X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sue tez powiem ci cos. Moja znajoma z innego forum miala problem z utrzymaniem ciazy, ale lekarz za wszelka cene chcial ja trzymac jak najdluzej bo dziecko bardzo male. Z usg wychodzilo ok 2200 a urodzil sie i tak przed terminem 3250 i 58 dlugi ;-) ciezko wierzyc w te wymiary tak do konca.

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam oba 62. Jeden mega gruby jak wyjdziemy ze szpitala i na spacery a drugi cieńszy z tym że jak przyłożę to jest róznica wielkościowo ale np ten mniejszy był zaraz mały na siostrzeńca także myślę że mniejszych nie ma sensu bo jeszcze ubranko jakieś pod to.
    http://www.iv.pl/images/90551154051753199244_thumb.jpg
    http://www.iv.pl/images/52818840010825057553_thumb.jpg

Sue, asia888 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedynie na 56,bo skoro Olaf jest mały,to może jeszcze zdążę go ubrać w ten kombinezon. a tak do 68 mamy 5 szt,część poTymusiu,część od siostry męża. Myślę nad zakupieniem na 74 tego w Lidlu,jest słodki,ale to się zastanawiam nad tym głęboko......

Gosiak cudna foteczka,pięknie rośniecie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:28

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw imienia nie mamy. Nie możemy się porozumieć w tej kwestii :D Żadne z nas nie ma mocnych typów, więc nikt za niczym konkretnym nie obstaje. Ale na propozycje drugiego mówi "nie" :D
    Ale czuję, że może się skończyć na imieniu po tatusiu ;P Oczywiście nie pierwszym, tylko drugim. Wtedy będziemy mieli Bartusia ;)
    Mnie się podoba jeszcze Igor, Krzysztof, Aleksander, Leon, Jerzy. Ale ja nie wiem, nie jestem zdecydowana ;P

derii84, AsiaSzw lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam mieć Bartusia,niestety mój T nie wyrażał na to zgody :P
    Bardzo podoba mi się Leoś :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Bartuś super <3 ja zawsze chcialam miec Szymona. I mam ale faceta hihi :-)
    wszystkie twoje typy sa super!

Pia Gizela lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia mnie się bardzo podoba Leon i Bartuś :) Ale chcesz Bartosz czy Bartłomiej? :)

Z tymi kombinezonami się wstrzymam, póki co, wybieram kocyki :) Już się posprzeczaliśmy z P. o wzór, bo P. nie rozumie, że kocyk musi pasować do wózka itd. Wiem, że dziecku to zwisa czym go przykrywam, ale ja będę na to patrzeć dzień w dizeń - to mnie ma się podobać! Echhh.. faceci :)

Do wózka jaki lepszy rozmiar - 75/50 czy 75/100? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:53

derii84, lula88, Penelope lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja też mam ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,poprosiłam dziewczyny na forum norweskim o linki do tamtejszych sklepów,gdzie jest asortyment dla dzieci niemowląt. Jestemzniesmaczona,myślałam,że chociaż krzesełko do karmienia kupię w Norge,ale niestety,na wakacjach będę taszczyć zakupione w Pl.Te kolory tutaj sa tak ponure,że szok...:(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też wszystkie z wymienionych podobają :D Dlatego nie umiem się zdecydować.

Bartuś też mi się podoba, dlatego zaproponowałam to Poślubionemu :D A przy okazji, żeby mu było miło :)

I jakby co to będzie Bartosz. Bartłomiej do mnie nie przemawia :D

derii84, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Angélique89- w zeszłym tygodniu na warsztatach Planeta Dziecko w Krakowie położna namawiała na zakup laktatora, dlatego, że może się np. pojawić zastój pokarmu w jednej z piersi i laktator wtedy pomaga go przywrócić, przy "nawale" pokarmu jest potrzebny, przy wklęsłych sutkach. Mówiła, że dziecko czasami nie potrafi złapać piersi, a z butelki pije lepiej więc lepiej odciągnąć pokarm i dać dziecku swoje mleko niż rezygnować z karmienia i robić od razu sztuczne mleko. Przekonała mnie.

Kocyk zamówiłam 75/100 jesienny ciepły, cienki mam ze smyka.

U mnie dzisiaj cały dzień był aktywny, zakupy, pranie, sprzątanie, gotowanie, pieczenie muffinek:)
    Mojego J jeszcze nie ma z pracy, nudy :( Czekam na "Barwy szczęścia" i M-ke :)
    Dziękuję za info :-*

Januszkowa lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue,faceci jak faceci,ja musiałam się zmierzyć z synem. Ja wybrałam jeden szary kocyk,a Tymek....no cóż czerwony :) i Olaf jest skazany na te kolorki :)
    Mi tam to nie przeszkadza,będę go ubierać w czerwone ubranka,ale taka głupia mentalność ludzka,że czerwony kojarzy się z czymś niestosownym....już takie uwagi usłyszałam...w sumie olałam je :)Najważniejsze,że starszy brat jest dumny,że mógł pomagać i uczestniczył w wyborach wzorów dla malucha :)

Pia,dla mnie wymarzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:57

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia masz Szymona ??? Hehe dobre.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, telepatia jaka, ja dziś rano do męża mówię, że mam jakieś dziwne przeczucie że 1 grudnia na USG mi powiedzą że to jednak dziewczynka. I nie że bym chciała, ja chcę już tego Zdziebąda mojego i właśnie Jego. Nie wiem, może taka obawa bo już wszystko mam dla chłopca ale powiem szczerze że czekam na to USG właśnie z tą myślą. Mi tylko jedna Pani doktor potwierdziła na 90 procent chłopca. Potem już nie miałam USG. To co widzę na zdjęciu no wygląda na ptaszka tak jak mówiła. Ale sama Ona mówiła że jej koledzy lekarze, robili USG i też się 3 pomyliło mówiąc że chłopak i wyszło dopiero po 30 tygodniu że jednak dziewczyna. hmm, no nic, czekamy ;)
    Lara 82 wrote:
    Cath pisała wcześniej o grudniówkach, a wiecie co ja u nich doczytałam, że jakaś dziewczyna Bogusia, cały czas jej mówili, że dziewczynka, a teraz jakoś na wizycie w 34 tyg. powiedzieli, że jest ptaszek i będzie chłopak :-) :-)
    Nieźle co :-):-)

Ciekawe czy u nas będą też takie niespodzianki :-):-):-)

No naszego ptaszka nam już 4 razy pokazywali więc miejmy nadzieję, że mój synuś będzie jednak synusiem :-):-):-)

Lara 82 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSz mam :) Bardzo dobre :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem znowu :) czekam na wieści od Asi bo aż ciekawa jestem :)

co do kocyka Minky to kurcze ciężko zdecydować, tyle ich jest :O i tak myślę że lepiej cienki bo w sumie zaraz wiosna/lato będzie a drugi w jakim celu kupujecie? :)

my już po wizycie :) póki co Pola jest Polą, waży 808 gram i trzyma nóżki za głową jak śpi :P
    szyjka długa, łożysko ładne więc wszystko super :)

dziewczyny które męczą zaparcia, mamy pić 1,5 litra wody dodatkowo w dzień a jak już strasznie się męczycie to powiedzcie ja dostałam syrop w końcu i od jutra zaczynam :)

kolejna wizyta 1 grudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:05

derii84, Penelope, megg, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka super wiesci :-)
    Jaki syrop. Ja dzis kupilam Lactolosum Max :-/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że synuś będzie synusiem. Chociaż nie powiem, że jak zaczęłam oglądać ciuszki dziecięce to te dziewczyńskie mnie tak urzekły, że oh!
    Ale teraz liczę, że synuś synusiem zostanie :D Bardzo bym chciała :)

przedszkolanka:), AsiaSzw, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja mam jeden kombinezon, na 62, nie planuję kupować 56.
    Sue wrote:
    Asia, w sumie masz rację ;) bo już w kwietniu chyba nie będzie potrzebny?
    Myślałam, żeby później kupić na kwiecień taki polarkowy, wiosenny :)

Ale myślisz, że 56 rozmiar lepszy? Bo ja zastanawiałam się nad 62. Kurde! Jak ja ze wszystkim się tak będę zbierać, to ja nie wiem jak ja skompletuję tę wyprawkę ;)

Gosiak - piękna piłeczka!! :) To ta tunika? Fajna!!

Sue lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my nie chcemy znac plci i sie nie stresuje :) Co by sie nie urodzilo to bede kochala chociaz marzy mi sie corcia. Wazne, zeby dzidzius sie zdrowy urodzil, zeby wszystko bylo dobrze przy porodzie i to bedzie najwieksza radosc.

Moja szefowa tak miala, ze do konca ciazy miala byc dziewczynka, prawie wszystko rozowe, pokoik na rozowo i przy porodzie niespodzianka-chlopiec. No niestety czasem pomylki jeszcze sie zdarzaja.

Laktator kupuje na pewno elektryczny. Zawsze sie przyda, czy to nawal pokarmu, czy zastoj. Ja bede chodzila do szkoly w weekendy to innego wyjscia nie widze jak laktator. W razie CC, jakiegos antybiotyku po porodzie zawsze mozna odciagac, wylewac i nie tracisz pokarmu. Ale to kazdego indywidualna sprawa :)

Laurka lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ