczorne i brak apetytu buuu

Januszkowa dziekuje za wirtualny krupnik zaraz ide zrobic ogorkowa tez zachcianka z I trymestru ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP z allegro (nick saaria). Nie mam szczęścia do SH więc nawet nie odwiedzam.

Jak u mnie sprawdzi się powiedzenie o 1 i 3 trymestrze to wyoutuje się całkowicie z forum, bo będę nie do życia, ale przynajmniej morfologię miałabym dobrą.

Swoją drogą właśnie zjadłyśmy z Adinką 2 grejpfruty (super kwaśne) i powiem Wam, że to było "to".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 19:51

• ash Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boje tego co piszecie o III trymestrze. Ja czułam sie fatalnie. Mdliło mnie 24h/doba, byłam strasznie senna i bez sił.
    Wczoraj i dzis pod wieczór złapała mnie zgaga :/ ble!
    No i ciagle głodna jestem!

Przyszła paczka z kombinezonem dla synusia <3

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zajadam paluszki beskidzkie o smaku serowo cebulowym :) i oglądam Watahę :)

Co do I trymestru to nieee! Ja cały czas spalam, było mi niedobrze i chciało mi sie pierogów :) zaczęłam wymiotować miedzy 11 a 12 tygodniem, więc może mnie ominie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath, mi sie wydaje ze jak duzo chodzimy to sie przesilamy i brzuch ciagnie. no bo wczoraj u mnie byla masakra a duzo chodzilam

dzis przed praca nie wyszlam z lozka i wszytsko dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zobaczyć szpital w którym może będe rodzić. Kurcze ale fajnie :) Zobaczyłam sale przedporodową, sale poporodowe no i najważniejsze blok porodowy, a w nim po dwa fotele oddzielone ścianką. Radio nastawione na rmf fm :D Położna mówiła, że mamusie tą stację lubią najbardziej :D Wanna, worki sako, piłki, materace. Do znieczulenia używają TENSa. ZZO jest dostępne - bezpłatne- ale gorzej z anestezjologiem- nie przejełam się bo i tak chce urodzić naturalnie bez ZZO.
    Położne bardzo miłe sympatyczne. Jak byliśmy na oddziale to akurat po korytarzu chodziła jedna w ciąży z kroplówką a druga z dzidziusiem w tym "wózku" szpitalnym. Jejciu ale był malutki. I wtedy pomyślałam, że my również będziemy mieć takie <3 Pola kopała akurat jak byliśmy na bloku porodowym :D Śmiałam się, że wie co się święci :P

Ogólnie jestem zadowolona :)

LadyDi, Gosiak, słoneczna 85, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci trymestr!!!!! Mdli mnie znowu od 4-5 dni, od rana do nocy jak w pierwszym trymestrze , dziś na zakupach w Tesco byłam, ciężko szłam, ciągnęło mnie w podbrzuszu, zgaga, odbija się wszystko co zjem. Popłakałam się dziś w samochodzie. Pierwszy trymestr wraca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:47

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie odbija. ale nie moze byc gorzej niz w 1 trymestrze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm no to życzę ;)
    słoneczna 85 wrote:
    mi tez sie odbija. ale nie moze byc gorzej niz w 1 trymestrze:)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie z tym III trymestrem, bo mnie wciąż coś w ciąży dolega, a początku też nie wspominam miło :/

Wiecie w sklepach było tyle wspaniałych słodyczy świątecznych i nie tylko. Już dawno gęba mi się tak nie śmiała i oczy mi się tak nie świeciły na widok słodyczy!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, my idziemy spać. Dobranoc wszystkim!

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku jejku widzę, że dziś dzień marudzenia :-)
    Choć pocieszacie mnie tym bo myślałam, że tylko ja tak mam.
    Ja tam nie wierzę w teorię I i III trymestru z prostego względu; w III będzie najgorzej :-) i nie ma co się oszukiwać :-)
    Mnie też ciągle coś dolega, uczucie pełności to norma. Dziś zgaga przeokropna, jak nie sraczka to zaparcie, jak nie ciągnie z prawej to z lewej. Jak brzuch się nie napina, choć ja myślę, że to młody tak robi ohhh jakaś masakra. Non stop wzdęcia i bączki.

A do tego młody od dwóch dni jest tak spokojny i prawie się nie rusza, że już się martwię :-( i mam schiz

No to i ja wylałam swoje żale :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się tak, ze mam jeszcze większa zgagę :(

Ehhh... Co za dzień! Oby jutro wszystkim było lepiej!

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, III będzie najgorszy podobno. Jak byłam dziś w pracy, to dwie koleżanki (obie mamy) tylko pytały: a boli Cię już tu? A ciągnie Cię tam? A, to dopiero zacznie... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, że oprócz zgagi nie dolega mi nic. Czuje się świetnie, ani razu nie doświadczyłam tego słynnego twardnienia brzucha. A jak coś tam czasem ciągnie to się tym w ogóle nie przejmuje. Ogólnie jestem nastawiona pozytywnie i nawet o szyjce nie myślę, ani o porodzie, jedynie o dziecku :) niektórzy mogą powiedzieć ze lekceważe objawy i jakieś bóle, że jestem nieodpowiedzialna, bo powinnam lecieć do lekarza, a ja tego nie robię i mam to gdzieś. No ale wewnętrznie coś mi mówi, że co ma być to będzie i ze tak ma boleć. Taka już jestem wyluzowana i nieprzeżywająca w tym temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:38

Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Asia1201, PatiP, Asia83, justta, dorocia2324, KasiaToJa, Kasiuk, *Sylwia, anusia89, juska19, kasianadine, PaulinaS, Gosiaczek, muszka -Jeżeli znacie płeć dziecka to dajcie znać !!! :)

Ja nieznam, moje dziecko jest uparte ;) może uda się w poniedziałek ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gierki na telefon, w którą można pograć przy glukozie - polecam angry birds :P Albo tired birds - uwaga wciąga :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    To ja Wam powiem, że oprócz zgagi nie dolega mi nic. Czuje się świetnie, ani razu nie doświadczyłam tego słynnego twardnienia brzucha. A jak coś tam czasem ciągnie to się tym w ogóle nie przejmuje. Ogólnie jestem nastawiona pozytywnie i nawet o szyjce nie myślę, ani o porodzie, jedynie o dziecku :) niektórzy mogą powiedzieć ze lekceważe objawy i jakieś bóle, że jestem nieodpowiedzialna, bo powinnam lecieć do lekarza, a ja tego nie robię i mam to gdzieś. No ale wewnętrznie coś mi mówi, że co ma być to będzie i ze tak ma boleć. Taka już jestem wyluzowana i nieprzeżywająca w tym temacie :)
    Ja też mam takie podejście jak Ty, nawet zgagi na razie nie mam, tfu tfu :) Oby jak najdłużej.

Jadę po mojego M. do Gdyni, bo dziś miał pożegnanie swojego szefa. Pewnie znowu trzeba Was będzie godzinę nadrabiać :P

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ