Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedzi odnośnie laktatora. Chyba jednak kupię. mam już dwie małe butelki Tommee Tippee dla noworodka więc laktator kupię tej samej firmy, raczej ręczny. Fakt, że jak nie przyda się teraz to przyda się może dla drugiego dziecka. Sprowadzę z Polski bo nawet z dość kosztowną przesyłką bo aż 60zł wyjdzie mi taniej niż kupić tutaj na miejscu.
derii84 lubi tę wiadomość
-
A odnośnie tych kocyków Minky to jaki wymiar i jaką grubość polecacie?
Na Allegro widziałam cienkie i grube. Ale sprzedawcy mnie mylą bo jedni piszą jesienny-gruby a inni jesienny cienki. Już nie wiem czy jesienny jest cienki czy gruby. A może zimowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:33
-
Ja kupiłam 2 kocyki minky 75/100cm do łóżeczka/wózka z wypełnieniem. Nie jest bardzo gruby, ale wydaje mi sie ze wystarczy na spacery, bo mały i tak bedzie miał kombinezonik.
Ja wzięłam szary/szary i szary/miętaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:39
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie szukam na allegro kombinezonu, bo też zaczęłam panikować, że 30 tydzień za pasem, a ja nic jeszcze nie mam!!
Już znalazłam kilka kombinezonówKupię chyba jeden na 62 i dwa na 68, nie wiem właśnie jaki rozmiar lepszy
Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Sue a po co ci az 3 kombinezony?
ja mam jeden cieply na 56 i jeden taki polarowy specjalnie do fotelika bo to niego mam tez spiworek. Nie kupuje wiecej. Tym bardziej ze strasznie drogie te kombinezony.
ja kupilam dzis 2 koszule do karmienia. Jakis progresGosiak lubi tę wiadomość
-
Wrzucam moją piłkę
http://wrzucaj.net/images/2014/11/10/ja2.jpgSue, AsiaSzw, lula88, Pia Gizela, derii84, Angélique89, dorocia2324, juska19, megg, Penelope, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, kafabi, LadyDi, Aagnieszkaa, asia888, Lara 82, justta lubią tę wiadomość
-
Asia, w sumie masz rację
bo już w kwietniu chyba nie będzie potrzebny?
Myślałam, żeby później kupić na kwiecień taki polarkowy, wiosenny
Ale myślisz, że 56 rozmiar lepszy? Bo ja zastanawiałam się nad 62. Kurde! Jak ja ze wszystkim się tak będę zbierać, to ja nie wiem jak ja skompletuję tę wyprawkę
Gosiak - piękna piłeczka!!To ta tunika? Fajna!!
-
Sue ja chcialam kupic 62 i taki bym kupila gdyby nie trafila mi sie super okazja lecz rozm 56. Doszlam do wniosku ze jesli maly urodzi sie wiekszy i ten kombinezon bedzie za maly to kupie wiekszy a ten sprzedam. Postanowilam nie odrywac metek i nie prac puki nie przymierze.
i mysle ze do ry masz pomysl o polarkowym na kwiecien. Ja juz rodzilam w lutym i ten jeden kombinezon wystarczyl.Sue lubi tę wiadomość
-
Angélique89- w zeszłym tygodniu na warsztatach Planeta Dziecko w Krakowie położna namawiała na zakup laktatora, dlatego, że może się np. pojawić zastój pokarmu w jednej z piersi i laktator wtedy pomaga go przywrócić, przy "nawale" pokarmu jest potrzebny, przy wklęsłych sutkach. Mówiła, że dziecko czasami nie potrafi złapać piersi, a z butelki pije lepiej więc lepiej odciągnąć pokarm i dać dziecku swoje mleko niż rezygnować z karmienia i robić od razu sztuczne mleko. Przekonała mnie.
Kocyk zamówiłam 75/100 jesienny ciepły, cienki mam ze smyka.
U mnie dzisiaj cały dzień był aktywny, zakupy, pranie, sprzątanie, gotowanie, pieczenie muffinek:)
Mojego J jeszcze nie ma z pracy, nudyCzekam na "Barwy szczęścia" i M-ke
Angélique89, Laurka lubią tę wiadomość
-
Gosiak bardzo ładnie!
A ja jakoś nie mogę się przekonać do siebie "rosnącej" Ja nie mam żadnego ciążowego ani brzuszkowego zdjęcia!
Ja myślałam, że kupię jeden polarkowy kombinezon taki na 62 i będzie. Liczę, że urodzę w terminie, czyli na koniec lutego więc na jakiś spacer to dopiero w marcu a w marcu wierzę, że będzie ciepłoWerandując małego stawiam na koce
Ale mama mi mówi, że ja zwariowałam, że dziecko chcę przeziębić, że jak ja je do domu przetransportuje. Sama nie wiem.
Moja siostra z mamą piekły dziś pierniczkiI jeszcze mama się mnie dziś pytała co chcemy na święta
-
Pia masz bardzo dobry plan co do kombinezonu. Bez przesady kocyk kombinezonich oslona gondoli na bank wystarczy
ja uwielbiam moj brzuszek. Co chwile robie fotkizaluje tylko ze zawsze w czyms innym a moglam w tym samym i potem takie porownanie zrobic
pia macie juz imie wybrane?