X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg i Słoneczna gdybyście się zdecydowały na ten podgrzewacz to sprzedawca ma bardzo ładne kolorowe pieluchy tetrowe, ja zamówiłam tylko 2, żałuję, że tak mało, bo w rzeczywistości są na prawdę super. Mam wzór 2 i 9.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4691741997

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi i siary to mi troche urosly i siary nie mam wiec popytalam znajome Mamuski z forum i to czy teraz siara jest czy nie nie jest wyznacznikiem czy bedzie laktacja...
    Jedne dziewczyny mowia ze siare mialy a z laktacja problem i odwrotnie siary brak a mleko lalo sie strumieniami wiec nie ma si co n zapas martwic bedzie co ma byc ;)

A co do onanizujacych sie facetow to ja mam chyb jakies szczescie do nich ostatnio przy rondzie za przystankiem miedzy drzewami stal ciapaty pobujcy jechac z recznego... najlepszy sposob na nich to wysmianie ja si glosno zawsze smije wtedy uciekaja ;)

megg, Gosiak, Patrycja20 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cos jest z tym podobnym III trym do I ja mam mdlosci wieczorne i brak apetytu buuu

Januszkowa dziekuje za wirtualny krupnik zaraz ide zrobic ogorkowa tez zachcianka z I trymestru ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP z allegro (nick saaria). Nie mam szczęścia do SH więc nawet nie odwiedzam.

Jak u mnie sprawdzi się powiedzenie o 1 i 3 trymestrze to wyoutuje się całkowicie z forum, bo będę nie do życia, ale przynajmniej morfologię miałabym dobrą.

Swoją drogą właśnie zjadłyśmy z Adinką 2 grejpfruty (super kwaśne) i powiem Wam, że to było "to".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 19:51

• ash Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boje tego co piszecie o III trymestrze. Ja czułam sie fatalnie. Mdliło mnie 24h/doba, byłam strasznie senna i bez sił.
    Wczoraj i dzis pod wieczór złapała mnie zgaga :/ ble!
    No i ciagle głodna jestem!

Przyszła paczka z kombinezonem dla synusia <3

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zajadam paluszki beskidzkie o smaku serowo cebulowym :) i oglądam Watahę :)

Co do I trymestru to nieee! Ja cały czas spalam, było mi niedobrze i chciało mi sie pierogów :) zaczęłam wymiotować miedzy 11 a 12 tygodniem, więc może mnie ominie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath, mi sie wydaje ze jak duzo chodzimy to sie przesilamy i brzuch ciagnie. no bo wczoraj u mnie byla masakra a duzo chodzilam

dzis przed praca nie wyszlam z lozka i wszytsko dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zobaczyć szpital w którym może będe rodzić. Kurcze ale fajnie :) Zobaczyłam sale przedporodową, sale poporodowe no i najważniejsze blok porodowy, a w nim po dwa fotele oddzielone ścianką. Radio nastawione na rmf fm :D Położna mówiła, że mamusie tą stację lubią najbardziej :D Wanna, worki sako, piłki, materace. Do znieczulenia używają TENSa. ZZO jest dostępne - bezpłatne- ale gorzej z anestezjologiem- nie przejełam się bo i tak chce urodzić naturalnie bez ZZO.
    Położne bardzo miłe sympatyczne. Jak byliśmy na oddziale to akurat po korytarzu chodziła jedna w ciąży z kroplówką a druga z dzidziusiem w tym "wózku" szpitalnym. Jejciu ale był malutki. I wtedy pomyślałam, że my również będziemy mieć takie <3 Pola kopała akurat jak byliśmy na bloku porodowym :D Śmiałam się, że wie co się święci :P

Ogólnie jestem zadowolona :)

LadyDi, Gosiak, słoneczna 85, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci trymestr!!!!! Mdli mnie znowu od 4-5 dni, od rana do nocy jak w pierwszym trymestrze , dziś na zakupach w Tesco byłam, ciężko szłam, ciągnęło mnie w podbrzuszu, zgaga, odbija się wszystko co zjem. Popłakałam się dziś w samochodzie. Pierwszy trymestr wraca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:47

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie odbija. ale nie moze byc gorzej niz w 1 trymestrze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm no to życzę ;)
    słoneczna 85 wrote:
    mi tez sie odbija. ale nie moze byc gorzej niz w 1 trymestrze:)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie z tym III trymestrem, bo mnie wciąż coś w ciąży dolega, a początku też nie wspominam miło :/

Wiecie w sklepach było tyle wspaniałych słodyczy świątecznych i nie tylko. Już dawno gęba mi się tak nie śmiała i oczy mi się tak nie świeciły na widok słodyczy!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, my idziemy spać. Dobranoc wszystkim!

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku jejku widzę, że dziś dzień marudzenia :-)
    Choć pocieszacie mnie tym bo myślałam, że tylko ja tak mam.
    Ja tam nie wierzę w teorię I i III trymestru z prostego względu; w III będzie najgorzej :-) i nie ma co się oszukiwać :-)
    Mnie też ciągle coś dolega, uczucie pełności to norma. Dziś zgaga przeokropna, jak nie sraczka to zaparcie, jak nie ciągnie z prawej to z lewej. Jak brzuch się nie napina, choć ja myślę, że to młody tak robi ohhh jakaś masakra. Non stop wzdęcia i bączki.

A do tego młody od dwóch dni jest tak spokojny i prawie się nie rusza, że już się martwię :-( i mam schiz

No to i ja wylałam swoje żale :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się tak, ze mam jeszcze większa zgagę :(

Ehhh... Co za dzień! Oby jutro wszystkim było lepiej!

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, III będzie najgorszy podobno. Jak byłam dziś w pracy, to dwie koleżanki (obie mamy) tylko pytały: a boli Cię już tu? A ciągnie Cię tam? A, to dopiero zacznie... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, że oprócz zgagi nie dolega mi nic. Czuje się świetnie, ani razu nie doświadczyłam tego słynnego twardnienia brzucha. A jak coś tam czasem ciągnie to się tym w ogóle nie przejmuje. Ogólnie jestem nastawiona pozytywnie i nawet o szyjce nie myślę, ani o porodzie, jedynie o dziecku :) niektórzy mogą powiedzieć ze lekceważe objawy i jakieś bóle, że jestem nieodpowiedzialna, bo powinnam lecieć do lekarza, a ja tego nie robię i mam to gdzieś. No ale wewnętrznie coś mi mówi, że co ma być to będzie i ze tak ma boleć. Taka już jestem wyluzowana i nieprzeżywająca w tym temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:38

Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Asia1201, PatiP, Asia83, justta, dorocia2324, KasiaToJa, Kasiuk, *Sylwia, anusia89, juska19, kasianadine, PaulinaS, Gosiaczek, muszka -Jeżeli znacie płeć dziecka to dajcie znać !!! :)

Ja nieznam, moje dziecko jest uparte ;) może uda się w poniedziałek ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gierki na telefon, w którą można pograć przy glukozie - polecam angry birds :P Albo tired birds - uwaga wciąga :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    To ja Wam powiem, że oprócz zgagi nie dolega mi nic. Czuje się świetnie, ani razu nie doświadczyłam tego słynnego twardnienia brzucha. A jak coś tam czasem ciągnie to się tym w ogóle nie przejmuje. Ogólnie jestem nastawiona pozytywnie i nawet o szyjce nie myślę, ani o porodzie, jedynie o dziecku :) niektórzy mogą powiedzieć ze lekceważe objawy i jakieś bóle, że jestem nieodpowiedzialna, bo powinnam lecieć do lekarza, a ja tego nie robię i mam to gdzieś. No ale wewnętrznie coś mi mówi, że co ma być to będzie i ze tak ma boleć. Taka już jestem wyluzowana i nieprzeżywająca w tym temacie :)
    Ja też mam takie podejście jak Ty, nawet zgagi na razie nie mam, tfu tfu :) Oby jak najdłużej.

Jadę po mojego M. do Gdyni, bo dziś miał pożegnanie swojego szefa. Pewnie znowu trzeba Was będzie godzinę nadrabiać :P

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ